- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Mobiltelefonon már régóta az AdGuard for Android használom. Persze arról nem csinálok adatbiztonság szempontjából érzékeny dolgokat. Például a pénzügyeimet, a vásárlásaimat PC-én csinálom. Az internetezés többségét is. Sokkal kényelmesebb (adatbevitel, áttekinthetőség, olvashatóság).
-
Kékes525
félisten
válasz
Orionk #100880 üzenetére
Valószínűleg nem a WMI Provider Host-al van probléma, hanem az egyik programmal, ami a kelleténél többször fordul hozzá. Ahhoz, hogy kiderítsed, hogy ez melyik, meg kell nézned az eseménynaplóban, a WMI hibára rákeresve, hogy melyik az a program. A továbbiak attól függnek, hogy mi ez a program. What Is the WMI Provider Host (WmiPrvSE.exe), and Why Is It Using So Much CPU?
-
Kékes525
félisten
Ha mindent megcsinálna, akkor mi maradna a többi szoftver gyártónak?
Komolyabban, Microsoft mást tartott fontosnak, ezért erre nem fektetett energiát. Amúgy azoknak lehet ez fontos, akik naponta többször is csatlakoztatnak és választanak le eszközöket a rendszerről. Azért ezek nincsenek olyan sokan, hogy megérné nekik fejleszteni rendszerszinten. Megoldják a 3rd party gyártók.
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #100816 üzenetére
Természetesen igazad van, de nekem ez tökéletes megfelel. Nem érzem a hiányát az USBSaferyRemove programnak. Ritkán van az, hogy valami fogja és ha mégis, sokszor elég, ha ránézek a feladatkezelőre és látom, hogy mi foghatja (habár nem mindig triviális). Ilyenkor ha erőszakosan próbálom eltávolítani azt a programot, ami fogja, akkor adatsérülést is okozhatok (feltételes mód!). Azaz nem igazán látom értelmét az USBSaferyRemove-nak. Nekem még nem sikerült vele bezáratni azt a programot, ami fogta. Erőszakosan kilőni pedig nem szabad. Amúgy a Zentimo többet tud mint az USBSaferyRemove? Ügyelni kell arra, hogy mielőtt el akarom távolítani a hardvert, előtte szabályosan ki kell lépni abból a programból, amivel használtam. Ennek a sikerességét a feladatkezelőben látom.
-
Kékes525
félisten
válasz
Doky586 #100812 üzenetére
Az nem alapértelmezett beállítás? Nekem az van beállítva, de én nem állítottam be. Nálam rendben mutat minden csatlakozást, a biztonságos eltávolítás lehetőségét és az eltávolítás sikerét és sikertelenségét, ha valami fogja az eszközt. Persze lehet, hogy a USBSaferyRemove állította be, mert régebben azt használtam, de töröltem, mert a 10 is tud mindent.
-
Kékes525
félisten
Az 1903-as hivatalos terjesztése óta jelent meg hozzá frissítés? A Windows 10 and Windows Server 2019 update history-n egyáltalán nincs feltüntetve az 1903-as.
-
Kékes525
félisten
válasz
csab2 #100715 üzenetére
Igen, az lesz a probléma. Pontosabban a
C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository
könyvtár. Lemezkarbantartó rendszergazdai joggal való futásával lehet tisztítani. How to Clean FileRepository Folder in DriverStore? Előtte mindenféleképpen csinálj rendszer visszaállítási pontot! -
Kékes525
félisten
Itt vajon miért nincs még feltüntetve az 1903-as? Windows 10 and Windows Server 2019 update history
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #100635 üzenetére
A Vista 2007. január 30-án jelent meg a Wiki szerint. Azóta eltelt 12 év... Ez azért nagyon sok egy jó és használható funkció kifejlesztéséhez, különösen egy nagy erőforrásokkal rendelkező cégnek. Persze ez nem 12 év, mert a Defender mióta is jó? 2-3-4 éve? Akkor is sok.
-
Kékes525
félisten
válasz
#54072192 #100630 üzenetére
Nincs ellentmondás, mert a mostani felesleges, legalábbis nekem. Még dolgozni kellett volna rajta, hogy megjelenhessen a végleges Windows 10-ben. Az ötlet ennek ellenére jó és remélem a megvalósítása is az lesz, de hogy mikor, azt még a Microsoft sem tudja. Személy szerint én nagyon szeretném ha lenne egy a Sandboxie-val összemérhető funkció a Windows 10-ben. Defendert is feltudták hozni a nagyok mellé, remélem ez is felnő majd. Defenderhez kellett úgy kb. 10 vagy több év? Remélem azért ez gyorsabb lesz.
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #100617 üzenetére
Pontosan így értettem. Jó ötlet, de a megvalósítása még kezdetleges.
(#100618) Geth
(#100619) Geth
Így van. És??? Valahol írtam is, hogy az irány jó, de remélem ez még csak a kezdet. Megvan: Reménykedek, hogy egy következő frissítésben tudni fogja.
-
Kékes525
félisten
válasz
#54072192 #100592 üzenetére
"Le is írták világosan, hogy nem lehet tartósan használni, minden kilépéskor töröl mindent, szó szerint arra van, hogy azokat a programokat lehet futtatni benne jelenleg, amikben nem vagy biztos. "
Erre alkalmatlan. Ha egy program biztonságában kételkedek, annak csak az első, futó tesztelése a rövid próbálgatás. Ahhoz hogy biztos legyek az ártalmatlanságában hosszabb ideig kellene tesztelni.
"Attól még nem lesz felesleges."
Ezt nem is írtam. Nekem felesleges, mert csak részben tudja betölteni azt, amire alkották.
(#100598) Szmörre
Ez velem is előfordul. Ilyen használatra jó a Comodo elszigetelője. A Sandboxie ezt is tudja, ezért is nálam ki lesz kapcsolva a Windowsé.
"Ha majd hasonlóan egyszerű lesz a beépített sandbox is, akkor erre a célra nem kell külső program."
Igen, majd akkor ha...
-
Kékes525
félisten
válasz
#54072192 #100588 üzenetére
"Szóval a Sandboxie megjelent, és mindent tudott, minden tökéletes volt."
Természetesen nem, de ez a mostani vita szempontjából lényegtelen. A felhasználó NEM tesztelésre van. Teszteljen a Microsoft és az insiderek.
"Nyilván nem azért került bele a rendszerbe, mert unatkoztak, hanem mert baromi sokan kérték."
Biztos vagy abban, hogy ilyet kértek?
Persze aki akarja használja. Én nem fogom. Pedig én is örülnék, ha lecserélhetném a Sandboxie-t egy jó Windows 10-es alkalmazásra. De a mostani nem az. Én például elvárnám tőle, hogy böngészésre is lehessen használni (a böngészőmet védje, ha szükségem van rá).
"ha valaki elszigetelve ki akar próbálni 1-1 programot."
Sajnos erre is alkalmatlan. A következő rendszerindítás után elölről kell kezdeni a tesztet.
-
Kékes525
félisten
válasz
#54072192 #100572 üzenetére
"Én annak örülök, ha nem kell minden egyes feladatra külső programokat vadásznom, meg lesni a frissítéseiket, hogy még fejlesztik-e egyáltalán"
Általánosságban ebben igazad van, de ez még nem az a funkció amelyet érdemes használni. A Sandboxie tudásban, használhatóságban fényévekre jár tőle.
"Egyébként nincs telepítve alapból, szóval nem zavarja az "átlag felhasználót""
Nem is azt írtam, hogy zavarná, hanem azt hogy nem kell neki. Akinek kell ez a funkció az sokkal jobban jár most még a Sandboxie-vel.
"Fejlődni pedig úgy fog, hogy használatban van, és kapják a visszajelzéseket."
Én azon az állásponton vagyok, hogy ne rajtam teszteljék, nem vagyok insider tag. Teszteljék rajtuk. Ha szükségem van egy ilyen funkcióra, ott van a Sandboxie, ami a sokkal többet sokkal jobban tudja.
-
Kékes525
félisten
válasz
#86564352 #100547 üzenetére
Egyetértek. Szerintem a sandbox is teljesen felesleges funkció a Windows 10-ben (ráadásul nem is működik), mert azt egy átlag felhasználó nem fogja használni. Egy nem átlagfelhasználó pedig talál magának sokkal jobbat (Sandboxie vagy egy virtuális gép). Majd ha annyira fejlett lesz mint a Defender, akkor már méltó vetélytársa lesz a 3rd party szoftvereknek. Most azonban még nem az.
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #100526 üzenetére
"Amúgy nem sikerült reprodukálni újratöltéssel, ami írsz, "
Nem gyakori, türelem kell hozzá. Más reprodukálta. Most nekem sem sikerült. Gondolom fokozatosan frissítik a szervereiket azért lehetett ez a hiba.
(#100532) Geth
Elméletileg az én IP címem sem fix, de nem emlékszek arra, hogy változott volna. A Telekomnál vagyok.
-
Kékes525
félisten
"Meglevő rendszerre ha ráengedi, az frissülni fog?"
Igen, kvázi olyan mint a WU. Windows 10 frissítési segéd Különbség annyi, hogy a WU ellenőrzi, hogy szerinte teljesen kompatibilis e a rendszered az új frissítéssel, ha nem, akkor nem fogja felajánlani az új frissítést addig, amíg az nem lesz.
-
Kékes525
félisten
válasz
NandorHUN #100482 üzenetére
Itt A Windows 10 letöltése a frissítési segéddel, a Frissítés gombra kattintva. Ez talán a legegyszerűbb.
-
Kékes525
félisten
válasz
karldergroße #100454 üzenetére
Várd ki a végét. De reméljük a legjobbakat.
-
Kékes525
félisten
válasz
liszi70 #100427 üzenetére
"Nagyban függ attól, hogy egy ssd-s rendszerre milyen hatással van egy hdd állandó futása."
Mint írtam, egy erős rendszer mellett nem sok hatással lehet egy nem rendszer HDD-re való torrentezés, leszámítva az adott HDD-t. Annak az elérése más programokkal már nehézkesebb. De ha azt a HDD-t csak torrentre használod, akkor szerintem nem merülhet fel semmi gond.
-
Kékes525
félisten
válasz
liszi70 #100410 üzenetére
Annak a HDD-nek sebességét minden bizonnyal, amire a torrent megy. A rendszert kevésbé, ha egyébként gyors a rendszered. Azonban szerintem nem kellene kímélned az SSD-t, ha nem nagyon régi, mert már elég régóta olyanok az SSD-ék, hogy nagyon sok írást bírnak ki. Mire tönkre menne, addig rég lefogod cserélni. Az én SSD-ém 1 éves, 33 TB adatot írtam rá és 97%-os a kondíciója a HDS szerint. Ilyen tempóval kb 10 év múlva lesz kuka. 5 éven belül viszont cserélni fogom.
-
Kékes525
félisten
válasz
#86564352 #100402 üzenetére
"szóval akik első héten felteszik az aktuális buildet tulajdonképpen tesztelők."
Ez a szomorú. Jobb lenne, ha inkább ők tesztelnék rendesebben. Kihasználják, hogy nincs igazi alternatívája a Windowsnak. A Linux disztribúciók csak a power usereknek alternatíva, a hétköznapi felhasználóknak nem.
-
Kékes525
félisten
válasz
karldergroße #100391 üzenetére
"11 óra alatt zajlott le"
Ez elképesztően sok idő. Ott valami egyéb gubanc is lesz.
-
Kékes525
félisten
válasz
Redneck #100362 üzenetére
"Azt olvastam hogy a tiszta telepítés a frankó. Mindenképp kell? "
Nem, nem kell mindenképpen. Szomorú is lenne...
Frissítsd nyugodtan a meglévőre és csak akkor csinálj tiszta telepítést, ha valamilyen gond van. Azt is megteheted, hogy vársz. Különösen akkor, ha az új funkciók között nincs olyan, ami feltétlenül kellene. Eget verő újdonság nincs benne, ezért szerintem érdemes még várni. -
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #100230 üzenetére
Köszi!
-
Kékes525
félisten
válasz
pendre54 #100224 üzenetére
A kalibrált színprofilomat még nem bántotta a frissítés, de a mostani (1809) véletlenszerűen részben vagy egészében visszaállítja a registry-ben (
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Colors]
és a[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\Colors]
) megváltoztatott színeimet. Szerencse, hogy nem sűrűn. Van róla .reg mentésem, így a visszaállítás gyors. -
Kékes525
félisten
A frissítési segéddel ugyanúgy lehet update-olni a 10-et, mint a WU-n keresztül? Azaz minden adat és beállítás marad? Vagy azért van különbség a kettő között?
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #100194 üzenetére
Az irány helyes, de szerintem még így is sok az évenkénti újítás a teszteléshez képest. A megjelenéskor még mindig elég sok hiba marad a rendszerben. Az szerintem nem állapot, hogy évenként újratelepítjük a rendszert. Szerintem egy átlagfelhasználás mellett bírnia kellene legalább 5 évig. A 7-es simán elment ennyi ideig, vagy még tovább is "átlag használás" mellett.
-
Kékes525
félisten
válasz
Lalikiraly #100187 üzenetére
Én először WU-n próbálom meg, de ha problematikus lesz, akkor tiszta telepítést csinálok.
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #100179 üzenetére
Remélem a fél évből 1 év lesz. Android sem frissül gyorsabban. Látszik, hogy ezzel a teszteléssel nem tudja tartani a félévet. Másrészt a felhasználók döntő többsége sem szeretik az állandó változtatásokat. Vagy változtat a tesztelési rendszerén (komolyabb, jobb tesztelési csapatot rak össze, jobban, többen ellenőrzik a insiderek által beküldött hibákat) és/vagy évenként tolja ki a minőségi frissítéseket. Ahogy látom ez utóbbi fog szép csendben megvalósulni. Kérdés csak az, hogy mikor?
-
Kékes525
félisten
WU -en megjelent már a májusi frissítés? Ha igen valaki onnan már feltette? Ha igen mennyi idő alatt telepíti a WU-en keresztül?
-
Kékes525
félisten
válasz
zolee001 #100051 üzenetére
Otthonra elég a Defender Windows 10 esetében, különösen ha betartod a biztonsági szabályokat. Én az ESET IS-t használom valósidejű védelemre megszokásból, mert elég gyenge gépem volt régebben. Az ESET pedig nagyon kicsi erőforrást használ. Soha semmilyen problémám nem volt vele. Nem ütközött sem a rendszerrel, sem más programokkal. A szegedi egyetemen is azt használjuk legalább 15 éve, ott se tudok bármilyen problémáról vele kapcsolatban.
-
Kékes525
félisten
válasz
zolee001 #100048 üzenetére
"Természetesen nem az van,hogy ne használjunk"
Egyetértek!
Viszont ha sűrűn fordulna elő, akkor tényleg meggondolandó lenne a használatuk. De szerencsére az ilyen események csak nagyon ritkák. A kockázat-haszon mérleg nyelve messze a haszon felé billen. Utána lehet nézni, hogy például a changelogjukban hányszor javítottak ki ilyen hibát.
(#100049) Geth
Utána lehet járni, ha valaki biztosra akar menni akkor járjon utána, de a vírusirtók (adott esetben a 3rd party-ak) mellőzése nem javasolt.
-
Kékes525
félisten
"Aki együtt tud élni ezzel, illetve nagyobb upgrade esetén utánajár előre, hogy vajh kompatibilis-e az új builddel, hajrá.
Így jó?"Nem, nem jó. Ez is pontosan ugyanaz, csak egy kicsit másképp fogalmaztad. Általában beszélsz úgy, mintha ez a vírusirtóknál gyakran előfordulna. Szerinted gyakran fordul elő ilyen, mert nagyon ritka eseményért ilyet leírni tök felesleges. Pedig csak nagyon ritkán fordul elő ilyen. Ha szerinted ez nem igaz, akkor linkelj be olyan forrást amely az állításodat igazolja. Azaz igazolja, hogy a rendszer térdre fektetése gyakori a 3rd party vírusirtók esetében. Neked kell igazolnod, mert eredendően te tettél egy állítást.
Ha pedig csak ritkán fektetik le a rendszert a vírusirtók, akkor a haszon kockázat mérlege messze-messze a haszon felé billen. -
Kékes525
félisten
válasz
zolee001 #100044 üzenetére
Nem ezzel volt gondom, hanem azzal, amit konkrétan írt:
"Akkor keveset láttál
Bármelyik Win-t le lehet térdeltetni a megfelelő 3rd party vírusirtó termék adott verziójával.
Nem véletlenül blokkolja sok esetben a frissítést is a meglétük amíg maguk a progik fel nem frissülnek.
Akinek kell ilyen móka, annak hajrá"Ez 3rd party antivírus programokról szól. Azért mert néhány vírusirtó bizonyos verziók esetében térdre kényszerítik a rendszert, azért ne használjunk 3rd party vírusirtót, az egy icipicit túlzás. "Akinek kell ilyen móka, annak hajrá" Akárhogy csavarjuk is, ez azt jelenti. A problémám ezzel volt.
-
Kékes525
félisten
"Egyenlőségjelet tettél 3rd party vírusirtó/biztonsági megoldás és minden más 3rd party szoftver közé a potenciálisan felmerülő problémák szintjén"
Olvasd vissza, "de a gondolkodásmódjából egyenesen következik az..." szöveg nem egyenlőség. Ha szerinted igen, akkor szövegértési problémáid vannak és/vagy túlérzékeny vagy. Implicite ez következik abból amit írtál.
Miért lenne ez csak vírusirtó sajátság? Más programok is térdre kényszeríthetik a rendszert, ha rossz, hibás a kódjuk és/vagy helytelenül használják. Ez nemcsak vírusirtó sajátság. A vírusirtók akkor szoktak ilyen gondokat okozni, ha egyszerre több valósidejű védelmet használnak. Régóta látogatom a vírusirtó topikot, de nagyon ritkán olvastam ilyen problémáról. Összesen kettő bejegyzés van (az sem a main stream -ben és nem 10 alatt) Azért egy kicsivel többnek kellene lennie, ha ez olyan gyakori lenne mint ami az írásodból következne. Ennyi más programoknál is előfordul. Ha pedig szerinted sem gyakori, akkor nem értem miért írtad?"Nem írtam hogy ne használjunk 3rd party vírusirtót (hajrá)." vs "Akinek kell ilyen móka, annak hajrá"
Akkor ez mégis mit jelent?
Hajrá, használjon mindenki?
Mivel bajt szándékosan senki sem szeret okozni magának, ezért ez csak azt jelentheti, hogy te nem javasolod, ha nem akar magának bajt. Ezen vitatkozni...
Ha nem ezt értetted alatta, akkor ne írj ilyeneket. Ennyi.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz
Lauda #100028 üzenetére
Ö csak az operációs rendszert használja, azt is úgy ahogy feltelepült. Így rendkívül stabil a rendszere.
(#100030) zolee001 + (#100032) Geth
Tudom, hogy arra gondolt, de a gondolkodásmódjából egyenesen következik az, amit írtam. persze hogy vannak olyan vírusirtók, amik le tudják térdeltetni a rendszert, mint ahogy bármelyik alkalmazás is, ha elrontották a kódját. Hiba mindegyikben adódhat, de ez nem indok arra, hogy ne használjak vírusirtót.
-
Kékes525
félisten
"Bármelyik Win-t le lehet térdeltetni a megfelelő 3rd party vírusirtó termék adott verziójával."
Ez igaz bármelyen más program esetében is. Ezért ne használjunk semmilyen 3rd party programot?
Gondolom te csak Microsoft terméket használsz. Persze (nagyon) ritkán az is le tudja térdeltetni a Windows. Ezért csak a rendszert használjuk, mindenféle testreszabás nélkül, úgy ahogy feltelepült? Bravó!
Ez egyenes következménye annak amit mondtál. Azért ne feledkezz meg arról, hogy a Windows van értünk és nem mi a Windowsért.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
"Windows csak egy felületet ad hozzá,"
Ebben igazad van, itt félreérthetően fogalmaztam. A Windows nemcsak egyszerűen egy felületet ad hozzá, hisz nagyon sokszor különböző driverekkel működik csak a 7, 8 vagy a 10. Azonban a mostani vita lényegét ez semmiben sem módosítja.Persze úgy ez az állítás mégiscsak igaz, hogy az a felület, amit a 7,8 és a 10 nyújt nem teljesen ugyanaz. Ezért nem várható el minden 7 és 8-as drivertől, hogy tökéletesen fusson 10 alatt.
-
Kékes525
félisten
válasz
zolee001 #99953 üzenetére
Implicite egyértelműen azt írtad. Többször rákérdeztem, hogy milyen más gyártóknál fordultak ezek elő, de se Te se más erre semmilyen konkrétumot nem írt. Sőt még most sem írod. Eddig csak a Realtek került szóba. Hát ezért írtam azt, amit. Nekem a Realtek és az Audio-GD-11 tökéletesen működött és működik.
(#99955) csicso82
Ezekben (és az idézett cikkben is) csak a Realtek van megemlítve. Ezért hangsúlyozom a Windows ártatlanságát ebben az ügyben.
(#99957) zolee001
Ne haragudj de általánosságban csak akkor beszélhetsz, ha igazold azt, hogy sok más gyártónál is előfordul a hiba.
"Az MS valamelyik build elött fel is tüntette,hogy változások lesznek a hanggal kapcsolatosan és átkerül a gépházba"
Az hogy hol vannak a beállítások nem hiszem hogy érdemben befolyásolják a kártya driverének hangminőségét.
(#99958)Lauda
Ez NEM hangkártya! Most kizárólag a hangkártyáról (Reáltek), esetleg más hangkártyákról van szó. A rendszer fontosságát én is hangsúlyoztam, azzal, hogy nem várható el egy drivertől az, hogy ha jól fut 7-és 8-on, akkor jól fusson 10-en is. Olvasd vissza. Gyanítom, hogy nem olvastad az előzményeket és ezért kavarod a dolgokat.
-
Kékes525
félisten
Én HDA-kat használok sztereóban, mindig a legújabbat, de még sohasem volt probléma velük.
(#99948) zolee001
Azt hogy magyarázod, hogy csak a Realteknél fordultak elő problémák? Ez szerintem egyértelműsíti, hogy nem Windows hiba. Más hardver és más szoftverek (driverek) való 10 alá, mint 7, vagy 8 alá. Ezek különböző rendszerek. Nem várható el, hogy ugyanaz a driver tökéletes legyen mindegyiken. De a legnyomosabb érvem változatlanul az, hogy csak Realteken fordultak elő problémák.
-
Kékes525
félisten
válasz
#93794560 #99930 üzenetére
+ (#99938) csicso82 +1
"Usually, the issue is prevalent in systems having Realtek’s 5.1 sound card. Because the Realtek’s 5.1 sound card is working properly in Windows 7 and 8.x, users are looking towards Microsoft for the solution to this issue. Microsoft support personnel announced that they are working on the issue. However, Microsoft has still not provided a fix."
Ez szerintem azt jelenti, hogy a Realtek's 5.1 hardverei és/vagy szoftverei nem teljesen megfelelőek Windows 10 alá. Ha Windows 10 lenne a hibás, akkor legtöbbször miért csak a Realtek’s 5.1 -es kártyáknál jön elő? Az hogy 7 és 8 alatt jól működtek, az még nem indok, mert más driverek kellenek 10 alá. Ha többi gyártó tud megfelelő drivert írni Windows 10 alá, akkor a Realtek miért nem? Lehet, hogy a hardvereiken is módosítani kellene, hogy jobb drivereket lehessen írni a hangkártyáikhoz.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz
MaxxDamage #99793 üzenetére
Az nem lehet, hogy a driver booster segített? Azt már régóta használom és eddig rendesen működött. Másrészt fejlett visszaállítási rendszere van és minden fontos adatot közöl ahhoz, hogy dönthessek az adott driver elfogadásához, vagy elutasításához.
Az Advanced System Care 12 nem igazán tetszik, mert ha elfogadom a felajánlott javításokat, akkor olyanokhoz is hozzányúl, amit nem szeretnék. Például feleslegesnek ítélte a Firefox automatikus frissítését, a dropbox syncronizálását, holott ezek fontosak számomra. Ezeket látom, hogy megcsinálná, viszont nagyon sok olyan beállításhoz nyúlna, amit nem mutat meg, hogy pontosan mit csinálna. A registry tisztítása az esetek döntő többségében felesleges. Az ilyen programok (legalábbis a jobbak), csak olyan registry beállításhoz nyúlnak, aminek törlése nem okoz kárt, de mivel a Windows ezeket jól kezeli, eltávolításuk felesleges. Amelyek mélyebben nyúlkálnak a registryben azok pedig tévedhetnek, mert rendkívül sokféle hardver, szoftver, beállítás és user szokás létezik, ezek mindegyikét pontosan ismerni lehetetlen. Pedig szükséges lenne ahhoz, hogy biztosan, hiba nélkül javítsa a fontosabb registry bejegyzéseket. Ezért szerintem továbbra sem ajánlott az Advanced System Care használata.
Persze a te helyzetet vészhelyzet volt és ilyenkor meglehet próbálkozni az ilyen programokkal. Ha a hibád gyakran előfordul, akkor segíthet, mert ezekre fel lehet készíteni a programot. -
Kékes525
félisten
válasz
MaxxDamage #99779 üzenetére
"Advanced System Care 12 Pro /nálam ez megoldotta ugyanezt a Blue Screen dolgot,"
Pontosan hogy? Mit csinált? Log-jában gondolom utána lehet nézni.
-
Kékes525
félisten
Furcsa dolog történt. A WU rendben telepítette a legújabb frissítéseket, amit a Megbízhatóságfigyelő is igazolt: [kép], viszont a rendszer névjegyében a build szám nem változott, maradt a 17763.475 a 17763.503 helyett: [kép]. Utána manuálisan is feltettem: [kép], aminél már a build szám is megfelelő lett [kép]. Nem értem, mi történhetett? Más is tapasztalt hasonlókat?
-
Kékes525
félisten
Hátha valaki itt tud válaszolni erre: [link]
-
Kékes525
félisten
válasz
bobalazs #99614 üzenetére
Nekem a macriummal van naponta mentésem a rendszerről. Az összes mentésem kb. 300 GB-ot foglal. Persze ehhez nekem bőven van hely. Bármi elcsesződik visszatudom tenni a legközelebbi jót. Ehhez viszont tudni kell, hogy melyik a biztosan jó. Vannak helyzetek, hogy ez nem tudható biztosan. Mivel a macrium nagyon gyorsan állítja vissza a rendszert lehet kísérletezgetni. Eddig nekem ilyenre nem volt szükségem. Elsőként vissza tudtam állítani a megfelelő rendszert.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz
pendre54 #99561 üzenetére
Mert én használom az SSD-t. Számold ki, hogy így meddig fogja bírni. Azt tudod, hogy a 125 nap az a folyamatos működés? Már több mint egy éve van meg. 3% kondíció csökkenés 1 év alatt. 5 év múlva már biztosan cserélem és még akkor is rendesen fog az előrejelzések szerint működni. Akkor mire vigyázzak? Az SSD van értem és nem én az SSD-ért.
-
Kékes525
félisten
válasz
zolee001 #99526 üzenetére
Csak azért írtam a kérdésemet, mert amit te javasoltál (Local sec policy) az nem oldja meg a UAC alkalmazásonkénti kikapcsolását, csak az egész UAC-t tudod itt (is) lekapcsolni. Azt pedig a registryvel is meglehet tenni, ha tovább bonyolítjuk a feladatot. A legegyszerűbb módja az UAC kikapcsolásának a vezérlőpult.
Másrészt ha sokat használunk valami akkor miért bűn az, ha nem akarunk állandóan egy plusz egérhasználatot?
Hogy egy közhelyet (de igazságot) elsüssek az operációs rendszer van értünk és nem mi az operációs rendszerért. Azért ezt ne felejtsük el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Asztalos klub
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Beszámítás! Xiaomi Redmi 9 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest