2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 95 km

    Ezen a hétvégén Orosházáig tekertem. Végre valahol jó a bicikliút! Végig lehet nyomni, egyedül Csorváson vannak szegélyek, illetve egy csapadékvíz elvezető 'árok' keresztben a bicikiúton. Sajnos az a része, ami bemegy Orosházára csapnivaló, így tulajdonképpen csak majdnem Orosháza.
    A Csorvás-Orosháza szakaszt ismèteltem, így jött össze a 95km. Energiapótlás 3 gömb fagyi odafelé, és egy powerade, 70-km után. Meglepően könnyen ment, pedig odaléptem neki, 25-30-as tempóval. Igaz, végre egyáltalán nem ér hozzá a hátsó fékpofa a kerékhez, és frissen volt centirozva, fújva.
    Útvonal: Békéscsaba-Csorvás-Orosháza-Békéscsaba. Kiemelkedően jó minőségű út.

    Előző hétvégén voltunk egy kicsit tekerni Békéscsaba környékén. Szerencsére az utóbbi években sokat fejlődött a kerékpárút hálózat, így új útvonalakat próbálunk ki.
    Ezúttal a következő túrát tekertük végig: Békéscsaba - Békés - Békési duzzasztó - Szanazug - Gyula városerdő - Gyula - Békéscsaba. Kerek 55km. Nem mentünk gyorsan, 20-as átlagot tartottunk.

    Folytatás...

    Victoryus 4 éve 3

  • Kiskert, 2.éves próba

    Kb.1 hónapja felkapáltam a tavalyi veteményest, és ültettem pár sor növényt, amik elkezdtek kikelni. Ha minden jól megy lesz idén: fokhagyma, vöröshagyma, borsó, répa, petrezselyem. Ok, elvileg ősz végén kellett volna kapálni.
    A paradicsom és paprika palánták nem élték túl a hajnali 4-5 fokokat, kipurcantak sajnos. Erre ma 3 hét kihagyás után mit látok? Van 2 tő paradicsomom is, talán a tavalyi magokból! (meg otthon az erkélyen vagy 20 palánta még, csak nem nagyon nőnek)
    Idén is talajtakarással védekezek a genyó gyomok ellen. Mondjuk 3 hét alatt eltűnt az előző adag füvem, és most 4 óra meló volt kézi kiskapával kinyírni a gonosz ellenségeket. Van pofájuk 1cm-re kinőni a növényeim mellett. Kapálás után kaptak a pofájukra friss adag takarást. :)

    A szomszéd fala idén még csúnyább, mint volt.

    Victoryus 4 éve 7

  • Westland survival

    Western túlélő játék.

    Telefonon egész jól el lehet vele szórakozni. Kezdetben elég kemény túlélnie hősünknek, mert minden ragadozó , bandita megtámadja, fegyvere sincs, egy szál gatyában mászkál. Első szinten az életerő is meglehetősen kevés, még egy aranyos kis coyote is végzetes.
    Később szépen lépegetünk szinteket, nő az életerő, skillek, fejleszthető a technológia.Skilllek: támadás, védekezés, gyorsaság, spirituális. Sajnos a pontokat nem lehetséges resetelni. (vagy én nem jöttem csak rá a hogyanra) Én a spirituális vonalat választottam, azzal meg lehet szelídíteni a vadállatokat, és elég jól jön egy falka coyote, vagy egy medve, 2 farkas, jaguár. Mindnek megvan az ára úgymond, nyilván minél erősebb a jószág, annál több pontot igényel.Van amelyikhez 50 pont kell, és szintenként 1 pont osztható ki... A növényevőkkel is vigyázni kell, mert a bölények, szarvasok bosszúálló típusok. Rajtuk kívül még nyulakkal találkoztam. A zsákmány mindig random, hús/prém/mindkettő/semmi. No ez utóbbi elég kiakasztó.

    Folytatás...

    Victoryus 4 éve 6

  • TWD

    Spoiler veszély...The Walking Dead

    Ez az utolsó pár rész annyira logikátlan, hogy el se hiszi az ember.
    - a barlangban miért nem kenték be magukat zombi vérrel? Simán kimehettek volna közöttük.
    - úgy általában miért nem kenik le magukat belekkel, simán? :W
    - Alpha is vérzett, de csak Derylt akarták megenni, mert ő biztosan finomabb, nem olyan hájas.Deryl simán túlélte a comb artériajának átvágását.
    - hova lettek a távcsöves puskáik, géppuskáik? Ju dzsinn már nem tud töltényt gyártani? 20 aksis villanypásztor...
    - Miért nem fejre céloznak sose? Ez alap lenne egy zombikkal teli világban.
    - Ha már nincs izmuk se a zombiknak, mivel mozognak? :) Én generátort csinálnék belölük, úgy is bírják 0-24-ben a mászkálást. Perpetum mobile...ingyen energia.
    - 2 loval huzatnak 1,5 tonnás autókat. Szegény lovak...
    - Derylnek még mindig van üzemanyaga valahonnan...? Bioetanol?
    - hmm. Derylnek van egy hangos motorja, amin még duda is van, mégse csalja el vele a zombikat. Sőt, Hilltopnak traktorja is van, ami szintén alkalmas lenne elcsalni őket, de neeeeem....

    Victoryus 4 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.