2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Lenovo IdeaPad 330 15ARR

    Jó ár/érték arány, jó teljesítmény, de a kijelző csak TN és az USB csatlakozók száma is kevés.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 5 éve 486

  • Robopocalypse

    Elolvastam, de minek. A rövid ismertető alapján jónak tűnt, de nem az szerintem.
    Összességében: 10/5

    - öntudatra ébredő MI
    - töredezett az egész történet, mert ugye ezt egy adatrögzítőből játsza le az emberünk
    - a legelején le van lőve a vége, nyertünk
    - a főgonosz egy balfék, aki nem csinált magáról biztonsági mentést, és 1500m mélyen éldegél, műholdon kommunikál. Nem, nincs oszott erőfrrás kezelés, ez a kretén onnan a lyukból irányít mindent...
    - ugyanakkor minden humanoid robotnak elég erős a hardvere az öntudatra ébredéshez. Ennyi erővel bármelyikbe letölthette volna magát a főgonosz Archos.
    - az emberiség kiirtása: önvezető járművekkel, meg háztartási robotokkal. Elhiszem, hogy sok embert elkapnának, de mennyit bír egy autó? A TWD-ből tudjuk, hogy pár zombi után tönkremegy... meg felakad rajtuk.

    Teljesen logikátlan az egész

    Ami tetszett: a japán jelenetek, a gyilkos liftekkel. Eléggé elrugaszkodott az a sztori is, hiszen a japánok elég okosak ahhoz, hogy ha már egyszer lezuhan a lift, meg leesnek a társaik a fagyasztott lépcsőn, akkor ne menjenek utánuk.

    Victoryus 5 éve 4

  • NoteBook FanControl segítség kérés

    Hátha valaki már csinált hozzá saját profilt... Szóval adott a NoteBook FanControl program. Elég sok géphez nincs kész profil, sajnos az enyémhez se.
    Egy kicsit lehetne csiszolni még a gyári hűtési házirenden, konkrétan jó lenne, ha 45 fok alatt nem kapcsolna be a venti, vagy nem kapcsolna ki-be. (utóbbi orvosolható, ha a win energiasémában passzívra állítom a hűtést, vagy a max processzor órajelet 70%-ra, akkor nem nagyon megy 40 fok fölé és nem járatja a ventit) Most alapból 42 fok körül bekapcsol, lehűl 35-re, kikapcsol és ezt ismételgeti.

    A lényeg, hogy a FanControlnak kellene pár regiszter adata. A DSTD-ből megpróbáltam kikeresni, erre jutottam:
    OperationRegion(ERAM, EmbeddedControl, Zero, 0xFF)
    Field(ERAM, ByteAcc, Lock, Preserve)
    {
    VCMD, 8,
    Offset(0x60), //Offset(96),
    SMPR, 8,
    }
    OperationRegion(ERAX, SystemMemory, 0xFF000400, 0xFF)
    Field(ERAX, ByteAcc, Lock, Preserve)
    {
    , 8,
    VDAT, 8,
    VSTA, 8,
    Offset(0x6), //Offset(6),
    FANS, 8,

    Ha jól értelmezem, akkor a 6-os regiszterrel olvasható, a 96-sal írható lenne, de nem az. Az olvasás az jónak tűnik, meg a hőmérséklet.
    RW read and write utility-vel megnéztem az Embedded controllert, de elég sok minden változik a ventilátor fordulatszámának változásakor.
    A konkrét gép egy IdeaPad 330 15arr

    Victoryus 5 éve 0

  • Benny Hill beköltözött a győri BMW-szervizbe?

    Ennek apropóján...

    Anno nekem is leszedték a fóliát az első üvegekről, de eszembe se jutott leengedni az ablakot, amíg ragadt. Renault márkaszervíz, sokszor náluk szerelték az autót, de a vizsgáztató részlegen nagyon bunkók voltak. Többet nem vittem hozzájuk. A ragacs egyébként könnyen lejött, penge+ablakmosó folyadékkal. Másnap már fent volt az új uv szűrős fólia... Sajnos nem volt alapból hővédős az ablak.

    Totál más mentalitás. Ha nálam elromlott valami, lecseréltem, vettem hozzá alkatrészt. Hátsó kp.i zárat például, ablakemelő kapcsolót, nem tököltem a márkaszervízzel többet.
    Multimédiás fejegységet utólag harmad áron is lehet venni, saját beszereléssel is. Szoftver frissítés is megoldható, bár az szürke zóna. Utángártott fejegységekből meg jobbak is vannak ugyanannyiért vagy olcsóbban.
    Türelmes volt a cikk szereplője, le a kalappal :) Egy vacak, pár ezer forintos, de 50-nek hazudott csomagtartó szőnyeg nem kompenzáció egy ilyenért.

    A másik ami eszembe jut az ilyen prémium autós cikkeknél, (TC Jaguar, 2 motorcsere, leégő BMW-k) hogy lám lám hiába kerül sokkal többe, semmivel sem különb. Ugyanúgy ipari hulladékok. :D

    Victoryus 5 éve 19

  • Feketeerdő-Sólyomkőpestes, könnyű túra

    A túra A-ból B-be jellegű. Feketeerdő település mellől indultunk, az erdő közepéből.

    Utunk során először egy kis vízesést tekintettünk meg, majd pár kilométer múlva a magaslaki Zichy-kastélyt.

    Sajnos jelenleg ortodox kolostorként működik, és nem látogatható. Állapota lehetne jobb is, egy tatarozás ráférne a homlokzatra. Túránk következő állomása Sólyomkő-vár romja. Sajnos nem sok maradt meg belőle, 1711-ben Löwenburg kapitány (Friedrich Löwenburg gróf) parancsára rombolták le, miután a szatmári béke kimondta a megsemmisítését.

    Folytatás...

    Victoryus 5 éve 2

  • Zorán koncert, Békéscsabán

    Köszönöm, szuper volt!
    Nem hiába mondják, hogy ő művész, a többiek meg sztárok... Tényleg jólesett az ember lelkének. Érdekes, hogy a mi korosztályunkból alig voltak, pedig a mondanivalója mindenkinek szól és még mindig érvényes. Nagyon úgy tűnik, hogy még sokáig az is marad. A dallamvilága is kiváló, ahogy a dalszövegei is.
    :R

    Victoryus 6 éve 1

  • Lenovo IdeaPad 330 Ryzen

    Nos, tervben van egy hosszabb logout cikk, csak nem nagyon van időm sajnos...
    Alapvetően elégedett vagyok a géppel, csak bűn bele hdd-t tenni. Nagyon visszafogja. Az optibay-jel szívtam, mert nem mindegy milyen megy bele, kell neki egy kis fül amivel rögzíteni lehet. Aliról rendeltem másikat, mert itthon 5000 körül mennek, onnan meg ~1000. Remélhetőleg ez most jó is lesz. HA-ón is el vanank szállva az optibay+ssd árak... eléggé. Új 240GB-os ssd kerül 13e-be, NEM A HASZNÁLT! :C

    Hűtés: kellett neki kb egy hét, mire halkabb lett, gondolom bejáratódott vagy ilyesmi, addig eléggé sivított maxon. Játékkal teszteltem: GTA5 1600x900-on megy magas részletességgel is. Közben maxon pörgeti a gép a ventit, 60-70 fok között tartva a procit, gpu-t. Felülete éppen langyos.

    A Lenovo oldalán vannak driverek, de alapból a Win10 mindent felismert. Ami még zavar, hogy nem tudok scrollozni a touuchpaddal, és nem is tudom, lehet-e, vagy csak driver hiba.

    Negatívum: per pillanat az AMD-s tuning programok nem támogatják ezt a procit/vagy ezt a gépet! Én bízok benne, hogy később ezt megoldják.

    Folytatás...

    Victoryus 6 éve 36

  • P47 bluetooth fejhallgató és B6 Bluetooth adó-vevő

    P47

    Kényelmes, kis helyen is elfér, mivel összecsukható a szára. Természetesen állítható is.
    4 funkciója van: vezetékes és vezeték nélküli fejhallgató, fm rádió és mp3 lejátszó is. Micro sd-ém per pillanat nincs kéznél, szóval ezt a funkciót nem tudtam még letesztelni.

    YouTube hangtesztek szerint a hallható frekvencia alja 30Hz, a teteje 17800hz körül van. (vagy az én fülemé)
    2 tégla, vagy panel beton falon át még működik, szóval ha az ember kiugrik valamiért a konyhába akkor még hallja a filmet/zenét :)
    Aksi 5 órát biztos hogy kibír, a maximumot még nem tudom mennyi. 10$ volt, annyit mindenképp megért, mert itthon a duplájánál kezdődnek kb. és azok se jobbak... meg ugyanúgy kínaiak.

    Republic, Santana, Scorpions, Guns N' Roses, Tankcsapda, Dire Straits, Scooter szerintem ok, közepes hangerővel. A Dire Straits kifejezetten jól szól vele. Szépen kihozza azt is, ha valamelyik youtube video hangja gyengébb minőségű. Ami nagyon nem ennek a fejhallgatónak a világa: Rag'nBone: Human, meg valami Budapestes dal, ami a YT reklámok közben megy, na ezek abszolút ocsmányul szólnak.

    Folytatás...

    Victoryus 6 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.