- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows XP
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
Igazad volt. A Win XP-ben lévő diskpart program nem ismeri az align=1024 opciót, nem lehet vele SSD-t megfelelően előalignálni.
A legegyszerűbb módszer, ha az WinXP telepítés helyének szolgáló SSD-t előbb egy másik Win7/10/11 rendszerű gépben lemezkezelővel megparticionáljuk.
Sajnos nekem nem volt lehetőségem átszerelni az SSD-t egy modern gépbe, így végül a DartSun által küldött Hiren's Boot DVD segítségével oldottam meg a problémát. Utólag is köszönöm neki. -
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
Van nálam 2 db kb 35 éves HP Brand PC. Socket 478 P4 cuccok
. Mindkettő házon van eredeti WinXP matrica produck key-el. A hozzájuk tartozó eredeti WinXP telepítő CD-k értelemszerűen elvesztek már az idők során
.Ennek ellenére szeretném e két eredeti Product Key-el telepteni rájuk az XP-t, ahogyan eredetileg is voltak, hogyan tudnám ezt megtenni?
Alábbi ötletek merültek eddig fel bennem eddig:
0) Magukhoz a PC-khez tartozó eredeti telepító .iso-t letöltöm a HP Support oldaláról, a PC-knek a HP s/n száma alapján. Sajnos ez nem sikerült
. HP s/n-re már nem is dob találatot HP support oldala, de legalább a divereket a PC típusa alapján le tudtam tölteni
.1) Valahonnan olyan WinXP telepítő .iso-t letölteni, amelybe nincs beleégetve a Product key, hanem a telepítés során bármilyen érvényes product key-t elfogad. Létezik ilyen? Honnan lehet letölteni ilyet? Mi a neve az ilyen típusi .iso-nak? OEM, VL???
2) Telepítem egy nálam lévő .iso-val és a hozzá tartozó product key-el a XP-t, majd amikor települt akkor immár futó Windows alatt kiscerélem a Product Key-t arra ami a matricákon van.
2A) Elméletileg van erre hivatalos program (KeyUpdateTool_enu.exe), de sajnos ezzel sem sikerült. Vélelmezem azért, mert a WinXP aktiváló serverek már nem érhetőek el. Telefonos aktiválás talán még el...
2B) Parancssori scriptek használatával cserélem a product key-t. Ilyen létezik? Ms Office esetében cscript ospp.vbs -el lehetett ilyesmit csinálni. WinXP esetében van ennek megfelelője?3) Bármi egyéb ötlet?
Előre is köszi!
-
petakpa1
őstag
Na ráengedtem, a PosReady frissítéseket még1x, de ugyanaz az eredmény: telepítés és restart után windows biztonsági központ már nem indul el, IE8-ban futó Ms Update keresés közben loop-ba kerül és be se lehet zárni a böngésző ablakát, sőt még tálca és start menu stílusa is visszavált szürke W98 stílusúra, XP style helyett.
-
petakpa1
őstag
Az én gépem jóval régebbi a tiednél: nForce2, AthlonXP 3200+, 2 GB ram, SSD.
Olvastam valami olyasmit is, hogy idén nyártól, ősztől már csak SSE2-t tudó gépekre mennek fel aPosReady update-ek is...
-
petakpa1
őstag
És melyikeket kell telepítenem a POS Ready patch után feldobott frissítések közül?
Office-ből nekem Offixe XP van 2007 compatibility pack-al, hogy azért be tudja olvasni a .xlsx, .docx, és . pptx fájlokat.
-
petakpa1
őstag
Fel kellene frissítenem egy régebbi gépet az XP-re elérhető legfrissebb frissítési/védelmi szintre. Ehhez kérnék segítséget.
Eddig az alábbiakon vagyok túl:
1) A meglévő WinXP Prof SP2 HUN telepítő CD-be nLite-al beleintegráltam a SP HUN szervízcsomagot és a sata drivert, majd ezzel telepítettem a rendszert.
2) Windows update-el telepítettem az összes elérhető biztonsági és Windows frissítést.
Ez után jöttek a problémák

Megcsináltam a PosReady patchet, és telepítettem vele első lépésben csak a biztonségi frissítéseket, de ezt követően már hibák jelentkeztek: IE8ban futó Misrosoft Update csak keresett és keresett, de loop-ban került és semmt nem talált. Biztonsági központ ikonjára kétszer kattintva hibaüzenetet kaptam.
=> PosReady update-et kudarcnak ítéltem.Próbálkoztam az Unofficial SP3-el is, de azt csak angol nyelvű Win-re lehet telepíteni

=> Ez is zsákutcaWSUS-nek azzal az utolsó verziójával, amit e fórumban ajánlottak, hogy még épp letölti WinXP update-ket letöltöttem az összes frissítést, beleértve az Embedded verzióra valókat is.
Na most az a gondom, hogy ezekből gyanúm szerint nem kell mind:
- Az SP3 azaz 2008 előttiek szerintem nem kellenek, mert eleve SP3-at telepítettem;
- Az XP támogatás 2014. áprilisban szűnt, tehát az ez előttiek szintén nem kellenek elvileg.Ugyanakkor WSUS olyanokat is letöltött, amik nincsenek telepítve. Honnan tudom, hogy ezekből melyik kell az én gépemre és melyik nem?
Próbaképp megpróbáltam a WSUS által letöltöttek közül egy olyat feltelepíteni, ami már fenn van, de nem sípolt, hogy ez már nem szükséges, hanem még1x felhúzta. Tehát az nem megoldás, hogy mindet egyenként próbálom telepíteni, és úgyse hagyja azt ami már fenn van, így nem kell

A WSUS által letöltöttek között, a 2014.04 hónál későbbiek nevében már mindig szerepel az embedded megjelölés? Ezeket bátran telepíthetem?
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
Természetesen nincs. Mind a hát sata port aktív és BIOS látja is mind a három vinyot, mind az Odd-t.
Furcsa, hogy Win7 szintén látja az összes meghajtot.
Win7 úgy lett telepítve a 250-és SSD-re, hogy közben a 64-és SSD le volt huzva az alaplaprol. Azaz nincs semmi dual boot telepítve, két OS nem akad össze. Egyszerűen a gép indulásakor a post-nál megnyomom F8-át, ekkor felhon a BIOS boot menuje, kivalasztom melyik SSD-ról indítsa az OS-t. Rendben el is indul mind a Win7 a 250-esrol, mind az XP a 64-esrol, de utóbbi sehogy sem ismeri fel a 250és SSD-t

-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
Vettem egy új 250 GB-os Samsung SSD 850 EVO típusú SSD-t, de az XP nem ismeri fel.
3 vinyó van a gépben:
1) Samsung SSD 830 64 GB, ezen van az XP
2) WDC HDD 300 GB-os
3) az új Samsung SSD 850 EVO 250 GB-osElső kettőt látja a Win, de a harmadikat nem
Bios-ban AHCI módba van állítva az összes SATA csatorna és az XP is egy olyan telepító cd-ről lett anno telepítve, amibe nlite-al beleintegráltam az AMD AHCI driverét.
Első 2 meghajtó ávek óta probléma nélkül megy, de a 3-kat sehogy se ismeri fel az XP. Nem jelenik meg az eszközkezelőben, és hiába futtatom az új hardver hozzáadása programot a vezérlőpultból se automatikus, se manuális kereséssel nem ismeri fel az új SSD-t. Látott már valaki ilyet?
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
Kipróbáltam mindet, de sajnos nem segített se a színmélység, se a frissítési frekvencia, se a monitor által nem támogatott módok elrejtése
Driver én nem találtam az Asus honlapján, csak egy desktop manager szoftver érhető el.
Szerintem inkább az lesz a gond, hogy az XP vagy Catalyst csak Standard időzítéseket engedi valamiért beállítani.

-
petakpa1
őstag
Pont az a baj, hogy az asztalon jobb klikk tulajdonságok hatására feljövő képernyő beállításai ablakban nem ugyanúgy nem lehet 1920x1080-nál nagyobb felbontást beállítani, mint a fentebb csatolt Powerstrip képernyőn.
A monitor egyébként tudja a 2560x1080@74 Hz felbontást. PowerStip, és más programok is kiolvasság monitor EDID-jéből. A probléma szerintem ott lehet, hogy EDID nem extended és nem standard felbontásként közli a 2560x1080-at. Standard felbontások között 1920x1080 a max.
A Monitor tulajdonságai között hiába pipálom be, vagy beszem ki a Monitor által nem támogatott módok elrejtése jelőlő négyzet elől a pipát semmiképp nem jön fel a 2560x1080.
Sőt egy Phoenix nevű EDID kiolvasó/manupuláló program szerint a standard felbontások között csak 4:3-as, 16:9-es, 16:10-es aspect ratio-t lehet beállítani 21:9-est nem, de nagyon nem vágom már ezt a részét a témának.
Nem szabványos diszkrét időzítést kipróbálom este, de nem hinném, hogyha 74 Hz-en képes vinni a 2560x1080-at, akkor 60-on miért ne tudná. Egyébként emlékeim szerint nem is lehet 60-nál magasabbat kiválasztani.
-> Doky
Kipróbálom a 24 bitet is majd este, de ennek se sok esélyt adok.Amúgy az a furcsa, hogy Windows 7 alatt minden gond nélkül első bekapocslásra ment 2560x1080, tehát Win XP szofver oldalon akadályoz valami.
Amúgy HDMI-HDMI kábellel van összekötve a PC a monitorral.
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
Rufus nekem csak akkor ment, ha csak egy meghajtó van a gépben, amire telepíteni akarom az XP-t. Ha már egy ODD vagy plusz egy HDD volt a gépben, akkor bár a Rufus-sal készített XP telepítő pendrive-ról feltelepült az XP, de amikor már pendriver-ot lehúztam és HDD-ről akartam bootolni a frissen telepített XP-t akkor nem indult el.
Rufus helyett nekem sokkal jobban bejött a YUMI. Ennek az oldalnak az alján részletesen le van írva, hogyan lehet YUMI-val akár multi boot pendrive-ot is készíteni. Én csináltam vele egy olyan 8 GB-os pent, amin van XP SP2 és SP3, Win7, Northon Ghost, Macronium, különféle memtest progik, és HDD Regenerator is. Egyszerűen bedugod a multi boot pent, bootolsz róla, feljön egy egy menü, ahonnan kiválaszthatód, hogy e fentiek közül melyik rendszert akarod indítani és már indul is a Win7 vagy épp XP telepítő.
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
Szerintem azzal a géppel, ami az XP SP3 Prof-ot nem bírja el már nem érdemes ma foglalkozni, így felesleges Lite XP-t keresni. Min. 1 GHz-es proci és 1 GB memória társaságában már netezésre lehet használni a fenti verziót, de netes videók nyilván akadni fognak rajta.
Amúgy ez itt warez, és így tiltott, de nyilván akad valaki aki segít ha szépen megkéred
... -
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
Acer eMachines 620 notira szeretnék WinXP-t telepíteni AHCI módban.
Van a gépen XP, de haldoklik ezért kéne újratelepíteni. Jelenleg IDE natív módban van telepítve, de ettől függetlenül az eszközkezelőben meg lehet nézni az eszközpéldány azonosítóját. Ezt meg is tettem, és kerestem egy viszonylag friss SB600 southbridgehez tartozó AMD AHCI drivert, és annak .inf fájljában lecsekkoltam, hogy a WinXP eszközkezelőjében megtalált hardver azonosító benne van-e és igen

Ezt a driver integráltam NLite-al WinXP telepítőbe. Továbbá integráltam azt a driver-t is amit az Acer holland ftp szerveréről szedtem le kifejezetten ehhez a notihoz való elvileg. (Megjegyzem ennek a .inf fájljában nincs benne a még épp működő WinXP eszközkezelőjében megtalált hardverazonosító.
Az NLite-al készített iso-t kiírtam CD-re, illetve YUMI-val készítettem belőle pendrive-ról bootolo WinXP telepítőt is.
Noti BIOS-ában átkapcsoltam AHC módra.
Pendrive-ról bootolva szépen el is indul az XP telepítő, de amikor odaér ahol ki kellene választanom a notiban levő 1 db HDD-t amire telepíteni kellene nem ismeri azt fel. Ha BIOS-ban visszaállok IDE módra, akkor természetesen megtalálja a HDD-t.
Ha cd-ről bootolok AHCI módban akkor belefagy a telepítő. Feltételezem azért mert maga a WInXP telepítő CD boot rutinja nem ismeri fel az AHCI müdban üzemelő CD-t.
Van bárkinek ötlete, hogyan lehetne mégis AHCI módban telepíteni?
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
Egy Samsung vinyóhoz tartozó Disk előkészítő szoftver (ez CD-ről bootolo Caldera DOS-on futó progi) segítségével quick zero fill-t nyomtam a Maxtor vinyóra. Ez a gyakorlatban az első 63 sector törlését jelenti.
Ezt követően újabb win xp reinstall, melynek során a telepítő az egész vinyót particionálatlannak látta, így particionáltam és formáztam a telepítő segítségével, majd rendben települt, de továbbra is ugyanezt csinálja: nem hajlandó a HDD-ről bootolni, csak akkor ha bent van az XP telepítő, vagy pl Northon Ghost CD.
-
petakpa1
őstag
Csak olyan opció van, hogy Quick power on self test. Ezt megpróbálom majd tetiltani, de korábban is így volt, nem hinném, hogy ez a hiba

-
petakpa1
őstag
Ez már túlvagyok. Próbáltam BIOS-ban C only beállítást, és még a CD-Rom-ot is lehúztam, de ugyanazta a No Boot Disk hibát fdobja a post után. Ha a CD-ben benne avn az XP telepítő akkor bezzeg elindul.
-
petakpa1
őstag
Win XP SP3 PROF-ot telepítettem egy Via Chipsetes P3 masinára. Vinyó egy Matrox 80 Gb os CD RROm egy 48x Sony.
Telepítés rendben lezajlott, de ha eltávolítom a CD-t, akkor HDD-ról nem akar bootolni a win. Azt írja ki, hogy no bootdisk.
Ha a Xp telepítő CD-je bent van akkor kiírja, hogy nyomjon egy gombot a cd-ről való telepítéshez. De ha nem nyomok semmit akkor pár másodperc múlva elkezdi tölteni a HDD-ről a Win-t és rendben be is jön. Azt gondolom, hogy a Win-es particíióval van gond, de ezt nem tudom mi lehet az konkrétan. Bármi ötlet?
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
Köszi mindkettőtöknek.
Jelenleg az alábbi fiókok vannak a gépen:
Faterom - Rendszergazda nincs jelszó
ASP.NET Machine - Korlátozott fiók Jelszóval védett
Vendég - KikapcsolvaAzaz gyakorlatilag 1 fiók él, a telepítéskor beállított rendszergazdai. E mellé fogok akkor létrehozni egy másik rendszergazdait, amihez jelszó is lesz

-
petakpa1
őstag
Közben lenne egy másik kérdésem. Lehet több rendszergazdai jogosultsággal rendelkező fiókot létrehozni ugyanazon a gépen? OS továbbra is WinXP PROF SP3.
Ha igen, akkor lesz bármiféle megkülönböztetés a rendszergazdák között? Pl. akit eredetileg a telepításnél megadtam, az lesz a mester rendszergazda, a többi meg csak sima, vagy ha valaki rendszergazda akkor az ugyanolya jogosultsággal bír mint az eredeti rendszergazda? Én azt gondolnám utóbbi, de rákérdezek
Továbbá azt meg lehet csinálni, hogy egyik felhasználónak (beleértve az eredeti rendszergazdát) se legyen jelszava, de az újonnan létrehozottnak igen?
A cél az lenne, hogy létrehozzak egy jelszóval védett rendszergazdai fiókot, melynek segítségével távoli eléréssel tudnám menedzselni a gépet, de az eredeti rendszergazda, aki egyébként egyben az egyetlen felhasználó is gépen ne legyen jelszó használatára kötelezett.
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
És konkrétan milyen beállítást kellene választanom?
Netet kábelmodemmel kapom, amit egy TP-Link router szét szét htpc-nek kábelen, notinak wifin, és van még 1-2 okosteló is wifin, de az irreleváns jelen szempontból.Én inkább valami jogosultsági problémára gondolnék továbbra is, mert a htpc-t nem régiben újrahúztam. Két meghajtó van benne. SSD-n van a rendszer, amire Northon Ghost-al húztam vissza a korábban telepített és lementett "szűz" WinXP image-t, míg a szóban forgó megosztott mappa egy HDD-n van, ami másodflagos merevlemez a htpc-ben. Ezen vannak az adataim.
Annyit már tegnap megpróbáltam, hogy a próblémás teljes mappát a htpc-n saját használatba vettem, de ez nem segített. Mondjuk htpc eleve megnyitotta a mappában lévő fájlokat, ezt csak a biztonság kedvéért csináltam meg, sejtettem, hogy ez nem fog segíteni.
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
Van két WinXP SP3 Prof. rendszert futtató gépem, egy htpc és egy notebook. A htpc-n megosztok egy mappát, amiben almappák és azokban videofájlok, feliratok vannak. Mindkét gép ugyanabban a munkacsoportban van természetesen.
A notebook látja is a htpc-n megosztott mappát, listázza a fájlokat, tudok tallózni a megosztott mappa almappáiban, de notebookról se megnyitni/lejátszani, se átmásolni nem tudom a fájlokat.
Valami jogosultság problémának tűnik nekem. Van valakinek ötlete mit kellene állítanom, hogy notebook tudja olvasni a htpc-n megosztott fájlokat?
ui.: Fordítva megy: Azaz egy a notebook-on megosztott mappában lévő fájlokat htpc meg tudja nyitni. Furcsa…
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
Azt próbáltad, hogy a fentebb tetett kék szinű winxp telepítő képernyőn előbb a második (7GB-os) partíciót törlöd T-vel, és utánna csak az első 100 MB-os C-t?
Esetleg egy asztali gépbe átmenetileg átszerelve a HDD-t is meg lehetne próbálni letakarítani a partíciókat és megformázni NTFS-re. -
petakpa1
őstag
Intel procikban nem vagyok annyira otthon, de amikor én Duront- cseréltem Barton-ra Athlon Xp vonalon, akkor nem kellett reinstall. Persze lehet, hogy az említett két Intel proci között nagyobb különbség van. Javaslom rakd újra a wint, illetve táp-ot is meg kellene nézni, hogy elég e a nagyobb procnak. Bár ha gyenge táp lenne az oka, akkor lehet be sem töltene...
-
petakpa1
őstag
közben rákerestem itt a topikban és meg is találtam ugyanezt köszi

-
petakpa1
őstag
Írja meg valaki lécci, hogy hogyan lehet eltávolítani a Kijelentkezés menüpontot a Start menüből?
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
HDD-t cserélek egy asztali gépben. Northon Ghost-al segítségével átmásoltam a régi HDD win xp rendszerpartícióját az új HDD-re. Majd új HDD-et bekötöttem a gépbe ugyanarra az IDE csatornára amelyen a régi is volt. Egyéb hardverek teljesen változatlanok.
Gép hibátlanul fel is bootol az új HDD-ről, és eljut a Win XP bejelentkező képernyőjéig, ahol a jelszót kellene beadni. Jelszó korábban sem volt, így simán enter-t ütök, de ahelyett, hogy belépne a win-be csak azt írja ki, hogy bejelentkezés a windowsba, és nem történik semmi.
Arra gondolok, hogy a Win érzékeli, hogy nem ugyanarról a HDD-ről indult el mint korábban, és biztonsági okokból nem enged bejelentkezni. (Abból gondolom ezt, hogyha a régi HDD-re másolom vissza a partíciót, akkor nem jelentkezik ez a probléma.) Valóban ez a hiba oka? Hogy lehetne áthidalni?
-
petakpa1
őstag
és lenne egy másik kérdés is.
Win xp prof-ot futtató gépre akarok helyi hálón keresztül bejelentkezni távoli asztal kapcsolattal. A probléma az, hogy ez csak akkor sikerül, ha a célgépen a win felállása után bejelentkezek, majd ki. Úgy nem megy, hogy amint feláll a win egyből távoli gépről jelentkezek be. Sőt bár a win feláll rajta pingelni sem lehet távoli gépről egészen addig, amíg be nem jelentkezek rajta.
Tehát szerintem azt a problémát kellene megoldani, hogy mikorra a win bejelentkező képernyőhöz eljut, akkorra a helyi hálóra is jelentkezzen be. Ezt hogyan lehet?
-
petakpa1
őstag
USB Bluetooth kulcs telepítőszoftvere kirakott Saját Bluetooth helyek nevű ikont az asztalra, melyet szeretnék törölni, de sehogy sem sikerül

Ha intézőben megnyitom az asztalt, akkor azt látom, hogy az ikon típusa Rendszermappa ugyanúgy, mint a Sajátgépnek, Lomtárnak, vagy éppen Hálózati kapcsolatoknak. Tehát nem egy szabvány parancsikonról van szó, de letörölni csak le lehet valahogy ugye?
-
petakpa1
őstag
ez is egy megoldás, csak ugye reflexből start menü/leállítást nyom az ember, és van rá esély, hogy így elmarad a batch futtatása. Az meg oda vezet, hogy legközelebb nem megfelelően fog indulni a rendszer. Illetve az XP igen, de egy másik OS nem. A batch fájl épp egy beállítást végez el...
-
petakpa1
őstag
Hogy tudom azt megoldani win xp alatt, hogy leállításkor futtasson le egy batch fájlt. Fontos, hogy csak leállításkor fusson le, újraindításkor pedig ne.
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
Nálam P3/1000 + 576 MB SD-vel azért lehet netezni XP SP3 alatt. A flash videók természetesen megfogják...
Egy XP reinstall szvsz még akkor sem árt, ha egyébként úgy tűnik nincs feleslegesen futó folyamat és ez ingyen van

+ Csekkold, le, hogy az IDE eszközök megfelelő UDMA módban mennek-e? Nekem 40 eres kábel miatt csak Multiword DMA-ban volt hajlandó menni. Pár száz Ft-os kábelcsere megtáltosította
+ 256 MB RAM segítene akár. Ha sok szabad slot van, akár kisebb és így olcsóbb modulokból is össze lehet hozni...
+ Cerkát gyorsabb P3-ra cserélni. Pl. van egy használaton kívüli P3/866-som 1000 local creditért. -
petakpa1
őstag
Lenne egy kis problémám:
Win XP nem hajlandó kikapcsolni egy Asus TX97-E lappal szerelt gépet. A neten már mindent feltúrtam a probléma után, és arra jutottam, hogy a lap nem ACPI kompatibilis és ezért nem tudja leállítani, illetve leállítja, csak kiírja, hogy Most már kikapcsolhatja a számítógépét... és meg kell nyomnom a gombot, pedig épp ezt akarom elkerülni.Ha win XP telepítésnél F5-el kényszerítem, hogy ACPI PC-nek telepítse, akkor belefagy a telepítésbe. Csak Szabványos PC-ként megy fel rá az XP. Miután felment, vagy a fenti szöveget kapom kikapcsolásnál. Vagy ha az Öröklött NT/APM vezérlőket engedélyezem az eszközkezelőben, akkor meg leállítás helyett újraindítja magát.
Win98-nál is ugyanezt (mármint, hogy gombot kell nyomni a kikapcsoláshoz) csinálta addig, amíg az eszközkezelőben az APM vezérlőt 1.0 állapotba nem kényszerítettem. Onnantól kikapcsolt mint a kisangyal

Ugyanezt kellene megoldani XP alatt is: NT/APM vezérlőt APM 1.0 módba kényszeríteni.
Van valakinek ötlete erre?
-
petakpa1
őstag
Köszi. Feltettem, de nem a Hyperion-t, hanem a via oldalán található ún. [retro chipset driver].
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
Biostar V6931 lapra (VIA VT82C693A Apollo Pro133 chipset) + P3/1000 + 320 MB sdram telepítettem win xp-t. A chipsetet a win alapból felismerte, nem kellett driver-t telepítenem hozzá.
Kérdés az, hogy érdemes e feltenni valamelyik Hyperion driver-t? Hoz e érdemi sebességnövekedést az XP-be integrált driver-hez képest. Ha igen melyk verzió ajánlott?
Ugyanez a kérdés ATI 3D RAGE PRO AGP 2X (8 MB) videókártya kapcsán. XP alapból felismerte, érdemes a win-es drivert frrissítani valamelyik Ati-sra. Ha igen melyikre?
-
petakpa1
őstag
Az alábbi régi alkatrészekből rakok össze gépet:
Biostar V6931 (VIA 693A/686A chipsetes) lap
P3/1000 proci
320 MB PC133 SD ram
Lite-On 250W táp (egy P4-es HP asztali gépből származik)
Sony 40X cdrom
Maxtor 60 GB hdd
Realtek NIC
PCI-USB 2.0 bővítőkártya (az alaplapon csak 1.1-es USB van ezért kell)
+ Geforce MX 440 64 MB vagy Ati Rage Pro Turbo 8 MB videókártyákA probléma épp utóbbiakkal van. A Geforce-al sajnos újraindul az XP. A kártya biztos, hogy jó és már szinte mindent kipróbáltam, de sajnos nem akar működni. Már csak alaplap - VGA inkompatibilitásra tudok gondolni.
Hajlok rá, hogy összerakjam a gépet a 8 MB-os ATI-val, mert azzal korábban jól működött. A kérdés az, hogy van e jelentősége
i) jobb VGA-nak
ii) több VGA memóriának?A gép csak netezésre irodai munkára lesz használva, játékra, 3D-re nem. 2D-ben 1024-es felbontás mellett van értelme a több videó memóriának? Esetleg Flash Player-nek, Skype videóhívásnak kellhet több mint 8 MB videó memória? A jobb VGA proci szerintem mindegy, egyik se gyorsítaná a Flash Player. DVD/divx lejátszást meg 1000-es P3-nak bírnia kellene. HD tartalmak meg nem igazán lesznek nézve rajta.
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
windows xp parancsokat tudna nekem valaki mondani? Konkrétan kettő kellene:
1) Amelyik elindítja a nyomtató tesztoldal nyomtatását:
(Faternak van egy tintasugaras fax-a, amiben folyton beszárad a patron, mert nagyon ritkán használja. A fax-ot LPT-n keresztül szgéphez is lehet kötni, azért arra gondoltam, hogy összekábelezés után az xp-ben felveszek egy ütemezett feladatot, hogy kb 2-3 hetente indítson el egy tesztoldal nyomtatást a faxon, így nem száradna be a patron. Ezt szeretném megoldani.)2) Képernyővédő elindítása ikonból
(Itthon egy LCD TV-t használok monitornak, és szeretnék kitenni egy olyan ikont a desktopra, amire ha ráklikkelek elindítja a képernyővédőt. A cél az, hogyha tudom, hogy felállok a géptől, akkor ne kelljen kivárni a beállított 5 percet a képernyővédő indulásáig, hanem azonnal menjen ha ráklikkeltem. Az automatikus indulást viszont nem szeretném 5 percnél rövidebbre venni.) -
petakpa1
őstag
Hozzáférés vezérléssel rendszergazdai jogosultsággal letiltottam a teljes d: meghajtómat, hogy csak saját magam láthassam, és módosíthassam a tartalmát.
Ha most ezt a vinyót átteszem egy másik gépbe, akkor akkor fogom látni a d: partíció tartalmát?
Magyarán az a kérdés, hogy win xp hogyan tárolja a hozzáférésel kapcsolatos infokat.
- Minden egyes fájlhoz hozzácsap egy plussz részt, amikben ezek az infok vannak, vagy
- van valahol rendszermappákban egy ''katalogusfájl'', ami ezeket infokat tartalmazza, és ha másik gépbe teszem a vinyót, akkor ott minden adat látszani fog?
Nem tudom elég érthető-e, hoyg mit akarok kérdezni...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Apple MacBook
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Battlefield 6
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Robotporszívók
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Horgász topik
- További aktív témák...
- 27% - ASUS VY279HGR IPS Monitor! 1920x1080 / 120Hz / 1ms / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
m. Köszi a linket, ránézek majd.
. Mindkettő házon van eredeti WinXP matrica produck key-el. A hozzájuk tartozó eredeti WinXP telepítő CD-k értelemszerűen elvesztek már az idők során
. HP s/n-re már nem is dob találatot HP support oldala, de legalább a divereket a PC típusa alapján le tudtam tölteni
.

...