- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Ha nem akarod használni (nem kell a védelem az illetéktelen hozzáférés ellen), akkor nyilván semmit, hiszen ki van kapcsolva, ez esetben jó ez így.
Csak BitLocker-alapú eszköztitkosítás amúgy Home kiadásnál van, Pro kiadástól van a standard BitLocker.
-
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Az eszköztitkosítást eggyel kijjebb keresd admin userként. (User usernél nem látszik)
-
válasz
Veiled Bride
üzenetére
"Nem értem miért lett ilyen"
Megmondtam miért, és ha úgyhagyod a gépházban még érhet meglepetés..
-
King Unique
titán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
BitLocker drive encryption in Windows 11 for OEMs
Nem újdonság, hogy automatikusan bekapcsolódhat Home / Pro kiadás függvényében a standard BitLocker meghajtótitkosítás (Pro) vagy BitLocker-alapú eszköztitkosítás (Home), Windows 11 24H2 verziótól meg pláne, mivel csökkentettek a korábbi feltételeken.
Aki nem akarja használni, annak adott a lehetőség utólag is pár kattintással kikapcsolni, ennyi. -
Geth
veterán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Szerintem automatikusan is be tud kapcsolódni, legalábbis "nyitott" titkosítással.
-
King Unique
titán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
• BitLocker Waiting for Activation: What Is It & How to Remove
• Check BitLocker Drive Encryption Status of Drive in Windows 11
• Turn On BitLocker for Operating System Drive in Windows 11
• Turn On or Off Device Encryption in Windows 11Hát márpedig de, a meghajtóikon alapján ez a BitLocker meghajtótitkosítás vagy BitLocker-alapú eszköztitkosítás Home / Pro kiadás függvényében, amit adott a lehetőség be / ki kapcsolni a linkelt leírások alapján.
-
válasz
Veiled Bride
üzenetére
"Bitlockert nem használok."
De. Használsz. Eszköztitkosítás néven keresd a gépgázban. -
Csorbi
addikt
válasz
Veiled Bride
üzenetére
De, itt van BitLocker. Maximum fel van függesztve, vagy van valami nyűgje. Milyen rendszer az, amin nem tudod mi van beállítva?

Javaslom nézd meg a BitLocker beállításaid (ha nem tudod hol keresd, akkor Windows kereső)Ilyen amikor NINCS BitLocker:

Gondolom látod a különbséget.
-
King Unique
titán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
A leírt módon meg lehetett volna oldani a C kiterjesztését nem destruktív módon. Viszont ha eleve tervben volt az újratelepítés a nulláról, akkor okafogyott volt a kérdés.
Oké. -
King Unique
titán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Alapesetben adná magát ilyenkor a kötet kiterjesztése opció a lemezkezelőben, de mivel a C és a D között ott van a helyreállítási partíció, ezért nem lehet megoldani és inaktív lesz a kiterjesztés (példa), vagy csak annak törlése után lehetne megoldani, ami viszont nem javasolt.
A már említett MiniTool PW és társai külső particionáló programokkal viszont meg lehet oldani nem destruktív módon (partíciók törlése nélkül) (példa), sőt annál még a D-t sem kellene törölni, elég lenne csak leválasztani belőle a C-hez hozzáadni kívánt lemezterületet.INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
A rendszerpartíció átméretezése előtt javasolt biztos ami biztos alapon biztonsági mentést készíteni képfájlba a rendszerről, mert ha balul sülne el az átméretezési művelet (pláne ha a fájlok átmozgatásával jár, ún. PreOS módba kell hozzá bootolni), akkor probléma esetén abból 1:1-ben vissza lehessen állítani a jól működő korábbi állapotot. -
0519
senior tag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
1. Lemented a D partíció tartalmát
2. megnyitod a Windows beépített Lemezkezelő (Lemezkezelés) alkalmazását
3. Törlöd a D partíciót a megfelelő lemezről
4. Rákattintasz a C-re és kiválasztod a partíció kiterjesztést. Beállítod a méretet
5. Ha a 4-es pont során hagytál helyet még a lemezen, akkor az üres területre kattintasz a C után és létrehozol egy új D partíciót -
poirot
őstag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Jó helyen jársz, ebből a szempontból. Magam részéről a MiniTool Partition Wizard-ot használom, de majd jönnek a szakértők és ajánlanak mást is. Ezek a particiónáló programok tudnak bővíteni particiót, egyesíteni, szóval jóformán mindent, egy kis odafigyelés kell hozzájuk.
-
zavart
tag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Mivel a 24H2 óta benne vannak a funkciók. Most csak elérhetővé tették őket.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Korábban már települtek a funkciók,ez csak aktivvá tette.
-
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Ez engem is érdekelne, mert leginkább a Copilotos frissítés az, ami idegesít, hogy az milyen új funkciókat hoz? Ha nagyon adatvédelem problémás, akkor lehet, hogy fel sem frissítem...
-
King Unique
titán
-
Veiled Bride
őstag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Vagy ha nem is törölni legalább kikapcsolni hogy ne fusson folyamatosan a háttérben.
-
Csorbi
addikt
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Nem a Windows része.
Innentől ugyanúgy kell eltávolítani, mint bármi más általad telepített alkalmazást. -
apszi
őstag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Szintén nem rég vergődtem ezen, de eddig nekem is pozitív csalódás. A HDR kezelés Win 10-hez képest pedig ég és föld. Számomra megérte a váltás, de ha nagyon kell, csináltam azért egy Win 10 klónt, biztos ami biztos alapon.
És természetesen még egyszer köszönöm mindenki segítségét.
-
válasz
Veiled Bride
üzenetére
...milyen konfiggal??
-
Geth
veterán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Én ugyanilyen hsz-eket olvastam eddig mindegyik build upgrade -nél

-
kutga
félisten
válasz
Veiled Bride
üzenetére
És ez baj? Laikusként kérdezem, mert én általában felteszem a frissítéseket.
Egyébként hol lehet megnézni az aktuális verziót?MOD
Közben megtaláltam, nálam már a 24H2 verzió van fent. -
King Unique
titán
válasz
Veiled Bride
üzenetére

Az egy dolog, hogy ott mások mire panaszkodnak, na de ha a tied eleve eltérő hardver- és szoftverkörnyezet, akkor nem biztos hogy ugyanazok a problémák mind érinteni fognak, pont ezért javasolt mindenkinek a saját PC-jén kipróbálni.
Ha egyáltalán nem akarsz Windows 11 24H2 verzióra váltani még egy ideig, akkor Pro kiadásnál adott a lehetőség a funkciófrissítés célverzióját max. 23H2-re állítani és ennyi.
A jelenleg jól működő és belakott Windows 11 23H2 verzióról lehet biztos ami biztos alapon mentést készíteni képfájlba, amiből szükség esetén 1:1-ben visszaállítható az az állapot és akkor pláne nem téma ez az egész. -
King Unique
titán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Igen, vannak a 24H2 verziónál ismert hibák, de azok nem feltétlen mindenkit, nem feltétlen minden hardver- és szoftverkörnyezetet érintenek, pont ezért célszerű kipróbálni és akkor kiderül hogy kinél hogyan működik.
Ha jelenleg Windows 10-et használsz, akkor nem világos az aggodalom oka, mivel a linkelt cikkben leírtak csak és kizárólag Windows 11-re, azok 22H2 és 23H2 verzióira vonatkoznak, ellenben a Windows 10-re eleve nem, az utóbbinál továbbra is csak opcionális a Windows 11-re váltás lehetősége.
Ha jelenleg Windows 10-et használsz, akkor azzal nem árt tisztában lenni, hogy annak 2025. október 14-én megszűnik a támogatása és hacsak nem vagy hajlandó fizetni a +3 éves microsoftos ESU vagy +5 éves 0Patch támogatásért, akkor előbb-utóbb amúgy is váltani kell újabb Windowsra a további támogatáshoz.
Az előző válaszban, annak végén eleve linkelve lett útmutató a funkciófrissítés célverziójának Windows 11 alatti beállításához, ami beállítása Windows 10-nél is ugyanúgy működik. -
King Unique
titán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Mármint kipróbáltad és nem működik a saját PC-den megfelelően a 24H2 verzió és azért akarod tovább halasztani a telepítését, vagy ha nem (ki sem lett próbálva / megfelelően működik), akkor miért akkora probléma hogy mostantól majd automatikusan letölti és telepíti a rendszerkövetelményeknek megfelelő PC-ken (csak azokon) a Windows Update?

• Go Back to Previous Version of Windows in Windows 11
• See and Set Number of Days Go Back to Previous Version of Windows in Windows 11A 24H2-re frissítés után eleve van 10 vagy akár 60 napig lehetőség visszaállni a Windows 11 előző verziójára (pl. 23H2), ha esetleg valami gond lenne a legújabb (24H2) működésével.
• Specify Target Feature Update Version in Windows 11
Pro kiadástól eleve beállítható a funkciófrissítés célverziója, azaz hogy pl. 23H2-nél ne ajánljon fel újabb verzióra (pl. 24H2) frissítést a Windows Update.
-
tomp
félisten
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Csoportházirendben megtilthatod. Én is fixáltam 23H2-re.
-
Janika(1982)
senior tag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Hát igen,kiment egy pocsék oprendszer frissítésben.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Ezek szerint a 24H2-őt nem próbáltad.
Ahogy írtam a fiam nem panaszkodik, pedig Ő is főleg csak játszik.
Csinálj mentést Macrium-al, s próbáld ki az új rendszert. -
GEPESZ66
veterán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Nem.
A fiamnak is WIN 11 van a gépén, azt raktam fel, kb. fél éve.
Steam-on játszik.
Eddig nem panaszkodott.
De gondolom, hogy nem hiába van ilyen vélemény róla több felhasználónál! -
GEPESZ66
veterán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
kb. 4 hete rakattam össze új gépet.
Nekem semmi gondom sincs az új rendszerrel.
2 hete kaptam a cégben új Dell laptopot, WIN11-el.
Azzal sincs semmi gondom. -
Janika(1982)
senior tag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
És milyen jó döntés is volt részedről!
-
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Jobb klikk rá, és az "elrejtés" opció, de ez csak a következő újraindításig él, mert utána újra ott fog virítani.
-
Noxy
veterán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Ezeréves trükk. Csinálnak egy kamu videót, hogy ezzel ezt lehet ha letöltöd.
-
Geth
veterán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Azt árulja el nekem valaki hogy az ilyen recall-os dolgoknak miért kell alapértelmezetten bekapcsolva lennie egy otthoni desktop pc-n?
Bár abszolút nem látom a témában a desktop vs laptop kérdést relevánsnak, de szedjük össze mit tudunk:
Annyit látok, hogy van fent egy feature pack, de nem fut semmilyen szolgáltatás vagy alkalmazás pluszban, és a feature pack kikapcsolása után sincs változás.
Az elérhető doksik szerint a Recall funkcióhoz a rendszernek Copilot+ PC-nek kell lennie (egyéb követelmények tegyük fel teljesülnek). Ilyen plecsnim egyik rendszeremhez sincs, és nem is építettem be NPU-t egyikbe sem.
Tehát akkor az első kérdés valójában: fut bármilyen Recall funkció bárkinél jelenleg?
A feature pack Enabled státuszára mutogatás értelemszerűen nem számít, konkrét folyamat(ok) érdekel(nek). -
cog777
őstag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
A korabbi videok egy olyan menupontot mutatnak, amit az MS kiszedett azota. Nem tudok rola hogy lenne ilyen menupont a 24H2-ben.
-
King Unique
titán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Az alaplap és a CPU cseréje miatt nem feltétlen muszáj a 0-ról újratelepíteni a Windows 10/11-et, a megfelelő előkészületekkel megtartható a jelenleg telepített rendszer, vagy jó esetben akár még azok nélkül is (példa). Na presze egy alaplapcserénél az alapvető BIOS/UEFI beállításoknak (pl. Legacy/CSM vs. UEFI boot | IDE/RAID vs. AHCI) nyilván az utóbbi esetben is stimmelni kell ahhoz, hogy bootolni lehessen a Windows 10/11-et.
A CPU cseréje egyébként nem akkora truváj, ott elég lehet az is, ha előtte megfelelően van leállítva a rendszer, mármint kikapcsolt Fast Startup mellett, vagy a Shift + leállítás módszerrel. -
movax
őstag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
-
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Rufus-szal csinálsz telepítőt.
-
Lenry
félisten
válasz
Veiled Bride
üzenetére
elindul az installer, nyomsz egy Shift-F10-et, a megnyíló parancssorba beírod, hogy
oobe\bypassnro, az egész újraindul és utána már tudsz offline fiókot csinálni.
netet meg értelemszerűen nem dugod addig be a gépbe -
Armagedown
őstag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Kb 1 GBal magasabb a memóriahasználat, mint a 10nél, nyilván függ attól is, hogy mennyi van a gépben.
Egy ilyen konfigba a mai játékokhoz már nem árt a 32 GB memória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Diablo IV
- Microsoft Edge
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Futás, futópályák
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Mazda topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- Samsung Odyssey G7 S28BG702EP IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i5 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A rendszerpartíció átméretezése előtt javasolt biztos ami biztos alapon biztonsági mentést készíteni képfájlba a rendszerről, mert ha balul sülne el az átméretezési művelet (pláne ha a fájlok átmozgatásával jár, ún.