Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
csasaKKP
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az instant red.
-
csasaKKP
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nincs TPM 2.0?
-
gya/352
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
https://pcworld.hu/pcwpro/regebbi-processzorokkal-is-hasznalhato-lesz-a-windows-11-298746.html
-
BiP
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszönöm szépen Captain Obvious!

-
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
ismered a mondást, van aki a szarból is várat csinál.
Merci beaucoup, monsieur, cependant, la vue.
شكرا جزيلا لك ، يا سيدي ، ولكن على مرمى البصر.
Ευχαριστώ πολύ, κύριε, ωστόσο, τα μάτια μας.
非常感謝您,主席先生,但是,看不到。
Большое спасибо, сэр, однако, взгляд.
Muchas gracias, señor, sin embargo. -
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
még egy i9-en is dadoghat néha.
és nekem dadogott is cine közben pl, előfordult hogy megált a rendering képe és pár másodperc mulva előre ugrott ahol tartott... 10 ből 1x
mitől?
a háttérben futó alkalmazásoktól amik semmi processzor és ram időt nem használnak, (egyesek szerint) még high priority alatt is.
és nem csak ssd-vel hanem nvme-vel is. -
Predatorr
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
TPM hiányzik vagy letiltva. Nem értem, mert biosban ott van (Prime X470 Pro), letiltani nem is lehet.
Minden más zöld. A linken azt írják, firmware TPM-mel mennie kellene.
Tárhely 50GB, de nem jutok el addig, hogy módosítsam, laptopon elvan 17GB-on.
Sosem volt gondom optimussal, sőt, annak idején mi is volt (ajaj), még asztali PC-n i5-2600, az is működött, pedig sokan azt írták, hogy nem megy. -
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
egyetlen egy példát hozok fel neked egyetlen egyet amire épp csak ránéztem a monitoron.
Poweriso.
a feltelepítéskor ha mindent pipát defaulton hagysz és csak a szokásos tovább gombokat nyomogatod, szépen beépül egy kis program a rendszerhéj figyelésbe és már is ott van egy újabb kis alkalmazás ami folyamatosan sasolja pásztázza a rendszeredet, és még egyet betesz egy virtuális meghajtónak amivel egyel több hardware lesz emulált dvd olvasóval folyamatos figyeléssel rendszer használai 1% al, memória használattal.
Ezek a plusz betelepített dolgok nélkül is rendesen fut a program, a + ok használata számomra teljesen felesleges. És zabálják a teljesítményt, még a memoriát is.
Arról meg nem is beszélve, hogy a rendszer indításba fűzött + új szolgáltatások is szépen elkezdenek hízni használatuk azt átlag userek számára szinte észrevehetetlen, sőt sokan talán nem is tudnak róla.. Nagyrészük létjogosultsága nélkülözhetetlensége simán megkérdőjelezhető.
És tovább folytatva, ehhez egy általad említett "optimalizáló meg bloatware" dolgot sem kellene megemlítenem!
Attól, hogy fel van rakva normális programból több, mint a kezdetekkor nem lesz lassabb a rendszer. Nem kell, hogy a programok mind induláskor memóriában legyenek, akkor milyen erőforrást használnak szerinted

Attól hogy felvan rakva normális programból több, mint a kezdetkor, tehát lassabb lesz a rendszer, a programok mind induláskor a memóriában lesznek és összeadódva nem kevés processzor és memória erőforrást használnak. -
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Azt is meg kell ismernie hogy hogy herélje ki a feleakott win11 et. Én is herélem rendesen abból tanulok pedig semmi szükség nem lenne 10 mag 20 szállal dé én jobban szeretem ha csak az fut szolgáltatásokban amit akarok az indul el automatikusan amit engedek stb. Kiherélés optimalizálás az teljesen mindegy. És megismeri. Felfoghatatlan dolgok ezek mi? - neked
-
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Te sem olvastad vagy értelmezted megfelelően az egész leírást. Nem a herélt windowsnól való tanulásról beszéltem hanem a w11 ről. A herélt windows okbol pont azt írtam ha rendesen elolvastad nem érdemes feltenni. Én se fogom soha többet.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Megismeri pl az új menürendszert gépházat meg minden változtatást amit elkövetnek benne pl hogy csak egyet említsek. Nem is sorolnám tovább. Tehát mindent megismer minden ,rendszerspecifukusat’ amit az új rendszer hoz.
-
totron
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Saját tapasztalat híjján mások elmondásai alapján "tudja", hogy mennyire megy vagy éppen nem, mi merre hány méter. Ha félórára tette fel, akkor annyira, de sajátja a benyomás. Eszelős eltérések tudnak alakulni elvileg egyazon valóság ügyében 2 userrel is már. Határozottan kell a saját tapasztalat, emiatt is, a többi részét stewen jól összefoglalta.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hogyhogy minek régi vagy gyenge gépre bármi új? Hát ismerkedni vele tanulmányozni tapasztalatokat gyűjteni. Nem mindenki láma es eszi meg amit elé raknak, kóstólgat ismerkedik tanul probálkozik. Gondolok itt a jövő rendszergazdáira pl. születőben. Nincs ezzel semmi baj.
-
seger
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Minek akartok 4gb-nél kisebb iso-t?
Mi a cél? -
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Kedves szabóbagyur:
Ha az eladó közölte volna hogy egyszerre egy gépen lehet használni a softwaret meg se veszem mert eleve 2-ért mentem be és a hülye se fog fizetni 3x os árat egy olyan programért ami csak egy példányban használható egyszerre..
de tisztázzuk le ezt a kérdést mert úgy látom nem világosak itt a felállások.
Ha te 2 gépre szeretnél softwaret és meg akarod venni azért akarod mert 2 gépen akarod használni egyszerre aktiváltan! kifizeted a 80 at amennyi be került és viszont látásra van.
Azt mondják vedd a dobozost mert azt 3 gépre is felteheted és olcsóbb is mint ha 3 at vennél igaz laptopod még nincs de tervezed hogy lesz és jól fog akkor jönni.
Majd otthon kiderül hogy aktiválva vagyis használva csak egy gépen lehet, akkor te hány licencet vettél valójában? Mire fizettél hátromszoros árat? akárhogy számolom ez egy db liszensz, amit vagy ezen a gépen használsz vagy azon vagy amazon. (nem a harcos amazon
)
ha veszel 3 példányt és egyesével el kezded feltenni egy othonira, egy munkahelyire, és egy laptopra, az a 3 példány mind müködni fog aktiváltan is sőt tovább megyek arra rakod őket egyesével amire akarod akár laptop bármelyik vagy akár mind a 3 az vagy mind a 3 pc teljesen mindegy.
És nem volt leíva ez sehova a neten is olvasgattam ott is 3 gépről beszéltek mindenhol ami valójában egy gép aktiváltan használva.
Elmondanád nekem azt ha szépen megkérlek hogy hol van az az ember aki bármikor kifizetne azért 3x os árat egy példányért hogy aktiváltan egyet használjon, kettőt meg aktiválatlanúl azaz használhatatlanúl?
csak mert nagyon érdekelne. -
válasz
szabonagyur
üzenetére
& lck:
Köszik, mindegyik megoldás működik!
De Win10-en ilyenre mintha nem lett volna szükség, ez 99%. Se crop, se átméretezés, csak beilleszt és ment. -
válasz
szabonagyur
üzenetére
Minden kocsiban is van már "computer"
... valamiért nem win fut rajta 
Ha a tesztelésre kiadott verzió, alapvető hibákkal küzd ,az azt jelent a kiadott végleges verzió is tele lessz "meglepik"-kel...,aztán csak a soha el nem fogyó hibajavító patch hegyek...
Userek 99% meg pont tesz magasról ,az "új fejlesztésekre"... különösen akkor ,ha reggel indítanád a géped és lutri ,hogy indul e rendben ,frissitések sikerültek e?
Kocsiból persze ,sose használnál olyat ami reggel ugyan ezt játszaná el.
-
zolee001
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Remélem ha az autod hónapról hónapra meghibásodik a gyártó hibájából akkor is ezt a nézeted vallod
-
Laccoss
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Annyiért nem elég lett volna egy virtuális gépet csinálni?
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Azt hogy jövő tavaszra írj be a naptáradba egy win10 telepítést - ha nem találnak rá valami trükköt addig.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
A képről pont lemaradt a processor típusa lentről..

Egyébként passzolom.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Így tudod ellenőrizni a telepítőben hogy tényleg UEFI módon bootoltál-e: [kép]
Még mielőtt begépeled a CMD-be a "notepad"-ot. Csak a felső két zöldel aláhúzott sor kell. Ha 0x2 az eredmény akkor OK. (ha nem akkor ne is folytasd) -
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mutatnál egy whynotwin képet?
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nálam 4.gen i5 procin +reg trükköt használva csak akkor dob hibaüzenetet ha Legacy(bios) módban bootolok rá. A telepítési leírásom uefi boot módot ír elő!
Régebbi procin nem teszteltem.
-
raubisoda
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Minden driverrel?
-
pzstm
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Pontosan…uj ERP vagy uj CRM rendszernel sincs az hogy jaaaj mi lesz…megszokja
-
gV
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
újdonságok egyik része jó: ikonok, file explorer, ablak rendezés. egy része nem: widgets, start. előbbinél érdekelt lelehet gyalulni, mivel neten erről nincs semmi csak a tálcáról eltüntetés, maradt az, hogy magam néztem meg működik a powershelles remove-appx. ezenkívül van ami végre úgy működik ahogy elvárom: lock screen (nem dobja fel a jelszó mezőt magától), calendar (nem kell 2x mentenem egy eseményt emlékeztetővel). szóval, de nagyon is megéri még így is.
-
BiP
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Van, aki szeretné a Win11 egyéb fejlesztéseit, (akár design, akár a motorháztető alatti újításokat), de pont az új Start menü nem tetszik.
Én pl. a régebbi gépekre Win8.1-et tettem, de mégis a sokkal használhatóbb Win7-es Start menüvel.
-
isti732712
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ebben teljesen igazad van
Mint lehetőség linkeltem be,ha valaki mindenképp a régit szeretné visszahozni,bár valóban értelme nem sok mert akkor használjon inkább win10 et -
-Skylake-
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
#regenmindenjobvoot
-
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
MSI B75MA-E31. (Veszek másik lapok ha tényleg nem tudja a secure bootot)
Fentebbi egyik hozzászólásomban már írtam erről. (Kép is van)
-
OddMan
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ott lehetne törölni az adott billentyűnyelvet, de mivel csak egy van így nem lehet.
-
-Skylake-
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nekem is fent van, nekem is bugos de semmi elviselhetetlen. Ami elviselhetetlen az a W10 design 2021-ben. A munkagepemen W10 van, a privaton meg W11, hidd el, kibirok egy resit mikor befagy a talca es nem ugrik fel a hangero allito csuszka. Osszesegeben semmi komoly gondja nincs, most valahol ~2 nap korul lehet az uptime , miota fent van a 22000.51 azota nagyjabol 1 resi volt (az emlitett hangero csuszka miatt) , azert ezzel lehet elni. Meg mindig inkabb ez, minthogy a W10 mappakezelojebe nezegessem a 30 eves ribbont. Vegre valahara elkezdett az MS valami olyat csinalni ami nez ki valahogy, hidd el, ez sokaknak meger napi 2 restartot. Windows egyetlen komoly gondja az volt eddig, hogy okadek szarul nezett ki. Ez a 11 designban egy eros 3as fole, de az eddigihez kepest konkretan megvaltas.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Bekapcsoltam.
Totál meg is barmultam, fizikailag hiányzik a modul. És a lapom használtan volt 75eft, mégsincs benne alapból csak a helye. Van egy régi notim megnézem abban milyen bekötése van és barkácsolok valamit. Sztem dobtam is ki pár ilyet régebben. -
gyulank
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Azért a TPM nem fTPM, és nem PTT. Miből kéne tudni, hogy a PTT a TPM?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3536,100% Akkumulátor
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Minden más zöld. A linken azt írják, firmware TPM-mel mennie kellene.
)
... valamiért nem win fut rajta