Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Az nem rossz.
Akkor orangefox-al flashelhetem miután mindent wipeoltam? Kell firmware-t flashelni ROM flash előtt? Most ugye pités Masik-on vagyok.
-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
"Simán hossza két simmel mobilnettel a masszív két SOT-t."
Ezt én nem értem...
-
jUUh
addikt
-
Nézegetem ezeket az AOSP ROM-okat xda-n, hogy mire kellene váltani Masik után de elég sok a panasz mindegyiknél, random reboot, halk telefonálás, ilyen hiba, olyan hiba... MIUI-ból csak a MI-Globe jöhet szóba nekem de gondoltam előtte kipróbálnék egy Syberia-t vagy Havoc-ot vagy Aosp Extendedet de sok a panasz. Van egyáltalán olyan amelyikben van olyan Audio mod mint Masikban?
-
válasz
microvillage
üzenetére
Az elsőre gyári adatok visszaállítását javasolnám.
A másodikra kijelzőcsere a megoldás. -
microvillage
tag
válasz
microvillage
üzenetére
Erre esetleg valaki?
-
-
ati2
őstag
válasz
grafnet
üzenetére
Nem aktiváltad a telón, el sem kezdődött a 360 óra:
1. MI fiókba bejelentkezel
2. Engedélyezed a Fejlesztői beállításokat (Developer options), ehhez menj a beállításokba, majd ' A telefonról' menüben a MIUI verzióra kattints annyiszor, amíg nem engedélyezted a Fejlesztői beállításokat.
3. Fejlesztői Beállítások -> OEM feloldás (ekkor indul a visszaszámlálás).SIM elvileg nem kell a telóba hozzá, elég a WIFI.
-
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Oh, ettől féltem...
Köszi, akkor kártya vissza bele.
Bohóckodhatok két telefonnal, amik külsőre egyformák.
Digi kártya elég lenne bele? Azt csak netre használom... -
-
Srácok!
Van a kezemben egy ilyen telefon.
Próbálom nyitni a BL-t, de az UnLock nem nyitja.
Elsőre lefutott az UnLock és az írta, hogy 360 óra pihi.
Elvileg letelt az idő.
Most azt írja nem jól vagyok kapcsolódva, próbáljam 2 nap múlva.A készülék nincsen bekapcsolva, nem használom, csak nyitni szeretném...
SIM is csak most volt benne, amíg a fiók hozzáadást újra megcsináltam.Mi lehet a bajság?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Aethelstone
üzenetére
Mit értesz alatta? Otthon 3 wifi hálózat is van , simán vált közöttük.
-
Aethelstone
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Uh, AOSiP-et elhagytam..wifi kezelés nálam nagyon instabil volt. LOS 16 jól működik.
-
WhiteWalker
nagyúr
Kellemes meglepetés , hogy az AOSiP rom frissül OTA-n
-
Mr. Nimbus
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Bizony azt és nekem a töltés animáción is jelzi és az akku jelzőn is ott van a dupla villám.
-
microvillage
tag
Sziasztok.
Global 10.3.1 Rom-on vagyok, OTA-n megtörtént a Pie-ra való átállás. Azóta hektikusan működik néha a telefon. Valamikor másodpercekre lefagy, laggol.(újraindítás után működik rendesen) Valamikor meg mint ha semmi gond nem lenne. Megynyit mindent gyorsan, ahogy kell.
Próbáljam meg tiszta telepítéssel újra húzni a telefont?Más:
volt olyan valakinek, hogy a fenti értesítési sáv, ahol a térerő-töltöttség jelző-óra ikonok vannak, mikor egy másik ablakot v. alkalmazást nyitok ott marad a szellem képe? Olyan, mint a régi plazma tv-n, amikor a csatorna logoja beleég a kijelzőbe.
Újra indítottam a telefont, de akkor is látszott még.
Mialatt ezt a pár sort írom, és kilépek a telefon kezdő oldalára, szintén látom a böngészőm címsorát, valamint pár sort ezen írásból is.
Kijelzőm kezdi megadni magát? Vagy lehet, hogy összefüggés van a Pie frissítéssel, és a laggolásokkal?
Kíváncsi lennék a véleményetekre.

-
Peaceliker
addikt
Skacok! Normál használat mellett (zene +fb mobilnet ről) mennyire kéne melegítse a telót? Eddig tokban hordtam és csak azért nem tűnt fel hogy forró? :-D Bár mintha thermalthrottlingolna is. Stock rom global. Mintha pie óta csinálná... persze kb tokbol is akkor került ki. Nemtom eldonteni melyik a ludas

Amúgy volt wipe is frissítés után. -
válasz
Mr. Nimbus
üzenetére
Azt az EU dev. ROM-ot használod, amit írt Jim74?
Csak mert én igen, és nálam sincs gyorstöltés akkuikon, csak szöveg a záróképernyőn. -
Ruddi
csendes tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Szerintem 1 éves mobilra az nem rossz. Mondjuk én mx-playert használok de nem hiszem, hogy a két lejátszó közt van érdemi különbség akku-fogyasztás szempontjából.
-
Ruddi
csendes tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Szerintem az nem rossz. Nekem egy óra filmnézés (wifi nélkül, film a telón) kb. 7%-ot vesz le, de ha wifin keresztül, neten videózok nekem is lemegy azt a 10%-ot 1 óra alatt. Az enyém még csak 4 hónapos telefon, úgyhogy szerintem a tied rendben van.
-
törölt tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Én is azt tapasztalom, hogy a 10.3.1.0 PIE-ra telepített custom romoknál enyhén romlott az akkuidő.
Lefekvés előtt töltöm fel 100%-ra és éjjelente 4-5%-ot szokott merülni, de PIE alatt ez 9-10%. Ugyanakkor nap végiéig így is bőven kibírja, nem aggódok.
Most már hamarosan érkezik az új global PIE (a kínai 10.3.4.0 már kint van), lehet, hogy az újjal javul az akkuidő. -
spider80
őstag
válasz
Aethelstone
üzenetére
10% merülés 1 óra wifizéssel, az 10 óra kijelzőidő,amig lemerül. Kevés ennél többet biró teló van. S9-em 3-4 óra netezéstől lemerült. Ez most bir 9et kb. Majdnem a triplája,több mint elég.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Aethelstone
üzenetére
Nekem meg ez bírja jobban
Neked kell eldönteni. Gondolom egy új gyári akku dobna a közérzetén
Én a RN3 utángyártott akkuval befurodtem , azt biztos nem vennék.
-
Aethelstone
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nekem az RN3 azért sokkal tovább bírta....
Megéri cserélni az akksit? Mert a teló egyébként kifogástalan. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Aethelstone
üzenetére
Szép lassan kezdi magát megadni , szerintem. Nekem anno a RN3 is így kezdte , egy év után , vagy talán annyi se volt.
Itt megint kijön az olcsó húsnak híg a leve...
-
Aethelstone
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Hát, 1 éves. Gondolod, kipurcant?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Aethelstone
üzenetére
Inkább akku döglödésre utal... Nem hinném hogy az a Pie hibája lenne mert akkor másoknál is jelentkezne ez a dolog nem gondolod?
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Van a családban egy Redmi Note 5,azon jelenleg egy miui 10.3.1 van rajta 05.05.-ös android security update-el.
Nekem egy note 7-esem van amin 10.3.5. és 07.05-ös android biztonsági szintel...Kérdés: Note 5 mikor fog frissülni? 2 hónapja semmi... és lehetne mit javítani a mostani szoftveren....
-
Sziasztok!
9.7.25-ös EU dev romnál más is tapasztalta, hogy a gyors töltés ikon nem jelenik meg az értesítő sávban? Zárképernyőn kiírja, hogy gyorstöltés, de a körben villám ikon nem jelenik meg feloldott képernyőnél.
Újraindítás, cache, dalvik cache ürítés megvolt és nem segített.
-
Norby86
őstag
-
Ruddi
csendes tag
válasz
Potyka03
üzenetére
Üdv!
Az alap kérdésedre válaszolva, hogy milyen MIUI lesz rajta, az attól függ, hogy az üzlet ahonnan veszed mikor raktározta be.
Én 4 hónapja, márciusban vettem az enyémet azon 8.1-es Android és 9.5.6.0-ás MIUI volt a bekapcsoláskor. De gyakorlatilag mindjárt felajánlotta a miui 10.2.2-őt, azóta meg már a 10.3.X-et ajánlgatja. Egyiket sem telepítettem mert több fórumot is átolvasva arra jutottam, hogy a 9-ről 10-re való frissítés után viszonylag sok embernél eléggé visszaesett az akkuidő, méghozzá elég drasztikusan.
Márpedig nekem az akkuidő az egyik fő szempont, azt nem áldozom be semmilyen csicsáért.
Persze akinek fontosak a biztonsági frissítések (pl. internetbanking stb.) az nyilván jól teszi ha frissen tartja a MIUI-t. -
ktommy91
addikt
válasz
Norby86
üzenetére
A perfboost framework teleszórja hibaüzenetekkel a logot mert HMP kernelhez és interactive governorhoz készült a konfig. Ebből a konfigból vannak azok a dolgok kiszedve ami miatt telesírta a logot. Állítsd performance profilra SmartPack-ban és exkm-ben a cpu scheduler beállításainál állíts be ezt:

Esetleg az extras mappában található dsboost tunables segítségével tudsz csavarni a boost-on (mondjuk 50/40/512), de az az üzemidőn is meglátszik.
Amúgy a DU amit most használok az talán szmúszabb de én a syberia-val is elégedett voltam. -
Norby86
őstag
válasz
ktommy91
üzenetére
Értem, köszi az infót. Még annyit árulj el nekem hogy mi ez a logspam? Illetve maga ez a preboost még mire jó, mit módosít? Még elgondolkodom hogy MIUI-ra vissza mennyek e, bár esélyes hogy az lesz, sajnos erre a romra még a google lens alkalmazást sem tudom rátenni valamiért és azt sem tudom melyik AOSP rom az ami ennél jobb lehet mint ez a Syberian testreszabhatóság szempontjából, meg úgy gyorsaság szempontjából is. Itt azért érződik még ezzel a KangarooX kernelell is hogy néha laggol.Bár az eu dev. MIUI romnál is érződött sok esetben, igaz azzal mostanság nem próbáltam a KangarooX kernelt, szóval majd adok annak is egy esélyt.

-
Norby86
őstag
válasz
ktommy91
üzenetére
Akkor hagyom így ahogy van, a KangarooX-et feltettem meg amit írtál kiegészítőt. Viszont ha esetleg vissza akarok állni MIUI-ra (mert nem biztos hogy megtudom szokni ezt a felületet 4 év MIUI után) akkor a preboost-ot is tegyem fel? Illetve MIUI esetében is kell ez az extra kiegészítő? Ez a MIUI volume fix még mire jó amit itt látok az oldalon?
-
Potyka03
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Szupeeer. Mert a Pie-os nekem nem kell

Van egy Note 5 a lakásban,s a pie-os nem a legjobb.
-
-
Potyka03
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
S frissítésnél egyből a legújabbra tette fel?
-
ktommy91
addikt
válasz
Norby86
üzenetére
Nincs baj vele, inkább arra gondoltam hogy a belső tárhely gyalulásával járó kellemetlenséget nem feltétlenül éri meg. Ezen az emmc-n nem gyorsít jelentősen, ha gyorsít egyáltalán. (+ KangarooX-ben meg van piszkálva az ext4 kicsit) Mondják, hogy smooth-abb, bár nekem nem tűnt fel amikor f2fs-re váltottam.
-
ktommy91
addikt
válasz
Norby86
üzenetére
Igen, megy. F2FS természetesen támogatott.(Kérdés, hogy mennyire éri meg) SmartPack kernel managert érdemes feltenni, hogy tudd váltani a teljesítmény profilokat. Illetve az srgb mód alap nálam, az extras mappában találod a fájlt, amit a SmartPack-ban a custom controls menüpont alatt tudsz importálni, hogy be tudd kapcsolni.
-
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Ha most veszek Note 5-öst melyik MIUI lesz rajta?
-
Norby86
őstag
Feldobtam a SyberianOS-t és lenne pár kérdésem.
Ezen is megy ktommy91 kernele a KangarooX?
Mit érdemes feltenni még a kernel mellé?
Fájlrendszert hol lehet át állítani? Úgy tudom ezeknél a romoknál már támogatva van az F2FS fájlrendszer. Vagy tévedek?
Orengefox recovery van fent. -
Lacopapi
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére

jUUh...amíg nem oldják meg a hívásrögzítést,addig nekem csak a MIUI marad,merthogy szükségem van a lehetőségre. És Masik versus Eu.dev. volt a téma.
-
Lacopapi
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Azért ezt gondold át mégegyszer...
A Masik lényegesen jobban testreszabható,jobb a kamera (nem mintha nem a Gcam-ot használnám),jobb az üzemidő -nálam-,egyetlen hibája,hogy csak angolul megy,vagy oroszul,esetleg ha bírod a kínai nyelvet,akkor azt is lehet.
Emellett nem mondom,hogy jobb ,csak kicsit más...persze mivel nincs rá frissítés ,előbb-utóbb kimegy a sorból,de egy jó MIUI alternatíva. -
kidnou
őstag
válasz
Leavemealone
üzenetére
Pucold ki a csatlakozót, valószínűleg tele van porral
-
jUUh
addikt
Sok ideje használom ezt a ROM-ot, ( AOSiP) több, mint fél éve, és sose volt semmi bugja. Gyári kernelével, vagy esetleg IceCold kernellel, vagy ktommy91 kolléga kernele is jól megy. Google Camera port működik rajta, gyárilag hívásrögzító NINCS.
Amibe belefutottam a ~ fél év alatt kétszer: kocsiba ment a Google Maps + Spotify kombó, közbe töltőn volt, és ahogy beléptem a Facebook Messengerbe lefagyott az app, csak egy reboot-tal jött vissza minden. Máskor ugyancsak lefagyott a telefon, de ez szintén a Messenger használat közbe.
-
Land
veterán
Jelenleg melyik főzött ROM a legstabilabb 1 hónap használat után is? Sajnos az AEX 6.6 ennyi idő után belassult nagyon, használhatatlan pillanatai is vannak, 2x már a rendszer UI is leállt. Iszonyat bosszantó, hogy a nagyon gyors, tempós ROM-ból 1 hónap alatt hulladék lett. A nagy romlás az utolsó update Recoveryből felrakása után indult. Wipe dalvik cache-sel tettem fel. Én rontottam el vagy ezek a romok ilyen hamar összecsuklanak? Muszáj váltanom egy jó ROM-ra, mert egy hét múlva a nyaraláson gps-ként használva így nem viselkedhet.
-
ati2
őstag
válasz
Leavemealone
üzenetére
Esetleg egy ki/be kapcsolás is segíthet, igaz csak 1x fordult elő nálam, hogy merült töltés közben, néztem is hülyén. Újraindítás után megjavult...
-
ratobi
senior tag
válasz
Leavemealone
üzenetére
Pedig lehet rossz a kábel is..
Nincs por, pösz a töltő csati aljában? -
Leavemealone
tag
Nem, de azert mert van hogy fel tudja tolteni normalisan, de sokat kell szarakodni ki/be huzogatni mozgatni. Minel tobbet csinalom ezt a vegen mar egyaltalan nem fogja feltolteni. 1honap mulva megyek nyaralni, addig meg kellene oldani, mert ott foleg kelleni fog a telo es nem lenne jo ha este felteszem toltore es reggelre ugyanannyi szazalekon allna...
-
jUUh
addikt
válasz
Leavemealone
üzenetére
Másik töltővel már próbáltad?
-
Leavemealone
tag
Sziasztok!
Redmi Note 5-ös telómmal olyan gondom van, hogy nem mindig tölt a telefon, ha meg is mozdítom a kábelt és az értesítési led világít nem tölti, habár azt mutatja. Gondolom töltőpanel probléma lehet, megfeszülhetett a kábel vagy valami. Garancia van rajta, FirstPhone-nál 4-6 hét a garanciális javítás, és cseretelefont se adnak. Tudtok ajánlani valami alternatívát Debrecenben, ahol megcsinálják nekem mondjuk 1 héten belül? Feltételezem a napokon belül, elrugaszkodott elképzelés lenne. :S Köszönöm
-
KamuMazsola
őstag
Amikor az rn5-öt vettem, szinte azonnal meg is jelent a 6-os. Most ugye az rn7 van piacon, a 8 megjelenéséről tudni valamit? Csak hogy ne legyen elhamarkodott a váltás.
-
peestike
senior tag
honnét érdemes most xiaomit beszerezni itthon? note 5, de lehet inkább mi8 lite kellene az asszonynak.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Jaja , egyet értek! Ha vennék telefont és Xiaomi lenne azt vennék! De már 2x is meggondolom hogy tőlük legyen a következő készülékem...
-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
ezért kell venni Mi 9T-t még erősebb SOC és 4000.es aksi NOCCS nélkül, meg még sok egyéb finomság....
-
Hunsaman
tag
MSM Xtended használókat kérdezném, hogy van-e a romban magyar nyelv?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 12/512GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Felesleges SOT-ozni szvsz, mert senki nem ugyanazokat az appokat, stb.ket használja.
Magisk-kal bármilyen sound mod feltehető, bár szerintem ha a hangminőség kell, akkor ktommy91 kernele kell csak, semmi más. AOSiP-ban egyébként van " Mi sound Enhancer", ki-be kapcsolható.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)