Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyulank
    addikt

A pendrive-ok nehezen, max. a rajtuk lévő OS-ek. :D Amúgy meg nem derült ki milyen bootolási mód szerint lettek a pendrive-ra írva, Secure Boot esetében milyen beállítási opciók vannak, kulcsokat újra kell-e generálni, stb. De mindegy, találgatni nem fogok, ami eddig le lett írva, az továbbra is adott, azaz Ubuntunak bekapcsolt Secure Boot mellett is működnie kell, Secure Boot használatához értelemszerűen UEFI szerinti telepítés kell.

Ha valami kiderült, akkor az derült ki. Azzal kezdted a mondatot, tehát számodra is kiderült. F11 után bootolási listában a pendrive ott van simán, meg úgy, hogy elé van írva, hogy UEFI. Mint mondtam, eddig az UEFI-s indult. Akkor miért kérdés, hogy hogy volt telepítve? A Linuxnál se kérdéses, mert azt indítottam manuálisan mindig, a Windows meg mint írtam, kiírja, ha nem az UEFI-s módban indítom, hogy csak UEFI módban indítható. DE MINT ÍRTAM, ÚGY NEM INDÍTHATÓ, HA BEKAPCSOLOM A SECURE BOOTOT, MERT AKKOR CSAK FRISSÜL AZ F11-ES BOOTKÉPERNYŐ. AHOGY AKKOR IS, HA KIVÁLASZTOM A WINDOWS BOOT MANAGERT. EGYEDÜL AZ A PENDRIVE INDUL, HA BEKAPCSOLOM A SECURE BOOTOT, AMI ELŐTT NINCS AZ UEFI. És leírtam, hogy mit írt ki a linux is, mikor bekapcsoltam. Meg azt is, hogy a Windows partíció nincs a boot listában. Ne mondd már, hogy nem mondtam meg semmit... Annyit nem mondtam, hogy kellett új kulcsot generálni, mert nem tudtam, hogy az informatív-e. Most se tudom.

Új hozzászólás Aktív témák