2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Dark Orbit: Miért ne?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Gondolom sokan hallottak már róla. Dark Orbit. Űrhajós, lövöldözős játék. Ahhoz képest, hogy flash, egész szép.
Miért nem játszok tovább? Mert idegesítő, és nem igazságos! Ha nem pénzért játszik az ember, akkor bizony nagyon lassan fejlődik. Azok akik pénzért játszanak túl komoly előnyre tudnak szert tenni. Azok is akik korábban kezdték.

Kezdetben szép és jó...

No nézzük, hogyan lehet pénz nélkül viszonylag jó hajónk. Először ki kell építeni a bázison a nyersanyag feldolgozókat. Már a legelejétől érdemes az űrhajóra küldözgetni a nyersanyagot, majd eladni. Amint összejön megfelelő pénzünk, licitáljunk raktér bővítőre. Így már egy Nostromo hajóval is viszonylag jól kereshetünk, amit könnyű pótolni ha lelövik. 100.000kredit. Az uridiumot, ami elég drága érdemes tartalékolni.
- Végezzünk el küldetéseket. Általában ufókat lövünk ki, meg nyersanyagot gyűjtünk. A nehezebb amikor ellenfelekre kell vadászni, ami kb. a 10. szinttől kezdődik.
- Ha van invázió, amiben a gépi ellenfeleket kell kinyírni vegyünk részt benne. Így elég gyorsan fogunk előre haladni. Alacsony szinten... Erre még visszatérek.
- Ahogy gyűlik a kreditünk, licitáljunk egy Goliath hajóra.Természetesen ezt se lehet megvenni, csak uridiumért. Keljünk korán, mert hajnalban akár 2-3 millióért is el lehet hozni. Ha megvan a hajó, akkor már egy rakomány eladásával 1,5millát keresünk. Napi 4 fuvar belefér, ha nem alszunk, mivel 6 óránként lehet küldeni. Tehát akár 6 milla/nap. Akár:)

Eddig szép és jó. Amíg nem volt ilyen Goliath hajóm, azt hittem, hogy ha lesz akkor én leszek a király. De nem. A 10. szint körül már főleg ellenséges Goliath hajókat kell kinyírni. Érdemes megemlíteni a fegyvereket. A lézer az alap, ennek van több fajtája. A legdrágább a legjobb persze. Természetesen ez is A másik fontos fegyverzet a drón. Aki nem költ pénzt, annak csak az egy lézeres elérhető. Vagy licitálni kell.
No el is jutottunk a lényeghez.

Licitálás

Ha az ember nem vesz drága pénzen uridiumot(játék pénz), akkor csak itt tud jó cuccokat venni.
Nézzük nagyjából mi mennyi. LF3 lézer, ez a legerősebb: 15 millió, legerősebb pajzs 25 milla felett, drón 30 milla felett, legerősebb meghajtó az 4-5millió, de azt érdemes uridiumért is megvenni, mivel olcsó.
Nos, ha egy nap kb. 4,5 milliót hoz a nyersanyag, akkor jó esetben 31,5 millió hetente.

Kalkuláció

Drónból lehet 8 darab, tehát az minimum 8 hét lenne, ha mindig nyernénk a liciten, de nem fogunk úgy se. Lézerből kéne 15, plusz a drónok, ami még 16. Az kb 450milla, kb 15 hét. Kéne még pajzs is, mondjuk 10 db, ami 300 milla, ami még 10 hét. Tehát ha mindig mindent megnyerünk, akkor mondjuk 35 hét, de legyen inkább 50, mert úgy se nyerünk mindig. Tehát nagyjából 1 év alatt lehetne egy fullos kis hajónk ingyen, sok szerencsével. Nos, azt semmi nem garantálja, hogy közben nem indul újra mondjuk a szerver, és kezdhetünk mindent elölről.

Megoldás

- A játék kezdetén érdemes minden vackot gyűjteni. Vannak ajándék dobozok, amikben pénz, uridium, meg lőszer van. Vannak akik ehhez robotokat használnak. Elvileg ezeket szűrik a szervereken.
- A másik, legális megoldás ha egyszerre többen kezdünk játszani. Mondjuk 4-5 ember. Akkor már gyengébb Goliath esetén is győzhetünk, mivel egységben az erő... No igen, vannak itt is klánok, csak általában akkor nincsenek online, mikor te, vagy otthagynak simán a pácban stb..
- Befektetünk egy rakás pénzt, és mindent megveszünk.
5000 uridium ~600Ft
30000 uridium ~3000Ft
75000 uridium ~7500Ft
150000 uridium ~14500Ft
Néha van akció, amikor háromszoros kifizetés van.
8 drón: 15000*8=120000 uridium
9. drón önmagában 8500000 uridium, no comment
32 lf3 lézer: 10000*32=320000 uridium
10 pajzs: 10000*10=100000 uridium
Tehát összesen 540000uridium.

Mennyi az annyi?

Nos nézzük a piszkos anyagiakat: ha mondjuk nem akarunk mindent megvenni, akkor veszünk bónusz időszak alatt 150e uridiumot, ami 14500FT. Nem kevés. Ennyiért én inkább teletankolom a verdát...
Ha mindent megveszünk, plusz az űrhajót is, prémium fegyvereket, PET-et, ami megint valami pénznyelő sz@r akkor célszerű egyből a legnagyobb csomagot megvenni, 330000uridiumot, ami nagyjából 30000 Ft. Tehát 30000=Full extra. Nos, ennyit soha a büdös életbe nem fog ez nekem megérni.

Miért játszunk?

Kezdetben vala az unalom, kellett egy kis elfoglaltság. Aztán jön a következő fázis, elkezdünk fejlődni, tetszik a sok invázió. Ezalatt persze nagyon sokszor kilőnek minket... Az utolsó fázis a bosszú. Nem számít mennyibe kerül, nem számít, hogy éjfél van, vagy reggel hat, fel kell kelni, mert jön a szállítmány!!! No én eddig nem jutottam el szerencsére:) Vannak toplisták is, valaki azért játszik, hogy rajta legyen.

Miért ne?

Miért utáltam meg ezt a játékot? Több okból is.
- Sok időt elvesz, mert mire csak a nyersanyag eladásig eljutunk kattintani kell vagy 5-6 ablakban, mivel egy csomó felesleges baromságot is elénk raknak...
- Invázióra kezdetben a saját térképünkön jelentkezhetünk. Itt rengeteg kreditet meg uridiumot lehet kapni. Később az ellenséges területeken, ahol direkt kilőnek, hogy el se juss odáig. Mivel a bejutásra várni kell a résztvevők száma miatt, így amíg valaki ki nem esik nem tudunk bejutni. Ezalatt könnyű préda az ember.
- No ha véletlenül bejutunk, akkor egyszerűen játszhatatlan. 20megabites nettel is szaggat, a szerver valószínűleg nem bírja. Tehát ott a hajóm, és 3 lövés után nem lő, vagy ha mégis nem írja jóvá a találatokat.
- Mivel baromi sokan vannak, így előfordul hogy 'faj'társ lő ki. Ha pedig kilőnek, akkor újra kell várni, hogy bejussunk. Egyébként az ufók is elég erősek, ők is ki tudnak lőni.
- Magasabb szinten az invázió is alig hoz a konyhára. A lőszer ára is éppen visszajön. 2 órát nyomtam, de már fájt a fejem is tőle. Baromság az egész.
- Szinte lehetetlenek a küldetések. Játékostársak kilövése. Az ellenfél térképéig, ahol vannak gyengébb hajók alig lehet eljutni. Ha ufókat lősz, vagy nyersanyagot gyűjtesz, akkor is simán kilőnek mások. Sőt, ha láthatatlan vagy, egyesek akkor is látnak... Érdekes módon.
- Szóval itt is vannak azért csalók szép számmal.
- Vannak újgazdag emberkék, akik simán megvesznek minden extrát, aztán verik a nyálukat... Sőt vannak külföldiek is a magyar szerveren. Ha írsz nekik a nyelvükön, akkor kapásból letiltanak az idióta moderátorok. Pedig nem szidni akartam őket, meg beszólni nekik.
- Vannak kapuk, amiket össze kéne rakni, de kapu alkatrész nagyon ritkán van. Természetesen ez is uridiuimba kerül. Ha sikerülne összerakni, akkor valami jó kis térképre kerülnénk.
- Mindig vannak legalább 700-an online. Ők biztos zombik, vagy sose dolgoznak, alszanak.

Mi a helyzet, ha kilőnek? Van ingyenes javítás, illetve van uridiumos is. Ha van még belőle... Egy javítás 500 uridium. Ráadásul mit nyer aki kilő? Tapasztalat pontot főleg. Nekünk viszont piszok nagy bosszúságot okoz. Ellenben ha mi lövünk ki akkor egy kis ellentételezést veszünk végre.

Szóval összességében ezt a nyavalyát nem szabad komolyan venni, mert akkor rohadtul idegesítő. Aki kitalálta annak hoz rendesen a konyhára.

Hozzászólások

(#1) Blindmouse


Blindmouse
senior tag

Mennyél, lapátoljál sódert. Ez csak egy játék, ha nem élvezed ne játszd, senki nem fog szólni érte, ha meg jó, akkor meg legyen önmagában jó, nem azért mert --ACHIEVEMENT UNLOCKED--

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#2) Victoryus válasza Blindmouse (#1) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Mivel egyesek miatt nem élvezhető a játék, mert folyton kilőttek, így abbahagytam az egészet. Inkább a csajok, a gitár, meg a gta.
Lapátolni meg menjen aki akar.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#3) Thunderzolee

Köszi az ismertetőt, legalább már ezt is tudom, h micsoda. :K

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#4) Naveno


Naveno
tag

alap, hogy ami ilyen flesses, lelőhetetlen reklám formájában tolja magát a pofánkba bele, azzal nem foglalkozunk

még mindig felugrál mindenfél oldalakról ez az izé :(((

[ Szerkesztve ]

(#5) Charpy


Charpy
csendes tag

Csak véletlen találtam erre a cikkre, de mivel eléggé régóta ismerem a játékot, így beleolvastam... nos nekem meglepő ez a lehúzása a játéknak, ugyanis nem kötelező pénzt áldozni rá és nem kötelező naponta több órát ráfordítani... a kezdő játékosok védve vannak a régóta játszó Nagyoktól, szóval könnyű megbarátkozni a játékkal. Mellesleg minden online játékot ez jellemez, amivel itt próbálta a cikkíró lehúzni... sokba kerül és sokáig tart...! Van aki inkább WoW-ozik stb. és van aki inkább ezzel játszik, én ez utóbbiba tartozok, de a WoW-nál esély sincs az ingyenes játékra! Szóval örüljünk neki, hogy ennek a játéknak egy része ingyenes, másik része sem kötelező módon fizetős, de aki megteheti, az miért ne adakozzon?!?! Felgyorsíthatja a fejlődését az, aki fizet, de attól még nem lesz jobb játékos... A játék tele van kihívással, csak felfogás kérdése. Én egy forintot sem áldoztam erre a játékra és mégis a Nagyok között vagyok, de még mindig van hova fejlődni. Ez már csak azért is igaz, mert a játék folyamatosan fejlődik, egyre több minden megvásárolható, több minden fejleszthető, így szinte sosincs vége, mindig van lehetőség fejlődésre és az ellenfelek lehagyására... Az uridiumos tárgyak többsége liciten megvásárolható kreditért, így mindenféle valós Ft költség nélkül beszerezhető minden, igaz időigényes ez a módja mindenképp. Ami meg mégsem vásárolható liciten, arra meg lehet gyűjteni a lelőtt űrlényekből gyűjtött uridiummal. Nah, több szót ez most nem érdemel, de nem kell elfogultan hozzáállni egy játékhoz, csak azért mert mást szeret a cikkíró...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.