- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 10
- Keresés: "powercfg -lastwake"
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: Norvég nyár
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2020-05-31 14:25 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Fix: Windows 10 PC Wakes up From Sleep by Itself [7 Ways]]
Az alábbi parancsokkal le lehet kérdezni mi ébreszti fel a Windows 10-et alvó állapotból, amiről már többször volt szó itt a topikban.
powercfg -lastwake
powercfg -requests
powercfg -devicequery wake_armed
powercfg /waketimers -
King Unique
titán
Windows 10/11 wakes up from sleep on its own [QUICK SOLUTIONS]
+ Az alábbi parancsokkal le lehet kérdezni mi ébreszti fel a Windows 10-et alvó állapotból, amiről már többször volt szó itt a topikban.
powercfg -lastwake
powercfg -requests
powercfg /waketimers -
King Unique
titán
Windows 10/11 wakes up from sleep on its own [QUICK SOLUTIONS]
Az alábbi parancsokkal le lehet kérdezni mi ébreszti fel a Windows 10-et alvó állapotból, amiről már többször volt szó itt a topikban.
powercfg -lastwake
powercfg -requests
powercfg /waketimers -
pinnacle
nagyúr
Évek óta gond nélkül nyitotta meg a Zoom linkeket a program, 1 hete összeomlik állandóan, akár Zoommal akár Firefoxszal nyitom meg. Letöröltem a Zoomot, újratelepítettem, semmi változás. Edge, Chormmal nincs gond, de jobb lenne alkalmazásból.
B-L-A-C-K ezekkel meg tudod nézni mi ébreszti a gépet.
powercfg -lastwakepowercfg -requestspowercfg -devicequery wake_armedpowercfg /waketimers
Nekem régebben minden üres volt, de mostanában megváltozott. -
movax
őstag
Na végre történik valami misztikus rendellenesség az én rendszeremen is.

Egy napja a wireless egér elkezdte felébreszteni az alvó gépet. Természetesen rögtön nézem a Device managerben a beállítást, nincs bekapcsolva az energiagazdálkodásnál a gépélesztési opció. Az energiasémánál sincs bekapcsolva a Sleep alatt. Ezek egyébként mindig ki vannak kapcsolva nálam.
Nézem a powercfg -lastwake kimenetét: a vétkes az Intel USB 3.0 eXtensible Host Controller.
Sehol egy szál hibaüzenet, tulajdonságok fülön minden rendben, driver update nem volt mostanában, win update sem volt a napokban. Azért unistall neki, restart, semmi változás. Átdugom az egér bizbaszát a másik portba, ugyanaz.
Szóval ez, úgy tűnik, hogy csak úgy jött.És akkor a megoldás:
A megoldás az volt, hogy a Device managerben az egér energiagazdálkodás fülén tulajdonképpen aktív volt a rendszerébresztési opció (nem tudom, mi aktiválta), DE A PIPA NEM VOLT LÁTHATÓ A KIS NÉGYZETBEN.
Csak az USB controller újrainstallja UTÁN lett látható a pipa, amit aztán simán ki lehetett venni és most minden rendben. Úgyhogy ne becsüljük le kis windóvzainkat, tudnak meglepetéssel szolgálni! -
King Unique
titán
-
King Unique
titán
-
VikMorroHun
őstag
Win + X, parancssor (rendszergazdai),
powercfg -requests
Ekkor - elvileg - megjelenik, hogy mi igényelte az energiát. Nyilván ezt az ébresztés után kell begépelni, mert nálam most csak egy hang adatfolyamot jelzett, ami használatban van, így a legutóbbi ébresztés után 1 órával (miközben a háttérben megy egy játék, és az előbb volt valami hang lejátszás is).
felülbírálni így lehet:
powercfg -requestsoverride <CALLER_TYPE>“<NAME>”<REQUEST>Utolsó ébresztés oka:
powercfg -lastwakepowercfg -devicequery wake_armed
Ez nem tudom, mi, de azon a weboldalon, ahonnan a fentieket másoltam, ez volt a következő.
-
ddmb
aktív tag
C:\Windows\system32>powercfg -lastwake
Wake History Count - 1
Wake History [0]
Wake Source Count - 1
Wake Source [0]
Type: Fixed Feature
Power ButtonA vezetékes hálókártyát nem használom (nincs bedugva kábel). A vezeték nélküli csinálhatja akkor?
Egyébként a 3 checkboxból csak az első van bepöttyözve (mindkét kártya esetében), és szerintem ez így van jól... Ha a második checkbox nincs bejelölve, akkor az én értelmezésem szerint nem ébresztheti fel a gépet...
-
0519
senior tag
-
bobalazs
nagyúr
-
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
-
quailstorm
félisten
Event ID 1-es események az eseménynaplóban. meg powercfg -lastwake.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Tudnátok segíteni az alábbiban?
A gépem nem marad sleep állapotban.
A beállítás az alábbi. Mit kéne még állítani az oprendszerben ill. a BIOS-ban?
szerk. powercfg -lastwake parancs a realtek pcie controllert adja ki.
Wake History Count - 1
Wake History [0]
Wake Source Count - 1
Wake Source [0]
Type: Device
Instance Path: PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_85051043&REV_09\4&2799f330&0&0020
Friendly Name: Realtek PCIe GBE Family Controller
Description: Realtek PCIe GBE Family Controllerköszi
-
Sweet Lou 6
addikt
Sziasztok!
Ha tápon van a notim, akkor mindig magától felébred és ez elég idegesítő... A powercfg -lastwake ezt dobja:
C:\WINDOWS\system32>powercfg -lastwake
Wake History Count - 1
Wake History [0]
Wake Source Count - 2
Wake Source [0]
Instance Path: PCI\VEN_8086&DEV_8C31&SUBSYS_501E17AA&REV_05\3&11583659&0&A0
Friendly Name: Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft)
Description: USB xHCI Compliant Host Controller
Manufacturer: Generic USB xHCI Host Controller
Wake Source [1]
Instance Path: USB\VID_0458&PID_018B\6&22d19e51&0&2
Friendly Name:
Description: USB Composite Device
Manufacturer: (Standard USB Host Controller)C:\WINDOWS\system32>
Pontosan mi ébresztheti fel? Van egy külső hdd USB 3-on, de azt lehúzom ha alszik (Always on USB és és alvás közben is pörgeti a hdd-t).
-
sebgutkopf
őstag
Kábeleket meglesem.
A gép előtt viszont túlfesz védős elosztó van, power loss-ra pedig power off a bios beállíátás.Legközelebb ha lesz ilyen, akkor nem kapcsoltatom le a gépet, hanem futtatok parancssorból egy "powercfg -lastwake" parancsot, hogy mitől indult. Abból csak látszódnia kell, hogy hw-esnek gondolja a win, vagy ő maga tett valamit.
-
Hobbbyt
őstag
Már néztem, de nem sikerült előrébb jutnom vele.
>powercfg -lastwake
Wake History Count - 1
Wake History [0]
Wake Source Count - 0>powercfg -devicequery wake_armed
Logitech HID-Compliant KeyboardA bill-t direkt enegdélyeztem, hogy ha netán mégis alvóba menne akkor legyen mivel felébreszteni. De ha ezt lecserélem az egérre, akkor is fenn áll a probléma.
Nekem az a furcsa, hogy már menni se akar alvóba (se hibernálás, se kikapcsolás)
-
Out
addikt
-
Sweet Lou 6
addikt
Az évfrodulós frissítés óta a win10 hajlamos pár perc alvás után felébreszteni a gépemet. WakeTimers kikapcsolva, a powercfg -lastwake parancs pedig ezt mutatja:
Wake History Count - 1
Wake History [0]
Wake Source Count - 1
Wake Source [0]
Instance Path: PCI\VEN_8086&DEV_8C31&SUBSYS_501E17AA&REV_05\3&11583659&0&A0
Friendly Name: Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft)
Description: USB xHCI Compliant Host Controller
Manufacturer: Generic USB xHCI Host ControllerA portra egy külső hdd van kötve. Eszközkezelőben nem tudom letiltani, hogy felébressze a gépet (nincs Power Management fül). A gép egy Thinkpad L440. Mit lehetne tenni, hogy ne ébressze fel? A hibrid alvást nem szeretném engedélyezni, mivel a hibernálás és a hibernálófájl le van tiltva.
-
Lenry
félisten
-
Szancsó
aktív tag
Üdv!
Kellene nekem kis segítéség: az a gondom az asztali gépemen, hogy a Win10 időnként felébreszti hibernálásból az éjszaka közepén és egyelőre nem tudom, hogy mi okozza ezt. (A frissítésekre gyanakszom egyébként...) Keresőben láttam, hogy másnak is van ilyen gondja, de megoldást nem találtam.
Tegnap este pl. éjfél előtt felkeltette, ezek szerepelnek az eseménynaplóban időrendben (ami érdekesebb lehet):
- A belső vezérlőprogram rendszerindítási mérőszámokat jelentett.
- A rendszerindító menüt szabályozó házirend a következő volt: 0xFEC00000.
- A rendszerindítás típusa a következő volt: 0x2.
- A rendszer kis energiafogyasztású állapotból tért vissza.
Alvási idő: 2016-02-12T20:36:33.367752700Z
Felébresztés időpontja: 2016-02-12T22:11:10.455689700Z
Felébresztés forrása: Ismeretlen
Lehibernáltam újra, erre 4:11 -kor megint eljátszotta (szóval időzített vacak lesz, percre pontosan ugyanakkor), naplóban ugyanezek szerepeltek.powercfg -lastwake nem ad infót a forrásról, powercfg -devicequery wake_armed eredménye NONE.
Energiagazdálkodási lehetőségeknél a felébresztési időzítők letiltva, eszközkezelőben az egér, bill., hálókártya, stb. esetén tiltottam, hogy felébresszék a gépet.
Jogtiszta Win, víruskereső van, stb. Nagyon szétcseszni nem akartam, de frissítésekre nincs szükségem ezen a gépen és mostmár bármilyen megoldás érdekel (priviben mondjuk). -
Воланд
titán
parancssorba:
powercfg -lastwake
powercfg -requestsvalamelyik hatha megmondja, hogy mi a gondja.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 10
- Keresés: "powercfg -lastwake"
- (kiemelt téma)
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Óra topik
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Motoros topic
- Steam Deck
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- Gitáros topic
- Tőzsde és gazdaság
- Eredeti játékok OFF topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- HP Zbook 17 G6,17.3",FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5460
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s M920s SFF / számla, garancia
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i7-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest