Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz gthomma #37018 üzenetére
Előbb a fastboot-al legyen fent egy kerek ROM ha megoldható, ha kell mellé custom recovery (TWRP pl.. OrangeFox-ban a DM Verity kikapcsolható) akkor kell a lazyflasher is.
Vagy tedd fel az utolsó Xiaomi.EU stabilt (ehhez nem kell lazyflasher mert nem gyári).Kicsomagoltad rendesen amúgy azt a fastboot ROM-ot? Minden file látszik a ROM mappájában és azt is adtad meg a MiFlash-nek? Nincs szóköz sehol az elérési útban? Legyen az elérési út neve minél rövidebb.
Itt vannak a válaszok a kérdéseidre:
"gyári ROM telepítése közben közli hogy bootloader felülírási kísérlet történt de nem engedte" - mert OrangeFox-ot használsz épp, ez OK
"a telepítés látszólag végig megy, rebookor megjelenik a boot képernyőn az "unlocked" felírat, azóta minden ROM újraindul" - format data és lazyflash vagy magisk kellene mert ha a /data-t nem tudja az alapértelmezett kulccsal decrypt-elni se encrypt-elni mert még szűz akkor ugye nem tud mit kezdeni a rendszer a /data-val, ha meg az OrangeFox-ban nincs a DM Verity check kikapcsolva vagy nincs a lazyflasher vagy a Magisk fent akkor a boot-ot megakasztja a DM Verity. Másik tévhit: főzött ROM-hoz n e m kell lazyflasher.Miért kell amúgy MIUI?
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz gthomma #37020 üzenetére
Ki mondta, írta vagy javasolta hogy BÁRMIT formázni kell a /data-n kívül..? Na, nagyon jó lesz.. miket formázgattál össze-vissza? Ha sérült a Firmware, ha sérült a Persist.. ha mégrosszabb: sérült az EFS.. akkor már cseszheted is. A fastboot ROM-al a firmware-t helyre lehet pattintani, a Xiaomi.EU zip is tesz fel firmware-t.. de a persist ha le lett formázva akkor az nagyon jó, mert azt még a gyári fastboot ROM se dobja fel csak benne van a csomagban, azt külön kell feltenni vagy fastboot flash persist persist.img vagy OrangeFox-ból Install menü image gomb betallózás vagy talán a TWRP is tudja de szerintem az még mindig nem (a /cust-ot meg akkor nem is mondom ha nem kell akkor már a MIUI). Ha meg EFS akkor oda van az összes egyedi azonosítód, mindkét IMEI, sorozatszám, WLAN MAC, Bluetooth MAC..
-
crok
Topikgazda
válasz gthomma #37024 üzenetére
Először is ez nem format hanem wipe.
Aztán: ne használd magyarul a recovery-t. Csak ne.
Majd: ezek így jól vannak, mind, csak ettől még encrypted a /data, attól meg nem szabadulsz meg csak format-al. Csak ahogy írja is a format átkerült a Manage partition alá (ugye még ez se magyar.. pedig ezt is lefordítottuk vagy 20x már.. na mindegy, ne használd magyarul egyiket se). Ott majd lesz olyan hogy format data, ott majd be kell írni hogy yes. Azt ne felejtsd ki.
Ha nem kell a MIUI és tetszett a Pixel Experience R akkor tedd fel azt.
PC-ről át tudod tenni a ZIP-et akár USB-n MTP-vel vagy microSD vagy USB OTG.. -
crok
Topikgazda
válasz gthomma #37027 üzenetére
Mivel a készülékhez alapból nincs más csak Nougat így a persist mindegy mi de legyen mert nem lesz ujjlenyomatolvasás, szenzorok, etc.. mivel van IMEI így nagy baj már nem lehet de gyorsan töröld a képet a feltöltött képeid közül mert ugyan kitakartad a számot de a vonalkód ugye sértetlen... Ha nem tudod hogy kell szólj és törlöm a teljes hsz-t.
-
crok
Topikgazda
válasz gthomma #37029 üzenetére
Ahogy gondolod, csak tudjad hogy port és lesz ami vagy egyáltalán nem vagy nagyon bugosan fog menni mert ugye nem erre a készülékre volt eredetileg írva (és ez egy 2020 Nov. közepi ROM, sose volt folytatva se.. single build.. az is alapvetően Indiára hegyezve.. még az se derült ki hogy melyik telefon ROM-ról lett portolva.. de valszeg' AMOLED-es készülék lehetett talán mert van benne AOD, aminek ezen a telefonon semmi értelme nincs a világon).
Ja, és nincs a kép törölve.#37032 töröltem!@Thrawn: még JÓ hogy különbözik a két SIM slot két IMEI-je
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz gthomma #37032 üzenetére
Az utolsó xiaomi.eu, a 10.2.2.2 jó.
Igaz, ahogy crok írja, csak Nougat és Miui 10, de nagyon ok, én évekig használtam, nem találkoztam problémával.
A kora miatt a biztonsági csomag is régi, de más baja nincs.
Ha mindenképp Miui kell, én ezt javaslom. (Én se tudtam megkedvelni, még megszokni se egyik nem-Miui romot se)A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
crok
Topikgazda
válasz gthomma #37039 üzenetére
Tökmindegy, a lényeg hogy a kódneve Mido mert Snapdragon és nem Nikel mert nem MTK. Az akku javulni nem fog, ezt garantálom. Note 4X Global-ra keress ha alkatrészt keresel mert azzal nem lehet mellé lőni igazából (ha még találsz bármit..). Ha akku kell akkor BN43 (gyári kép, leírás, ajánlás egyben [itt]).
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz gthomma #37043 üzenetére
Most lehet már én nem fogalmazok érthetően, de most te vagy engem szivatsz mostmár vagy magadat vagy mindkettőnket vagy simán nem olvasol?
Azt kérded, hogy:
"Nem kellett volna a telefont törölni a régi tulaj fiókjából?"
Szóval DE ki kellett volna lépni, sőt, még azt is mondtam hogy ha már úgyis megvan a név/jelszó a Mi fiókhoz akkor az un. eladás előtti teendőket hajtsd végre TE ha már ő elfelejtette.. Addig, amíg az eladás előtti teendők nincsenek végrehajtva és nincs eleresztve a régi account alól addig TE nem fogod tudni a saját account-od alá betenni.. Be kell egyszer a telefonon is lépni hogy utána KI tudj lépni hogy utána az i.mi.com-on is el tudd rendesen ereszteni ezt a telefont hogy utána tudj regelni magadnak egy Mi fiókot és azzal be tudj lépni mint új tulajdonos egy szűz készülékre. Ezt mind-mind a gondos előző tulajnak kellett volna megcsinálnia és most ezzel szivatott meg téged elég alaposan (meg hogy nem olvasol ). -
crok
Topikgazda
válasz gthomma #37045 üzenetére
Igen, mert nem fastboot-ból ment fel a ROM, előtte pedig Treble kompatibilis ROM volt fent amihez kell /vendor de mivel ez a telefon nem Treble telefon.. ebben is említettem. Szóval mivel most nincs /cust tartalom így nem tudsz régiót váltani. Kézzel kell flash-elni a cust.img-t. Ezt megteheted pont úgy mint a persist-et, az image ott van benne a fastboot tgz-ben. Itt van a leírás hogy mi történt és hogy lehet megoldani [link] valamint mégtöbb info és hasznos tudnivaló [link] és [link] és [link] és [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Minden, ami Unreal Engine
- BestBuy topik
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Társasjáték topic
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs