Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- potyautas: Okos?telefon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- bambano: Bambanő háza tája
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- mefistofeles: PC házat cseréltem, avagy tényleg olyan híg-e az olcsó hús leve?
- bitpork: Ha Isten létezik...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
Nem használok több OS-t szerencsére, főleg nem több ugyanolyat.
De ha használnék, akkor vagy az automatikus szinkronizációnál (alapból talán 7 nap nem-domain rendszeren) gyakrabban tenném, vagy röpülne be a scheduled task, hogy induláskor mindenképpen szinkronizáljon (ez 1 db. OS-nél felesleges).
A problémát észrevetted, csak a megoldás maradt le
Linuxal párhuzamos használat esetén pedig a linuxban érdemes kikapcsolni a hardwarees óra UTC-n beállítást, mert az össze zavarja a windowst.
Nem zavar össze semmit sehol, csak eltérően működik a két fajta OS. Egyébként ugyanúgy megoldás ha a Win-t állítod át, a lényeg, hogy ne rángassák oda-vissza az RTC-t. -
vlevi
nagyúr
Akkor van gond, ha több OS-t használsz, lehet az mindkettő Windows is.
Az, amelyiket éppen használod a téli, vagy nyári időszámítás valtaskor, az át fogja állítani a rendszer órát. Eddig oké. De, amikor később elinditod a másik windowst, az észreveszi, hogy még nem állította át az órát. Ezért átállítja. Ezért 2x áll át, és napokig úgy hagyja, mert nem szinkronizálja a rendszer időt minden bootolaskor.
Sajnos a helyi gépen, a BIOS-ban nincs időzóna, nyári jelzés meg végképp nincs, ezért nem lehet egyedül ebből megállapítani, hogy jó-e a pontos idő a helyi gépen. Ezért kellene ilyenkor ránéznie arra a szerverre, ami az automatikus beállításnál is be van állítva, és ez alapján korrigálni, ha szükséges.
Linuxal párhuzamos használat esetén pedig a linuxban érdemes kikapcsolni a hardwarees óra UTC-n beállítást, mert az össze zavarja a windowst. -
vlevi
nagyúr
válasz
Ablakos
üzenetére
Mert faszul csinálja, amióta a világ világ, azóta.
Linuxban ezer éve be lehet állítani, hogy a BIOS óra UTC-n legyen, és az OS ahhoz képest hozzá adja a helyi időt, téli, nyári.
Windows nem tud ilyet.
Nekem is így van. Hosszabb ideig használtam az insider preview -t, ami március végén át állította nyári időszámításra a rendszert. Most, hogy visszaraktam a rendszer windowst, az is arrébb rakta 1 órával, szóval azon 17:06 lenne, ha nem avatkozok be. -
Rick3D
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
+#9622Geth Köszönöm az útbaigazítást. Teszteltem és valóban megkeverik egymást

Ubuntun az időzóna utc+2, windowson pedig utc+1(Az egyik guide alapján fixálni fogom).
Lehet igazad van, viszont amikor ezzel küzdöttem csak a teljes gyilok segített. Hiába kapcsoltam ki UI-ban - azt mutatta, hogy off se tudtam elérni linuxról a wines cuccaimat. Kizárólag cmd-s parancs segített. Neki ugrok a topciknak még1x
-
Geth
veterán
A OS-eid alapbeállítás mellett eltérően kezelik az real-time clock-ot.
A linux UTC-ként, a Win lokális időként olvassa ki.
Ha nem állítod át egyiket se, hogy ne úgy kezelje ahogy eddig, akkor amikor syncelsz az egyikben, elrontod a másiknak.
Ja, pontosan az egyik OS-t állítsd át...Vagy irány pl. Bamako
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A legjobb INGYENES programok Windowsra!
- Formula-1
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Lelövi a Messengert a Facebook Windowson és Macen
- Horgász topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- Apple iPhone 14 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Használt Samsung C24F390FH ívelt monitor / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest