2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Lenovo P780

Lenovo P780: letisztult, elegáns, szinte tökéletes és főképp verhetetlen ár/érték arányú készülék.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, külső

Rövid bevezető

Nos, tényleg érdemes szétnézni a kínai boltokban! Az előző két telefonom is kínai volt, egy ZTE Blade és egy ZTE V970.

Most egy kicsit komolyabb telefont kerestem, ami 4-5 nap alatt sem merül le. A ZTE V970 sajnos maximum 3 napot bír nálam, 4 és fél óra aktív kijelzőidővel. Ami nem sok, bár a többi okostelefonhoz képest nem is kevés. Igazából más bajom nincs is vele, szép, jó, megbízható. Kamerája persze lehetne jobb is, de róla már írtam.

Milyen telefon legyen?
- 4 processzormag
- Legalább 1 GB RAM
- Ne legyen tepsi. Max 4,7 col... öhm. Hát végülis kicsit nagyobb lett.
- Aktív közösség, leírások, ROM-ok hozzá. Ez úgy néz ki alakul, az oroszok is imádják ezt a telefont.
- A ZTE-nél jobb kamera. Bár ha szép helyre megyek, úgy is viszek fényképezőgépet
- Jó nagy aksi
- Megfizethető ár, 40 ezres keret. Ez utóbbit kissé átléptem, de minden dollárt/forintot megért! (~240$)
- 2 SIM. Most még nem használom ki, de bármikor jól jöhet egy 2 GB-os Digi netes kártya például, vagy valami ilyesmi.

Amik végül fennakadtak: a postán, akarom mondani, a rostán:

Jiayu G4 és Lenovo P780. Mivel ezeknek van a legnagyobb aksijuk. A Jiayu jobban tetszett kezdetben, csak van pár nyűgje: nincs gombsor világítás, ez főleg a fekete verziónál zavaró, kamera rosszabb, kopik a fekete festék. Viszont mellette szólt a fizikailag kisebb méret.

Sokat mérlegeltem, de végül a Lenovo nyert. Nem akartam kompromisszumokat kötni, elvégre minimum egy évig velem lesz a kütyü. Ismertebb márka, nagyobb akku, meggyőző vélemények a fórumon. Plusz elmentem kézbe venni hasonló méretű telefonokat. Nem annyira vészes ez a méret.

Szóval annak rendje és módja szerint megrendeltem, és 3 hét alatt meg is érkezett a csomag. Utoljára az E51-nek örültem ennyire. Íme:

Tartozékok: töltő, OTG-kábel, fülhallgató, és Dzsasztin San ajándékai: kék tok a beígért fekete helyett és egy kijelzővédő fólia. Már rég a postán volt a csomag, mikor megígérte, hogy persze, hogy a fekete tokot teszi be mellé. Ajándék lónak ne nézd a fogát... Hasonlóan a ZTE V970-hez, ezt a telefont is gondosan becsomagolták, és kijelzővel felfelé, tokban tették a dobozba.

A telefon elegáns, sallangmentes. Az alján és a bal oldalán nincsenek gombok, csatlakozók. Jobb oldalon a hangerőgombok találhatóak. A készülék tetején található a védőfedéllel ellátott Micro-USB csatlakozó és a 3,5-ös jack csatlakozó, valamint a bekapcsoló gomb.

A készülék hátulján találjuk a 8 megapixeles kamerát és a vakut. A hátlap fémből van! Végre, az E51 óta nem volt ilyen telefonom. Alatta találjuk a 4000mAh-es akkumulátort, és a kártyafoglalatokat. A telefon 2 normál méretű SIM kártyát tud kezelni. Ez is fontos szempont volt. Kinek van kedve SIM-et vágni, vagy az ügyfélszolgálaton órákat szívni mire hajlandóak egy Micro-SIM-re cserélni?

Betekintési szögek:

A méret a lényeg?

Lenovo P780: 143 x 73 x 9.9mm
ZTE V970: 127 x 65 x 9,9 mm
Nokia E51: 114.8 x 46 x 12mm
Ennél nagyobb telefont azért már nem vennék. Ezt mondtam a 4.3 colra is... Ez az 5 col még teljesen korrekt, farmer zsebben, öltönyben bőven elfér. A rövidnadrág már határeset lehet, nyáron kiderül. A súlya igazából nem zavar, nem tűnt fel, hogy nehezebb a V970-nél.

A Lenovon gyakorlatilag már nagyítás nélkül lehet olvasni:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.