Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
Allo-s DigiOne hat-et tudom most is ajánlani, ha valami komolyabb kell akkor a DigiOne Signature Player a következő lépcső, ami máris kb. 100k
Kicsit olcsóbban van USB Signature is, amiben szerintem előny, hogy az SBC az egy Raspberry Compute module.
Ha még tovább akarsz menni, akkor a Shanti lineáris táp is ajánlott részemről. -
Polllen
nagyúr
Én használtam rpi3-t spdif hat-tel és most a legutolsó rpi3-t használom usb-ről. Semmilyen probléma nincs moode alatt wifi-n még a flac-kel sem. Apple ipad töltőt használok (az alacsony tápjaz miatt), illetve majd tesztelek egy meanwhile tápot is, ha megjön.
Ez az alap és ügyesen legózva 15k-ból megvan.
A digione player már a teteje, amit ebből ki lehet hozni, szerényebb minőséget kaphatsz egyszerűbb spdif hat-kel.Szerintem hangminőség tekintetében egy alap htpc paneltáppal valahol az rpi + átlagos spdif hat szintjén van. Természetesen sok pénzzel fel lehet tuningolni a htpc-t usb kártyával, jobb táppal stb-stb, de lehet olcsóbb és "jobb" akkor már a digione-ra vagy az allo usb bridge-re lőni.
Kész streamereket soha sem próbáltam.
A bluray lejátszó spdif kimenetét én elengedném.
-
mpierre
veterán
Nálam 4 GB van a gépben. Ha fontos megnézem a ramot - emlékeim szerint - a Daphile-nak van sys infója. (A proci hőmérsékletét szoktam nézegetni, de 48°-50°C körül tetőzik általában, aktív hűtéssel.)Szerk.: Ahogy Polllen írta. Ténylegesen csak 512MB kell neki a hivatalos leírás szerint. [link]
-
Patice
Topikgazda
DigiOne Player elég jó, főleg két táppal, de azért ettől is van feljebb, csak nem ugyan annyiért.
Linuxos gép sem rossz ötlet, több a lehetséges körítésben a potenciál, viszont drágább is lesz, ha ki akarod maxolni.
DigiOne Signature Player?
(#4672) envagyok:
Megértem, hasonló cipőben vagyok mostanában én is.
De tudom, a hifibogár és az ember kíváncsisága mindig ott motoszkál a fejünkben és mindig jó kipróbálni valami újat, mást, esetleg jobbat.Én újra visszaszálltam az audio PC vonatra, bár minden még dobozban. Karácsonyra talán össze tudom rakni újra a rendszert.
-
toroB86
csendes tag
Szia!
Én Moode-t használok, konkrétan csak arról tudok nyilatkozni, de Volumio-t is használtam hosszabb ideig. és mindketten, meg a Rune is mpd alapú lejátszók, sok kezelőszoftver van androidra, meg gondlom ios-re is. én moode-hoz az M.A.L.P.-t használom, teljesen jó. Van webes felületük, amit http-n el lehet érni a pi ip-címén, ott is lehet baszkurálni mindent, gépről is, telefonról is.
a gapless playback simán megy nálam.
akármilyen külső daccal nem biztos, hogy együttműködik, de szerintem a legtöbbel boldogul, hacsak nem valami nagyon egzotikus chipset-et használ.
Amíg usb dac-t használtam abból nem volt probléma, hogy látja-e a pi. viszont több szempontból sem ideális az usb dac. (közös az ethernet és az usb adatvonala, elméletileg nem kéne hogy gondot jelentsen, de magasabb bitrátán hajlamos bedadogni
... erről folyamatosan meyg az értekezés, hogyan lehet kiküszöbölni, de kb sehogy)
én mióta átálltam a pi-n egy digi-out hat-ra, kisimultak a ráncaim. a külső dac-ot a moode-ból koaxon etetem, kodira külön van egy pi, onnan is kiiktattam az usb-t, és hdmi-n a tévébe megy a jel, onnan ki optikain a dac-ba (így a mindig-tv is a rendszerből tud jönni)
úh most van egy audioquest perl feleslegben
audiofilségre lehet hogy való a pi, de annak ára van, akkor meg már vannak dedikált eszközök, amik szépek is, távirányítóval, kijelzővel, normális táppal, stb.
Nekem is van talonban egy lineáris 5v-s tápom hozzá, de még nem üzemeltem be, így is teljesen jól muzsikál
ár/érték arányban verhetetlen
-
Patice
Topikgazda
"Lehet Volumio vagy RuneAudio vagy egyéb hasonló lejátszó szoftvert vezérelni okostelefonról?
A touch kijelző kb 30 ezer Ft, ennyi erővel egy okostelefont is vehetek akkor már."Igen. A legegyszerűbb, hogy az okosteló, vagy tablet böngészőjében megynitod a webes felületüket. Még külön App sem feltétlenül szükséges hozzá. Amúgy van sokféle. A téma összefoglalóban megtalálod.
"Akadásmentes lejátszás létezik a Pi-nél úgy mint alapkövetelmény ugye? A mostani Windows 10 PC-men az se megy."
Igen.
"Akármilyen külső DAC megy USB-n keresztül Pi-nél? Mert a Marantz PM7005-höz fel kellett raknom egy drivert a Win10-re."
Túlnyomó részt igen. A legtöbb USB-s DAC Linuxon külön driver nélkül megy (mert egy általános driver benne van a linux kernelben).
"Mindig látja egymást a Pi és a külső DAC? vagy egymással szembe kell őket raknom a polcon?"
Általában igen, ha a külső DAC-ot is áram alá helyezed, kb. ugyan akkor, mint a Pi-t. A második részt nem értem. Nem kábeles összekötésre gondolsz?
"El lehet érni ilyen Raspberry Pi alapú lejátszóval audiophile minőséget ha szigorúan csak transzportnak használom? USB-n keresztül külső DAC-hoz csatlakoztatva. Később szeretnék audiophile DAC-ot beszerezni."
Igen, csak akkor szükséged lesz kiegészítő kártyá(k)ra és hanyagolnod kell a Pi saját USB portjait.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ Strix G614JVR/16.0"(2560x1600) 240 Hz/i9-14900HX/1TB SSD/16GB/4060 8GB/Wi11/Garanciális még
- Gigabyte GA-H87M-HD3 rev: 1.0 LGA 1150 alaplap
- ACER SWIFT 5 970 gramm,Érintős FullHD IPS,core i5 (8X3,4Ghz)Vil.bill,16GB RAM,256-512GB SSD,jó akku
- HP játékra is,corei5 7200u,R5 2GB videokártya,8-16GB RAM,120GB-1TB SSD,jó állapot
- Sapphire Radeon HD 5670 1GB GDDR5 PCI-E VGA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest