Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Doner

aktív tag

válasz King Unique #149623 üzenetére

"Nem feltétlen, mivel ha a kedves felhasználó olyan alapokkal nincsen tisztában, hogy a telepítéshez honnan és milyen ISO-fájlt töltsön le, akkor inkább ne álljon neki telepíteni, meg pláne ha arra nincs is okvetlenül szükség, ami elég logikus."

De most ezzel kicsit megint feltaláltuk a meleg vizet.
    Ha nem tudja ne csinálja... Miért ne? Mi baj lehet? Hát hogy nem tudja akkor ne csinálja..
    Lehet ezt játszani persze a végtelenségig, attól még ez csak fontoskodás a részedről.

" Ezek szerint mégsem olyan világos, mert már le lett írva előzőleg, hogy az automatikus kiadásváltás mindenféle felhasználói beavatkozás nélkül nem feltétlen elvárt működés"

Nem értetted. Nem elvart reszemről sem hogy visszavonhatatlanul megtegye. De könyörgöm egy hiba elhárító vegye már észre ne csak rinyaljon hanem ajánlja fel hogy "lehet ezt is kiadvány váltással és akkor be tudjuk aktiválni." Ettől felhasználó barát. Részemről pl ez nem lenne elvárás ha egyébként ez nem működne amikor beírom a kódot. Így nekem ez furcsa, arról nem tehetek hogy neked nem. Sőt butaságnak tartod ezt.

" Az alaphelyzetbe állítás és meghajtócserénél a klónozás nem szimplán "neked mindenre van egy jobb megoldásod", hanem már-már kb. evidens és gyakran alkalmazott megoldások, ahol ha a kedves felhasználó ezekkel nincsen tisztában és helyette nekiáll újratelepíteni úgy, hogy arra nem is lenne okvetlenül szükség, az már egyéni probléma. :B"

Tehát magad is belátod hogy nem mindenki így csinálja. Szerintem a telepítés sem nagyobb munka meghajtó cserénél. Sőt. Gyorsabban megteszem minthogy elkezdem tanulmányozni hogyan kell klónozni. Nem mellesleg ha nincsen semmilyen hardverem amivel össze tudom kötni a még nem beszerelt új meghajtót akkor ezzel sem vagyok előrébb. Ezzel együtt én nem mondom hogy ez rossz megoldás lenne én elhiszem hogy működik. Csak szerintem ettől még ne állítsuk be úgy hogy aki nem így csinálja az egy sötét barlangból elő mászott ősember.

"Igen, az valóban nem teljesen világos, hogy ha többszörös user error esete áll fenn, akkor miért kell szimplán csak a Windowsra mutogatni, meg amikor az utóbbinál nem feltétlen elvárt hogy felhasználói beavatkozás nélkül teljesen automatikusan váltson kiadást és aktiválja azt..."

Elmagyaráztam. Mert megoldható technikailag a kiadások közötti váltás az uefi kulccsal. Így akár észre is vehetné. Ezért.
    A Windows részéről ez nem úgymond" hiba"
    Na mindegy. Nyilván nem tudlak meggyőzni. Neked így jó ahogy van. Nekem alapvető elvarasom hogy ha valamit elrontok akkor bármilyen op rendszer próbálja meg ezt kijavizani. Ez kB mindenhol működik. Windowsnál nem.

Új hozzászólás Aktív témák