Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
"(pl. DAC, hangkártya, ilyesmi), amit meg simán lehetne cserélni valami kompatibilis jószágra fillérekből."
Na, azért nem. A DAC-om 100 ezer volt (audio-gd nfb-11). A gyártó nem gyártott hozzá megfelelő drivert Windows 10 alá, vagy legalábbis az 1803-asal nem ment. Microsofté viszont csont nélkül viszi. Nagyon szépen szól az árához képest, nem szeretném lecserélni, amíg nem muszáj.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
"A többségnél semmi baja, nálam pedig több gépen semmi baja még úgy sem, hogy előző buildről frissültek fel."
Bocs, de ez mire is érv? Abszolúte semmire. Rendkívül sokféle hardver variáció létezik, elképzelhetetlenül sokféle program van, fantasztikusan sokféle beállítás kombináció található és hatalmas nagy szám az ezek kombinációja. Ebből következik, hogy a legprofibb felhasználó is belefuthat hibákba. Bill Gatesnél is fagyott le Windows a bemutató során, pedig őt gondolom elég jó szakemberek készítik fel, akik olyan mélyen ismerik a Windowst, mint senki más a földön.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
-
-
Kékes525
félisten
A Windows 10 a pontos idő szinkronizálását milyen időközönként végzi? Lehet a szinkronizálás ütemét valahol állítani? Mihez szinkronizál? Esetleg ezt is lehet állítani?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Köszi! Az ptbtime1.ptb.de nem jó, mert nem pingelhető:
Ezért a time.kfki.hu -ra állítottam. Itt nagyon gyors a ping idő:
A frissítési gyakoriságot lehet állítani? A Windows 7-ben a registryben lehetett, gondolom itt is, de hol? Megvan: Windows Time Service Registry Entries, Automatically Sync Windows Time More Often Than Default 1 órára állítottam át.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Köszi, ezt nem tudtam. Akkor hogyan tudhatom meg, hogy milyen gyors a válaszadó képessége? Az időbeállításnál ez fontos lehet. Nem mindegy, hogy mennyit késik a válasz. Többször lekérdezi és az átlagot állítja be? Másrészt az is idő, míg megérkezik a válasz, ezért nem lehet mindegy, hogy milyen úton, milyen távolról, milyen áttételeken át jön a jel. Persze ez csak néhány tizedmásodpercet jelenthet. De hát ha egyszer atomórához állítjuk, akkor legyen tényleg pontos a mi óránk is.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
A
C:\Windows\Installer
könyvtárban lévő .msi fájlok törölhetők? Ezek a rendszerbe feltett programok telepítői?[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
Te általában beszélsz én viszont egy konkrét programról.
Nézzük akkor a tényeket:
1. Információs fül:
a) Rendszer visszaállítás. A rendszerét használja, károkozása pontosan ugyanannyi, mint a Windowsé.
b) Feladatkezelő, a Windowsé jobb.
c) Takarítás egy kattintással. Nem szabad használni. Na ez az, amiről beszélsz.
d) Rendszer-információk. Elég hasznos, teljesen ártalmatlan.
e) Windows különböző helyreállító műveleteit használja, szerintem sokkal jobb felületen és ami lényeges, sokkal könnyebben elérhető formában. Szerintem ez adott esetben nagyon hasznos lehet.
f) Optimalizálási varázsló, felejtős.2. Optimalizációs fül:
a) Rendszersebesség: kis teljesítményű gépeken egy picit javíthat. Kárt nem okoz, Windows 7 alatt bőségesen leteszteltem.
b) Induló programok. Nagyon hasznos, de én inkább a Sysinternals Autostart programját használom. Aki viszont ha ezt nem ismeri, annak hasznos lehet.
c) Feladatütemező. Windowsé is jó, de ez talán áttekinthetőbb. Károkozó tevékenysége annyi, mint a Windowsé.
d) Rendszer indulás beállításai. Mint a Windowsé, de nem mindenki tudja, hogy az hol van. Kárt annyit okoz, mint a Windowsé.
e) Szolgáltatáskezelő. Ugyanezeket meglehet oldani a Windowsé segítségével is, de itt csoportosítva van, odafigyeléssel jól használható. Kártokozó tevékenysége pontosan annyi, mint a Windowsé.3. Tisztítás fül.
a) Lemezek, meghajtók, mappák elemzése. Nagyon hasznos, csak információ, károkozó hatása nulla.
b) Intelligens program eltávolítás. Jó, de én a Revot használom.
.
.
. Itt ami veszélyes lehet a Windows alkalmazások eltávolítása, de ezeket korrektül jelzi is, hogy csak óvatosan.4) Saját beállítások.
Szerintem itt a beállítások nem veszélyesek, bármikor visszacsinálhatók, pontosan látom, hogy mit csinál, külön-külön beállíthatók. Hasznos. Nagy része a Winaeroban is megvan, de itt rövid leírás is van róluk és intuitívabb, rendezettebb felületen érhetők el.5) Biztonság.
Itt is a beállítások külön külön találhatók, rövid magyar leírással, buborék helppel. Érthetőek, könnyen visszaállíthatók. Sokukat óvatosan érdemes kezelni. Csak értőknek. Mivel help van róluk így el lehet dönteni, az alkalmazhatóságukat.6) Hálózat ezt nem nagyon ismerem.
7. Segédprogramok.
Itt -többek között- az összes Windows segédprogram összegyűjtve található. Ez nagyon hasznos, ha valaki nem ismeri az elérhetőségüket.Azt persze mondhatod, hogy ezek mindegyikét más programmal is meglehet csinálni, adott esetben jobban is, de mivel az esetek döntő többségében minden beállítást külön - külön állíthatom és rövid magyar leírást is kapok buborék helppel és minden beállítás visszacsinálható, ezért szerintem jobb, mint a Winaero Tweaker és mivel egyben van kényelmes a használata, az intuitívabb, rendezettebb felület miatt is. Persze, nem vérprofiknak ajánlható.
Én a Yamicsoft termékét, a Windows 10 Managert, nem sorolnám azon termékek közé, amire célzol.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Döglött Róka #80999 üzenetére
Így igaz, a konyhakéssel is lehet gyilkolni. Nem kellene túlzásba esni... Nem kell ahhoz semmilyen külső program, hogy végzetesen működésképtelenné tegyük a Windowst. Bőven elég hozzá maga a Windows 10 is. Akkor most nem javasolt a Windows 10 használata sem?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
A legnagyobb baj az, hogy nem lehet minden objektum színét szabadon változtatni. Registrybe kell belenyúlni hozzá, habár ott sem tudtam mindent átállítani. Nagyon nem tetszik a Windows 10 túlzott fehérsége, pedig a sötét van beállítva.
(#81009) TRob1
"És azt veszem észre hogy Te meg bőven túltolod ezt a win10 állítgatás/hangolás/baxtatás dolgot."
Azért mert beszélek róla, még nem állítgatom agyba-főbe. Nagyon óvatos vagyok ezzel. A Windows 7-et sokkal inkább állítgattam különösen kezdetben, de arról is leszoktam már több éve. A szín és a betűméretet állítgattam talán jobban, mert rosszul látok és zavar a Windows 10 túlzott fehérsége. Ennyi.
"De tanácsként: sokkal jobban jársz ha felrakod, és használod. A plusz időt meg fordítod családra, barátokra, sörre, csajokra, játékra...stb. (Kinek mi) Persze nem kell megfogadni, nem erőszak."
Ezt meg nem is értem. Az erre ráfordított idő nem több mint 1-2 óra. Ez sok?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Döglött Róka #81012 üzenetére
"gen ritkan latok olyan wint ami onmagatol roskad ossze nem pedig egy 3rd party driver szar funkciohivasa vagy 3rd party takolo program hulyesege miatt omlik ossze."
Ja, mert a hibák kizárólag csak a hülye userek és a hibás 3rd programok miatt van. Ébredj fel, nézz szét a neten.
"El tudod magyarazni megis minek neked ilyen program, mi az ami elengedhetetlenul szukseges, mi indokolja hogy belenyuljal a rendszerbe?"
A kérdés rossz. Nem elengedhetetlenül szükséges, sőt tökéletesen meg lenék nélküle is. Viszont. Te mindig, mindennap ugyanazt eszel? Pedig összelehetne állítani olyan napi táplálékot, ami minden esszenciális anyagot tartalmaz, biológiailag tökéletesen elegendő, de mégis mást is esszel. Miért? Mert jól esik. Ezzel is én így vagyok. Jó ha van. Ennyi.
(#81013) TRob1
Semmi ilyesmiről még csak közelítőleg sem, nincs szó. Összevissza írsz, de ha jól esik, akkor ne fogd magad vissza. Hülyeségeket nem cáfolok.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Döglött Róka #81016 üzenetére
Feltevésed hülyeség, mert nem erről van szó. Nem szoktam nekiesni és nem állítgatom összevissza. Olvasd el, hogy mi a hasonlat.
(#81017) pc360
"Megmondom csuklóból, hogy mennyi időt spóroltál meg magadnak az optimalizációkkal: 0"
Eltaláltad. Pontosan ennyit, mivel NEM OPTIMALIZÁLTAM. Még nagyon régen a Windows 7-et. Itt csak a színeket és a betűméreteket állítgattam. Ja a start menüt cseréltem még le. Rögtön a kardomba dőlök miatta.
Na tudtok még valamit kitalálni, amit nem csináltam?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Döglött Róka #81020 üzenetére
"Felsorolnad tetelesen miket allitottal be?"
Hányszor kell leírnom, hogy egyszer megértsd? Kizárólag a színeket , a betűméretet és a DPI-t állítottam. Azért, mert rosszul látok. Szörnyű, mi?
Ja a start menüt cseréltem még le. Igaz az nagyon sok időmet elvett. Kemény 1 perc volt. Habár ez nem beállítás. Rettenetes, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Erre is már válaszoltam. Ehhez természetesen nem kell.
(#81021) Aweriot
"itt nem fogsz tudni neked megfelelő színösszeállítást elérni, ezt egyszerűen fel kell adnod."
Már rég feladtam, csak megemlítettem és ez egyeseket kiborított. A beállítgatásokat és a bütykölgetéseket is abbahagytam. Max pár percet szoktam még naponta. Különben sem az váltotta ki ezt az áradatot, hogy bütykölgettem volna a Windowst, hanem az, hogy nem ítéltem el a CCleaner és hasonló (Windows 10 Manager (SIC!)) programokat.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Döglött Róka #81025 üzenetére
Nem tudsz mással szórakozni, öcsi? Nem szoktam stopperrel mérni. Gondolom, te igen. Még az elején volt az a néhány óra. Most akkor legyen 10 perc 25 másodperc naponta. Ma csak 4 perc 8 másodperc volt. Így jobb? Az elején többet, most már kevesebbet a lényeg. Összesen sem sokat.
"A windows folderben torolgetes is temabeallitas?"
Az csak kérdés volt. Tanultad nyelvtanból, hogy mi az hogy kérdés? Milyen témabeállításról beszélsz? Te soha, semmikor, semmit sem állítottál a Windowson? Elég szomorú, sőt röhejes...
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Azt hiszik, hogy ettől már szakértőknek látszanak, pedig csak sznobok. Egyáltalán nem ördögtől való az ilyenek használata adott esetben. Meg kell válogatni őket, oda kell figyelni és nincs rá szükség állandóan. Hülyeség ennyire felfújni a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Döglött Róka #81029 üzenetére
"mivel megy el az az 1-2 ora meg napi 1-2 perc."
Helytelen ragozás, nem megy, hanem ment, kis különbség. Másrészt, mint írtam, de úgy látszik nem várható el egy "szakértőtől" az értő olvasás, nem mértem stopperrel. Idézem " Az elején többet, most már kevesebbet a lényeg. Összesen sem sokat." "Kizárólag a színeket , a betűméretet és a DPI-t állítottam. Azért, mert rosszul látok. Szörnyű, mi? Ja a start menüt cseréltem még le. Igaz az nagyon sok időmet elvett. Kemény 1 perc volt. Habár ez nem beállítás. Rettenetes, ugye?"
"Ezert merem szovatenni hogy az osszes 3rd party tweak netto baromsag"
Ilyet kijelenteni a netto baromság, mivel attól függ, hogy mivel, mit és miért állítgat a user. Ezek szerint te itt a topikban szinte mindenkivel, köztük pc360 is, vitatkozol e tekintetben. Úgy látszik Ő sem ért hozzá.
(#81030) pc360
Vitánk csak a Windows 10 Managerben megítélésében van. Az igazi vitád Döglött Rókával van, aki mindenféle 3rd party programmal végrehajtott tweaket nettó baromságnak tart.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Döglött Róka #81032 üzenetére
"Tehat nem akarod leirni inkabb terelsz a stopperes humoroddal."
Ne trollkodj! Most is leírtam pontosan. Olvad el. Kezdesz már fárasztani, az ostobaságoddal. Azt kritizálhatod, amit írtam, de azt nem, hogy nem írtam volna le, mert ott van.
"Nem tudtam hogy mindennap dpit meg betumeretet kell allitani "
Ilyet hol írtam?
"Nem vitatkozom pc360-al, o nem irogat osszevissza "
Ja, te mindenféle 3rd party programmal végrehajtott tweaket nettó baromságnak tartasz, pc360 viszont nem. Mi ez ha nem vita?
Amúgy pedig aki azt állítja, hogy "mindenféle 3rd party programmal végrehajtott tweak nettó baromság" az azt is állítja, hogy tökéltessen elegendő a Microsoft által biztosított beállítási lehetőség minden user, minden hardware és minden program számára. Nem tudtam, hogy vannak tökéletes operációs rendszerek. Akkor miért fejleszt a Microsoft, ha már egyszer tökéleteset alkotott? Röhejes és unalmas vagy. Részemről lezártam a vitát.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Mi az előnye, értelme, jelentősége az összefoglalóban a "WINDOWS 10 ISO LETÖLTÉSE KÖZVETLENÜL A MICROSOFTTÓL" letöltésnek, amikor az iso-t a Media Creation Tool-al is letudom tölteni (egyszerűbben)? Más verziókat is letudok tölteni, mint amit éppen most használok? Ennyi?
-
Kékes525
félisten
válasz Kékes525 #81146 üzenetére
Amúgy ezzel is le lehet az ISO-t tölteni, ha valaki nem ismerné: Windows 10 ISO Download Tool Szerintem egyszerűbb, mint ami az összefoglalóban van.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Nagyon jó ez is. Minek nyissam meg az adott oldalt, ha ez már letölti? Amúgy egyformán egyszerű. A program a Microsoft eredeti WEB felületét nyitja meg User Agent Switcher használata nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #81161 üzenetére
Köszi a részletes választ.
(#81162) pc360
Nem tudom, hogy erre miből következtettél. Te pedig felhagyhatnál az egyes hozzászólók csesztetésével.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #81240 üzenetére
Érdekes, nálam ez fenn van. Ez (KB4338548) nem konfiguráció függő?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
ASRock Z370 Extreme4 alaplapnál az egyik eszközt ismeretlennek írja ki az eszközkezelő. A tulajdonságok részletek fülre rámenve ASMediat látok. Kép Megpróbáltam a legújabb drivert "pure ASMedia USB 3.0+3.1 Drivers v1.16.51.1 WHQL for Win10 incl. DPInst.rar" feltenni [link], de manuálisan sem ment. Hogy javíthatom ki a hibát? Ja és egy Asmedia 3.1 driver rendesen itt viszont fenn van: [kép], [kép] Úgy emlékszem, hogy ebből kettő kellene, hogy legyen. Az eszközkezelőben az eszköz eltávolítása és az újraindítás sem használt, próbáltam a Windows Update-ot is. Egyik sem volt jó, változatlanul nem találja és nem lehet feltenni a drivert.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Igen, mindkettő megvolt. Mindkettőnél sikeres jelzés volt [kép] [kép] , de változatlanul ott az eszközkezelőben az ismeretlen eszköz. Ami érdekes, hogy amikor keresés a számítógépen-t választom telepítéskor az eszközkezelőben, akkor azt írja, hogy nem talált megfelelő drivert az eszközhöz.[kép]
Nagyon sok rejtett eszköz van az USB-én.Nem rejtett:[kép] Rejtett: [kép] [kép] Az nem kavarhat be?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Cs1csó #81316 üzenetére
Nálam 2 hiba jelentkezik, amivel még pillanatnyilag még megtudok lenni.
1. Ismeretlen eszköz (valószínűleg ASMedia) jeleneik meg az eszközkezelőben. Ez pillanatnyilag semmiben sem korlátoz.
2. Ez már kellemetlenebb, mert minden driver műveletnél (betöltött drivert tartalmazó program uninstallálása után újrainduláskor, vagy most az "ismeretlen eszköz" telepítése után (ami valószínűleg ASMedia), szintén újrainduláskor), gyakori a kék halál (mindig: classpnp.sys SYSTEM_THREAD_exception_not_handled), amit az első vagy a második újraindítás után magától javít. Utána viszont már stabil a rendszer. Munka közben még sohasem volt semmi probléma, ezért várok az újratelepítéssel, de már előkészültem rá. Ha munka közben is előjön, akkor jön a tiszta telepítés.
Érdekesség, ha csökkentett módban végzem el (uninstallálás), akkor nincs probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Erőltetve így felment, nem javasolta, de ennek ellenére igent nyomtam és eltűnt az ismeretlen eszköz, ami hardverváltozások keresésére sem jön elő. Viszont nem látok semmi változást az eszközkezelő USB vezérlők részében. Az első a régebbi, a második az új: [kép], [kép] Köszi a segítséget!
A 2.-ra tudnál javaslatot, tiszta telepítést leszámítva? Érdekes, hogy most dirver telepítés volt és újraindítás után nem volt semmi probléma. Az újratelepítést akkor fogom, ha munka közben is csinálná. Így még együtt tudok élni vele. Macrium mentéssel gyorsan visszatudom állítani a rendszert, 3-4 perc az egész. Mindennapja van teljes rendszerre történő mentésem. Havi 1 full, hetenként egy differenciál, naponta egy incremental), hely van bőven.
Hoppá, van változás: megjelent az ASMedia USB Root Hub és az USB háttértár is. Az előbb nem vettem észre.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Lehet valami trükkel kényszeríteni egy programot, ami csak 1 példányban fut, hogy 2 példányban fusson? Csak lemez térképezést csinál.
-
Kékes525
félisten
"A szoftver készítője mit mond?"
Fogalmam sincs. Nem találtam erről információt. A program működése szerintem nem indokolja az egy példányban való korlátozást. A lemez foglaltságot térképezi le. Ízlésesen ábrázolva, bármilyen mélységben. Ha kíváncsi vagyok arra, hogy melyik könyvtár és a benne lévő programok mennyi helyett foglalnak, ezzel gyorsan meg tudom találni. [kép] Az agyonszidott Windows 10 Manager egyik segédprogramja.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
(#81399) pc360
Hogy tanulj, mert van ilyen helyzet. Amúgy köszi, ezeket ismerem. Sokkal nehezebben használhatók. Csicsásak, de nem informatívak ehhez képest. Nézd meg magad: [kép] [kép] [kép] [kép] Ordító a különbség közöttük.
"mivel ha végeztél az egyik drive ellenőrzésével, utána vizsgálhatsz egy másikat."
Ja, Te emlékszel egy Windows könyvtár összes alkönyvtárainak nagyságára. Röhejes vagy.
pc360 + Geth
Igen, már írtam nekik, de nem ebben az ügyben. Nem annyira lényeges, csak gondoltam megkérdezem.
"Én pont ezt az infót Far Manager-ben kérdezem le, igaz, ízléses kördiagram nélkül"
A Far Manager nálam is alap (CTRL Q ez a funkció). (Pontosan úgy állítottam be a színeit mint anno a Norton Commanderé volt, ha még emlékszel arra a programra. ) A Far Managerrel ez nehézkesebb, mert egyszerre kell nagyon sok könyvtár nagyságát látnom.
"Najó megkérdem, mert szórakoztató: miért kell több példány belőle?"
Mi a szórakoztató ebbe? Furcsa hobbid van.
Hirtelen 9 Gigabyte-tal megnőtt a rendszer-lemezfoglaltság. Ezért kellett volna a két példány, hogy gyorsabban, könnyebben kiderítsem mi lett nagyobb:
A Macriummal van naponta mentésem a teljes rendszerlemezről. Annak a mentését fel lehet csatolni virtuális lemezmeghajtónak és ezzel hasonlítottam össze, hogy melyik könyvtár nőtt meg hirtelen. Mindkettőre, rendszerlemez és a pár órával előtte elkészített klónjának virtuális meghajtóján egyszerre futtattam volna le. A két képen ctrl-tab-al azonnal lehetett volna látni, hogy melyik könyvtár hízott volna meg. Ráklikelve az alkönyvtárainál is azonnal látható lett volna, és így tovább. Akármilyen mélyen is van eldugva, fél perc alatt látom. Így is elég hamar megtaláltam, mert nem volt mélyen.Remélem jól szórakoztatok.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Ez szerintem közel sem jó annyira. Persze ha nincs más, akkor ez is megteszi.
"Szórakoztatónak tartom, hogy mennyi mindent telepítesz fel, és mennyi kapcsolódó kérdés landol itt, amik nagyrésze OT. Ez is "
Mennyi az a sok minden? Nem hiszem, hogy sokkal több mint a tied. A Revo Uninstaller Pro 96-ot ír ki. Ha megkérdeznéd, igen, nem használom őket mindennap.
Te amikor telepítetted a Windows 10-et azonnal tudtál róla mindent? 2 hónapja használom, Windows 7 után. Legtöbb kérdésem ahhoz kapcsolódott valamilyen formában.
Viszont nagyon sok hozzászólás az ilyen típusú kérdésekre adott válasz. Ez lassan több mint az érdemi.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Ízlések és pofonok...
"A legtöbb kérdésednek google, wiki, msdn létezése mellett meg se kellett volna születnie..."
A prohardveren és ebben a topikban is elhangzott kérdések döntő többségére igaz. Akkor viszont miért van ez (és a többi) topik?
(#81418) pc360
Azért próbáld megválogatni a szavaidat, úgy mintha ember lennél. Tudom ez nehéz, de azért mégis...
-
Kékes525
félisten
válasz Pityu. #81444 üzenetére
Láthatóan nagyon megfeszített módon fejlesztik. Szerintem is bőven elég lenne egy nagy frissítés évenként. Hiába tesztelik nagyon sokan, mindig sok hiba marad benne. Másrészt a belerakott újdonságok szerintem kevesek egy nagy frissítéshez. Ezért is jobb lenne az évenkénti egy. Az újdonságok miatt én sem használnám az 1803-ast, de a hibajavítások miatt mégis érdemesebb. Amúgy -lekopogom- nekem nem voltak eddig nagy hibák ezzel a verzióval, a kisebb kellemetlenségeket leszámítva. Még mielőtt egyesek megírnák, az előző verzió problémáiért nálam nagy valószínűséggel nem a Windows volt a felelős.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz Pityu. #81470 üzenetére
Szerintem már jó az 1803-as, de mivel nem létfontosságú nyugodtan várhatsz.
Macriummal tudsz teljes mentést csinálni, így probléma nélkül visszaállhatsz, ha mégsem jó. Nálam 70GB-ot 3 perc alatt tesz vissza. Igaz NVMe az SSD-ém.
(#81471) Timberwolf +1
-
Kékes525
félisten
válasz #71043776 #81503 üzenetére
Az ilyen problémák miatt is bőven elég lenne évenként egy nagy frissítés. Mire megoldják ezt a gondot, jön a következő nagy frissítés újabb gondokkal. A felhasználó szempontjából teljesen lényegtelen, hogy ezekért a hibákért a Microsoft, vagy a driver gyártók a felelősek.
-
Kékes525
félisten
válasz dancsuri #81637 üzenetére
Olvastam. Ez azonban a Microsoft szándékos befeketítése. A hibák döntő része a buta, hozzá nemértő userek helytelen használatából ered. A Windows amúgy egy nagyon strapabíró, robosztus, teljesen biztonságos, szinte tökéletes operációs rendszer.
"hozzá nemértő userek" Ha ez igaz, és tényleg igaz, akkor sincs igazuk a fanatikus Windows hívőknek, mert ezek a Userek vannak messze többségben és ezért ezekhez kellene igazodnia a Windowsnak is. Ideje lenne elgondolkozik, hogy ezek a hibák a túlfeszített fejlesztések miatt vannak.
Ez a hozzászólás nem a Windows 10 ellen van, hanem éppen hogy mellette. Az érted haragszom és nem ellened felfogásból kiindulva, egy nem fanatikus hívőtől.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz #71043776 #81643 üzenetére
Egyetértek veled.
"mert több millió gép és még több szoftverkörnyezet van, nehéz úgy tesztelgetni, hogy minden program és mókolás mellett is gond nélkül működjön egy upgrade."
Ez is nagyon igaz. Viszont a tesztelés hatékonyságát lényegesen megjavítaná, eredményesebbé tenné ha évente csak 1 fő verzióváltás lenne. Sokkal hosszabb ideig (mintegy plusz fél évig) maradna stabilabb a Windows, ami a mostaninak pont duplája lenne, úgy általában. Ez sokat jelentene az imagének, elfogadottságának, a pozitív véleményeknek is.
-
Kékes525
félisten
válasz Cs1csó #81648 üzenetére
(+#81649) Timberwolf
"Hát vagy az, vagy fel kéne venniük pár QA-s emberkét, hogy ne mindent az insiderek tesztelgessenek"
Ez is megoldás lehet.
"csicso82: "ha van egy hiba akkor az nincs meg az adott rendszerben 3 évig amit folt hátán folttal javítanak hanem a következő buildben ha tudják gyökerestül tépik ki""
"Most is ez van, és ez probléma. Ha egy bugot csak a következő kiadás javít, akkor fél évet kell rá várni. "
Másrészt az új magával hoz egy csomó újabb hibát, aminek jó részének a javítására ismét fél évet kell várni. Ezért sem megfelelő az új verzió hibajavítása. Hisz az egyik hibát felcserélik egy másikra.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Linux kezdőknek
- Hobby rádiós topik
- Posta, csomagküldés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Esik a hóóó!!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest