Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• The DJ

addikt

válasz Nagytalp #3101 üzenetére

Ez addig jó, amíg a PageSpeed modul össze nem akad valamivel a WP alatt. Nekem sajnos eddig nem túl jó tapasztalataim vannak vele. Rengeteg rejtélyes hiba okozója volt, sokszor kerestek már meg, hogy a sokadik embert bérelik fel a feladatra és senki nem tudott rájönni miért nem működik ez vagy az a funkció és miért történnek érdekes anomáliák. A modul kikapcsolása mindig megoldotta ezeket.

VPS-en kötelező a szerver oldali cache beállítása (lemez/ram), viszont magában nem elég. Az expires modul megléte is kötelező, a W3TC is csak ehhez kreál okos szabályokat ha bekapcsolod a browser cache-et.

Lényegében minden megoldható lenne kézzel is, de minek, mikor egy plugin és pár kattintás automatizálni tudja? Én nagyon megszerettem :) Mellé még ajánlott az "above the fold optimization" is, ha a PageSpeed Insights pontszám kimaxolása a cél. Meg esetleg a "remove query strings from static resources" is. Ja és persze a feltöltött és a sablon képek manuális/optimalizált tömörítése, erre én a Wp-Smush-ot használom kiegészítve a PageSpeed Insights által előtömörített képekkel, így biztos megfelel majd neki a végeredmény és nem fog nyafogni, hogy még lehetne rajta tömöríteni :)

Aztán lehetne ezt még folytatni napestig, de tény, hogy WP mellett is el lehet érni a 90 fölötti pontszámokat és jelentősen fel lehet gyorsítani egy egyébként igen csak lassúcska weboldalt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés