Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cheeka
tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni?
Volt egy új, de működő win10 (új gép, win7-ről frissítve) rendszerem, egy Toshiba notebook-on.
Belépett egy felhasználó a facebook-jába, azóta nem tudok bejutni a gépbe.
Átírta a windows a felhasználó nevét és egy example.com végű Microsoft e-mail-hez tartozó jelszót kér a rendszer. (nem a felhasználó freemail-es címét kéri)
Próbálkoztam egy Ultimate Boot programmal, de megakadtam.
Nem tudok bootolni pendrive-ról, csak ha szabálytalanul lépek ki a windows-ból, de sajnos így meg hibát ír ki ez a jelszótörlő program. (valami ilyesmi az üzenet: hibernált állapotban nem tudja a jelszót cserélni, lépjek ki a felhasználói fiókomból, azután próbáljam újra)
Próbáltam új jelszót igényelni ehhez az e-mail-hez, de elutasította a Microsoft azzal, hogy nem biztos az enyém az e-mail.Idegölő dolog: az miért van, hogy kéri a jelszót, ott leállítom a gépet és amikor bekapcsolom nem reagál az F2, F12 billentyűkre.
Ezek csak akkor működnek, ha a kikapcsoló gombbal kényszerítve állítom le a gépet.
Én vagyok nagyon béna? -
cheeka
tag
Hello!
Gondom támadt az asztali gépemmel (win10 64bit), nem mindig veszi az egér kattintást :
Vezeték nélküli bill. és vezetékes egérrel eddig működött jól a rendszer.
Tegnap lefagyott amikor egy mobilról töltöttem képeket át a gépre.
Azóta többször újraindítottam. Az a jelenség, hogy egy idő után nem érzékeli se a bal, se a jobb egér kattintást, touch padon sem és másik egérrel sem. A ctrl alt del, feladatkezelő indítása után egyből jó lesz ismét, eltelik néhány perc és újra nem veszi. Egyébként teljesen jól működik minden, nem lassul be semmi.
Van ötletetek, hogy mi lehet a baja?[ Szerkesztve ]
-
cheeka
tag
Sziasztok,
HP Probook 650-re most telepítettem fel win 10 enterprise-t, de az akkuidőt nem jól határozza meg, kevesebbet ír mint ami a valós. Az akku valójában bír kb. 4 órát, de a windows még 2 órát sem jósol neki. Mit lehet ezzel kezdeni? A Win 7 ezt jól kezelte. -
cheeka
tag
Sziasztok!
Van egy új Acer Aspire A515 notebook-om, gyárilag 1tb hdd-vel volt szerelve, erre feltettem egy win10-t, mielőtt megérkezett az m.2 ssd hozzá. Beletettem azt is pluszba. Feltelepítettem az ssd-re egy win 10-t. Működött a rendszer, de bejött egy windows előválasztó és nem igazán volt gyors a boot-olás. A hdd-n lévő particiókat töröltem, formáztam a windows telepítővel. Most nem akar a windows bootolni. A biosban nem tudom kiválasztani a boot sorrendet. Régebbi biosokban mindig lehetett állítani, de ebben nem tudom. Keresgéltem a neten, a biztonságos bootolást ki tudtam már kapcsolni, ha megadok egy jelszót, de akkor sem jön be a lista amiben ki lehetne választani a sorrendet.
Tudnátok segíteni, hogyan lehet ezt jól beállítani? -
cheeka
tag
válasz King Unique #118068 üzenetére
Igen egyszerre volt benne, az ssd : [link] . Azt honnan tudom meg, hogy támogatva van a bootolás erről?
A windows előválasztó mindig bejött bootoláskor, ki kellett választani, hogy win 10 5. kötet, vagy win 10 2. kötet. Azt gondolom, hogy a hdd-n volt három partició, amiből az egyiket nem töröltem és azon maradt valami az előző windowsról. Nem is tudom, hogy miért van egy hdd-n három partició gyárilag.
A biosban nem tudom állítani a boot sorrendet és az f12 megnyomásakor sem tudom kiválasztani az ssd-t.
[ Szerkesztve ]
-
cheeka
tag
válasz King Unique #118068 üzenetére
Megtaláltam egy külföldi fórumon, hogy támogatja a notebook a bootolást nvme driveról.
Akkor az a kérdésem, hogy szét kell szednem és le kell húzni a hdd-t amíg feltelepítem az ssd-re windowst, mert most az elsődleges drive a hdd és ezen nem is tudok változtatni?
Vagy esetleg van valami módszer, pl törlöm az összes particiót, létrehozok az ssd-n egy újat, arra feltelepítem a windowst és csak azután hozom létre a hdd-n a particiókat? -
cheeka
tag
válasz King Unique #118073 üzenetére
Sikerült megoldanom, nem szedtem szét a gépet, nincs rajta ablak, az egész hátlapot le kellett volna szedni. Töröltem mindent, csak az ssd-n hoztam létre particiót, a hdd-n később a windowsba. Gyors és jó lett. Utánaolvastam mit is jelent az nvme, ne haragudj a tudatlanságomért.
Köszi a segítséget. -
cheeka
tag
Sziasztok!
Nemrégen vettem egy használt notebookot, win 10 pro van rajta (hologramos cimke a hátulján), nincs bejelentkezve microsoft fiók. Nincs telepítve rá szinte semmi, driverek rendben, teljesen jól működik rajta minden. A win telepítés dátuma 2021 október. Szerintetek kezdhetem így használni, vagy érdemes újratelepíteni?
Köszönöm a segítséget. -
cheeka
tag
válasz King Unique #144134 üzenetére
Nincs rajta csak egy partíció, nem tudom, hogy előtelepített volt-e. Egyébként ez egy HP probook 650. Az előző tulaj nem mondott semmit a windows-ról, azt meg tudom nézni valahol, hogy csinált-e rajta eladás előtt újratelepítést?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest