Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Most csináltam csak egy Crysis tesztet és +4 fps az x64 xp javára win7-el szemben!
Húúúúúú

Hát ja, 4 fps az azért tényleg egy olyan dolog, amiért megéri alaposan kitesztelni az oprendszereket.Nem nagyon találtam google-n
XP vs. Win7 teszt millió van. Ha ezek szerint te tudod, hogy 3-5% az Xp64 javára, akkor majd add hozzá képzeletben a talált teszteredményekhez, és megvan a kívánt analízised.
Egyébként az tényleg érdekelne, hogy te hogyan is próbáltad ki az Itanium-os XP64-et. Csak úgy kíváncsiságból.
Az az állítás meg,hogy alig támogatott oprendszertől játékok esetén! hahhahhahaa
Garantáltan több 64es driver van Win7 alá, mint XP64 alá. Ez nem hahaha, hanem tények kérdése.
-
sfdrakex
nagyúr
Szerintem a baj a fogalmazásodban van, azt irod jobb az x64 es xp mint a 64 bites holott a 64 bites os ek jelölése mindig x64 a 32 biteseké x86 szóval a 64 bites xp jelölése x64 az lehet van több változata de mind x64 mert 64 bites. Próbálj meg érthetőbben foglamazni esetleg.
-
Clemi
veterán
Nem nagyon találtam google-n ezért szeretném kérni ha esetleg összefutott már valaki ilyen tesztel legyen kedves és linkelje!
Okés, tegyük fel, hogy linkel valaki neked egy tesztet... Marha okos leszel tőle, mert bebizonyítja neked, amit szerintem látni szeretnél, hogy az általad istenített (fu vazze +4 fps, aztaaaa eldobom az egyam. Immár nem 52, hanem 56 fps ala DX9 vs DX10) x64-es XP gyorsabb néhány dologban, mint a W7. Na és akkor mi lesz? Maradsz az x64-es XP-nél? Egészségedre! Nem fog senki sírni utánad elhiheted, főleg azok nem, akik idézlek: "jönnek majd az okos emberek és osztják az észt! Azt se tudják miről beszélnek na meg ki se próbálták!!!!..."
Szerintem ez az egész hisztériád a teszt után legalább annyira értelmetlen, mint azon vitatkozni, hogy 64 bites XP, vagy x64-es XP.
-
Morden24
nagyúr
Akkor keress egyet a neten, neked is addig tart, mint itt bárkinek. Írd be egy keresőbe, hogy xp64 vs. win 7 64 vagy hasonló.
Egyébként nem tudom, milyen meglepetésre vársz egy több éves, alig támogatott oprendszertől játékok esetén.
Kifestőkönyvet meg nem kéne csinálni a topikból.
-
pete_21
addikt
Elolvastam a cikket. Valóban, jól leírja a cikk a dolgokat. 2003-ban megjelent az XP és a Server 2003. Majd 2005-ben jelentek meg ezeknek az x64-es kiadásai, amik már új kernelt kaptak (jobbat, mint az x86-os), csak ugye támogatottság és szoftver illetve driverellátottság terén még elég szar volt a helyzet.
Nem tudom, hogy te mit használtál, de a 64 bites XP-nek is hasonlóan kell "kinézni", mint pl egy 64 bites Vistának, vagyis benne kell lennie egy 32 bites rendszernek is!! -
pete_21
addikt
"...az xp x64 edition ami ugye 2003-as oprendszer és azért nem összekeverendő a 64bit-es xp-vel..."
De, eléggé összekeverendő, merthogy egy, és ugyanaz. X64 maga a 64 bites oprendszer. Nem tudom, hogy hol olvastad, vagy hallottad, de egy és ugyanaz az oprendszer. Lehet, hogy láttál valami buherált x64 Edition-t is, na az ilyeneket kell nagyívben kerülni.
Win7 nagyjából mindenben jobb nála, igazából ha arról a gépről van szó, ami az aláírásodban van, akkor egy percig sem kell gondolkozni, hogy lecseréld-e Win7-re.
-
sfdrakex
nagyúr
Az x64 nem külön operációs rendszer. Win 7 ből van x86os ami a 32 bites verzió és van x64es ami a 64 bites verzió. A 32 bites verzió maximum 4 gigabájt memóriát kezel a gépben, amibe a videokártya és különböző gyorsítótárak is beletartoznak. 64 bites verzió már az XPből is volt. Szóval nem értem mit szeretnél mivel összehasonlítani.
-
pete_21
addikt
Nem tudom mennyire világos, de azért leírom: Win7-ből is van x64-es, meg x86-os.
Igazából ez is nagyon sokszor ki lett tárgyalva. De nem baj, a lényeget leírom: ha x86 után váltassz x64-re ne várj csodát, pl. boot-idő meg hasonlók nem fognak kézzelfoghatóan csökkenni. Sőt lehet, hogy általános használat mellett észre se lehet venni a különbséget. X64 legfőbb előnye az, hogy összesen 4 Gb-nál több memóriát is meg tud címezni, nincs olyan korlát, mint x86-on, hogy egy folyamatnak max 2 Gb memória jut. Illetve 64 bit alatt van elég fejlett kernel-védelem is. Programok alatti gyorsulás azért várható, mert több memóriához tud jutni, illetve a natív 64 bites programok elég szépen szerepelnek 64 bites oprendszeren a 32 bitesekhez képest, mivel a processzor 64bites utasításait is használják. Pl. ha megnézel egy Winrar-tesztet, ott is jóval meggyőzőbb a 64 bites. Nem is beszélve a modellezőkről, illetve kódolóprogramokról...
Mindent egybevéve: Ha minden hardveredhez van 64 bites driver, akkor hátrányod biztos nem lesz a 64 bites rendszerből (max annyi, hogy 16 bites programokat nem tudsz futtatni.
), csak előnyödre válhat.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 512GB SSD 1 év gar
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Fujitsu U748 i5-8350 8Gb ram, 256GB SSD win11 számla, garancia
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), csak előnyödre válhat.