Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemethsza
tag
Szerintem azt nem is fogod.
Viszont a a speaker ir-jére (ha jól értem, az "látja" a tv-t) jó esetben fel tudod tanítani a távirányítót, és így már - lehet, hogy csak részben - tudod hanggal vezérelni a tv-t.
Ha jól értem, mert ilyenem nincs, csak más ir controllerem..."Tanútt embernek párlya nincs!"
-
A-Bag
tag
Szia !
Nekem van. Google Home-ban nem fog menni a hangvezérlés, hiába működik az ir távirányító. A Google nem látja sem a tv sem a set top box távirányítókat. Gondolom jobban megéri nekik, ha Google nestet veszel... Van egy trükk amivel ki-be kapcsolni lehet hanggal én is úgy használom
-
A-Bag
tag
Elb@sztam rá egy hétvégét, de csak a ki-be kapcsolás működik így. Viszont jobb mint a semmi
Elindítod a Xiaomi Home-ot, rámész a speakerre, add an ir remote control, kiválasztod az okos izzót, márkánál beírod, hogy other, majd mikor megkérdi, hogy bekapcsol-e a jelre, nemet nyomsz, ezután beugrik egy betanítható univerzális izzó távirányító. Itt a power gombra betanítod a tévéd távirányítójának a power gombját. (Próbáltam más gombokat is hozzá adni de nekem csak a power működik). Ez a gomb már kapcsolni fogja a tévédet. A xiaomi home-ban az izzót átnevezed mondjuk TV-re. Ezt a Google Home látni fogja. Így már működik a "Hey Google, Turn on/off my TV" Tehát gyakorlatilag az okos izzó távirányítót használod a tévé kapcsoláshoz
Amennyiben nem sikerül szólj és segítek, ezt most csak emlékezetből írtam gyorsan....
-
dioka7
senior tag
Mert szerettem volna valamit rögzíteni a kamerával és kb fél óra. És így lesz 30db videóm. Inkább az a kérdés, hogy ez miért jó? (persze tudom, hogy azért hogy ha csak 1 mozzanat kell, akkor nem kell megvágni, de nekem már az is jó lett volna, ha mondjuk állítható, hogy 1-3-5-10 perces intervallumokban vegyen. Autós dashcam-eknél pl így van.
-
djsafi
csendes tag
Nekem a Goole Home látja de folyamatosan szakad a kapcsolat. Minden más eszközöm működik rendesen.
A ruter látja kiosztja az ip-t de az alkalmazás offline-t jelez és nem is működik autómatizálásban.
Valakinek valami ötlet a megoldásra?
Már nagyon bosszant hogy ki kell húzni a hálózatból, visszadugni és működik megint 1-6 órán keresztül.
A ruter Asus Tuf AX5400.
Ha tudtok segítsetek mert szétverem kalapáccsal az egészet.Üdv!Robi.
-
-
radio11
tag
Xiaomi még a kisebbik rossz szerintem, mert az később elég simán átmegy felhőmentesen HA alá (legalábbis az én cuccaimmal ez volt). Sonoff szintén könnyen berakható HA alá. Ami inkább problémás tud lenni az a Tuya cuccok, abból nem mindegyik megy fel simán, fw csere, "tasmotásítás" sokszor nem megoldható.
-
Tamas77
csendes tag
Sikerült felvenni mindkét eszközt az alkalmazásba, sőt az automalizálás opciót is engedte (a képernyő fotót arról csináltam).
Engedte a hőm. beállítást és a hozzá rendelhető automatikus folyamatot is (dugalj kapcs be vagy ki)
De egyenlőre nem működik. Azért kérdeztem, hogy esetleg valaki használja-e hasonló módon?
Találgatni nem nagyon szeretnék ha van rá működő megoldása valakinek. -
slimshady
senior tag
Az az igazság, hogy ezt a gatePRO wifi modult a kereskedő ajánlja hozzá. Sajnos a Mi Home-nak nem tudom imitálni, hogy ez egy támogatott okos aljzat. A kereskedő kínálatukban van olyan kapunyitó is ami alapban rendelkezik ilyen megoldással és az mutatja a kapu állapotát, de az sajnos teli kapuhoz nem elég erős. Sokat nem babrálnék én se a Xiaomisítással, mert ez most így működik, de vevő lettem volna egy gyszerű megoldásra. Mi a típusa annak amit te használsz illetve milyen kapunyitóhoz.
üdv.: SlimShady
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic