2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Alearius - Kockaház felújítása I.

    Kiváló grafika, sok sok idő végigjátszás. Stragtégia, kaland, kockázat...
    Kell ennél jobb?


    T1 és T2. Azért egy T800-as jobb lenne.

    A rideg valóság: régen minden jobb volt, kivéve a kockaház. Gyakorlatilag vettem 4 falat, a többi kuka előbb-utóbb.
    - mivel alacsony a költségvetés (béka segge alatt a fizetés) ezért nem annyira jó környék
    - lepusztult ház, bár lakható volt fellelt állapotban. Jó vizes minden fal.
    - lakás árakhoz képest nem volt rossz az ára, de ha belegondolok, hogy még mennyit kell rá költeni akkor megint nem alszok

    Nézzük a negatívumokat: tavaly július végétől a mienk, van kert. Kb. semmi nem termett, a szőlőt megette a szőlőcincér meg a rigó. A barackfákon 2db barack termett, mert megfáztak tavasszal. A diót a diólégy vagy mi a bánat vitte el. Meggy, cseresznye a sok eső miatt elrohadt, szétrepedt. Azok a fák sincsenek rendben. Van rózsa, gaz, bukszus. Ezek bírják. Ősszel a szőlőt újratelepítettem, meglátjuk mi lesz belőle. A kicsi meggyfa végül adott meggyet is.

    Az idei program a melléképület bontása, az aljzat szétbombázása, vizesedés megszüntetése.
    Melléképület pipa, volt nincs.
    Aljzat szétbombázása folyamatban. T1 és T2 szorgosan dolgozok.

    Folytatás...

    Victoryus 3 éve 9

  • samsung NP350V5C

    Az egyik rokonomnak van egy ilyen ősi gépe, amit megkaptam újratelepítésre, meg adatmentésre. Az létezik, hogy ez a lapos nem tud usb-ről bootolni? Egyszerűen nincs ilyen opció a biosában. optikai lemez/hdd/pxe és ennyi.
    Felmegy erre a Windows 8.1? A Samsung oldalán van Windows 8 támogatás hozzá. Win7 ultimate volt rajta gyárilag, de nem merek már rá Win7-et rakni már.

    A hiba: Win7 elindul, de semmi nem működik, ikonok nem kattinthatóak, feliratuk sincs, start menü nem megy, bill.kombinációk se, ctrl+alt+del üres ablakot dob fel, egyedül kikapcsolni lehet. Csökkentett mód ugyanez, javítás nem csinál semmit.

    Usb rackbe tettem a hddt, a Nod32 elég sok vírust talált... Mivel ez a laptop nem képes usb-ről elindulni, nem tudtam Ubuntuval vírust keresni... Van egy régi Ubi12-es dvd-m, azt meg nem ette meg. Elég rizikós, mert most a laptopomra van rádugva a merevlemez.

    Valahol a szekrény mélyén találtam még Win7-es dvd-t, de 8, meg 8.1 az nincs, kérdés mi a bánattal írjam ki az iso-t. Manapság ki használ már dvd írót? :F Az egyik régi laptopomban még van, kérdés működik-é ennyi év után?

    Folytatás...

    Victoryus 3 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.