Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ddmb

aktív tag

válasz King Unique #88805 üzenetére

Jelentem, sikerült minden ahogy szerettem volna :) Azért nem volt egyszerű...

Először is a Linuxos fdisk programmal létrehoztam a GPT-s partíciós táblát. Létrehoztam 15%nyi területen egy új partíciót. Megformáztam a mkfs.ext3 programmal és adtam neki label-t (erre csak most jöttem rá, hogy mennyire hasznos!)

Ezután Windows alatt a maradék területen létrehoztam egy új volume-t amit NTFS-re formáztam és ennek is adtam volume labelt. Itt szeretném megkérdezni, hogy a linuxos fdisk program által létrehozott partíciót a maradék területen miért nem tudta kezelni a Windows? Nem lehetett a partíciót Windows-ban formázni. Törölnöm kellett a Volume-t, aztán létrehozni egy újat, és csak azt engedte formázni a ganyé Windows. Tehát csak akkor engedelmeskedett amikor a saját Wizardját használtam, a Linux fdiskjének az írása nem tetszett neki...

A router Download Master programja az éppen futtatott torrenteket a
    /tmp/mnt/sd<X>1/Download2/InComplete
    a már kész torrenteket pedig a
    /tmp/mnt/sd<X>1/Download2/Complete
    könyvtárba teszi. Csakhogy! Ha újraindítom a routert akkor egyszer sda, máskor sdb néven hivatkozik a lemezre (amikor nem volt label beállítva). És olyankor meg szokott hülyülni, mert nem találja meg a "Complete" könyvtárat. Ilyenkor a Donwnload2 folder mellé szokta lementeni a kész torrenteket. Nincs is ezzel komolyabb baj. Csakhogy! Olykor a letöltendő torrent nem más mint 1db file. Ekkor ftp-n keresztül az sd{a,b} eszköz tartalma (1db file) nem látszódik!! Ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy seed leállít, ssh-val belépek a routerre, egy pillanatra áthelyezem a filét a Download2 folderba, onnan már tudom másolni ftp-n keresztül, és mikor kész a másolás, akkor visszahelyzem a helyére, seed visszaállít. Remélem most hogy kapott label-t a volume, ezentúl nem lesz ez a gondom, ugyanis a Download Master által létrehozott folderok így festenek:
    /tmp/mnt/downl_mast/Download2/InComplete
    /tmp/mnt/downl_mast/Download2/Complete

ahol downl_mast a volume label :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés