Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz Doner #149609 üzenetére

Nem honnan, hanem mivel, mármint ne az MCT-vel az ESD ISO-t, hanem direkt módon a Microsofttól a konzumer standard ISO-t, amely utóbbi eleve tartalmaz többek között Pro Education kiadást is.

Nem feltétlen, mivel ha a kedves felhasználó olyan alapokkal nincsen tisztában, hogy a telepítéshez honnan és milyen ISO-fájlt töltsön le, akkor inkább ne álljon neki telepíteni, meg pláne ha arra nincs is okvetlenül szükség, ami elég logikus.

Ezek szerint mégsem olyan világos, mert már le lett írva előzőleg, hogy az automatikus kiadásváltás mindenféle felhasználói beavatkozás nélkül nem feltétlen elvárt működés. Az automatikus aktiválás akkor elvárt meglévő digitális licenc és UEFI OEM Key esetén, ha egyezik a telepített kiadás (Pro Education).

Az alaphelyzetbe állítás és meghajtócserénél a klónozás nem szimplán "neked mindenre van egy jobb megoldásod", hanem már-már kb. evidens és gyakran alkalmazott megoldások, ahol ha a kedves felhasználó ezekkel nincsen tisztában és helyette nekiáll újratelepíteni úgy, hogy arra nem is lenne okvetlenül szükség, az már egyéni probléma. :B

Igen, az valóban nem teljesen világos, hogy ha többszörös user error esete áll fenn, akkor miért kell szimplán csak a Windowsra mutogatni, meg amikor az utóbbinál nem feltétlen elvárt hogy felhasználói beavatkozás nélkül teljesen automatikusan váltson kiadást és aktiválja azt...

• AlyrArkhon

senior tag

válasz Doner #149609 üzenetére

Hát én bármennyire is akarnék örökké élni, azt a jövőt nagyon nem vágyom, ahol az uefi eldönti helyettem (persze netkapcsolat nélkül, hisz ha oprendszer nincs, net sincs), hogy márpedig én egy adott gépre a ~100 win verzió közül melyiket telepíthetem, csak mert legelsőnek a boltban azt tették rá a termékbemutatóhoz... Még ha létezne is rá algoritmus, hogy visszaszámolja a termékkulcsból.

Új hozzászólás Aktív témák