Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3869) asdf_


asdf_
veterán

Van egy régi domainem, aminek egy 2008 R2 (pontosabban 2010 SBS) volt az alapja. Anno -mivel sok gép volt, viszont csak egy adsl állt rendelkezésrel- a WSUS be volt rajta állítva.
Innen eredezik a problémám, aminek már sokszor, sok körben próbáltam megfejtését találni, most ismét, és kb. ott tartok, hogy eret vágok...

A domain gépei közül teljesen random módon, kb. 10-20%-nál nem megy a Windows update. Hiába lett anno a szerveren kikapcsolva, ment körbe GPO-n, hogy már nincs ilyen, ez nem változtatott a helyzeten. A gépeken ezen szerver neve a registry-ben nem szerepel a Windows Update-et érintő helyeken, a HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\ alatt már nincs WindowsUpdate kulcs. Ennek törlésén kívül semmit nem ír az internet, hogy hogyan kéne a WSUS minden nyomát eltűntetni egy kliensgépről.

Ez, hogy nem megy a winupdate, még nagyjából túlélhető, catalog.update.microsoft.com-ról le van töltve a KB-s frissítés, telepítve aztán csókolom.
A gond az, hogy a problémás gépeken nem egyformán jelentkezik a probléma, van ahol csak nem jönnek a frissítések, de ott van a Windows update-nél, hogy keressen frissítéseket online, és ha arra bök az ember, talál frissítést és letölti.

És van az a verzió, amivel a problémám van, hogy ennél mélyebben van valami elcsesződve a gépen, egyáltalán nem frissül, ott sincs az ellenőrizze a frissitéseket online forrásból link/gomb.

De a legnagyobb gond, hogy bizonyos egyéb MS frissítések, dolgok sem mennek a gépek egy részén. Pl. az Edge megragadt 8x.x verziónál (telepítéskori?) és nem tudja frissíteni magát (valahol 110-120-as verzió körül járunk ugye), és ami a fő gondom, hogy valahogy az Office-ba is beleér ez a dolog. Volt már olyan esetem, hogy telepítés után kerek 11 hónappal elkezdte kiírni, hogy csatlakozzon az internethez 30 napon belül (=telepítés napja +1 év), hogy az aktitválást ellenőrizni tudja. Miközben a gép természetesen a neten lóg és mindent elér. D Az sem volt megoldás, hogy office uninstall, majd reinstall, mert első programindításkor nem lehet belépni az office fiókba mondjuk a Wordben vagy az Excelben, így aktviálni sem lehet azt (mindeközben a weben a login.live.com-on simán be lehet lépni, a lenti ablakot az office alkalmazás jeleníti meg, amikor belépne az ember az alkalmazáson belül a fiókba az aktiválás végett).

Domainből kivenni a gépet szintén nem hozott eredményt. És most itt állok egy géppel, amin A office verzió helyett B office verziónak kéne lenni és nem tud menni az új, mert nem tudok belépni az office fiókba, így nem lehet beaktiválni a megvásárolt programot. A gépet több mint 5-en használják, mindegyiknek elmentett cuccai beállításai, anyámkínja, plusz olyan programok, amiket csípőből nem húz újra az ember, meg van közte olyan, ami kacifántos aktiválású, a régi licenszről le kell akaszkodni, utána lehet csak beaktiválni az újat, a gyártói support is kell hozzá, de mivel annak elérhetősége egybevágódik a gép felhasználási idejével, kiesésmentesen ez nem elkövethető, tehát kb. lehetetlen újrarántanom azt a gépet. No meg persze szeretnék már végre pontot rakni ennek a történetnek a végére, és véglegesen megoldani, örökre.
Szóval kb. fele királyságom azé, aki megmondja, mit kéne még néznem, mit és honnan kéne még kiírtanom, hogy megjavuljon a windows update és főleg, be tudjak aktiválni egy nyomorult office terméket.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.