Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• GoodSpeed

addikt

LOGOUT blog (1)

Helló,
    új gépet építek. Mivel valószínűleg meghagyom a laptopot is, amin ez a licenc van:

A szürke zónás 4K-s Windows-ok nekem nem jók. Teljesen legális névre szólós számlás, OEM vagy Retail kell és PRO verzió.

A kérdés: OEM-nél - most a trükköket hagyjuk, jogi rész érdekel - van e megkötés, hogy csak a hardverrel együtt vásárolható meg, hogy legális maradjon (nagyon régen volt ilyen, de 2009 óta dobozos Windows 7-erm volt, azt frissítettem Windows 8-ra 30 €-ért, arról mentem át Windows 10 Pro-ra, és arról Windows 11 Pro-ra)? Vagy megvehetem most is, gépet meg ráérek köré építeni?

Microsoft Operációs rendszer - Windows 11 PRO (FQC-10537, 64bit, magyar, OEM) | PCX.hu
    Az OEM-et is lehet e majd frissíteni Windows 12-re várhatóan ingyen?
    Egy esetleges HW meghibásodás esetén alaplapcserénél várható e valamilyen bonyodalom? Tavalyelőtt elromlott a laptopom, komplett alaplap + CPU + VGA csere volt garanciálisan, az ASUS által mellékelt Home verzióval, a hivatalos márkaszervizben orvosolták a dolgot, kapott mindenből újat Windows 11-ből is.

Tehát nem Upgrade licencről van szó, hanem teljesen újról. Az új konfignak 4-5 évet kell bírnia, így ennek is lehet szerepe, mert oké a Retail hordozható, de cserébe 80K-tól kezdődik.

Win Pro FPP 11 64-bit Hungarian USB HAV-00154 | PCX.hu

Amit el szeretnék kerülni: venni 40K-ért valami OEM Upgrade licencet, mert nekem most új licencre van szükségem, hogy minden teljesen fehér legyen az új gépnél is.

Új hozzászólás Aktív témák