Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
válasz hobizoli #51777 üzenetére
Az áron kívül van a TP és az Asus között bármi diffi? Esetleg volt lehetőséged összehasonlítani őket?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
tonyqa23
senior tag
válasz hobizoli #52045 üzenetére
Ezt latom, de en a grafikonosbol nem jutok semmire, a csillagozott kepen meg azt hittem, h ha a 8as csatornara valtok, akkor jo. De nem jo, csak az 5ösön megy vmivel jobban a wifi. Szerintetek melyik lenne a legjobb?
Ja és a telekom fon és az az alatti grafikon sokszor ugyanolyan magas, mint az en MyWifim a grafikonon. Na, ilyenkor volt az, h csak par kb-al jott a net.
[ Szerkesztve ]
Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro
-
koko52
nagyúr
-
Yellow73_a
tag
válasz hobizoli #52231 üzenetére
Nálam az eddig próbált range extenderek 2.4 GHz-en erős sebességcsökkentéssel jártak, illetve a jel sem volt túlzottan erős.
Most vettem egy Xiaomi Mi Router 3-at, amit AP-ként rádugok a vezetékes hálózatomra, ma délután megnézem, hogy jobb megoldás-e, mint az általam próbált range extenderek (pl. Tenda A9, vagy Netis) -
félisten
válasz hobizoli #52233 üzenetére
Minden range extender (= repeater) legalább felére csökkenti a sávszélességet, ezt már rengetegszer, újra és újra megírtuk. Ez egy szükségmegoldás, amit akkor használunk, ha vagy nem számít a sebesség, vagy már nagyon nincs más lehetőség.
Az elgondolás, hogy sima AP-ként használjunk egy olcsó routert, teljesen korrekt.
MaCS
UI:
A TP-Link RE200 ráadásul pont az a kialakítású eszköz, amiről már Gubek-Einste is számtalanszor megírta, hogy legalábbis erősen kétséges eredménnyel jár a használata, mivel egyrészt kicsi belső antennái vannak, másrészt konnektorhoz kötött (kevesen hosszabbítóznak miatta), a konnektorok meg rendszerint nem a wifi szempontjából optimális helyen vannak. Az, hogy valakinek bejött, szerencsés eset, de ajánlani szerintem azért nem kéne másoknak.
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz hobizoli #52236 üzenetére
Ez egy tankönyvi példa a wifi hektikusságára -- bár a TP-Link egyáltalán nem egy gagyigyár, tehát ez az eszköz a saját kategóriáján belül vélhetően a jobbak között van, de maga a kategória fed le meglehetősen szűk igényréteget.
Szerintem Nálad elég szerencsésen estek egybe a körülmények, az eszköz és a helyszín paraméterei. Egy jobb eszköz a legtöbbször jobb eredményt ad, de erre is láttam már ellenpéldát, ahol egyszerűen a gyengébb cucc muzsikált jobban.
A 16 dBi-s antenna meg már eléggé a homályzónában van, arról nem is beszélve, hogy ha tényleg ennyi a nyeresége, akkor már baromi szűk a vertikális szórási szöge.
Beltérre az 5 dBi általában elég kell, hogy legyen, nem véletlen, hogy egy csomó kiváló wifijű router eleve 2 dBi-s antennával készül.A wifi szeszélyes, roppan sztochasztikus világ, de azért nem árt a jobb megoldásokra törekedni. Ajánlás szintjén mindenképpen.
MaCS
-
-
krealon
veterán
válasz hobizoli #52236 üzenetére
"erdekes, de az RE200 AC750 beuzemelese ota meg hibbbbbatlanul megy
na? ez hogy lehet?"Ugy, hogy az altalad emlitett Viber es skype hivasok csak par megabit savszelesseget igenyelnek. A jelszint oltaran felaldoztad az atviteli sebesseget, viszont a te igenyeidet a lecsokkent sebesseg is kielegiti.
De azt kijelenteni, hogy minden helyzetben univerzalis megoldas az osszes Wifi problemara, egy kicsit tulzas.
Peldaul ha valaki a haz/lakas tulso vegebol probal egy wifi-s okos TV-t ellatni, ott a nagyobb adatsebessegu videok konnyeden megakadhatnak.
Ha ajanlasz valamit wifi temaban, akkor illene az altalad felhasznalt kornyezetet a leheto legjobban leirni, hogy masok ne fussanak lukra egy teljesen eltero kornyezetben (lasd csaladi haz kontra panel lakas).
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
félisten
válasz hobizoli #52258 üzenetére
Őszintén szólva, mondatok hiányában, nem igazán értem a helyzetet, a sebességadatokat meg különösen nem, de ha elégedett vagy a helyzettel, akkor minden rendben, kár rajta tovább filozofálni.
Erre viszont reagálnék:
"szerintem olyan tul nagy savszelesseg buko amugy nincs a RE200 miatt, mert nelkul sincs sokkal tobb ezzel a routerrel"A repeatered a működési elve miatt szerintem törvényszerűen produkál minimum 50%-os sebességcsökkenést.
Vagy tudhat olyat, hogy a két hullámsáv között szimultán közvetít?A 100-as Digi 94 Mbps-körüli sebessége pedig felveti annak a gondolatát, hogy valahol egy Fast Ethernetes eszköz van a láncban. A Digi a vállalt 100-as tempót az általam ismert helyeken tartja, a 92-94 viszont sok 100-as eszköz tipikus maximális sebessége.
MaCS
-
Topikgazda
-
fecus
őstag
válasz hobizoli #56047 üzenetére
Nem értem. Hová? A garázsba? De melyik hálózatot terjesztené ki?
Vagy azokat rá lehet csatlakoztatni a szerverre?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
fecus
őstag
válasz hobizoli #56051 üzenetére
Nem. GB-s LAN jön a szerverbe a házból, az ottani routerből. A szerverben van 3 LAN port. Egy fogad kettő továbbít és a stick teríti a WiFit az udvarig.
Nem sok látszik a router WiFi-jéből, hát még ha felezném az extenderrel."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
-
fecus
őstag
válasz hobizoli #56058 üzenetére
Nincs nagy sávszélesség igény. Nyilván egy használt, vagy régebbi gyártású cucc is megteszi.
Köszönöm az ötleteket. Keresem a legolcsóbb forrásokat."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
mezis
félisten
-
SH4D0W2011
őstag
válasz hobizoli #56198 üzenetére
& (#56197) MasterMark A szomszéd szobában van a router. Reméltem valami visszafogottabb megoldást, hogy ne legyen az ágyon mellettem még egy ufo is a notin kívül, de ha azt mondjátok, hogy ajánlottabb az antennás megoldás, akkor megrendelem azt az EDUP-ot.
-
Topikgazda
válasz hobizoli #56198 üzenetére
Az ilyen micro és nano adapterek semmire sem jók, a köröm piszok méretű antennával jó ha azonos helyiségben megy a kapcsolat. Bluetooth-ban még el megy az ilyen méretű adapter de wifi-re már nagyon kevés.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
cs_dy
tag
válasz hobizoli #56399 üzenetére
Közel ahhoz a pozícióhoz, ahol a repeater be lenne dugva van egy Wifi jelfogó (Tenda W311M) bedugva a gépbe, egymástól kb 40 cm lesz a távolságuk.
Ott néha akadozik a net. Alapból úgy használom, hogy magasabbra tettem USB hosszabbítóval a jelfogót és onnan hasít a net.
AMD RYZEN 5 5600, 32 GB RAM, 1TB SSD, RTX 3060 TI
-
moma
őstag
válasz hobizoli #58102 üzenetére
Köszi! Ez a TP-Link TL-WN722N legnépszerűbb az árukeresőn, (szinte kizárt, hogy kelljen neki 5GHz), megfelelhet ez? Vagy másik típus ajánlanátok?
we all deserve a bit of luck.
-
csabyka666
veterán
válasz hobizoli #58132 üzenetére
Az a baj végigpróbáltam mindet, és a födém alatt 30Mbps, amit ki tudtam hozni belőle. Egyébként ez sem teljesen igaz, mert tegnap reggel mértem 50-et, de általában 30... Ez falu, itt nem szennyezett a levegő, max 2 nagyon gyenge WiFi-t lát a telefon, de meg fogom nézni, csak így, hogy végigpróbáltam, igazából nem visz előre.
MOD: Hülye kérdés, de az antennáknak hogyan kell állniuk? Nekem most \ I /, de ha gy lenne: I I I ?
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
-
félisten
-
Topikgazda
-
Dyraxx
tag
válasz hobizoli #62335 üzenetére
Talán nem. Szinte minden USB foglalat használatban van, és nem akarok még egy kilógó sticket a gépbe. Ha már úgyis folyamatosan használatban lenne, hát jobb ha benne van a gépben. De találni sem találtam olyat, amivel lehet egyszerre használni a wifit és BT-t, ill tudja a 2.4-et és az5G-t is és mellette BT5.2. belső kártyából meg bőven van ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest