- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows XP
- (kiemelt téma)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
47600 - 47501
51090 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lolka1980
aktív tag
-
Doky586
félisten
-
lolka1980
aktív tag
1 igen lehúztam
2 nem kér semmi hasonlót
3 320GB
4 Hát az nem lehet hogy a win7 átállította?Vagyis passz hogyan tudom ellenőrizni illetve átállítani ha kell?
5 hát a BOOT sorrend a következő :1 dvd 2 Hdd
Na de ujraindítás után nem piszkálom és mivel nem nyomok gombot ezért ugorna 2re de ott lemezolvasási hibát ír. -
Doky586
félisten
-
quailstorm
félisten
-
lolka1980
aktív tag
Végigtúrtam mindent a BIOSban de konkrétan ilyet AHCI nem találtam.
-
quailstorm
félisten
-
Doky586
félisten
Sata1 - szerintem nincs rajta AHCI csak Enhanced..
-
quailstorm
félisten
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy p4i65g Asrock alaplapom,xp futot eddig rajta de beadta az unalmast a HDD.
Nem volt mit tenni beletettem egy másikat de már SATA porton.
Látszólag föl is megy az xp Vagyis tudok particionálni majd szépen formázza majd rámásolja a dolgokat de újraindítás után az elején egy nagy fekete képernyőn lemezolvasási hibával megáll.
Próbáltam XP- home XP-prof.Először HDD hibára gondoltam(ördög nem alszik lehet ez is rossz)
De miután meguntam bedobtam egy WIN7 lemezt na ő feltelepült szépen be is indul meg minden,vagyis a HDD jó.Tudna valaki megoldást a problémámra?
-
petakpa1
őstag
-
BluEyes
őstag
Nézd, ha a pelenka.hu-n olvasunk ilyet, az belefér. A PH viszont szakmai portál, nem szerencsés, ha az urban legend innen indul hódító útjára.
De amúgy mindegy, xp ide-módban, w7 meg ahci-ban, úgyis át kell állítani a biosban, ha rendszert vált, tehát az általad emlegetett horror nem történik meg.tapppeeer:
XP-re utólag telepíthető az AHCI driver. -
Doky586
félisten
-
BluEyes
őstag
-
Doky586
félisten
"A szerző tehát a hdd-k esetében nem állítja, hogy ez szignifikánsan igaz, hanem csak "lehet" és "egyes hdd-k"-ról beszél."
magyarázkodás, magyarázkodás, magyarázkodás...Azt meg ugye TE nem olvastad hogy a kérdező írta hogy lehúzta az SSD-t - mondom az SSD-t (amin valószínű a Win7 van amit a profiljában ír). ezért figyelmeztettem a változtatás következményeire..
-
w.miki
veterán
XPSP3-t telepítek egy régi gépre, de...
ASUS M2400N laptophoz hol találhatok drivereket? -
BluEyes
őstag
Ugye-ugye, mikor olvassuk, de nem értjük a leírtakat. Ezt az SSD-k kapcsán írta a szerző. A HDD-re vonatkozó mondat pár sorral lejjebb található:
Nem csak SSD, hanem HDD-k esetében is jótékony hatása van/lehet, mert egyes HDD-k lényegesen lassabb SEQ olvasás/írás eredményeket produkálnak SATA IDE módban.
A szerző tehát a hdd-k esetében nem állítja, hogy ez szignifikánsan igaz, hanem csak "lehet" és "egyes hdd-k"-ról beszél.
Én magam néhányszor mértem már ezt, de még nem találkoztam olyan hdd-vel, ahol a két eredmény jelentősen eltért volna, mérési hiba közeli eltérések voltak mindössze. Persze nem teszteltem végig a teljes hdd-felhozatalt, de a probléma - ha egyáltalán létezik, és nem a cikkíró mért hibás példányt például - láthatóan messze nem akkora, mint amit a hozzászólásod sugall.
Légyszíves ne riogasd a gyanútlan fórumtársakat! -
Doky586
félisten
"Vista óta igen melegen ajánlott a SATA AHCI üzemmód, mert csak ebben az üzemmódban érhető el az NCQ, melynek köszönhető a 4KQD32 szegmensben mért magas eredmények," [link]
Szivesen le is tesztelném mert valószínű ezen értékben nagyságrendi különbség lenne CristalDiskMark-al mérve, de sajnos nem tudom hogy a win7-ben mit kell a registryben átírni AHCI --> IDE váltásnál, mert enélkül csak kékhalált kaptam bios átállítás után.. (fordított irány átváltását ismerem csak)
-
BluEyes
őstag
-
brd
nagyúr
-
tapppeeer
tag
Nyugi-nyugi...
Nekem csak 1-2 régebbi játék futtatásához kell az XP, melyekkel kompatibilitási gondjaim voltak Win7-en... A lényeg, hogy fel tudtam telepíteni az XP-t, ez volt a cél. Addig, amíg azzal az 1-2 játékkal nosztalgiázom, nem fogok belehalni az IDE-nyújtotta korlátokba... remélem!
Peace! -
Doky586
félisten
-
tapppeeer
tag
-
tapppeeer
tag
-
brd
nagyúr
Az a valami hibaüzenet sokat segítene, ha konkretizálódna, de valószínűleg azzal van a baj, hogy a háttértároló-vezérlő AHCI módban van, és amikor oda ér a telepítő, akkor nem lesz hozzá drivere, így az optikai meghajtót sem látja innentől (ekkor egy 0x0000007B hibát látsz). Ha mindenképpen a fizikai gépre akarod az XP-t, akkor 2 lehetőséged van: vagy integrálsz a telepítőbe egy megfelelő drivert, vagy az AHCI-ről visszakapcsolod IDE/Compatible módba a vezérlőt (ezt nem javaslom).
(Az, hogy eredeti, vagy nem, csak a marketing szerint számít, a valóságban a normális nem eredeti általában sokkal kevésbé problémásabb...) -
Doky586
félisten
-
Tomi0703
addikt
Van egy másik "levetett" gépem, E2200, 2 giga ram, 8600GT. Azon is 32 bit Win7 van. Szerintem jól megy vele, nincs gond bár annyira nem tudom megállapítani a sebességet mert a sajátomba van SSD abba meg ugye nincs és az után minden lassú.

(#47565) quailstorm: Jaja. Másfél lesz benne, ha haver megtalálja az övét, ha nem akkor apróról szerzek egyet. Azzal már hasítani fog.
Aztán csak egy monitor kéne. 
-
quailstorm
félisten
-
duckload
aktív tag
Töröltem=>restart, de így is 3 perc kb a várakozás üdvözlőpépernyő után.

-
quailstorm
félisten
Vagy törlöd vagy kivárod, mert utána OK...
DVDvideosoft youtube fasságai
khm KMSemulátor...
Nero
Tudja még a franc mi kér .NET4-et. Pont a 4-eset. Én felrakom aztán onnantól nem érdekel.A Sony Vegas-os mov vágásnál kell a quick time+reboot-ra is unokatesómnál jöttem rá, ahol nem volt fenn.
-
duckload
aktív tag
Szóval .NET 4 szükséges vagy baj hogy fennt van?
Egyenlőre másk vga-t nem tudok neki adni max pár hónap múlva.
Addig mit tehetek hogy elviselhető legyen basic internetezésre? .NET 4 törlés? -
tapppeeer
tag
Sziasztok!
Egyszerűen nem tudom telepíteni a Windows XP-t a profilomban megadott konfigra, mert a telepítésnél mindig "kékhalálozik". Elkezdem telepíteni DVD-ről az eredeti Windows XP-t, és mikor betölt pár drivert a DVD-ről, mindig ugyanott kék halál fogad, valamiféle hibaüzenettel. Fontos, hogy csak a Toshiba vinyó van bekötve telepítéskor, teljesen új a vinyó, SSD sincs csatlakoztatva, hátha az kavarna be. Próbáltam más vinyót is, azzal is ugyanez a helyzet. Nem tudom mi lehet a gáz... esetlegaz alalplapi videókártya, bocs, pontosabban a prociban található VGA-egység, vagy a 16GB rendszermemória kavarna be?Köszi előre is a segítséget!
Üdv. -
quailstorm
félisten
-
duckload
aktív tag
Hello.
A tesomnak a gépére win xp sp3 at raktam fel+minden frissitést mert előző windows hibákat dobált.
Régi windows gyors volt de hibákat dobált.(gyorsan indúlt gyorsan betöltött maga a rendszer.)
De erre az új xp-re kb 3 percet kell várni amig lehet valamit csinálni üdvözlőképernyő után.(se böngészőt se semmit nem nyit meg rögtön)gép:
intel E5200@2.60ghz
2 gb ram
vga egy gagyi IZÉ S3 trio64v2 pci kártya.
250gb os vinyó pár hónapos.eddig egy 80 gb os vinyó volt és arra is felraktam az xp.t ott is lassú az indulásnál, vagyis nem lassú, olyan mintha az üdvölzlőképernyő után még 3 percig töltene valamit. Bármit nyitok meg az csak 3 perc múlva reagál.
Másik windost is kipróbáltam azzal is ez van.
És menet közben is sokszor lefagy a tálca.
Tudom hogy nem high end gép de ő csak netezésre használja.Válaszokat előre is köszi

WIN 7 dx9 vga követelményt mennyire kell komolyan venni? Ezzel a gagyi izével elmenne? (32bit)
-
quailstorm
félisten
-
Tomi0703
addikt
Még anno úgy volt, hogy azt rakok. Beleolvasgattam itt a topikjába és láttam, hogy elég sok féle van. Akkor inkább hagytam, jött fel az xp. Most meg már nagyon megszokta a mama ezt (neki egy kis változás is angy lenne), valamint unokatesóm szokott még ezen a gépen játszani valami WoW szerű szarral (bocs a WoW és az afféle játék fanoktól). A videókártya meg egy Ati 9600XT.
-
quailstorm
félisten
-
Tomi0703
addikt
Prescott P4-es 2,8 ghz-es.
#47559) Visormail: Koszi, kiprobalom oket.
-
petakpa1
őstag
Köszi mindkettőtöknek.
Jelenleg az alábbi fiókok vannak a gépen:
Faterom - Rendszergazda nincs jelszó
ASP.NET Machine - Korlátozott fiók Jelszóval védett
Vendég - KikapcsolvaAzaz gyakorlatilag 1 fiók él, a telepítéskor beállított rendszergazdai. E mellé fogok akkor létrehozni egy másik rendszergazdait, amihez jelszó is lesz

-
quailstorm
félisten
-
Visormail
addikt
Elég sok alternatív böngésző van, amik elméletileg gyorsabb változatok Firefox Light, Comodo Dragon (chrome alapú), Comodo IceDragon (firefox alapú), Maxthon, Midori, QupZilla, 360 browser ([link]) de én egyiket se próbáltam.
Akadozó Youtube videó lejátszása lassú, régi gépen, ezt is ajánlották gyenge gépre Minitube
-
quailstorm
félisten
-
Tomi0703
addikt
Azon meg 512 mega.
Mondjuk most lesz 1 giga, de tervezem, hogy vesze kbele egy gigásat azt lesz másfél (mostani 512-es amit viszek valami nagyon ratyi, szóval az utána kikerül).
Amúgy Firefox volt fent, csak 2-3 nyitott ablakkal, háttérben semmi mással (talán még torrent) elvitt 1,3 gigát. A hddnek meg eleve döglődik benne, szóval 10-15 percig okés nagyjából a sebesség utána, utána rohadtul belassul. De ma viszek bele egy rendes winyót, szóval az meg lesz oldva, csak mondom megkérdemi melyik böngészi eszik kevesebbet.
Köszi.
-
quailstorm
félisten
-
Tomi0703
addikt
Üdv urak!
Xp-re melyik böngészőt ajánljátok amelyik a legkevesebb rammal beéri?
na ezt jól megasszontam. 
-
Visormail
addikt
A varázsló fél percig tart, megérte volna először azt próbálni.
Ahogy quailstorm mondja, egyformák, lehet, lehet. (A beépített rendszergazda fiók nem egyenlő a telepítéskor létrehozott felhasználóval. Az még pluszba létezik Rendszergazda néven, kicsit még nagyobb jogokkal system nevében, xp-n nincs sok különbség.)
-
quailstorm
félisten
-
petakpa1
őstag
Közben lenne egy másik kérdésem. Lehet több rendszergazdai jogosultsággal rendelkező fiókot létrehozni ugyanazon a gépen? OS továbbra is WinXP PROF SP3.
Ha igen, akkor lesz bármiféle megkülönböztetés a rendszergazdák között? Pl. akit eredetileg a telepításnél megadtam, az lesz a mester rendszergazda, a többi meg csak sima, vagy ha valaki rendszergazda akkor az ugyanolya jogosultsággal bír mint az eredeti rendszergazda? Én azt gondolnám utóbbi, de rákérdezek
Továbbá azt meg lehet csinálni, hogy egyik felhasználónak (beleértve az eredeti rendszergazdát) se legyen jelszava, de az újonnan létrehozottnak igen?
A cél az lenne, hogy létrehozzak egy jelszóval védett rendszergazdai fiókot, melynek segítségével távoli eléréssel tudnám menedzselni a gépet, de az eredeti rendszergazda, aki egyébként egyben az egyetlen felhasználó is gépen ne legyen jelszó használatára kötelezett.
-
petakpa1
őstag
-
ceia
őstag
Ez is tökéletes erre a feladatra Windows Product Key Finder
-
Rayyy
senior tag
-
herdsman12
őstag
-
Doky586
félisten
-
herdsman12
őstag
Üdv!
Van egy ASUS EEE PC 901, 32GB SSD-n jól működő XP-m. Ebből kb 4GB-ot foglal el az XP.
Linux próba miatt elmenteném, hogy DVD-ről bármikor visszaírható legyen.
Van erre valami tuti megoldás? -
Visormail
addikt
Nincsenek beállításai, csak hogy engedélyezed a fájlmegosztást, futtasd le mindkét gépen, tapasztalatból mondom. Illetve ha valamelyiken külső tűzfalat használsz, akkor abban is engedélyezni kell, ez termékenként teljesen eltérő. Ha utána se jó, akkor lehet a jogosultságokat nézni.
Rayyy: ProduKey (ingyenes)
-
szab.tam
nagyúr
-
Rayyy
senior tag
Hi!
Hol tudom megnézni (milyen menüben), hogy milyen szériaszámú XP-ről van szó? Meg lehet egyáltalán nézni?
(Azt akarom kideríteni, hogy egy adott gépen valami tört XP van-e vagy pedig az én eredeti példányom.) -
petakpa1
őstag
És konkrétan milyen beállítást kellene választanom?
Netet kábelmodemmel kapom, amit egy TP-Link router szét szét htpc-nek kábelen, notinak wifin, és van még 1-2 okosteló is wifin, de az irreleváns jelen szempontból.Én inkább valami jogosultsági problémára gondolnék továbbra is, mert a htpc-t nem régiben újrahúztam. Két meghajtó van benne. SSD-n van a rendszer, amire Northon Ghost-al húztam vissza a korábban telepített és lementett "szűz" WinXP image-t, míg a szóban forgó megosztott mappa egy HDD-n van, ami másodflagos merevlemez a htpc-ben. Ezen vannak az adataim.
Annyit már tegnap megpróbáltam, hogy a próblémás teljes mappát a htpc-n saját használatba vettem, de ez nem segített. Mondjuk htpc eleve megnyitotta a mappában lévő fájlokat, ezt csak a biztonság kedvéért csináltam meg, sejtettem, hogy ez nem fog segíteni.
-
Visormail
addikt
-
Directors
senior tag
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
Van két WinXP SP3 Prof. rendszert futtató gépem, egy htpc és egy notebook. A htpc-n megosztok egy mappát, amiben almappák és azokban videofájlok, feliratok vannak. Mindkét gép ugyanabban a munkacsoportban van természetesen.
A notebook látja is a htpc-n megosztott mappát, listázza a fájlokat, tudok tallózni a megosztott mappa almappáiban, de notebookról se megnyitni/lejátszani, se átmásolni nem tudom a fájlokat.
Valami jogosultság problémának tűnik nekem. Van valakinek ötlete mit kellene állítanom, hogy notebook tudja olvasni a htpc-n megosztott fájlokat?
ui.: Fordítva megy: Azaz egy a notebook-on megosztott mappában lévő fájlokat htpc meg tudja nyitni. Furcsa…
-
Visormail
addikt
-
quailstorm
félisten
-
Directors
senior tag
Szia!
Köszönöm a segítségedet. Beleintegráltam az egyik windowsba (SP3) az Asus honlapjáról letöltött SATA drivert.
Sajnos nem lett jó. Ugyan az a hibaüzenet.
Esetleg van más ötleted? -
szab.tam
nagyúr
"Majd számolj be róla.."

hm: van még xp-m.
egy alig használt gépen, megkímélt telepítés.
utolsó esély.
ha azon sem megy, akkor az xp köpi ki a pöcköt, ha azon megy, akkor érdemes kutakodni tovább, ez miért nem komázza...****
valamiért a pen dobozában lévő kis leíráson nem szerepel az xp a komptibilitási listán...
bakker.
másik xp simán látja.
na, ilyenkor mi van?
hol kezdjem a hibakeresést? -
Doky586
félisten
-
quailstorm
félisten
-
szab.tam
nagyúr
fussunk neki újra...
2 gép bekapcs. win7, xp, hálózatban.
usb win7-be bedug.
látja rnedesen, és fat32 az biza...
hálózaton keresztül az xp alól is látom a win7-be bedokkolt usb-n lévő megosztott mappát.win7 alól bármire leformázom, (fat32, exfat, ntsf), az xp-s gépbe átdugva ugyanaz a móka.
több usb portot is kipróbáltam, hátha...
látja, hogy fizikálisan ott van, de belépve a meghajtóba csak egy üres ablak fogad, sem olvasni, sem írni nem tudok.
ha új mappát kívánok rajta létrehozni, előugrik egy panel:
"nem lehet létrehozni a következő mappát: új mappa
a rendszer nem találja a megadott fájlt."egyelőre az van, ha az xp-s gépben lévő háttértárról adatot akarok mozgatni a pen-re, vagy a penről egy mobillal felvett videót az xp-s gépre, akkor mindkét gépet be kell kapcsolnom.
ennél azért kicsit egyszerűbben képzeltem el a dolgot, amikor megvettem ezt a kis rohadt pöcköt...

vajon mit szólna hozzá, ha egyszerre dugnám rá a gépre és a mobilra?
(2 vége van ugye.)
kinyírnék vele valamit? -
Doky586
félisten
minden SDXC kártyán ez van szabvány szerint. Persze ha csak öreg készüléke van (ami max 32GB-os SD-t kezel) az valóban nem fogja tudni.
-
quailstorm
félisten
-
Doky586
félisten
-
szab.tam
nagyúr
akkor kicsit bővebben.
xp.
bedugom.
usb ikon alul megjenik.
az auto indítás panel is.
megnyitásra kattintok.
ablak előjön, de nem látszanak a benne lévő mappák.ablakban baloldalon:
kingston (g)
cserélhető lemez
fájlrendszer: fat32tehát látja az xp, de mégsem.
na, de megpróbálom win7 alól legyalulni.... -
Doky586
félisten
-
quailstorm
félisten
-
szab.tam
nagyúr
win7-ről látom ugye.
leformázom újra fat32-re.
és ez nem okoz problémát az androdi felé való kummunikációban, mert azokat a mappákat csak a teló pakolt rá az első találkozásról. (tehát nem gyárilag volt rajta valami, az "androidra való felkészítés miatt".)jól értettem?
na, holnap megcsinálom.
majd megírom, mi lett az eredmény.
addig is thx.

(ez majdnem olyan rövidítés, mint a thm...
) -
quailstorm
félisten
-
w.miki
veterán
-
szab.tam
nagyúr
win7.
ott minden ok ugye, látja, a mappákat is, írás-olvasás megy.xp.
sajátgépben is látszik, meg is tudom nyitni.
de ott egy nagy fehér üresség van.
nem látszanak a mappák.
ha pl. totalcommander-ben rá akarok tolni valamit, rögtön síkít, formázási kísérletnél gyakolatilag beakad a gép, feladatkezelőből kell erőszakosan kilépnem.mindenhol usb2.0.
viszont van másik xp-s gépem, (megkímélt telepítés), megnézem azon is.
mert ha azon megy, akkor a mindennapos xp-mmel van gond.
ha ott sem működik, akkor kell tovább agyalni.****
de továbbra is a fő kérdés, hogy a win7 alóli újraformázás segíthet-e ezen, és nem teszi-e tönkre a telefonnal való kommunikációt.
az utóbbi a talán a legfontosabb kérdés.
mert ha leformnázom, és a pen-ről eltűnik valami, ami kell a teléefonnak, és utána az sem fogja látni, akkor annyi.
ezt a részt nagyon nem vágom.
habár a pen-en elsőre semmilyen rejtett file-t nem találtam, ami a telefonnal való kommunikációhoz kellhet. -
quailstorm
félisten
-
szab.tam
nagyúr
hopp. ez érdekes, hogy nálad látja.
én alapból megformázva kaptam fat32-re.
android
lost.dir
könyvtárak voltak rajta.ezek után az a kérdés, hogy ha win7 alól újraformázom, akkor mi lesz?

1. az xp "el kezdi-e" látni?
2. a gyári formázás és mapák eltüntetése miatt a telefonom nem kezdi el "nem látni"..)úgyhogy félnék leformázni win7 alól.
kivéve, ha biztos nincs rizikó a telefonról való láthatóság oldaláról.csak hát a droid topikban az egyéneket jobban izgatják az ájfonosok szereplése.
ez már örökké így lesz....

a műanyag csomagolás alatti papírját megnéztem.
ott a kompatibilitási listában nincsen xp.
gondolom, nem véletlenül.de érdekes, hogy nálad megy.
viszont bíztató is aszámomra.
-
w.miki
veterán
ezt nem tudom, de én olyan pendrive-ot vennék, aminek egyszerre OTG, USB portos: 1, 2
bocs, most nézem, te is ilyet vettél...
nos... nekem is ilyen van, és XPSP3-am simán látja, ha USB portra dugom, nem tudom, mi nálad a gáz, talán próbál meg egy déli híd resetet (áramtalanított laptopon 15mp nyomni a bekapcsoló gombot) -
szab.tam
nagyúr
újra hi!
a telefonom és az androidos toikban nem jött ötlet, így itt az utolsó lehetőség.
(jobban belegondolva, itt kellett volna kezdenem.)
lg g2.
háttértárnak vettem egy otg pendrive-ot.
android telóról, win7-ről minden ok.
nagyon kéne, hogy az xp-s gépem is lássa.különben hálózaton keresztül, 2 géppel kell szerencsétlenkednem. rettenet macera.
azaz az xp látja, hogy ott a pen, de olvasni, írni nem tud róla. formázni sem. semmit.tehát létezik-e otg pen-hez valami driver, segédprogi, emulátor, akármi, amivel kezelni tudnám 32 xp-ről is a pen-en lévő adatokat?
thx!

-
quailstorm
félisten
Vagy IDE emuláció kell, ami ellenkezik minden eddigivel, vagy SATA driver talán megoldja. Bár ebben nem vagyok otthon. Korinak vagy egy SATA-s integrált XP-je, én azt nézném meg első körben.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Van egy sima winyóm és egy SSD a gépemben és az SSD-re feltettem a windows 7 oprendszert. A winyóra pedig szerettem volna feltenni az XP-t de sajnos nem sikerült. Az SSD miatt különböző beállításokat elkövettem a bios-ban. Ezeket.
Mikor telepíteni szeretném az XP-t a winyóra akkor ezt írja ki [link]Tudtok nekem ebben segíteni?
-
rii
nagyúr
-
petakpa1
őstag
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
sziasztok
had'kérdezzem már meg itt is ...
ha egy gépen windows xp sp2 van, és sp3-at kell rá feltennem, és ha letöltöttem a "WindowsXP-KB936929-SP3-x86-HUN" -t, akkor fog most kérdezni serial-t? (nem én pakoltam annó ezt a gépet, nem tudom ilyen értelemben mi van rajta)
-
brd
nagyúr
-
w.miki
veterán
-
Tamy
őstag
-
w.miki
veterán
nem kell regisztrálni, Tarr kft, itt simán csak bedugod, és megy... elvileg...
ki/bekapcsolást többször csináltam, amíg ott voltam...
mi lehet még?
virus? régi nod van fent védelemként, de net nélkül nem is tudok más virusírtót feltenni
(#47506) Tamy: hálókártyát hogy tudnám megnézni, hogy jó-e? Az eszközkezelőben nem volt letiltva. -
Tamy
őstag
-
brd
nagyúr
-
w.miki
veterán
-
brd
nagyúr
-
quailstorm
félisten
-
w.miki
veterán
Szerintetek az mitől lehet, hogy XP nem látja a netet?
Modemre dugva, Win7-es gépen bejönnek az oldalak, de ha a másik laptopot dugjuk rá (Asus EEEPC), XP-vel, akkor nem jön be semmi.
A modem kábelTV-s, elvileg nem kell beállítani semmit. Töröltem is, ami volt az explorer Kapcsolat beállításaiban. Automatikus észlelésre tettem.
Eszközkezelőben a LAN drivere fent van (Wifié nincs, azt akartam a netről letölteni.)
Tűzfalat kikapcsoltam, hátha az blokkol valamit.
De egy oldal sem jön be, se IE-vel, se FF-fel.
Mitől lehet blokkolva a net?
Új hozzászólás Aktív témák
-
47600 - 47501
51090 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- LEGO klub
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5464
- Spigen Essential Ee673eu 3-portos hálózati töltő 67W Fehér (2xUSB-C, 1xUSB-A)
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem csak 1-2 régebbi játék futtatásához kell az XP, melyekkel kompatibilitási gondjaim voltak Win7-en... A lényeg, hogy fel tudtam telepíteni az XP-t, ez volt a cél. Addig, amíg azzal az 1-2 játékkal nosztalgiázom, nem fogok belehalni az IDE-nyújtotta korlátokba... remélem!