Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#37601) darál0w


darál0w
Jómunkásember

halo.

megint ittvagyok a problémámmal. több féregírtot lefuttatva ( mellesleg csak az 1ik talált vagy 3at asszem...) sem állt helyre a gond. ugye ezt javasoltátok.

esetleg másnak vmi 5let?

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#37602) polonic válasza darál0w (#37601) üzenetére


polonic
félisten

Rendszervisszaállítás korábbi időpontra, amikor működött?

(#37603) Petes


Petes
tag

Az mitől lehet, hogy windows újratelepítés után a CPU windows élményindex értékelése a korábbi 7.1 pontról 5.5-re esett vissza?

Valóban csökkent teljesítményen üzemelhet a processzor, vagy csak a windows mérés ront el valamit?

Egy Core i7 720QM-ről van szó.

Köszi előre is a válaszokat!

(#37604) [pod]Diablo válasza [pod]Diablo (#37523) üzenetére


[pod]Diablo
őstag

Erre valaki valamit esetleg?

"Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, mégrosszabb idő, kibaszott Mary Poppins, LONDON!" // ...when i get sad.i stop being sad and be awesome instead...

(#37605) darál0w válasza polonic (#37602) üzenetére


darál0w
Jómunkásember

megvolt...ghosttal..de előjön ujra.

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#37606) AXisBOLD válasza Fire/SOUL/CD (#37594) üzenetére


AXisBOLD
addikt

mindig tudsz valamit :R sikerült is.

(#37595) sfdrakex: ezer éve feltettem és kb le is töröltem rögtön utána, semmi ezzel kapcsolatos install nem volt, így nem értem hogy jött elő most.

Aurea mediocritas

(#37607) Gorneck válasza AXisBOLD (#37606) üzenetére


Gorneck
titán

Rossz uninstall és maradt utána vmi...

Gorneck#1239

(#37608) Spirit


Spirit
őstag

Sziasztok!

A napokban vettem észre, hogy az egérmozgatásra a CPU terhelés nagyon el tud szállni. A windows-bal ülök, idle-ben, CPU terhelés 0-1%. Elkezdem rángatni az egeret, amire 10-40% között terheli a gépet. Arra gondoltam, hogy biztosan a polling rate, hiszen 1000hz-en megy(Logitech G9). Levettem 125hz-re, erre megjavult. Kipróbálva egy másik gépnél, ahol szintén 1000hz-en megy az egér, 1-3%-on jár a CPU.(Razer Lachesis) Próbáltam leszedni a Setpointot, Windows-ban túrni, Bios beállításokat nézni, neten keresgélni, de érdemi megoldást nem találtam. Ekkor gondoltam megnézem a, hogy a vezetéknélküli 125hz-es egérrel mit csinál a 3. gép, egy notebook, amin ráadásul más USB-s eszköz nincs is. Ott akár 60-70%-ra is képes terhelni a gépet az egérmozgás, pedig 125hz-en megy! Átmentem apámhoz, akinek erősebb konfigja van,mint nekem, de ott is Logitech G9 van, szintén azt produkálja, mint az enyém, olyan 10-30% közötti terhelés.(erősebb CPU)
4 különböző gép, többfajta egér, környezet, mégis 4-ből 3 gép produkálja. A 4. gépen semmi különös nincs, talán az, hogy nem Logitech egér(bár alap ms driverrel is hülye, nem a Setpoint csinálja szerintem).

Az egyetlen közös a 4 gépben, hogy Windows 7 fut rajtuk. Végigtúrtam a netet, sokaknak van hasonló gondja, de megoldást sehol nem találtam. Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, mert maszív fps csökkenés is jár vele a játékokban, a notebook-nak meg jó részét megzabálja az egér.

(#37609) balintka


balintka
addikt

Sziasztok, az alábbi gondom van a profilomnál látható géppel. Op rendszer Win 7 x64 Pro, majd most Ultimate.

A Start menüből sokszor leállítom a gépet alvó állapotba. Viszont néha előfordul, hogy a már a monitor elsötétül, nincs kép rajta, viszont a gép nem áll, úgy megy mint normál esetben, pörög a venti meg minden. A reset gombra se reagál. Kikapcsolás után vagy megpróbálja visszatölteni a munkamenetet (kivárhatatlan) vagy szimplán mint hideg indításkor, újra betölti a win-t.

Mitől lehet ez h nem kapcsol le a gép az alvó módba? Hardver v sw hiba? Köszi.

(#37610) Sub-ZeRo válasza Spirit (#37608) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Laptoppal akarsz játszani? Akkor 640x480 very low grafika és ablakban told. Amúgy meg ha kevés az fps akkor vegyél csúcs gépet...
Ha végig túrtad a neted, és nem találtál rá megoldást, valószínűleg itt sem fogsz, mert nem hiszem hogy itt sok embernek számítana, hogy 1000 helyett 125 hz-en megy az egere, meg szerintem az emberek nagyrésze lesz@rja, hogy mennyin megy, csak menjen... Ha meg a Logi csinálja minden gépen, akkor udvarra kivisz, benzinnel lelocsol, majd meggyújtja... Sajnos az utóbbi időben és szívtam Logi termékkel, 2 db-al, és a számtech bolt vezetőjével elég sokat e-maileztem és ő mondta, hogy manapság elég sok probléma van a Logi termékekkel.. Lehet hogy ez is széria hibás...
Amúgy meg nem hinném, hogy egy egér beállítástól idézem: "mert maszív fps csökkenés is jár vele a játékokban". Ez csak valami urban legend lehet. Olyan nincs hogy egy egértől csökkenjen az fps... Ha csökken akkor a ram, vga proci bibi van...
De ha így van, akkor a 7k Logi M500-at eladom és veszek egy "gémer" cincogót, mert nincs meg minden játékban a 120-200 FPS... ;] De ha vagy 30k értékben, akkor elvárom majd tőle, hogy 400 fps alatt egy játékom sem legyen 1000 hz-re állítva... :W

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#37611) Spirit válasza Sub-ZeRo (#37610) üzenetére


Spirit
őstag

Hát ez kész...szép válasz volt, köszönöm.
1. Nem laptoppal akarok játszani. De 0%-os cpu load-nál, ha elkezdem mozgatni az egeret 60%-ig is felmegy a terhelés. SuperPI eredmény 30%-al csökken. Nem játszani akarok rajta, de a használhatóságot rontja.

2.
Bíztam Bennetek, hogy okos,ügyes emberkék vagytok, hátha valakinek van valami ötlete, mivel többféle egérről van szó többféle gépen, így nem széria hiba.

3. Látom figyelmesen elolvastad, de a notinál 125hz-en megy az egér, MÉGIS csinálja.

4. Cod2 példának. pályán állva 300-400fps között. Miközben megyek előre, 300-400fps, ha spectatorban nézek valakit, szintén. Ha az egérrel mozgok, 130-150fps. Persze ez nem nagyon érdekel, mert van elég fps így is, de hagy kifogásoljam már.

Mibe kötsz még bele?(azóta 5. gépen is kipróbáltam, amin Logitech MX 510 egér van, ott nem csinálja, pedig az még a notimnál is gyengébb)

[ Szerkesztve ]

(#37612) sfdrakex válasza Spirit (#37611) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Ugyan az a W7 verzió van minden? Nem piszkált verzió amibe drivereket mókólták ?

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#37613) kbalazsa válasza kbalazsa (#37489) üzenetére


kbalazsa
senior tag

Megoldás:

Linux alatt megkerestem a boot partíciót (fdisk -l /dev/sda megmondta). dd-vel átmásoltam a 100MB-s partícióra az első 512 byte-ot, lett belőle egy linux.bin. Ezután Win7 telepítőről indítva visszaállítottam a Win7 MBR-t, reboot, majd bcdedit-el hozzáadtam a linux indítást a linux.bin fájlt használva. A lényege ennek az egésznek, hogy így már működött a bcdedit, a DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS opció és a DSEO is. Így aztán néhány napos küzdelmet követően már működik is az aláíratlan driver...

Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.

(#37614) Spirit válasza sfdrakex (#37612) üzenetére


Spirit
őstag

igen, a win verziók ugyanazok, és teljesen alapok, nincs beléjük nyúlva.

(#37615) sfdrakex válasza Spirit (#37614) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Minden egérhez telepítettél drivert külön vagy a w7 sajátja hajtja őket?

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#37616) Spirit válasza sfdrakex (#37615) üzenetére


Spirit
őstag

MX510 - nincs telepítve semmi, tökéletesen működik. (500hz, A64 2,5Ghz)
Logitech G9 1. - minden telepítve gyári lemezről, majd minden leszedve, sehogy nem jó (125hz-en jó, fölötte nem, A64 X2 2,6Ghz)
Logitech G9 2. - Legfrisebb driverek telepítve , nem jó (1000hz, C2D 3ghz)
Razer Lachesis - Legfrisebb telepítve - minden jó (1000hz, C2d 3ghz)
Logitech M505 - telepítve, nem jó(125hz, SU3500 1,4ghz)

Az egyetlen megoldás, amit olvastam, hogy a polling rate-et lejjebb kell venni a régebbi gépeken. Mint látható van itt mindenféle beállítás más-más CPU-val, nincs köztük összefüggés.

(#37617) sfdrakex válasza Spirit (#37616) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Szerezz más márkájú egeret és amelyik gépen gond van azon próbáld ki azzal, minden féle driverek telepítése nélkül, engedd hogy a w7 tegye fel hozzá amit szükségesnek érez. Amihez a lemezéről tettél drivert ott a lemezen Vistás vagy w7 es driver volt?

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#37618) Spirit válasza sfdrakex (#37617) üzenetére


Spirit
őstag

Elsőre most azt tudtam kipróbálni, hogy a noti mit csinál a touchpaddal..Ugyanazt...Kezdek megőrülni.

(#37619) Sub-ZeRo válasza Spirit (#37611) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

300-400 fps-ed akkor lesz ha valami űber csúcs géped van. A 150 fps meg teljesen alap, mert ha mozogsz, akkor már nem egy kiszámolt képet kell megjeleníteni, hanem olyat amit még nem számolt ki. Lásd fények, árnyékok, emberek stb.
Ha meg a cpu-t terheli az egér mozgás, akkor driver probléma van. És ez nem megy az fps kárára...
Meg majdnem ugyanolyan gépünk van, szóval ha neked stabilan menne a 300 fps az érdekes lenne, mert nekem sem ment soha annyival... Szóval vannak olyan játék bugok, hogy valahol megnő az fps. Pl. source-ban, mikor a földet vagy az eget bámulom, simán felment 200 fölé az fps. Amint lejjebb húztam az egeret, akkor szépen esett vissza. Szóval ez nem az egér mozgására tudható be, hanem a gépnek, ami kevés ahhoz, hogy mindíg 300 fps fölé menjen a játék. Nem beszélve arról, hogy mennyira van lebutítva a grafika...
Ja és a problémád inkább a windowsban jelentkezik, ennek az fps csökkénés meg az egér beállításnak tuti hogy semmi köze nincs... Nem az egér beállítás miatt kicsi az fps-ed, hanem szimplán gyenge a géped ehhez az fps tartáshoz...
Szóval driver probléma lesz...

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#37620) Sub-ZeRo válasza Sub-ZeRo (#37619) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Ha meg a cpu-t terheli az egér mozgás, akkor driver probléma van. És ez nem megy az fps kárára...
Na jó így nem igaz, mert ha driver miatt szar, akkor lassulhat, de ha normálisan megy az egér, akkor nincs fps csökkenésed, mert nem veszi el az erőforrást a játéktól...
Szóval mindenféleképpen a driver rossz. Amúgy meg hogy 1000-el, vagy 125-el játszol, az a játék fps-ben nem veszed észre egyáltalán.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#37621) Spirit válasza Sub-ZeRo (#37619) üzenetére


Spirit
őstag

A következő hozzászólásomat sem olvastad el. Ha nem érted, hogy mi a probléma, akkor ne írj kérlek. Röviden arról van szó, hogy ha az egér jelet küld a gépnek, akkor a procit dolgoztatja valamilyen driverhiba/bug/usbvezérlő hiba miatt, ami a cpu limites játékokban fps csökkenést okoz és a cpu-t használó benchmarkokban sebességet vesztek.(pl. SuperPI 1M teszt 33mp, egeret mozgatva 46mp.)

Call of duty 2-ben nem ritkák a 400fps-ek manapság DX7-ben.
"A 150 fps meg teljesen alap, mert ha mozogsz, akkor már nem egy kiszámolt képet kell megjeleníteni, hanem olyat amit még nem számolt ki." - Még mindig nem érted... Ha egyhelyben állok, VAGY ha a buillentyűzettel mozgok, vagy ha más embert nézek, ahogy játszik akkor 300 alá nem esik az fps..SOHA. Ha az eget nézem, akkor akár 600-700 is megvan. De amint az egeret is mozgatni kezdem, 200 fölé még ég felé nézve sem megy. Ha egy 2 centis szakaszon rángatom oda-vissza az egeret, a kamera alig mozog(low sensitivity), mégis beesik az fps. Viszont az adott jelenség gépenként változtó mértékű. Sőt, neten keresgélve más egértípusokkal, más hardware-el is sokaknál jelentkezik a probléma.

Mellesleg nem az érdekel, hogy a Cod-ban mennyi fps-em van, de akár egy szerkesztő programban, bármiben is lassabb emiatt a gép, bár nem annyira látványosan. Egy szó,mint száz, ez egy rohadt egér ne egye már meg a cpu harmadát, felét.

[ Szerkesztve ]

(#37622) sfdrakex válasza Spirit (#37621) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Ez a probléma egyébként mindig meg volt W7 en vagy csak egy idő után jött elő ?

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#37623) Sub-ZeRo válasza Spirit (#37621) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Ha ez a probléma, hogy az egér jelet küld a gépnek, akkor mi lehet a baj szerinted?
Mert akkor egy párosítást nem szeret a gép, legyen az usb vezérlő, driver meg maga az egér, mint hardver. Vagy esetleg az OS + a játék + a driver, ami nem win7-es, és ezért eszi meg a proci teljesítményének a 60%-át.

Én még ilyen hibáról nem hallottam, pedig nem most kezdtem el játszani, ez valami egyéni dolog lehet.

Azt kellene kiderítened, hogy milyen rendszereknél jelentkezik ez a hiba. Lap, proci, os-re gondolok.
Szerintem ott kellene megnézni, ahol újabb gép van és 7 van rajta... Ha ott is csinálja, akkor viszont a cincogó haldoklik...

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#37624) hoffman_


hoffman_
nagyúr

Sziasztok,

elég idegesítő gondom van. Jelenleg még nem gond, de nem tudom hol a vége... 3 napja 55,5 giga volt a rendszermeghajtón a szabad hely, ma pedig 53. Naponta felhörpint 500 megát és nem tudom mire?! Netezek, nonstop PH-n vagyok, megy a youtube, de ennyi. Még csak fel se tettem semmit. Egy 15 megás programtól eltekintve, de hát az nem egy nagy etwas. Mi lehet ez? Ha törlöm a net előzményeket, pl azt a 316 darab youtube vidit amit megnéztme aznap, akkor se változik semmi. Elég bosszatnó, mi csinálja ezt?

Előre is köszi,

Ábel

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#37625) sfdrakex válasza hoffman_ (#37624) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Vírus, trójai, spy vadászattal kezdeném.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#37626) betyarr válasza hoffman_ (#37624) üzenetére


betyarr
veterán

...azután meg egy ccleaner,vagy egy advanced system care.

(#37627) hoffman_ válasza betyarr (#37626) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Ccleaner volt, naponta tolok egyet, sokat nem javít, de köszi a tippet :)

sfdrakex:

Ezt valamiért el is felejettem. Bár a Win Def tegnap tolt egyet, az nem dobott semmit. Akkor rámegyek nehéztüzérséggel.

Amúgy van más is. Rainmeter-t használok az Asztalon, onnan megy a legtöbb mappa is. Eddig hibátlanul szuperált, viszont egy 1-2 hete várni kell a launch után akár hosszú másodperceket is, hogy megnyissa az adott mappát. Sőt, mappán belül is előfordul. Ha pl Sajátgép alól nyitom meg a zenéimet(~40 giga, másik meghajtón), akkor is mp-ekbe telik, mire egy előadó mappáját behozza, sőt az egész D meghajtót mire behozza... Elég globális a probléma.

Gondolom összefügg a kettő. Más nem lehet trojain és viruson kívül?

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#37628) Torry


Torry
addikt

Sziasztok!
Asztali gép esetében, hogy tudnám az energiagazdálkodási lehetőségeket a tálcára rakni úgy, mint laptopnál?

(#37629) Sub-ZeRo válasza hoffman_ (#37627) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr


Ezzel próbáld meg.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#37630) hoffman_ válasza Sub-ZeRo (#37629) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Rendben, köszi :)

(Bár azt hozzátenném, hogy ezek a megakadásos művelet többnyire akkor fordulnak elő, hogyha másik meghajtót akarok elérni. Csak hát akkor is, újkeletű a dolog)

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#37631) hoffman_ válasza hoffman_ (#37630) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Párszáz megát nyertem vele, de még nem az igazi.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#37632) pocokxx


pocokxx
Közösségépítő

Sziasztok!

Felraktam egy win témát, és most nincsenek meg a tallózás gombok (a legördülő menü jobboldalon az elérhető könyvtárak, illetve egyszinttel feljebb vissza-előre stb.) Hiába rakom vissza az alap win 7 témát mégsem működik. Esetleg ötlet?
pl.: firefoxban a jobb klilkk oldal mentés így néz ki:

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#37633) alias_bobo válasza Torry (#37628) üzenetére


alias_bobo
tag

Na ez engem is érdekelne.
De ezt meg lehet próbálni: Windows 7 Smart Power Management

|| http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=alias_bobo ||

(#37634) Sub-ZeRo válasza pocokxx (#37632) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Rendszer visszaállítás hátha segít.

(#37630) hoffman_:Az energia gazdálkodásnál nincs beállítva hogy a merevlemezt lekapcsolja? Akkor szokta ezt csinálni, ha ez be van kapcsolva és akkor pörgeti fel.

(#37633) alias_bobo:De ez nem csak laptophoz jó? Mert ott van a képen a kábel jele. :F

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#37635) polonic válasza hoffman_ (#37630) üzenetére


polonic
félisten

Talán azért van, mert a windows leállítja a használaton kívüli merevlemezeket. És ha te el akarod érni, akkor újból be kell kapsolnia, fel kell pörögnie.

(#37636) hoffman_


hoffman_
nagyúr

Sub-ZeRo, polonic:

Hú, ez gáz lenne :U Meglesem gyorsan, köszi a tippet. Hiába, új nekem a W7 még :B

mod:

Ha jól veszem ki, akkor 20 perc múltán kapcsolja ki. Ez jó is lehet, mivel a C:-n mozgok, és a D: ill. F: sokszor áll üresben. Könnyen lehet, hogy ez lesz az. Legalábbis részben. Köszönöm :)

Egyébként mit ajánlotok? A raktármeghajótmat változóan használom, van, hogy percenként, van, hogy 20-30 perc is eltelik, de van, hogy 2-3 óráig hozzányúlok. Milyen intervallumot érdemes megadni leállításra? Vagy érdemes egyáltalán használni ezt a fícsört? Nem rosszabb, ha kapcsolgatja mint a hülye?

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#37637) alias_bobo válasza Sub-ZeRo (#37634) üzenetére


alias_bobo
tag

Szerintem minden Win7-et futtató gépre fel lehet tenni és a három alapsémát tudja változtatni.
Aztán találtam még egy ilyen kis alkalmazást: [link] (ez lehet csak notikhoz), de majd kipróbálom ha hazaértem melóból.

|| http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=alias_bobo ||

(#37638) Balinov válasza Sub-ZeRo (#37610) üzenetére


Balinov
félisten

mar hogy a viharba ne lenne, ha mar egy egermutato mozgatasa is 10%-okat eszik a rendszereroforrasbol.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#37639) Sub-ZeRo válasza hoffman_ (#37636) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Én csak akkor kapcsolom be ezt, ha elmegyek itthonról, és tölt a gép.
Amúgy nem szoktam, mert én elég sokat járkálok a meghajtók között. :DDD
Én mondjuk 1 percre veszem le. Minél előbb lekapcsoljon.

(#37637) alias_bobo:OK. :)

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#37640) hoffman_ válasza Sub-ZeRo (#37639) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Értem. Hát, akkor asszem én nem kapcsolgatok :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#37641) Torry válasza alias_bobo (#37637) üzenetére


Torry
addikt

Ez a power scheme switch tökéletes, köszi!

(#37642) balintka


balintka
addikt

Sziasztok, az alábbi gondom van a profilomnál látható géppel. Op rendszer Win 7 x64 Pro, majd most Ultimate.

A Start menüből sokszor leállítom a gépet alvó állapotba. Viszont néha előfordul, hogy a már a monitor elsötétül, nincs kép rajta, viszont a gép nem áll, úgy megy mint normál esetben, pörög a venti meg minden. A reset gombra se reagál. Kikapcsolás után vagy megpróbálja visszatölteni a munkamenetet (kivárhatatlan) vagy szimplán mint hideg indításkor, újra betölti a win-t.

Mitől lehet ez h nem kapcsol le a gép az alvó módba? Hardver v sw hiba? Kösz

(#37643) Lakers válasza balintka (#37642) üzenetére


Lakers
tag

Ha gyári a szoftver, akkor valszeg hardware hiba... Nem kapja a jelet a software-től, hogy nah álmodj királyfi... Ha tuningolt akkor lehet hogy szoftver (ha mindig ilyen hiba volt).
Jah fontos a Win 7 az a Host, igaz? (nem pedig virtuális gépen futtatod)

(#37644) pitterr


pitterr
tag

A Windows 7 telepítőlemezén van olyasmi lehetőség, hogy rendszerhelyreállítás? Tehát a feltelepített programjaim, beállításaim és fájljaim megmaradnának, csak vmit bütykölne a rendszerrel? Emlékszem hajdanán az XP-nál volt vmi ilyesmi opció és néha helyretette a gépet az újratelepítés után hetekig eltartó belakással elölt órák nélkül. Az elmúlt hetekben irdatlanul belassult a gépem, venti állandóan megy, egyszer le is állt a gép és tűz forró volt! Procit sokszor 100-asra jelzi, de persze a task managerben semmi nem húzza 100%-on. 720p-s filmek 5-10 perc után rohadtul akadnak, régen csont nélkül vitt mindent. Ja meg az explorer hónapok óta szokott néha fc-zni. Biztos vmi elbaszódott.

Nexus 4

(#37645) Laccoss válasza pitterr (#37644) üzenetére


Laccoss
addikt

Van. Persze egy előbbi állapotra állíthatod vissza, ami lehet egy update előtt, vagy egy programtelepítése előtt. Én azért kíváncsi lennék mi okozza az általad említett problémát.

(#37646) pocokxx


pocokxx
Közösségépítő

Az ExplorerFrame.dll volt a ludas. Köszi a segítésget! :R

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#37647) AXisBOLD


AXisBOLD
addikt

sziasztok.

van egy kis gondom a tv tunerrel, a topikjában nem tudtak segíteni, de OS is lehet, így beírom ide is hátha tudtok rá mondani valamit:

pvr2 tegnap még működött rendesen, ma meg csatornák fekete képet adnak. semmit se csináltam, csak feltettem az újabb AMD vga drivert. de leszedtem minden leadtek/winfast dolgot és újratettem, de így meg nem talál egy csatornát sem(egy meg alapból bent van ) és mikor a keresés leállítására kattintok lefagy az egész.
most meg azt írja indulásnál, hogy nincs elérhető WDM eszköz.
mi baja van?

folytatás:

lepucoltam mindent(uninstall minden AMD-ATI+driver cleaner pro, uninstall leadtek driver&winfast saját utiliy-ével) és újratettem, de ugyan az. PVR2 első indításánál "minden rendben", de keresésnél nem talál semmit, (közben a hangot feltornássza a keverőben, a mikrofont lenémítja). aztán ha a keresés leállítására kattintok, akkor leáll azzal a hibaüzenettel, hogy a Winfast DTV application leáll (és némítja a hangot a keverőben). ezután volt hogy nem indult WDM eszköz hiányában, volt hogy ugyan ez lement.
a hangot kívülről a line in-el oldom meg(alaplapi hangkártya, kék jack), mert nem kaptam anno belső kábelt, de ez csak mellékes és gondolom csak a hang problémákkal függ össze, a csatorna kereséssel nem.
remélem tudtok rá valamit mondani, mert visszaolvastam, de semmit se találtam konkrétan erről.
szerk: próbáltam párszor és most elindul mindig, nem hiányolja a WDM eszközt, de ugyan úgy kifagy.

lehet OS miatt?

Aurea mediocritas

(#37648) need


need
addikt

Sziasztok...

Elvagyok keseredve és nem tudom honnan induljak el...!win 7 alatt simán megvan osztva HD tartalmak ezt remekül kezeli a multimédiás lejátszóm!

Példa...Ha megy a gép és éppen van egy kis seed elindítom a multimédiás lejátszót szépen megy a film lejátszás hálózaton keresztül! Valami különös oknál fogva a router és a sz.gép között bontja a net kapcsolatot!
Lényegében a seed és a lejátszás ugyan arról a vinyórol megy!
Ha leállítom a seedet kijavítom a hálózati hibát utána újra csak bontja a router és a gép között a net kapcsolatot!
80/25 digis netem van...

Vegyük sorba ami idáig tettem!Van másik hálókártyám azzal is ez volt
A router nem egy gagyi kimondottan a vezetékes sebességre van kiélezve! nevem alatt a típus
Cat 6 kábeleket használok!

Mennyire hardver vagy softver hiba ez?
Merre induljak el a hiba keresésbe?

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#37649) pzstm


pzstm
titán

SP1-es topiba leírtam, de hátha nem olvassa mindenki :B
SP1 feltelepítése után aki 640mega helyet akar spórolni (x64) annak érdemes lehet lefuttatni egy disk cleanup-ot majd. ;)

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#37650) eminem


eminem
tag

Hello mindenkinek!
Egy olyan kérdésem lenne hogy tudom visszanézni a win7 alatt futott progamokat. pl.
1.Ha nem én használtam a gépet de viszont visszanézném hogy miket nyitott meg miket nézett.
2. Mit módosított
3. ha van távoli asztal akkor és beléptek akkor visszanézni mit is csinált a gépen
Szóval vissza szeretném nézni mit nézett mit módosított és milyen progikat futatott
Ja és ha program kell ahoz akkor melyiket javasoljátok

tudom lehet itt van közte a megoldás de nagyon sok van és hosszú lenne ha végig lapoznám az összeset.
Szóval aki tud segíteni köszönöm:)

..,

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.