- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tehát komplett hiányzik ez a menü?
Se magyar/Angol/Német nyelvnél sem?Akkor meg futtasd le ezt (a PH! új szerkesztője elxarta a PowerShell kódot(egy sorba tette az egészet a korábbi hozzászólásomban, úgy nem jó), ezért teszem be újra)
# elindítod admin joggal a PowerShell-t
# kiadod az alábbi parancsot (másold csak bele a PowerShell ablakba)$LanguageList = Get-WinUserLanguageList
$Language = $LanguageList | where LanguageTag -eq "qaa-Latn"
$LanguageList.Remove($Language)
Set-WinUserLanguageList $LanguageList -Force -
válasz
Fire/SOUL/CD #6248 üzenetére
Azt ertem de az a nyelvi beallítás nincs ott a listán amit mondtam, amit törölnék...
feljebb ott van a kép alján : Egyéni célra qaa-Latn
-
Nálad több nyelvi csomag van telepítve (Magyar/Angol/Német) mindegyiken menj végig a nyelvi beállításain (...Nyelvi beállítások, mint a korábbi hozzászólásom első képén), valamelyikben ott kellene lennie (jobb szélén a 3 pöttyön katt és nyelvi beállítások) Angolnál is, Magyarnál is, Németnél is eljátszva).
[ Módosította: Qru ]
-
válasz
Fire/SOUL/CD #6245 üzenetére
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni?
Realtek alaplapi hangkártya, MSI alaplapi driverek telepítve, Realtek audio console telepítve, gyönyörűen megy. Mindent tudok állítani, hangszínszabályzót főleg, az fontos nekem, illetve egy kattintással tudok váltani füles és hangszóró között.
A win 11 állandóan lefrissíti a hangkártya drivert a háttérben, onnantól ezek a kényelmi funkciók megszűnnek, hiába állítok a hangszínszabályzón, nem jegyzi meg, sőt...nem is történik semmi, nem változik a hang. Visszateszem az előző drivert, minden gond nélkül megy.
Meg lehetne valahogy oldani, hogy ne frissítse nekem a hangkártya drivert? -
-
-
xrvman
őstag
Szia, próbáld ki:
Start - gépház - könnyű kezelés - billentyűzet
Itt a print screen parancsikont kapcsold be. Ez megvan ott?
Ha igen, próbáld ki nyomd meg a PrtSc-t. Van hogy csak akkor engedi működni, ha az asztal aktív. Egyes alkalmazások ablakában nem engedi elindulni, ilyenkor az asztal egy üres részére kell kattintani és elindul.
Vágólap előzményei megmaradt -e?
Start - gépház - rendszer - vágólap
Vágólap előzményei - be. -
Sziasztok,
MA frissítettem 11-re , viszont eltűnt a képkivágás alkalmazás. google-ben keresve ezt találtam:
"A Képmetsző megnyitásához válassza a Startlehetőséget, írja be, hogy képmetsző eszköz, majd válassza ki az eredmények közül.
Válassza az Új parancsot, és készítsen egy képernyőképet.
Alapértelmezettként a Téglalap mód van kiválasztva. A metszet alakját az alábbi lehetőségek egyikével módosíthatja az eszköztáron: Téglalap mód, Ablak mód, Teljes képernyős mód és Szabadkéz mód.
A rendszer automatikusan a vágólapra másolja a képernyőképet. Egy értesítés is megjelenik, ha befejezte a képernyőkép készítését, válassza ki a további szerkesztési lehetőségekhez."Én , ilyet nem találok hiába nyitom meg a startmenűt és írom be a keresőbe :/
-
Csupingo
veterán
válasz
thotzoltan #6237 üzenetére
Bocsi, ébredés után írtam. Le se esett, hogy laptopról van szó.
Valakinek ezt úgy sikerült megoldania, hogy kivette az amd dvga-t a laptopból és azután már hajlandó volt az igp-t használni. Ha jól értem, ezt írja a dell oldalán.
Ez azért ciki. Sose volt laptopom, de szokott lenni egy gpu választó, talán Optimus néven. Itt is azt írják, csak akkor lehet váltani, ha a bios támogatja ezt a funkciót. Ez egy másfajta gép, de itt a biosban lehet. Biztos van ennek a laptopnak is topikja a PH-n, vagy egy laptopokkal foglalkozóba kérdezz be, biztos többet tudnak mondani.
-
válasz
thotzoltan #6237 üzenetére
És amit kérdeznek, biosba mi van beállítva
-
válasz
thotzoltan #6233 üzenetére
Feltetted a driverét?
-
válasz
Nincs kikapcsolva? Bár az érdekes lenne, elvileg a Quadro a második kártya.
Win 10 alatt látszódott? -
Csupingo
veterán
válasz
Lehet, hogy amíg nem kapcsolod be bios-ban, vagy nem arra kötöd a kijelzőt, amitől aktívvá válna, addig nem jelenik meg.
-
thotzoltan
tag
Áldott karácsonyt mindenkinek!
Feltelepítettem a Win11-et,ragyogóan működik... de az Inteles alaplapi integrált videokártyát nem mutatja.... [kép] -
Protezis
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #6229 üzenetére
Köszönöm a részletes választ, illetve köszönöm a többieknek is, akik írtak!
Kipróbáltam minden kombinációt, egyik se működött. Gondoltam visszaállítom a rendszerpartíciót (Synology NAS-ra van heti mentés), de az elkészített pendriveról sem akart bootolni. Már alaplapokat néztem, hogy mennyibe kerülnek, elkönyveltem, hogy ennek annyi. Azért kipróbáltam a pendriveot a laptopon, ott se ment. Ezután csináltam egy Win11 pendriveot, mondván arról mennie kell. Laptop bootolt, a dekstop gép is. De hiába próbáltam kijavíttatni vele a rendszerpartíciót, nem tudta megcsinálni. Ezután egy restart után viszont mégis megjavult a gép. Downgradeltem korábban BIOS-t, szóval most ott, vagyok, mint ahol elkezdtem. Azt hiszem ez így is marad, én hülye, karácsonykor Windows-ból BIOS-t frissíteni...
Boldog Karácsonyt, mindenki hagyja a gépet a picsába -
válasz
Protezis #6227 üzenetére
Azt kellene biztosan tudnod, hogy Legacy avagy UEFI-ben volt telepítve a Windows és annak megfelelően beállítani a BIOS-t.
Legújabb BIOS frissítések gyakran annyiból állnak, hogy "önhatalmúlag" direktbe beállítják a BIOS-t UEFI-re, bekapcsolják a TPM-t és van, amikor a Secure Boot-t is. Ezek egyenként/együttesen okozhatnak ilyen problémát.Szóval ha nem tudod milyen módban volt a BIOS, akkor el kell játszani ezt, azaz először beállítod Legacy-ba és próba, majd ha úgy nem megy, akkor meg UEFI-be és próba
Legacy
Secure Boot -> Disabled
PTT -> Disabled
CSM -> EnabledUEFI
Secure Boot -> Disabled
PTT -> Enabled
CSM -> DisabledMindkét esetben nem véletlenül írtam, hogy a Secure Boot legyen kikapcsolva, mert az szokta néha pluszban megkeverni a szalámit, szóval elsőre mindenképp legyen kikapcsolva.
Ilyen deszkákon a SATA Mode is bekeverhet, mert vagy AHCI vagy Intel RST Premium Optane névre keresztelt (ez amúgy RAID) üzemmód van. Szóval ha a korábbi próbálkozások sikertelenek, akkor még ezen állíthatsz, de ezt csak a legvégén, ha a korábbi beállításokkal nem jött össze a dolog.
-
-
King Unique
titán
válasz
internetezoo #6221 üzenetére
Ha előzőleg már le lett írva, hogy nálam az MCT-vel kreált aktuális W11 ISO-nál is van olyan opció, akkor nyilván nem az lehet a gond, hanem inkább a wrapper féle tákolás..
-
norba69
senior tag
válasz
Lemezkép készítése a működő rendszerről (mondjuk Macriummal) eszedbe sem jutott?
Mert az bizonyítottan működik -
pjen
félisten
válasz
nekem sosem működött ez a javítás opció, vagy csak valamit rosszul csináltam.
-
internetezoo
senior tag
válasz
King Unique #6185 üzenetére
Én tiszta telepítéssel vittem fel a W11-t nem kompatibilis gépre. Csak hiányolom a pendrive indításkor a "Javítás" menü pontot ha arra lenne szükség. Előző verziójú wrapper még csinálta, most nincs vagy az MS ISO változása okozná?
-
válasz
King Unique #6214 üzenetére
Sajnos ezek sem váltak be. Azért kösz.
Ha lessz időm és kedvem majd ráfrissitek egy friss telepítővel.
Ami érdekes ,hogy több hdd is van a gépembe és az egyiken egy tartalék rendszer van ,amit arra tartok fel ha bármi okból meghasalna a win ,akkor el tudjam inditani a gépet... azt kb 1 hónapja nem inditottam el... az most eilinditottam és szépen lefrissült -
King Unique
titán
-
Redplee
senior tag
válasz
King Unique #6217 üzenetére
Elvileg át lett konvertálva, hiszen gondolom máshogy nem is ment volna fel a 11. Azért hol lehet megnézni, hogy tuti? És akkor törlöm a partíciókat.
-
King Unique
titán
-
Redplee
senior tag
válasz
King Unique #6208 üzenetére
Szia,
igen, ez egy régesrég felrakott Windows és amikor telepítettem, nem UEFI ként telepítette. A neten leírt segítséggel UEFI-re konvertáltam a windowst a parancssor segítségével (MBR2GPT validate-val). Utána frissítettem a biost a mobon és bekapcsoltam a Secure Boot-ot, majd telepítettem a win 11-et.
Csatoltam lemezkezelő screenshotot, meg sajátgép screenshotot is.
[kép]
[kép]
Köszönöm, hogy segíteszNem vagyok egy nagy windows guru.
A lényeg, hogy amelyik nem kell - rendszer számára fenntartott - azt kukázni kellene.
-
Tompie
őstag
Ha a képernyő nézetet átállítom 125% nézetre akkor a tálcán lévő ikonok a sor végén levágódnak / eltűnnek, ezeket hol / hogy tudom elérni, hogy rá tudjak kattintani?
Csak én nem jövök rá vagy ez valami bug?Köszönöm
-
King Unique
titán
-
válasz
King Unique #6212 üzenetére
-
-Gabesz-
senior tag
Sziasztok!
Fel akarom készíteni a gépemet win11-re, hogy majd később tudjak rá frissíteni gond nélkül.
Letöltöttem a pc-állapot ellenőrző programot, jelezte gond volt a tpm 2.0 -vel, de ezt orvosoltam a biosban. A program szerint minden okés lett, jöhet a win11.
Viszont a win update meg azt írja ki, hogy ez a számítógép jelenleg nem felel meg a win11 futtatásához... stb..stb
Szóval ezt nem értem. -
thotzoltan
tag
válasz
King Unique #6157 üzenetére
Köszönöm a segítséget,szuper!
-
King Unique
titán
válasz
Redplee #6207 üzenetére
A rendszer számára fenntartott kicsi partíció eleve rejtett és normál esetben meg sem jelenik a fájlkezelőben. Ha esetedben igen, akkor a meghajtóbetűjelet kell elvenni, úgy lehet elrejteni, törölni pedig parancssorban és 3rd party particionáló programmal lehet.
De egyébként jó lenne erről mutatni egy lemezkezelő screenshotot.Egyébként rendszer számára fenntartott (System Reserved) partíció BIOS/MBR séma szerinti telepítési módnál van, ahol ha esetedben UEFI helyett legacy (CSM) mód szerint lett telepítve a W10, akkor nem meglepő a nemrég említett hiányosság, mármint a Secure Boot, meg akkor nyilván nem elég azt szimplán bekapcsolni BIOS/UEFI szinten, hanem előtte magát a legacy módban telepített W10-et is UEFI-sre kell konvertálni. Szóval hogyan is van ez esetedben?
-
Redplee
senior tag
Lenne még egy kérdésem. 2db SSD és egy HDD van a gépben, tehát 3db lemeznek kéne lennie. De van még 2db plusz "rendszer számára fenntartott". Abból szerintem az egyik a windowsé, egyik meg egy korábbi windowsé lehet... Ami nem kell, honnan tudom, hogy melyik az, és hogyan tudom eltüntetni a partíciót, valamint ami aktuális és kell, azt hogyan lehet elrejteni, hogy ne akadjak bele folyton?
-
King Unique
titán
Ki lett már tárgyalva itt többször (példa), hogy ki kell próbálni és akkor kiderül, nem feltétlen másoktól kell várni erre a választ, pláne ha náluk eleve eltérő a hw/sw környezet. Vagy nem kell és amúgy sem feltétlen muszáj még W11-re váltani, mert 2025-ig támogatott a W10 a Home és Pro kiadásoknál, W10 alatt akár el is tüntethető a W11 upgrade opció a Windows Update menüből, stb.
Nem kell semmit külön beaktiválni és a termékkulcsot sem újra megadni, a W10-nél meglévő digitális licenccel automatikusan beaktiválódik a W11 ugyanazon kiadása is digitális licenccel, ami amúgy elég alap és nem újdonság, sőt clean install esetén a telepítő is világosan leírja az aktiválásnál.
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Egy Lenovo Legion 5 laptopot használok elsősorban játékra. A Windows update nyomja nekem, hogy frissítsek 11-re... mik a jelenlegi tapasztalatok, mennyire bugos? Érdemesebb várni még vagy a legtöbb problémát orvosolták megjelenés óta?
Illetve nem vagyok egy Windows guru, kb csak játékra használom, előre telepített w10 járt a laptophoz amikor vettem, ha feldobom a 11-et és tiszta telepítést szeretnék, akkor azt hogy tudom véghez vinni úgy, hogy utána betudjam aktiválni?
Hálásan köszönöm!
-
Redplee
senior tag
Köszi, siker, most már kompatibilis
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Adott két darab Zotac Magnus 3070 barbone pc. Mindkettő szünetmentesre kötve, alap esetben az egy egy Legrand-ról, a másik egy Eaton-ról megy.
Windows 10-el mindkét gép szép ment tovább akkuról, gond nélkül, áramkimaradás esetén, namármost, mindkét gép frissítve lett 11-re, ebből az egyik maradt, a másik mivel bugosan működött, visszaállításra került 10-re. Amióta frissítve lettek, mindkét gép leáll amint áramszünet van.
Mindkét szünetmentes jó, mindkettőről más eszközök mennek akkuról gond nélkül.. Mi történhetett? Mi változott? Főként a visszaállított gép esetén is ugyan ez a helyzet..
A win10-es gépnél frissítettem bios-t is, próbáltam last state beállítást, semmi sem változott, ugyan úgy lekapcsol. Ha visszakapcsolom, akkor egy pár percig megy, utána megint lekapcsol.
Ezek meleltt az Xbox-ról játszok kb. 1 órát akkuról, szóval tuti, hogy nem a UPS a gond.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vicces képek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest