- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
►Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz◄
►Blizzard által támogatott videokártyák listája◄
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudeee
senior tag
válasz
Whysperer #75628 üzenetére
A legutóbbi 7.2.5-ös patch óta többünknél a klánon belül előjött hasonló képbefagyás, dc-zés, akadás raiden meg azon kívül is.
ToS-ban van 1-2 boss ahol furcsaságok történnek, akad még pár bug.
Pár napja nekem is volt egy totál befagyásom és előtte sosem tapasztaltam ilyet.
Szerintem ha mostanában jött elő ez a probléma, akkor a játék miatt lehet az új patchel, esetleg a cache törlést próbáld meg ha még nem tetted. -
rudeee
senior tag
Nekem nincsen NVidiával tapasztalatom, de több klántársamnak is Geforce 1060 3GB-os kártyája van és ugyan úgy megy mint az én R9 280-as 3GB-os Radeonom.
Nálam a grafikai beállítások 7 vagy 8-as szinten vannak 4xMSAA élsimítással és Full HD-ban.
Az FPS stabil 60+ (limitálva van), csak akkor megy le 25-30-ra ha 40 fővel ölünk egy world bosst, de szerintem az is inkább a pillanatnyi world lagg miatt lehet, meg nyílván a sok játékos és special effekt is terheli. -
rudeee
senior tag
Sziasztok!
Kicsit komolyabban szeretnék foglalkozni a mythic+ dungeonokkal és embereket keresek elsősorban 10+ kulcsokra, hogy időre letoljuk őket. Tankra és dps-re volna szükségem. Igazából egy többé-kevésbé fix mythic+ csapatot szeretnék akik összedolgoznak és a heti 15-öst letolják egymásnak. Később meg jó lenne megnézni a nagyobb 16-17-18-as kulcsokat is.
Én a Ragnaros horda oldalán vagyok, Tauren resto druidkén 923-ban.
Akit esetleg érdekelne a dolog az írjon rám privátban hogy felvegyük egymást. -
rudeee
senior tag
válasz
k.kristof #72319 üzenetére
Köszi, most már értem. A klánomba van akinek 3 nap a gyártási idő, ezek szerint neki sem lesz sokáig ilyen "jó" dolga.
Gondolom függ a mythic dungeontól, keystone runoktól, raid progresstől meg a suramaros questek állapotától és a különböző repuktól.Lokids: A 9-es szint +650% AP, a 10-es szint +850% AP.
Én most 9-es szinten vagyok és így már azért a world quest is ad több ezres AP-t, főleg ha rare elitet kell ölni. A world boss nekem így 5400-at ad a hétre, de kell is, mert a következő traitem már 100k felett van.
[Artifact Knowledge] -
rudeee
senior tag
Tegnap léptem meg Druiddal az Artifact Knowledge Level 9-et aminek a gyártási ideje ezidáig 4 nap volt, de tegnap óta felment 5 napra.
Ez mégis hogy létezik, van erről valami infótok?
Valami olyasmit olvastam korábban - ami nem biztos hogy igaz, hogyha haladsz felfelé a szintekkel egy idő után kevesebb lesz a gyártási idő, de ez hogy most hozzádobott +1 napot egy kicsit felhúzott.
Klánba kérdeztem többeket is, de nekik nem változott semmi. Hogy van ez? -
rudeee
senior tag
válasz
Frozzy #72293 üzenetére
Mi is tegnap nyitottunk ládát egy mythic 5 Dungeon után és a csapatból mindenkinek 865 Titanforged lett. Szvsz ez nem véletlen, 5 embernél aligha lehet az.
A sima mythic ugye 840 (mythic 5 alap 850), de +15 ilvl-től már titanforged lehet és annak nincsen felső határa.
Egyik klántársam sima world quest rewardból, ami alap 830-as lett volna kapott 880-as titanforged cuccot! Itt kiderült ha nagyon mákos vagy, akkor van +50 ilvl procra is esély.
Másik klántárs +40ilvl-t proccolt, de több hasonló eset nem volt még. Jellemzően a +15-20ilvl a max. -
rudeee
senior tag
válasz
-FreaK- #71312 üzenetére
Köszi hogy megosztottad a tapasztalatodat. Sajnos én is hasonlóra gyanakodtam, de mindig húzom a gépfejlesztést, mert elég nagy kiadás az i5-re ugrás és még csak nem is lehet tuningolni (hacsak nem költesz rá még többet - Z-s alaplap K-s proci...).
Egyenlőre megpróbálkozok a Xeonnal, abból kicsavarom amit lehet, aztán meglátom mennyire jól tudom beállítani a játék grafikáját.
Pofátlanul el van szállva az Intel az árakkal, és sajnos nincs olyan helyzetben az AMD hogy megszorongassa és ez a tendencia változzon. Talán majd a Zen hoz valami előremutatót - én bízom benne, mert a piacnak is ez tenne jót. -
rudeee
senior tag
válasz
Cathfaern #71297 üzenetére
Megnézem még egyszer a beállításokat külön-külön, hátha érezhetően javul valamelyiktől. Az addonokkal nincsen gond, mindegyiket kikapcsolva is azonos az fps.
Valóban nem mostani a gépem, de nem tudok most 100-120k-t költeni rá hogy egy i5-ös intelt vegyek lappal és ramokkal.
Procira tippelek én is hogy valamit nem bír, de furcsa hogy a terhelése mégsem indokolja ezt annyira.
Szereztem nemrég egy Xeon 775-öst (X3360) azt betolom a mostani Q8300 helyett hátha hoz valami javulást, plusz 3-400Mhz-et rápakolok még az órajelére.
Most amúgy 430-as FSB-n megy a proci a gyári 333 helyett, szóval megtoltam azért hogy jobb legyen. Próbálom kihozni a legtöbbet a rendszerből.
Köszönöm az ötleteiteket! -
rudeee
senior tag
Sziasztok!
A játék futtatásával kapcsolatban szeretnék kérdezni. Hardver ügyileg a gépem mostanában nehezebben bírja a dolgokat mint a Draenor kiegben. A Legion új területein - főleg Suramar-ban az fps-em 23-62 között mozog, de az átlag olyan 30 felé van inkább.
A grafikai részletesség normal és high közé van belőve, árnyákok high, post process effekt és hasonlók kikapcsolva.
Felbontás 1920*1080 (fullscreen) 60Hz, vsync off.
A gépem nem gondolnám hogy nem lenne elég az élvezetes futtatáshoz ezen a minőségi szinten, de mégis úgy érzem hogy valami nincs rendben.
A procim egy Core 2 Quad Q8300 3,3Ghz-re húzva ramokat 1-1-be hajtva (860Mhz-en - 6GB DDR2).
A játék és a Rendszer külön SSD-ről megy, ezzel nincs is gond sebességben.
A videokártya egy AMD Radeon R280-as 3GB rammal.
Állítgattam a beállításokat és azt vettem észre hogy nem igazán a vga-t terheli, mert ha élsimítást is rátolok a jobb minőségű szűrésből az is csak 1-3fps-el lesz kevesebb és akkor pörög csak fel hallhatóan a vga ventije.
A proci 4 magja egyenletesen terhelt kb. 40-60% között, szóval ez sincs kihasználva látszólag.
Ezek ellenére mégsem fut úgy a játék sebessége ahogy azt elvárnám.
Raiden a sebesség fight közben 20 körülre esik vissza ami játszhatatlan kategória.
Szerintetek mivel lehet gond, mit hogyan kéne beállítani vagy mi lenne a szűk keresztmetszet hardveresen?
Mire támaszkodik leginkább a wow?
Köszi! -
rudeee
senior tag
Sziasztok!
Grafikai problémám volna és ebben kérném a segítségeteket.
A konkrét gondom az, hogy a víz részletességének a beállítását ha Good vagy Ultra fokozatra teszem, akkor a teljes vízfelület grafikai hibás lesz, darabos, szétszakadt. Csak akkor lesz jó, ha a Fair beállítást alkalmazom.
Az adataimnál látható a konfig, a videokártyához 10.4-es display driver van feltéve ATT társaságában, de próbáltam a 10.11-es meghajtót is amivel nem tapasztaltam változást.
Frissítettem a DirectX verziót de az sem hozott megoldást.
A gépen amúgy Windows XP 32bit van DirectX 9.0c 2010 júniusi verziójával.Létezik, hogy a Windows XP és a DirectX 9 miatt nem tudja megjeleníteni a vízfelületet magasabb beállítással?
Véleményem szerint nem túl korszerű a grafikai motorja a játéknak ahhoz, hogy ez mondjuk DX10 vagy DX11-es környezetet kívánjon, vagy tévedek?
Ebben kérném a segítségeteket.
Köszönöm! -
rudeee
senior tag
Tegnap beszélgettem pár emberrel a BS-en és azt mondták, hogy sokkal több a hordás játékos mint az allis. Nagyjából 2/3 hordás, 1/3 allis arányban.
A Blizz nem gondolja, hogy ezt jó lenne valamilyen szinten balanceolni, hogy legyen egy egészséges egyensúly vagy ez nem is olyan számottevő dolog? -
rudeee
senior tag
A BS-on hogy alakulnak az instaresetek?
Gondolok itt elsősorban az lvl60, lvl70 és lvl80-as instákra is, 5-10-25fős változatban normálon és HC-ban.
Sajnos nem vagyok tisztában hogy vannak ezek a dolgok.peterkeT:
Milyen néven vagy elérhető a BS-on?Előre elnézést, de valószínűleg 3x fogja elküldeni a gép az üzenetemet, mert a munkahelyi proxyszerverrel van egy kis probléma...
A felesleges postokat légyszíves töröljétek, köszi. -
rudeee
senior tag
válasz
Viktor77 #28435 üzenetére
Köszönöm szépen!
A lagra rátérve amire emlékszem és tapasztaltam:
Szombaton este fél 10 felé készítettem a karaktert amivel aztán rögtön be tudtam logolni - azonnal reagált amint beírtam a felhasználónevet és a jelszót (rögtön továbbított).
Ez után elmentem kajálni és kb. 11 felé ültem le újra, amikor meg már nagy volt a lag - számomra, abból gondolom, hogy az accountra való belogolásnál több másodpercet állt a login majd utána haladt tovább. A Dwarf kezdőn fejlődgettem egész éjjel, 11-től másnap hajnali 4ig és stabilan éreztem a lagot.
Addonok vagy kliensbeállítás miatt lehet ilyen?
A furcsa az, hogy vasárnap délután viszont fele akkora lagg volt mint amit szombaton este - vasárnap hajnalban tapasztaltam. Ha az addonok miatt lett volna akkor fixen ugyan olyan lett volna szombaton és vasárnap is nem? A netemmel nem volt gond, más nem lagolt.
Nem nagyon értem hogy ez mitől lehetett. Van ötletetek?Gabranek:
A Törpök és a Gnómok Dun Morogh-ban kezdenek, annak a bal alsó sarkában. Sajnos a pontos nevére nem emlékszem.
Jelenleg Westfallban vagyok, Ironforge-ból átmentem Stormwind-be vasúttal, mert az ottani terepet jobban ismerem mint az északi vidékeket.
Köszi, ha szükségem lesz segítségre majd megkereslek. -
rudeee
senior tag
A hétvégén kezdtem a játékot a Bloodscalpon és jelenleg a 16. szintet taposom. Igazából kicsit tépem a hajamat, mert nem vagyok egy túlzottan fejlődni szerető emberke és így mount nélkül elég durva a dolog.
Remélem lvl 20 után nem lesz ennyire tötymörgős.
(Hozzászoktam már nagyon a nagykarihoz és ellustul az ember egy idő után.)
A hétvégén, szombaton este számomra viszonylag nagy volt a lagg a BS-en ami vasárnapra enyhült (Nem a saját netemmel volt a gond). Ez természetesnek mondható, vagy általában ekkora latency szokott lenni?
A szerver amúgy tetszik, látszik hogy "élnek" a dolgok (máshoz viszonyítva).ui:
Ha esetleg lenne valakinek fölösleges táskája amire nincsen szüksége, akkor azt szívesen venném, hogy tudjak mibe cuccokat gyűjtögetni.
A karakterem neve: Eshelon (Dwarf Paladin). Előre is köszi! -
rudeee
senior tag
válasz
Viktor77 #28356 üzenetére
Köszi az eddigi infókat!
Valószínűleg úgy oldom meg, hogy az alapjátékot és a BC kiegészítőt fogom egyenlőre megvenni (amíg el nem érem a lvl 70-et). A WotLK kiegészítő hiánya miatt csak Northrend kontinense nem lesz elérhető számomra, viszont a legfrissebb patchek igen. Jól gondolom?
Az original és a BC kiegészítő dobozában feltételezem van egy kulcs amivel aktiválnom kell az account vezérlésben a játékot/kiegészítőt? (Ez csak tipp részemről.)A leírtak alapján a PVP realm fekszik nekem úgy érzem, viszont a szerverválasztással gondban vagyok. Lehet különbséget tenni a realmek "minősége" között, vagy teljesen mindegy, hogy melyiket választom?
Számottevő az emberi hozzáállás is a számomra (felfogás, stb.), de gondolom ez vegyesen megoszlik mindenütt, nem? -
rudeee
senior tag
Sziasztok!
Szeretném elkezdeni a játékot hivatalos szerveren és lenne néhány alapvető kérdésem.
Hallottam róla, hogy különböző accountokat lehet regisztrálni. Battle.net meg valamilyen másik fajtaEzek között mi a különbség, illetve honnan tudom hogy melyiket regisztrálom (még nem nagyon látom át ezt a dolgot). Mi az egyiknek és a másiknak az előnye és a hátránya, mit javasoltok?
A szerver választásánál leragadtam. Olyan érdekelne, ahol sok a magyar játékos (idegen nyelv nem túlzottan az erősségem) és elsősorban PVE beállítottságú a realm mivel engem 90%-ban az instance progress érdekelne elég nagy aktivitás mellett (7napból 7nap online, napi kb. 5-6 óra játék).
Láttam, hogy vannak Normal és PVP realmek, ezek között alapvetően mi a különbség? Tartalmilag van közöttük nagyobb eltérés?
A többségben magyar realmeken mekkora lagg szokott lenni, illetve hányan játszanak a szerveren általában (online főre gondolok).Köszi a válaszokat!
-
rudeee
senior tag
válasz
LucifeI2 #23371 üzenetére
Feltettem a legújabb patchet a W3-hoz amit ugye a Blizzard downloader le is húzott ahogy felléptem de a sejtésem beigazolódott, hogy továbbra sem támogatja a wide felbontásokat a játék.
Nekem is csak az a megoldás maradt amit te írtál, hogy a játékot valahogyan 4:3 arányban futtatni, csak kérdés, hogy miként tudom ezt megtenni.
Nálam 8.12-es videodriver van fent CCC nélkül, és mellé pedig Ati Tray Tools amiben képarány beállításra nincs módom.
Tudnál nekem segíteni, hogy milyen programmal hozhatom játszható formába 4:3 arányban a játékot?
Valami megoldás csak van, elvégre a világon rengetegen tolják még a gamet és biztosra veszem, hogy sokuknak már wide kijelzője van.
Mások ötletét és segítségét is szívesen fogadom! -
rudeee
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem nem wow-al kapcsolatos de "némileg" kötődik hozzá.
A Warcraft 3 és TFT-től lenne szó amit biztosan sokan ismertek és játszottatok vagy játszotok vele.
Azért ide írok, mert a saját topicja szinte totál kihalt így esélyem sincsen választ kapni a kérdésre.
A gondom az lenne, hogy a 22"-os tft monitoromon nem tudom rendesen futtatni a játékot.
Ugye a 22"-es moncsi natív felbontása 1680*1050, viszont a játék ezt nem nagyon támogatja.
A neten találtam a felbontás átírására vonatkozó registrie bejegyzést amit meg is tettem. Ezzel a felbontási gond megoldódott viszont a széles vászon miatt a játék is megnyújtódott, ebből következően torz lett a kép mert a játék nem igazodott a felbontáshoz (valószínűleg az engine nem támogatja azt).A neten ezeket a postokat találtam: [link]
Az alsó 2db kép jól mutatja a helyzetet, ez a gond nálam is, hogy a képet elnyújtja a monitor.Tudnátok segíteni vagy ötletet adni a megoldásban?
Köszi!
-
-
rudeee
senior tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem néhány addonnal kapcsolatban.
Eddig egyáltalán nem használtam semmilyet sem, úgyhogy nemnagyon tudom milyenek vannak és azok mit is tudnak.Amit szeretnék ha tudna:
Láttam olyan addont ami kiírja a hp adatokat, asszem mobinfó a neve.
Olyanra is szükségem lenne ami kihelyez egy plusz sávot alulra és/vagy oldalra a skilleknek vagy potiknak helyet ad a képernyőn, hogy ne kelljen táskát nyitogatnom hozzá.
Valamint olyan is jólenne ami kiírja a damage done, és healeing done értékeket is.Ha leírnátok hogy ezeknek az addonoknak mi a pontos neve és honnan lehet leszedni legegyszerűbben azt megköszönném.
Esetleg milyen egyéb funkciókat tudnak ezek a cuccosok.Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● Tört (tehát nem hivatalos Blizzard) szerverekkel nem foglalkozunk! Ne is próbálkozz!
● Ha új játékos vagy mindenképp ajánljuk, hogy egyszer fusd át a téma összefoglalót.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Anime filmek és sorozatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Path of Exile (ARPG)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- ROG Strix G16 G614JVR 16" QHD+ IPS i9-14900HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest