Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
bagarol
üzenetére
Ott is csak pont a lényeget nem írják le, hogy az most vadonatúj vagy használt szoftverlicenc és azért olyan olcsó, OEM / Retail / MAK típusú licenc-e, stb.
Például ennél legalább odaírják, hogy használt / újrahasznosított szoftverlicencról van szó és azért + az akció miatt olcsóbb a szokásosnál, Retail típusú licenc, az e-számla mellé eladói nyilatkozatot is mellékelnek, stb., ami összességében korrektebbnek tűnik. Na meg szvsz a vásárlók megfelelő megszólítása sem feltétlen utolsó szempont.
-
bagarol
tag
Esetleg [link]
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles
üzenetére
• Lecsapott a német rendőrség azokra, akik olcsó Windows-kulcsokat vásároltak
• Szakértő: előbb-utóbb Magyarországon is számítani lehet az olcsó Windows-kulcsok miatti razziákraA németeknél meg még ki tudja hol már megy egy ideje, de hazai szinten valóban nem jellemző, egyelőre.
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Innen már csak egyet nem értek. Agyonreklámozott hosszú évek óta zavartalanul működő weboldalak árulnak kulcsokat az eredeti ár tizede alatt. Akkor ugye ők sem legálisak? És tesz ellenük valamit akár a microsoft akár a különféle hatóságok?
Akkor bocsi nehogy már én szégyelljem magam.......
NYPD: "van-e mókolt szoftvered."
Ezekben a szoftverekben semmiféle mókolás nincs. Pontosan ugyanaz amit a hivatalos oldalról vásárolsz. -
-
King Unique
titán
Korábbi válaszokban le lett már írva itt erre vonatkozóan a lényeg, n+1 alkalommal kitárgyalva már ebben a topikban is, stb. Példák: #8834, #13358, #13547.
Aztán az mondjuk nem teljesen világos, hogy aki eleve ilyen gyanúsan olcsó termékkulcsok vásárlásán gondolkodik, amiknél azért sejthető hogy lehet nem stimmel valami és nem véletlenül olyan olcsók, mégis milyen választ vár, ha úgyis ilyen termékkulcsot fog venni hiába írják le az esetleges buktatókat.

-
NYPD
senior tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ja, hogy úgy érted, hogy a szoftver nem az, ebben van igazság. (a Btk amúgy már nem hatályos 12 éve amire hivatkoztál, az újban 385 ha jól rémlik a szellemi)
#18255mefistofeles: NAV hatáskörbe tartozik, céges esetben. Természetes személyekhez a rendőr mehet, feljelentés alapján. A NAV téged nem fog vizsgálni, van-e mókolt szoftvered.
Szerk: Vistáért 160k az nettó rablás mondjuk. Az se legális
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Lehet, hogy én élek egy csőben fél évszázada de magánszemélyeknél ilyesmiről még csak nem is hallottam!
Pedig létezik a jelenség! Elég egy olyan szomszéd aki rosszat akar neked, ismeri a dolgot, és már alád is pakolt! Ami téveszme volt régen, de elterjedt az BSA-val való riogatás, a BSA nem mozdult rá magánemberekre, ráadásul nem is volt hatóság. De a rendőrség simán! Aztán amikor mondja az illető, hogy ő nem is tudta, hogy ez bűncselekmény - abból is bűntettnek van minősítve, nem pedig az enyhébb vétségnek - nos arra jön a válasz, hogy a törvény nem tudása nem mentesít... Meg ugye vannak akik abban a tévhitben élnek, hogy szabálysértés... és pénzbírság maximum, mintha átment volna a piroson, nos nem, nem az. Cégeknél különösen megy a kasza, de magánembert is eljárás alá vonnak. Nem a Microsoft, hanem a rendőrség.
Amúgy 2006-ban a Windows Vista Ultimate dobozos verziója 160 000 Ft volt. Ahhoz viszonyítva...
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Így már értem köszönöm.
Sajnos ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom, sosem volt még hasonló problémám.Azzal, hogy nem legális egyet is értek veled de:
...."Nem csak a Windowst bukod egy esetleges eljárásnál, de lefoglalják a gépedet is, plusz bűnügyi költség stb"...
...."virgábolti Windows-ok", akik lebuktak vele, azok a BTK 329§/A paragrafus értelmében hosszú évek eljárásának néztek elébe"...Lehet, hogy én élek egy csőben fél évszázada de magánszemélyeknél ilyesmiről még csak nem is hallottam!
Aki meg céges gépbe vesz efféle windowst az meg is érdemli a sorsát!A legnagyobb probléma az über eredeti windowsal szerintem ez:
Ez a bölcsész feleségem egy heti bére......
de ebbe inkább bele se mennék...... -
válasz
mefistofeles
üzenetére
Az, hogy amennyiben valami egyedi szoftveres gondod van, nem biztos, hogy az MS segít.
Háát.... Hogy nem legális, ebben azért nem vagyok biztos, sőt.. de ez másik topik témája.
Pedig ez viszonylag nem bonyolult. Ha van névre szóló számlád, és a bolt is hivatalos forgalmazó, akkor biztosan nem 4000 Ft körüli összeg szerepel rajta, hanem minimum ennek a 10x-ese még OEM verzióban is!
Nem csak a Windowst bukod egy esetleges eljárásnál, de lefoglalják a gépedet is, plusz bűnügyi költség stb... nem éri meg. Ismerek olyat aki így járt. Annyi a különbség, hogy régen mentek a 0 Ft-os "virgábolti Windows-ok", akik lebuktak vele, azok a BTK 329§/A paragrafus értelmében hosszú évek eljárásának néztek elébe... jobb esetben csak a merevlemezeiket foglalták le, és kobozták el...
Most meg vannak ezek a 4K-s Windows-zok és a laikusban nem merül fel, hogy ez még mégis hogy van, hogy legális 4K-ért ugyanaz mint 40-80K-ért? Nos úgy van, hogy nem legális a 4K-s, az egy dolog, hogy engedi aktiválni, meg működik... az alkoholtól sem csinál mindenki halálos balesetet ...
-
NYPD
senior tag
Aha. Köszi mindenkinek, vita cunamit nem állt szándékomban elindítani.
Amúgy én is hasonlóképp vélekedem, csak érdekelt, mi lehet a háttérben, hogy ha a boltban 30-40 rugó egy Windows, neten meg igazából megveszi az ember a kulcsot hozzá párezerért. Én is így aktiváltam be, itt vásároltam reatil kulcsot.
#18250GoodSpeed: Háát.... Hogy nem legális, ebben azért nem vagyok biztos, sőt.. de ez másik topik témája. -
-
-
Ezzel lehet, hogy elindítottál egy vita cunamit.......
Amúgy szerintem egy szóban SEMMI!
Én pl. egy megbízható PH-s fórumtárs webshopjában szoktam kulcsot vásárolni és még soha semmiféle probléma, gebasz nem volt. Települ, frissül ahogy kell, újra húzható, semmiféle korlátozás nincs rajtuk.
Én etikai problémákon kívül másról még csak nem is hallottam. -
adika4444
addikt
Megbízható helyről véve technikailag semmi. Az EU-ban szabályos használt szoftvereket továbbértékesíteni, bár vannak ezeken az oldalakon olyan licencek, ahol az ember kétségbe vonja, hogy ilyen mennyiségben elérhető a friss Office és társai használtan.
Az egyetlen gond az lehet, ha valami jóféle oldal mennyiségi kulcsot ad el, ez nagyvállalati gépparkba való és bizonyos számú aktiválás után letilthatják, ilyenkor bebukod. Itt már a bolt jóindulatán múlik, adnak-e másik kulcsot.
A környezetemben a Codeguru-t preferálják sokan, nem hallottam még problémát az onnan származó kulcsokkal. Hozzá nem értőnek (meg hozzáértőnek is) inkább ez, mint a különféle villogó, zenélő ugrabugráló KMS aktivátorok és egyéb hókuszpókuszok.
-
NYPD
senior tag
Azon gondolkodám, ezeknek a különböző webshopokban kapható, pár dolláros Win kulcsoknak mi a hátránya?
-
Szia.
Ott vannak a konkrét CPU-k, mind AMD mind pedig Intel. De felesleges ezen lovagolni, mikor mondták is, de tapasztalat is, hogy core2duo CPU estén is felmegy simán. (Rufus beállítás, de van más módszer is rá). az hogy ogy fut rajta, az más kérdés, de amikre rátettem, mert kérte az ismerősöm, az megy szépen. Persze szerintem nem való arra, de ezt meg mindenki maga dönti el. Szóval ne vegyél tpm modul több szempontból is felesleges, én (is) inkább azt mondom, hogy hosszabb távon érdemes erre maximálisan alkas hardvert venni. -
Csorbi
addikt
"és a jóváhagyott processzorok listájában jelennek meg"
Lásd: System requirements és a kompatibilis processzorok listája
-
Nagus
senior tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Reméltem ez pletyka, mert tegnap néztem meg W10-ből klikkelgetve, hogy a 11 követelménye 1 GHz és 2 mag. Na most ilyen 8. gen Intel nincs.
"Processzorok/processzorok (központi processzoregységek): 1 Ghz vagy gyorsabb 2 vagy több maggal, és a jóváhagyott processzorok listájában jelennek meg. A számítógép processzora lesz a 11-es Windows meghatározó tényező. Az órasebességet (az 1 Ghz-es vagy gyorsabb követelményt) és a magok számát (2 vagy több) a processzor megtervezésekor kell a processzor tervezésénél figyelembe venni, és nem tekinthetők felminősítésre használható összetevőknek." -
Helló,
új gépet építek. Mivel valószínűleg meghagyom a laptopot is, amin ez a licenc van:
A szürke zónás 4K-s Windows-ok nekem nem jók. Teljesen legális névre szólós számlás, OEM vagy Retail kell és PRO verzió.A kérdés: OEM-nél - most a trükköket hagyjuk, jogi rész érdekel - van e megkötés, hogy csak a hardverrel együtt vásárolható meg, hogy legális maradjon (nagyon régen volt ilyen, de 2009 óta dobozos Windows 7-erm volt, azt frissítettem Windows 8-ra 30 €-ért, arról mentem át Windows 10 Pro-ra, és arról Windows 11 Pro-ra)? Vagy megvehetem most is, gépet meg ráérek köré építeni?
Microsoft Operációs rendszer - Windows 11 PRO (FQC-10537, 64bit, magyar, OEM) | PCX.hu
Az OEM-et is lehet e majd frissíteni Windows 12-re várhatóan ingyen?
Egy esetleges HW meghibásodás esetén alaplapcserénél várható e valamilyen bonyodalom? Tavalyelőtt elromlott a laptopom, komplett alaplap + CPU + VGA csere volt garanciálisan, az ASUS által mellékelt Home verzióval, a hivatalos márkaszervizben orvosolták a dolgot, kapott mindenből újat Windows 11-ből is.Tehát nem Upgrade licencről van szó, hanem teljesen újról. Az új konfignak 4-5 évet kell bírnia, így ennek is lehet szerepe, mert oké a Retail hordozható, de cserébe 80K-tól kezdődik.
Win Pro FPP 11 64-bit Hungarian USB HAV-00154 | PCX.hu
Amit el szeretnék kerülni: venni 40K-ért valami OEM Upgrade licencet, mert nekem most új licencre van szükségem, hogy minden teljesen fehér legyen az új gépnél is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Sajnos ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom, sosem volt még hasonló problémám.
Ez a bölcsész feleségem egy heti bére......