Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
válasz
St3ven
üzenetére
Nem kikapcsolni kell véglegesen a frissítéseket, hanem egyéni igény szerint automatikus helyett manuálisra állítani a letöltést és telepítést. Ami Pro kiadástól eleve megoldható registry és csoportházirend szinten egyaránt.
Másik opció saját felelősségre 3rd party programok használata, mint amilyen pl. a Wu10Man, WUMT, stb.
A Microsoft Defender meg amúgy frissíthető manuálisan is. -
törölt tag
válasz
St3ven
üzenetére
Kipróbáltam: "winget install wox" aztán uninstall és bizony user mappámban az appdata részen ott maradt egy kis maradék és registry-ben is. Ami engem nem izgat, mert évente tiszta telepítek.
Tehát a Store inkább tisztább, winget arra jobb nem kell kattintgatni.
Use the winget tool to install and manage applications -
Geth
veterán
válasz
St3ven
üzenetére
Ez a wingetes csomagok repója. Biztos vagyok benne, hogy doksiban le van valahol írva, hogy ki tölthet fel, vagy mi ennek a menete (szoftverenként eltérhet a szitu, de mint írtam a már most meglévő csomagok nagy része sem az adott szoftver készítője által vannak karbantartva).
Nem nagyon uninstallálok, de erős tippre a beágyazott telepítő (msi, nsis, stb.) uninstallját hívja meg (tehát ekvivalens a korábbi megoldásokkal), külön takarítást nem végez maga a winget. -
Geth
veterán
válasz
St3ven
üzenetére
Én, ha tehetem.
Azoknál a progiknál, amiknél hivatalosan támogatva van (létezik rá winget csomag) szuper. Amiket 3rd party tartja karban, ezért ritkábban frissül azoknál is okés, ha nem fontos a mindig legfrissebb verzió.
Tipp: ha a winget csomag mögötti "valódi" telepítő (msi, nsis, stb) támogat custom kapcsolókat, azokat wingetnél is meg lehet adni. Itt általában a hiányos dokumentáció okozhat gondot (tehát az eredeti telepítő kapcsolói, lehetséges konfigurációja ismeretlen).
Illetve nekem jól jött az automatizált wsl telepítő scriptemhez, mert nem csak a winget csomag katalógus a default source, hanem a Store is, tehát Store alkalmazások is telepíthetőek parancssorból, akár automatizáltan.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- iPad topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Civilization VII
- BestBuy topik
- Őrületes specifikációkkal rendelkezik a Tachyum csodaprocesszora
- Billiós befektetéssel bővül a Samsung magyarországi akkugyára
- alza vélemények - tapasztalatok
- rx 9070 xt
- Milyen NAS-t vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Tehát a Store inkább tisztább, winget arra jobb nem kell kattintgatni.