Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz Cs1csó #82533 üzenetére
Valamit nem értek. Az eredeti rendszer SSD-én van. Azon lévő Windows segítségével indítod a telepítőt, akkor hogyan tudod azt az SSD-t megformázni (azt, amin az eredeti rendszer volt)? A régi rendszer taskjai kilépnek a memóriából és teljesen átadják a helyüket a telepítőnek? Nem maradnak a háttérben? Az tiszta sor, hogy amin a telepítő van azt nem tudod formázni. De az eredeti rendszert tartalmazót?
(#82535) King Unique
Ötletes program. A kérdésem ennél is az, hogy ha a C-én levő Windows alól indítom, a telepítő a D-én van, a régi rendszer tehát C-én, akkor a volt rendszermeghajtót (C-t) is lehet formázni? A régi rendszer fájljai nincsenek a háttérben? A régi rendszer taskjainak ott kellenek hogy legyenek a háttérben. Ezt hogy oldja meg? A telepítő kilövi azokat, vagy a telepítő indításakor kilépnek a memóriából?
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
"Win nem tudom, hogy oldja meg, de nem is érdekel."
Értem. Őszinte válasz volt.
(#82544) pc360
Nem a telepítő meghajtót kérdeztem, hanem azt a rendszert, ami alól a telepítő indítva volt. Az első válaszod jobb volt.
(#82547) King Unique
"Nyilván nem a működő rendszerre telepíti rá instant az újat, hanem eleve újraindítást kér és az előzőleg létrehozott WinPE környezet alól végzi el a tényleges műveletet."
Így már világos. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Cs1csó #82556 üzenetére
Tényleg ötletes. És nem is nehéz. Csak az nem ugrott be azonnal, mivel nem sokszor telepítettem Windows 10-et, hogy közben újra indul és ezzel megoldja, hogy Windows alól volt a telepítő indítva. Így rendesen tudja a rendszerlemezt is formázni, ha kell.
-
Kékes525
félisten
válasz MaxxDamage #82676 üzenetére
"Win10 verzió beleszólhat a memória működésbe?"
Minden operációs rendszer nemcsak beleszólhat, hanem bele is szól. Az operációs rendszerek egyik alapfeladata a memória kezelése. A memória teszteket ezért (is) kívülről kell indítani. Másrészt azért, hogy olyan részekhez is hozzáférjenek, amelyeket az operációs rendszer lefoglal, így a tesztek számára elérhetetlen. MemTest86
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Megjött a havi. [kép]
-
Kékes525
félisten
Miért? A Google mindenkinek a barátja. 1803: KB4338819
Ilyen jellegű hibája másak is van? devicecensus.exe process stops working problem after first boot of the day
Én is mindennap látom a Megbízhatóságfigyelőben, de ez semmi másban nem jelentkezik. Problémát nem okoz. Ezt most megcsináltam How to Fix Faulting application name: devicecensus.exe, version: 10.0.17134 In Windows 10 1803 April 2018 Update, meglátom használ e.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz exabit #82855 üzenetére
Újra indexelést (Rebuild) megpróbáltad? Windows 10 Search Not Working [Solved] Akár ezt is használhatod a Windows Search helyett, sokkal jobb: Everything
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz exabit #82858 üzenetére
Akár ezt is használhatod a Windows Search helyett, sokkal jobb: Everything
-
Kékes525
félisten
Aki nem ismeri. FixWin for Windows 10: Repair problems and issues with a click
Freeware program. Nagyon sokféle hiba kijavítására van lehetőség, amit egyenként lehet végrehajtani, rövid segítségnyújtás lehetősége mellett. Nem próbáltam, nem tudom, hogy mennyire hatékony.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz quailstorm #83035 üzenetére
Gépház - Hibaelhárítással próbálkoztál? A fentebb linkelt FixWin 10.0.1.0-ben is van egy Windows update hiba elhárítás. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Nálam le van tiltva és semmi probléma.
"mert hiányolja a Windows."
Pontosan mit ír ki, amikor hiányolja? Véletlenül valamilyen programod nem használta? Esetleg valamilyen programodon belül be van állítva mentésre.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #83055 üzenetére
"Az pedig már a telepítő indításakor lecsekkolható, hogy milyen módban fut, mert UEFI-nél rendszerint nem a kék színű Windows logó fog megjelenni, hanem a hardver gyártójának a logója (példa)."
A logo megjelenése nem ettől függ, hanem attól, hogy az UEFI-ben a Full Screen Logo hogy van állítva. [kép] Ha kivan kapcsolva, akkor az amit linkeltél, a kék színű fog megjelenni, ha be van, akkor a gyártó logója. Legalábbis az Asrock esetében (ASRock Z370 Extreme4).
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Ez egy hasznos site, aki nem ismeri: batcmd.com
"This site is all about the automation of Windows configuration using the command-line batch files. You can find here some tweaks and software to configure your operating system faster and easier."
Érdemes átnézni.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Hasznos cikk: Create a Whitelist for Windows UAC to let trusted applications open with Administrator rights
UAC megregulázása a kikapcsolása helyett.
-
Kékes525
félisten
Ez most a legutolsó Windows 10 verzió: 1803 64bit pro buildszáma? [kép]
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #83833 üzenetére
Köszi. Azért kérdeztem, mert nem akarta a 165-ről frissíteni. Minden OK-nak írt. Próbáltam a hibaelhárításnál az update javítását is. Az írta, hogy kijavította a hibát, de ennek ellenére változatlanul a 165-öst a legfrissebbnek mondta. Így manuálisan frissítettem.
(#83832) M@no
Nekem sem jelzett annak ellenére, hogy mindennap ellenőrizte. Így manuálisan frissítettem.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Kékes525 #83856 üzenetére
Mivel tegnap a manuális frissítés után sokszor volt az újraindítások után rendszerösszeomlásom (kék képernyő) és ma reggel is a gép bekapcsolásakor, visszaállítottam a tegnap reggeli állapotot a Macriummal. Most megpróbáltam a WUMT-al keresni a frissítéseket, de az sem találja semmilyen szerviz beállítás mellett sem. [kép] [kép]
Tegnap felülről az első hármat tettem fel a Microsoft Update katalógus-ból. Egymás után egyesével, mindegyik után rendszerindítással. Jól csináltam? Most ezek vannak fent: [kép] Ha nem, akkor hogyan és melyiket kellene feltenni?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Kékes525 #83866 üzenetére
Tegnap rosszul csináltam. A Windows 10 update history alapján csak a KB4340917 (OS Build 17134.191) kellett volna telepíteni a Microsoft®Update katalógus -ból (mivel kumulatív). Most így tettem és minden OK. [kép] Nem volt kék képernyő.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz svgyula #83869 üzenetére
"A ProgramData könyvtárból az uninstall nem törli ki a file-kat vagy nem mindet "
Ezért kell Third party programot használni. Azok törlik azt is. Én a Revo Uninstaller Pro-t használom, de az ingyenes GeekUninstaller is jó.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kékes525
félisten
Hiába próbáltam javítani a hibaelhárítással, nem lett jobb, pedig azt mondta, hogy megtalálta a hibát és sikeresen ki is javította. Ennek ellenére változatlanul rányomva sem talált semmit. Amikor csak 1 frissítés volt egy hónapban, azt rendesen megtalálta és telepítette.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz bazsi83vp #83879 üzenetére
Azért már kellett volna jeleznie, elég hosszú idő telt el a megjelenése óta. Amúgy igazad van, ha nincs gondod a rendszerrel, akkor mindegy, hogy frissül e. Persze a sérülékenységi hibák már gondot okozhatnak, amiket nem szükségszerű, hogy érzékeled.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz svgyula #83882 üzenetére
"Engem nem kell okosítani! "
Bocs, nem azért írtam. Mindenki azt használ amit akar és amit jónak ítél.
Mennyivel jobb a manuális, mint az automatizált (költői kérdés)? Ezért felesleges felkapni a vizet.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Egyetértek. Aki érti, tudja, van kedve, türelme és ideje is hozzá az természetesen teheti manuálisan is. Ha igazán ért hozzá, akkor talán ez a legjobb módszer. Mivel nekem elég sok programom van (mindegyiket nem ismerem annyira, hogy pontosan tudjam, hogy hova mikor mit ír) és türelmem is kevesebb, én inkább az automatizálást választom.
"Ezt a tartalmat néha még menteni is érdemes, egy esetleges reinstall esetére vagy más gépeken is felhasználható."
Én a teljes rendszer SSD-t naponta mentem a Macriummal (241 GB most a két hónapi mentésem mérete). Ha bármi kell időben visszafelé bármelyik napról, akkor a Browse Image funkciójával kimásolom a szükséges fájlokat.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz rumkola #83889 üzenetére
Nekem ez pontosan 0 másodpercbe telik. A program a háttérben ment, mintegy 1-2 perc alatt. A teljes SSD visszaállítás 3 és fél perc. Azaz rendkívül gyors. A processzor használata is kicsi. Gyors gépem van, lásd az adatlapom.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz rumkola #83891 üzenetére
+(#83892) Geth
Jobb félni, mint megijedni. Másik ok pedig az, hogy valami miatt nem müködik a system restore visszaállítási része. Visszaállítási pontokat csinál, de nem tudja, csökkentett módban sem, visszaállítani a rendszert.
-
Kékes525
félisten
válasz Doky586 #83976 üzenetére
Egy "hazai" szerző műve: Képregény - Macrium Reflect
-
Kékes525
félisten
Egy megjegyzés. "Szeretem" az ilyen semmitmondó, bosszantó értesítéseteket:
Még azt sem érzékeli, hogy probléma volt, pedig a lemezen ott van a memory.dmp fájl. [kép]
Legalább ezt a linket beletehették volna: Kék képernyős hibák elhárítása, a hülye, semmitmondó javaslat helyett akkor, amikor erre normális válaszuk is van.
Költői probléma felvetés volt...
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz #09819904 #84120 üzenetére
Tökéletesen igazad van. Nem is a hiba javítására gondoltam, hanem az értelmetlen, haszontalan "segítségnyújtásra": Megkísérelhet olyan további beállítások tallózását, amelyek hasznosak lehetnek" Ja, mintha ezt nem tudná felhasználó. De mik azok a beállítások?
Talán az értelmetlen üzenet helyett egy picit konkrétabban kellett volna fogalmazni, azt például, amire a link is utal. Kék képernyős hibák elhárítása Ha ezt a linket ide biggyesztik akkor minden OK. Az tényleg érdemi segítség lenne. Így csak bosszantásra jó.Többek között ez van a linkben:
"Hiba a számítógép használata közben
Nem mindig egyértelmű, hogy mi okoz leállásos hibát. Régebbi számítógépek esetén hardverhiba is állhat a probléma hátterében. Ilyen esetben próbálja meg a hibát az alábbi lépésekkel elhárítani.
Frissítések keresése
Számos leállásos hiba elhárítható a Windows frissítésével. A tálca keresőmezőjébe írja be a Windows Update kifejezést, és válassza a Windows Update lehetőséget. A Windows Update lapon válassza a Frissítések keresése elemet.
Az illesztőprogramok frissítése
A Windows 10 és számos eszköz illesztőprogram-frissítéseit a számítógép a Windows Update szolgáltatáson keresztül tölti le és telepíti. Az illesztőprogramok frissítésével vagy újratelepítésével kapcsolatban lásd a következő támogatási cikkeket: Illesztőprogramok frissítése a Windows 10-ben vagy Illesztőprogramok frissítése a Windows 8.1-ben.
Az eszköz teljesítményének és állapotának ellenőrzése
A Windows Defender bizonyos időközönként lehetséges problémákat keresve átvizsgálja az eszközt. A legutóbbi vizsgálat eredményeinek megjelenítéséhez írja be a keresőmezőbe a „Windows Defender” kifejezést, és válassza ki a Windows Defender biztonsági központ lehetőséget. Válassza az Eszköz teljesítménye és állapota lehetőséget. Az eszköz frissítési előzményeivel vagy illesztőprogramjaival kapcsolatos problémák itt jelennek meg.
További információért tekintse meg a következő támogatási cikket: Az eszköz teljesítményének és állapotának nyomon követése a Windows Defenderben.
A Windows Defender Offline futtatása
A Windows Defender Offline megvizsgálja a számítógépet kártevők után kutatva. További információért tekintse meg a következő támogatási cikket: A számítógép védelmének biztosítása a Windows Defender Offline segítségével.
Szoftver eltávolítása
Távolítsa el a közelmúltban telepített vagy felesleges szoftvereket (például a nem a Microsoft által készített víruskereső szoftvereket), hátha ez megoldást kínál a problémára.
Válassza a Start gombot, majd a Gépház > Rendszer > Alkalmazások és szolgáltatások lehetőséget. Válassza ki a Név szerinti rendezés lehetőséget, és módosítsa Telepítés dátuma szerinti rendezés értékre. Válasszon ki egy közelmúltban telepített vagy felesleges, eltávolítani kívánt alkalmazást, majd válassza az Eltávolítás lehetőséget.
Külső hardver eltávolítása
Frissítés előtt válassza le a nem feltétlenül szükséges külső hardvereket (nyomtatókat, webkamerákat, további monitorokat stb.).
Gyorsindítás be- vagy kikapcsolása
Néha a gyors rendszerindítás beállítás be- vagy kikapcsolása segíthet a hibák megoldásában. A keresőmezőbe írja be a „Vezérlőpult” kifejezést, és válassza ki a Vezérlőpult lehetőséget. Ezután válassza ki Hardver és hang > Energiagazdálkodási lehetőségek > Rendszerbeállítások lehetőséget. A Leállítási beállítások csoportban keresse meg a Gyors rendszerindítás bekapcsolása (ajánlott) lehetőséget. Ha ez a beállítás ki van kapcsolva, jelölje be a jelölőnégyzetet. Ha a beállítás be van kapcsolva, törölje a jelölőnégyzet jelölését.
Indítás csökkentett módban
Csökkentett módban a Windows alapállapotban, minimális számú fájl és illesztőprogram használatával indul el. További információért tekintse meg a következő támogatási cikket: A számítógép csökkentett módban való indítása a Windows 10-ben."
Ez érdemi segítség.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #84147 üzenetére
Az adatgyűjtéseket csak egy módon lehet igazából megakadályozni. Ne használjunk számítástechnikát. Ja, akkor sem, például ott vannak a térfigyelő kamerák.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz blackmorph #84189 üzenetére
Tudja, megbízható, de csak óvatosan. Minden ilyen típusú programok esetében alapszabályok:
1. Csak azt kapcsolgasd, amiről pontosan tudod, hogy micsoda, mert másképp váratlan dolgok is keletkezhetnek.
2. Egyszerre lehetőleg csak 1-et változtass meg, mert csak akkor tudhatod biztosra, hogy a tapasztalt változás csak attól eredhet.
3. A változtatás előtt mentés (például: system restore vagy macrium), hogy visszaállíthasd, ha mégse válik be.
Konkrétan a programról. Mielőtt bármit csinálsz olvasd el a rövid helpet róla.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Mégis müködik nálam a rendszer visszaállítás. Mivel a Windows 7-hez szoktam, úgy gondoltam, hogy ha normál állapotban nem müködik, akkor csökkentett módban biztosan fog. Hát ott sem működött. Most megpróbáltam a
Gépház==>Frissítés és biztonság==>Helyreállítás===>Speciális rendszerindítás==>Újraindítás most
A bejövő menükből a rendszer visszaállítást választva működött. Ezt eddig azért nem próbáltam, habár ismertem a lehetőséget, mert azt gondoltam, hogy ez ugyanaz, mint a csökkentett módban történő visszaállítás. Hát nem, ennél rendesen működött. Mindig tanul az ember. Ezek szerint itt még kevesebb programot indít el, amely esetleg zavarhatná a visszaállítást, illetve valószínűleg több hozzáférési jogot az a rendszer visszaállításnak, mint csökkentett módban.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Tökéletesen egyetértek. Windows 7-et legalább 5 évig használtam úgy, hogy mélyen belenyúlkáltam a rendszerbe, nagyon sok programot telepítettem, majd szedtem le és nem bántam vele úgy mint a hímes tojással, ahogy most a Windows 10-el. Ennek ellenére atom stabil volt. Mindez valószínűleg azért van, mert túlhajtják a funkciófrissítéseket, amivel mindig kerülnek bele újabb hibák, hiába javítják ki az előzőeket. Így sohasem érik utol magukat.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz pataslogeza #84098 üzenetére
Attól függ, hogy milyen frissítéseket akarsz kikapcsolni? Funkciófrissítéseket (nagy frissítések, évenként 2) vagy a biztonsági frissítéseket (hónaponként 1 vagy néhány). pro verzióban ezeket el lehet halasztani, de teljesen nem lehet kikapcsolni. Viszont vannak programok, amelyekkel ezt megteheted. O&O ShutUp10-Free antispy tool for Windows 10
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Windows 10 Redstone 5 (Version 1809): All changes, new features so far (Categorized changelog)
"On this page, we have collated all the changes and new features brought by all Windows 10 Redstone 5 (Version 1809) insider builds so far. We will keep this page updated with new changes/features brought by newer preview builds.
You can bookmark this page to refer back to see the collated changelog for Windows 10 Redstone 5 (Version 1809)."
-
Kékes525
félisten
válasz Ice_Man22 #84279 üzenetére
Milyen fagyást? Sok dolog okozhatja. Nálam régebben rossz VGA driver okozott fagyást. Driver hiba nagyon sokszor okozhatja...
Windows 10 freezes randomly [Solved]
Computer Keeps Freezing in Windows 10/7[SOLVED][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen routert?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Linux kezdőknek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest