Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Berci24
lelkes újonc
válasz
CyberFriend #5094 üzenetére
Köszönöm az infót!
-
csergyuri
tag
Sziasztok!
Hifiberry DIGI+ standard megvan, rpi4/2gb holnap érkezik, táp, micro hdmi kell még és vasárnap egy gyakorlott kolléga segítségével összerakjuk a kis DAC-ot.
Elsődlegesen TIDAL, SPOTIFY, és offline tartalmak streamelése, lejátszása a cél.
Volumio-n kívül milyen appot ajánlotok? Illetve ha van jó tanácsa, azt is szívesen fogadom.
Eddig asus transformer tab-ról ment a streaming, offline zenéket wd tv live játszotta le külső HDD-ről. Hangot Onkyo SR600e, B&W 302 állítja elő. -
Tothg86
tag
válasz
#92251648 #5090 üzenetére
A cél most egy elfogadható belépő szintű rendszer. A leggyengébb láncszem most a forrás úgy érzem. Ár/érték arány most a fontos, az asztali PC audio célú optimalizálása helyett most nekem biztos más a megfelelő. Nem tudom milyen utat fog a hifi az életemben bejárni még.
-
Berci24
lelkes újonc
Sziasztok!
Allo Boss DAC v 1.2-őt használnék Raspberry pi 3 model B-vel, de nem működnek együtt sajnos. Patice-val kiderítettük, h a Boss működik, a raspberry a hibás, egy kölcsön kért raspberry pi 2-vel tökéletesen szól a DAC. Egyébként a 3-as Pi, DAC nélkül, saját jack csatlakozójával rendesen működik. Úgy döntöttem, h új raspberryt veszek, a kérdés csak az, h 4-essel működik e az Allo Boss, van e valakinek tapasztalata ezzel a párosítással? ( a hivatalos leírásban csak a 2-es 3-as Pi van a kompatibilitási listán - gondolom akkor még nem jelent meg a 4-es) Patice is említette, h sokan váltanak 4-re, de szeretnék kicsit többet megtudni(bocsi Patice), lehet valaki már használja/használta így vagy csak simán van infója róla. MoOde audio-val hallgatnám inkább, az a szimpatikusabb.
-
-
Tothg86
tag
válasz
#92251648 #5088 üzenetére
Nos, igazán lecsupaszítva az a kérdés, hogy mivel jövök ki olcsóbban, hatékonyabban. A PC optimalizálásával, vagy egy egyéb szerkezettel.
Maga a hűtésnek is van akusztikai zaja, bár passzívan is elmenne idle-ben a procihűtő. De a VGA nem fan stoppos, arra is költeni kellene, a tápból füllel hallható coil whine jön terhelés alatt. Ezek voltak az akusztikai zajok. Elektronikus zaj is van bőven, mert a hangszórókban is jelen van egy "összetettnek" tűnő zaj. Van HDD is a gépben. -
Tothg86
tag
-
Tothg86
tag
válasz
Panthera #5082 üzenetére
Nagyjából ugyanaz a zaj. Szóval most elbúcsúzom a DAC-tól is, és a PC-től is. Már rég érzem, hogy az asztali pc-t totál fölösleges bekapcsolni zenehallgatás miatt, valami elegánsabb megoldást szeretnék. Egy Kercso audió DAC-ot megpróbálok most, meg első körben egy laptoppal megnézem a Daphile-t
@Polllen: A Pi3 elboldogul egy 1080p-s filmmel? Mert a filmnézést és a zenét szeretném egyben leválasztani az asztali gépről
-
Panthera
őstag
Üdv!
Nem tudjátok véletlenül, az SMSL DAC-ok mennek Daphile alatt? Továbbá hogy viszonyulnak egyy rpi3-hoz?
Tothg86:
A Daphile alatt is zajosnak érzed a pc-t? -
Patice
Topikgazda
válasz
Panthera #5077 üzenetére
"Amelyik DAC Linux kompatibilis, az a Daphile alatt is működik?"
Igen."Lehet különbség disztribúciók között?"
Persze. Tapasztalataim szerint van is.Ha egy DAC nem valami ritka USB receiver chipet használ, akkor általában Linuxnál nem kell semmilyen külön driver egy USB DAC-hoz.
Legtöbb USB-s dac XMOS chipet használ. Ezek tuti működnek Linix alatt is. -
Panthera
őstag
-
Polllen
nagyúr
válasz
Tothg86 #5074 üzenetére
Szia!
Nekem úgy rémlik, hogy a Korg-nak nincs linux támogatása.
Kezdésnek pc-n pendrive-ról próbáld ki a daphile-t. Ha az felismeri mégis a dac-t és működik, akkor érdemes a továbbiakban ezzel foglalkozni.
Szerintem az rpi3/4 usb-ről is megfelelő forrás lehet a korg-hoz, ha működik linux alól. Ha nem, akkor előbb dac csere kellhet.
-
Tothg86
tag
Sziasztok!
Zeneforrás kérdésében szeretnék segítséget kérni. Röviden a jelen felállás:Mezei asztali PC +Korg DS-DAC-100m
Megfogalmazódott bennem az igény, hogy egyrészt megszabaduljak a PC-től mint forrástól, hiszen szörnyű zajos, továbbá szeretném térben is külön tenni az egész zenés láncot egy új forrással. A PC-t bizonyára lehetne "audio"-sítani, de inkább valami egyéb forrást szeretnék. Kipróbáltam egy ssd-s laptopot, tetszett a csend (az asztali gép ventijei nélkül), de összehasonlítás hiányában nehéz véleményt alkotni magáról az audio jelről.
Visszaolvastam a fórumot, megtetszett egy Raspberry+Hifiberry páros
Mit ajánlanátok? Merre induljak? Érdemes lenne a Korg DAC-ot eladni és helyette egy Pi?
Köszönöm előre is
-
matyi94
senior tag
válasz
#10726912 #5071 üzenetére
Boltból egy Primare NP5-öt szvsz. megérné elvinned egy próbakörre. Nekem nagyon szimpinek tűnik a szolgáltatások tekintetében és a hardver is meggyőző. Ha beleférne anyagilag, magam is venném.
-
Skipper
tag
válasz
#10726912 #5071 üzenetére
Én karácsony óta nyúzok egy ilyet - s végül maradt a lánc elején
https://www.project-audio.com/en/product/stream-box-s2-ultra/ -
törölt tag
válasz
Panthera #5068 üzenetére
Ki fogom próbálni, kiváncsi vagyok, mennyivel jobb a Foobar-nál
p76: Marantz NA6005 volt. Bejött természetesen, nagyon kellemes, levegős, teres hangja van, Marantzosan könnyed. De a Nuprime HD AVA usb dacja a laptoppal jobb.
frogged: A Bluesoundot hallottam, a Marantz NA 6005 karaktere nekem jobban bejött. Hárásónak van ilyen mindenese, az ő véleménye szerint az Auralic Mini jobb hangú, ő a szolgáltatások kezelhetősége miatt vette meg a NOD2-t. Igyekszem minnél többet hallgatózni, tapasztalni -
Frogged
aktív tag
válasz
#10726912 #5063 üzenetére
Ha Pesti vagy és időd engedi szerintem tapasztalat szerzésnek jó lenne meghallgatni a max keretedig pl a Bluesound és a Lumin termékeit.
Sosem foglalkoztam és nem is érdekeltek a hálózati lejátszók de a Blusesound powernode és a Lumin M1, D2 folyton szembe jön velem a forumokon mint árérték bajnoknak kikáltott a hálózati lejátszók, csak nem véletlen.
Audió PCből pedig a Luxor és Bodor pc ami még 600kig bőven bele férne utobbi készít olcsob verziókat is .
Tudom nem akarsz feltétlen ennyit költeni de lenne viszonyítási alapod hogy neked megérné-e az ár különbséget valamelyik készülék az olcsóbb megoldásokhoz képest. -
-
Patice
Topikgazda
válasz
#10726912 #5065 üzenetére
Én egy ilyen beszerzését tervezem, csak még el kellene adnom pár cuccot, hogy a pénz is meglegyen hozzá.
A táp már megvan.
Auralic mini-t szerintem übereli, de még nem hallottam az USB Signature-t csak reviewt olvastam róla.
Ha nem hajt a tatár, akkor összehozhatjuk a meghallgatást, ha meglesz a motyó. -
törölt tag
Nem célom sokat költeni, a cél a nagyon jó minőségű lejátszó megtalálása, s erre vagyok hajlandó áldozni, amennyit kell
Van rá esély, hogy ne vakon vásároljam meg ezt az általad emlitett párost, valakinél meg lehet hallgatni-nézni, letét ellenében ki lehet próbálni? Akár saját rendszert is elvinném...árban ha jól látom, a lejátszó 240 euro, a tápegység 170, ez igy árban vállalható lenne, 130 ezer körüli kiadás, de azért egy meghallgatást eszközölnék...ha nem lehetséges, akkor legalább infó, hogy ez igy hol helyezkedik el, egy NOD"-es lejátszóhoz képest (azt hallottam), vagy egy Auralic minihez képest hangminőségben, mivel tud többet, tud e ennyit...vagy milyen asztali forrással egyenértékű? -
törölt tag
Üdv mindenkinek.
Elolvastam párszáz hszt, igyekeztem az összefoglalót is.
És totál tanácstalan vagyok!
A rendszerem: Canton GLE 490.2, Scan Speac magassal, Taralabs belső és külső kábellel, cserélt hangváltó alkatrészekkel, lábtól lábig forrasztással.
Magnum Pm-Mf 160 elő-végfok, biztositékok kiiktatva, Op-Amp csere előfokban, vezetékek cserélve.
Forrás jelenleg Nuprime HD AVA USB DAC-ján keresztül mezei laptop, Foobar2000-el (hangeszközként a Nuprime jelenik meg).
Forrásügyileg vagyok elakadva. Mi a legjobb, amit össze lehet rakni pl Rassberryből, vagy bármi ből? A hangminőség a szinte egyetlen cél, anyagilag áldoznék rá, ha megéri. Jelenlegi elhatározásom kb nulla: a pártizezres eszköztől a többszázezres asztali futóművekig akarok hallgatóznia jobb hangminőség reményében. Hol helyezkedik el ezen topicnak a "csúcsterméke" pl az asztali felsőkategóriáshoz képest (használtan 600 ezres árig gondolkodva, pl Naim, Linn) ? Válaszokat előre is köszönöm -
matyi94
senior tag
Szia!
Hang szempontjából majdnem édesmindegy. Nem végeztem mélyreható kutatást a témában, de mérnöki tapasztalataimból kiindulva ez legfeljebb akkor hozhat marginálisan érezhető változást, ha a táp és az órajelek által okozott negatív hatásokat kiküszöbölted.
Innentől szvsz. offtopik a dolog, szerintem az SSD topikkal jobban jársz. Több high-end eszközben láttam 860-as Samsungokat és magam is használok egyet a laptopomban, így azokat tudom ajánlani.
Érdemes lehet még benézned az AVX fórum megfelelő topikjába, ott sok tapasztalt audio pc építő van.
-
tench
tag
Üdv Mindenkinek!
Dedikált audio PC- be melyik SSD- t ajánlanátok? 1-2 terrásban gondolkodom, igazábòl
a megbízhatòság lenne a lényeg.
Háttértárnak szánnàm, a rendszer egy másik SSD- ről futna. -
Panthera
őstag
Köszönöm, nagyjából én is ezeket szűrtem le, de így egy fokkal világosabb. Kísérletezni nem mertem jobban vele (azon okok miatt, amit Te is említettél), de keresek egy tesztgépet erre, jó lenne, ha működne.
Sima Ubuntut tettem már fel Windows 7 után. Akkor a Windows nem indult el és a GRUB_DEFAULT változó értékét kellett átírni "0"-ról "X"-re.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Panthera #5057 üzenetére
Az angol szövegben ott a válasz...
Sima Linux telepítés Win mellé esetben a Linux GRUB boot loderét érdemes használni, ami tud települni a Win EFI partíciójára anélkül, hogy azt elrontaná.
A Daphile külön boot partíciót hoz létre magának, mivel a frissítésekkor csak ezt frissíti automatikusan, ha máshová rakod, akkor nem tudja.
+ nem javasolja, hogy más boot loader (pl. a Win-es) indítsa a Daphile kernlejét.
A megoldás az ún. chain loading, amikor az általad választott boot loader indítja a Daphile boot loaderjét.
Csak sajnos a Win boot loader-e nem ennyire rugalmas, hogy ezt könnyen meg lehessen vele csinálni (ha meglehet egyáltelán).
Ha a boot loadered a GRUB lenne, akkor meg is van adva, hogy a konfigját mivel és hogyan kell kiegészíteni, csak ezt is aktualizálni kell a te eszközödre.
Én még nem csináltam olyat, hogy csak a GRUB-ot felrakjam Win mellé, keress rá, lehet van leírás neten rá.De nagyon vigyázz ezzel, mert ha nem sikerül, akkor tönkreteheted vele a Win EFI partícióját is és akkor a Win sem fog indulni!!!
-
Panthera
őstag
válasz
#92251648 #5056 üzenetére
Eddig nekem is pendrive-ról ment live módban, de mivel használom már egy ideje, a kényelem miatt gondoltam feltelepítem. A Win10-es SSD-n felszabadítottam neki helyet, de végül nem mertem kapásból oda tenni. Így a laptop gyári SD foglalatába tettem egy kártyát. Szerintem a boot beállításokat a telepítés során jól x-eltem be (néztem a leírást is), de most az a baj, hogy egyáltalán nem tudom kiválasztani.
3 partíció jött létre, abból egyet látok Windows 10 alatt (valami kis méretű "EFI" nevű).
Valószínű ez lenne a megoldás, de nem tudom a mikéntjét:"9.1 BIOS boot loaders
The GRUB installation to the Master Boot Record (MBR) of the drive is done only when Daphile installation uses automatic partitioning and user has selected the BIOS boot loader option. However Daphile installs always the GRUB boot loader into the DaphileBoot partition and you can manually confiure your main boot loader to chain load the GRUB from DaphileBoot partition. For example if your main boot loader is also GRUB, then the menu entry to start Daphile from DaphileBoot partition would be something like this:menuentry "Daphile" {
insmod chain
insmod ext2
set root=(hd1,3) # 2nd HDD, 3rd partition
chainloader +1
}
It's not recommended to confiure external boot loader by directly using the Daphile kernel and initramfs. Daphile version upgrade updates only its own boot loader confiuration in DaphileBoot partition and you would have to update the external boot loader confiuration manually on every update if you are not using the “chainloader” configuration." -
-
Panthera
őstag
Feltelepítettem egy SD kártyára a Daphile-t, de nem tudom hogyan módosítsam a boot loadert, hogy a Win10 mellett ki lehessen választani (menüből). Most sehogy nem tudom elindítani, "kézi" boot menüből se, mert egyáltalán nem jelenik meg. Köszönöm!
-
matyi94
senior tag
válasz
Alabástrom #5052 üzenetére
Én a Tidal-t és a NAS-on tárolt zenéimet is BubbleUPNP-vel küldöm a Pi-re (a telefonon tárolt zenéket és videókat is kezeli). Bármelyik elterjedt disztróra lehet UPNP-t konfigurálni, bár nekem a PiCorePlayerrel nem működött rendesen. A Volumio és a Moode viszont nálam tökéletesen etethető UPNP-n (meg a TV-m is).
Apple esetében egyszerűbb a dolgod, mert ott az airplay.
A bluetooth nálam hangminőségben kategóriákkal rosszabb, úgyhogy nem is ajánlom.
-
Berci24
lelkes újonc
válasz
Polllen #5049 üzenetére
Mostmáraztán..
két napig állítgattam, ezerszer újraindítottam minden beépülő modult a moOde-ban (eskü!!), tegnap este mégegyszer kipróbálom az újraindítást, már csak respektből is mert foglalkoztok a problémával, erre fel működik
Most ezerrel hallgatni fogom legalább egy hétig (mert félelmeim vannak, nehogy megint önnálló legyen) mielőtt rendelem az allo boss-tTHNX
Apropó nincs valakinek egy, elfekvőben? -
Alabástrom
senior tag
Van olyan ajánlott szoftver rPiB+DigiOne-ra, ami tud fogadni zenét telefonról/tabletröl? Akár bluetooth-on, akár wifin?
Illetve Tidal-hoz melyek az ajánlott szoftverek, vagy a legajánlottabb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest