2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Zárat, de milyet?

    Néztem, de nem találtam záras topicot. Le akarom cserélni a garázs meg a bejárati ajtó zárbetétjeit valami biztonságosabbra. Ezer éves Elzettek vannak most bent, ezeket meg túl könnyű feltörni. Nem nagyon találok olyan oldalt, ahol pl. a Mabisz minősített zárak össze lennének írva. Keret 15e forint/zár, talán ebből már kicsit megbízhatóbb is kijön. Elég sokféle zárfeltörési technika van a neten, nyilván nem lehet mindet kivédeni. Nekem az is elég, ha inkább keres egy egyszerűbb zárat a betörő...

    Victoryus 4 éve 27

  • Invázió egy novellában... Chapter 5 alternatív folytatás (18+ szöveg előfordul)

    Nem tudom mennyi idő telhetett el, amíg a tetőn feküdtem, de már esteledett, amikor magamhoz tértem. Ugyanott feküdtem, ahol összeestem, mikor a 2 felvillanást láttam. Az égvilágon semmi sem változott látszólag. Ugyanolyan kihalt és mozdulatlan minden. Újra a puskámhoz nyúltam, ekkor tűnt fel, hogy eltűnt. Volt nincs. Ezek szerint mégsem olyan kihalt itt minden, mint amilyennek látszik… Ideje biztonságosabb helyet keresni éjszakára. Hátha akkor kiderül valami. Sehol semmi nyom a tetőn, csak a sajátom a porban. Idegesen feküdtem, próbáltam logikusan gondolkozni, de nem tudtam.
    Lebaktattam a 42. emeletre, és kerestem egy félreeső irodát. Az ajtót elbarikádoztam, majd az ablakon át a külvilágot kémleltem. Kicsit lehiggadtam, és próbáltam gondolkozni. Az élet értelme... Hova lett a puska? Hol vannak a többiek??

    Találtam egy kis ezer éves chipset. Lám lám a vakum csomagolás még mindig viszonylag frissen tartotta, ehető maradt ki tudja mennyi idő után is. Viszont ha itt az irodaházban még mindig van ennivaló, akkor itt nem maradtak túlélők. Hullákat se találtam eddig sehol. De hol a tökömben lehet Will meg a többiek? Semi nyomuk. Egyelőre az éjjelt itt töltöm. Egy íróasztal mögött kuporodtam le, a kabátomon. Volt még pár forgószék, szekrények, számítógépek az irodában. Egyre lejjebb araszolt a nap. Kifejezetten szép színekben játszott a nyugati égbolt. Még mindig nem mozdult semmi, sehol egy kis fény, tűz vagy valami.

    Folytatás...

    Victoryus 5 éve 0

  • Nokia E51 felújítás

    Megrendeltem Aliról egy komplett burkolatot, billentyűzettel együtt. Kemény 11$-ba került. Kicsit tartottam a minőségtől, de pozitívan csalódtam.
    A telefont könnyű szétszedni, mindössze 6db csavar tartja össze. Az Alis eladó mellékelt 2db csavarhúzót is, így nem kellett az itthonit előkeresni.
    Fő problémám a szétmállott gombokkal volt, nagyon lepusztultnak nézett ki velük. Gyakorlatilag eltüntek a gombok a semmibe, csak a helyük maradt meg. Most szétszedés közben előkerült pár darabkájuk.

    Megérdemelt egy felújítást ez a klasszikus. Eredetivel nem kísérleteztem, mert azoknak mind ugyanez a gondjuk, egyszerűen szétrohadtak.

    Nehéz ránézésre megmondani melyik az eredeti és melyik az után gyártott burkolat, minden felirat pont ugyanott van, anyaguk is egyformának tűnik. Fém az után gyártott is. A hátlap mintázata eltérő kicsit. Az eredeti is passzol, így azzal fogom használni.
    Az után gyártottnál az oldalsó gombok nem gumiból készültek, hanem műanyagból, remélhetőleg tovább fogják bírni.
    Aksi érkezése szintén folyamatban... amit itthon vettem az is kibírt 3 évet, de már kezdi feladni a harcot, 2 napot jó ha kibír. Fénykorában meg 10 napig is ment készenlétben. Egyelőre napi használatban van a kis E51, mint telefon, net nincs rajta. Húzza, amíg húzza...

    Folytatás...

    Victoryus 5 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.