Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gibo
senior tag
válasz
Candyman00 #549 üzenetére
Az elsö órában...aztán jó esetben a detoxon ébredne
-
Gibo
senior tag
Minden "újból" kettőt szoktam rendelni. Egy megy a polcra, egyet meg megiszok
De lassan redukálni kell, mert nem férnek el. Szerintem az alap/gagyi whisk(e)y-k mennek át apóshoz, őnála minden elkopik...Red label, Ballantines, sima Jim, Black Velvet, Vat69, ...a jacket kimondottan szereti is ráadásul.
-
Gibo
senior tag
válasz
Candyman00 #538 üzenetére
-
-
-
Zanik
addikt
válasz
Candyman00 #527 üzenetére
A Lidl-ben egyszer volt jó whisky: Ben Bracken Single Malt, kb. 5.000Ft-ért. Gyorsan el is fogyott. Azóta se vettem ott semmit. Tesco-ban néha belefutni Arran-ba vagy Glenfiddich-be, néha az InterSpar-okban is feltűnik egy-egy, de nem olcsóak (netről olcsóbb). Sajnos azt kell mondjam az minőségibb belépő whisky-k ára olyan 7-8ezer Ft felett kezdődik. Szerintem szánj rá egy kicsit többet (10-12ezer Ft), és kóstolgass. Itt már tényleg a minőség, és nem a mennyiség a fontos.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Gyatrább portált nem találtál?
Ja, nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, amúgy minden stimmel
Az a viszki egy olcsó belépő cucc, azon a versenyen amiről a hír szól, csak abban a kategóriában még másik 119 viszki kapott ilyen plecsnit, az ilyen versenyekről pedig érdemes tudni, hogy fizetősek és a benevezett italok 30-50%-a kap valami plecsnit.
Ahogy a többiek is írták, a 8 éves kapott díjat, de nálunk nem azt árulják (illetve évente egyszer, idényjellegű tételként talán)Ha olcsóbb kategória, akkor én a helyedben a Bushmills-t, vagy a Hankey Bannister-t is megnézném
esetleg még Tullamoore Dew, vagy a mások által írt Jameson.
-
Gibo
senior tag
The Naked Grouse-t kóstolt már vki? Illetve Writers Tears-t?
-
igi
aktív tag
válasz
A díjnyertes a 8 éves Queen Margot volt.
Ősszel jártam Németországban, vettem egyet kíváncsiságból. Enyhe költői túlzás a "világ legjobb whiskyje" cím, de ár/érték arányban nagyon jó - kb. 4.400 forintért egy kellemesen iszogatható italt kapsz.
Amit itthon árulnak 3.200-ért, az az alap 3 éves - néhány éve megkóstoltam, szörnyű volt. Habár azóta ez is kapott ezüst IWSC plecsnit, de én nem vennék.
Időnként a multiknál akciósan kapható 5.000 alatt az alap Jim Beam, nekem az már belefér az "elmegy" kategóriába. Persze nem éri el a Jack szintjét, de kb. 2/3 annyiba kerül.
Ha nagyon olcsót akarsz, ott van esetleg még a Black Velvet - ismerek olyan embert, aki kedveli, de nekem nem jött be. -
Gibo
senior tag
válasz
Candyman00 #530 üzenetére
Dobok majd fel képet a gyüjteményemröl, azokkal kapcsolatban nyugodtan kérdezhetsz ha érdekel, hogy melyik milyen, néhány blended kivétlével az összeset kóstoltam is. Mondjuk van róla táblázat is....de képen vhogy sokkal szebb
-
Gibo
senior tag
válasz
Látod, itt már tényleg ízlésröl van szó. Szerintem pl az alap Jack is max kólába jó, a Teachers vmivel jobb volt, de azt sem innám szívesen tisztán. Arra figyelj, hogy a címben említett whisky nem a 3200Ft-os sima Queen Margot, hanem a 8 éves. Ha már diszkontban vennéd, akkor inkább bourbon, ha szerencséd van az jobb (a szigorúbb szabályozás miatt) mint egy blended scotch, és garantáltan fényévekkel jobb egy sima Ballantines-nál.
Az lenne a legjobb, ha lennének érdeklödö haverok, akikkel közösen lehetne venni 3-4 üveg whisk(e)y-t a 7-10e Ft-os kategóriában. Egy írt, egy bourbont, egy blended és egy single malt skótot, vagy esetleg egy speyside / highland single maltot és egy kicsit füstösebb islay whiskeyt, aztán végigkóstolni közösen, hoyg tudd melyik irány, melyik ízvilág az ami hozzád közelebb áll.
Olyan ez mint az ételek. Èn szeretem a halat, a kelbimbót a sóskát, mert nekem ízlik, másnak meg nem. Attól még a hal, a kelbimbó és a sóska semmivel nem lesz jobb vagy rosszabb.Beri, ezt teljesen megértem
-
Dorian
félisten
válasz
Olcsók közül egyedül a Jack Daniel's-t tudom meginni, sztem nem is rosszabb az alap Chivas-nál
-
Candyman00
csendes tag
Köszönöm srácok a sok tanácsot illetve véleményt. A neten való kutakodás közben az olcsók közül egy említésre méltót találtam. A Lidl-ben 3200 forint:
https://www.origo.hu/gazdasag/20190228-lidlben-kaphato-a-vilag-legjobb-whiskey-itala.html
Ti kipróbáltátok már?
Az ismerőseim egyébként az olcsóbbak közül a sima Jack Daniel's-t mondták, valamint 4000 körül a Teacher's-t. Ezekről mit gondoltok?
-
Gibo
senior tag
válasz
Candyman00 #518 üzenetére
Szia,
ahogy a többiek is írták Magyarországon 4e Ft alatt csak olyat kapsz amivel nem rontanám el a kólámat. 10e Ft-ig már akad olyan amit érdemes megkóstolni. Ilyen pl. a Glen Grant Single Malt, ezt itthon 7-8e Ft között lehet kapni, kicsit drágábban van Chivas Regal ami már szintén élvezhető. Szerintem. Ami már mehet kólába is az pl a famous grouse, az 5k+. 10e Ft alatt ott van még a West Cork Black Cask, ez egy kicsit testesebb a fentieknél az erősebben égetett hordó miatt. Nagyon kellemes karakter a Jameson Caskmates, ez szintén olyan 8e Ft környékén kapható.
Tudom, azt hogy kinek mi az olcsó és mi a drága a pénztárcája szabja meg, de alapvetően abból indulj ki, hogy az alsó-közép kategória olyan 15e Ft-ig ér a whisk(e)y-nél és még feljebb is lehet elég harmatosat venni ( pl four roses single cask..) -
jookomak
őstag
Legolcsóbb valódi és iható whiskynek egyedül a Jamesont tartom. Piros Johnny, Ballantines nem üti meg a mércét, amit whisky néven lehet kapni.
Az eredeti kommentre pedig...hát sok sikert az ismerkedéshez. Ahogy itt a topikban is látom 10-en 10 féle italt vennénk mondjuk 15k-ért.
Nézegesd a helyi supermarket, vagy a whiskynet akcióit, aztán próbálj ki mindent, ami szimpatikus. -
Frogged
aktív tag
válasz
Én személy szerint a legolcsóbb még télleg finom whiskynek a Grants Signituret tartom ami 7k alatt van amikor ép kapni.
De 10kig még van pár árérték arányban egész jó itóka pl fekete Jhonnie, Jameson Crested, Bulleit Frontier, Monkey Shoulder, Buffalo Trace amik így hirtelen eszembe jutottak.De sok fajta ízvilágú whisky van nálam az édesebb könyedebb vonal ami játszik.
-
Beri
addikt
válasz
A kategóriákat gondold át. 3-4k-ért szerintem semmi nincs (kiskerár áfával, stb.), egy piros dzsoni se.
-
Candyman00
csendes tag
Sziasztok. Keresgéltem itt a topicban valami összefoglaló kommentet vagy hasonlót a különböző árkategóriákban ajánlott Whiskyk-ről de nem találtam.
Olcsó (3-4e) kategóriában miket ajánlotok és miért?
Illetve közepesben (5-6) valamint drágában (6+)Köszi a tanácsokat.
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
ha a magyar postakötséget bevállalod, rendelheted hozzám Bécsbe, és akkor feladom neked Sopronból..Ide ráadásul már 100€-tól ingyen szállítanak..Söt, akkor rendelhetünk együtt is
Ùgyis mindig az a gondom, hoyg csak 1-2 üveggel ha rendelnék arra rájönne a szállítás, így ez kipipálva
Ha minden jól megy, kapok ma egy 10%-os kupont is.
-
Beri
addikt
"Your shopping cart contains items which are not available in your country.
These are deleted automatically when you click on "Checkout"!"
És kijelölt MINDENT a kosaramban. Hát, így mégsem. -
Beri
addikt
Elkezdtem nyomkodni a keresőt, a raktárkészletük se semmi. Olyan dolgokat is lehet látni raktáron, amiket Magyarországon senki nem is listáz (bár azok nem olcsóbbak mint más európai webshopokból). 300 ajró felett ingyen szállítanak ide is, úgy meg aztán pláne jó buli. Beállítottam egy figyelőt, ha jön mail, szerintem ebből rendelés lesz
-
Gibo
senior tag
Most ezek vannak bekészítve a kosárba:
West Cork Blended Irish Whiskey IRISH IPA CASK FINISH 40% Vol. 0,7
West Cork Blended Irish Whiskey IRISH STOUT CASK FINISH 40% Vol. 0,7 l
Dewar's 12 Years Old The Ancestor Blended Scotch Whisky 40% Vol. 0,7 l AnCnoc 12 Years Old Highland Single Malt Scotch Whisky 40% Vol. 0,7 la Dewar´s-on kicsit hezitálok, de most 7€-val olcsóbb mint a normál ára. Még 330 HUF/€-val számolva sem érik el a felsoroltak a 10e Ft-ot, mert mind 30€ alatt van
A viszkinet szerintem pofátlanul drága...A Wild Turkey 81 Proof normál ßara Experten 14,90€ > 330-al ez 4917 HUF -> otthon az aurkereso szerint a legolcsóbb helyen is 8000 HUF.
Ez vhogy nem az a 7% ÀFA különbség
ìgy otthon én már nem is igazán nézek Whisk(e)y árakat, csak kint. Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hoyg az expert24 árai annyira jók, hogy ha a Merkurban vagy pl a Billa-ban -25% kedvezmény van a töményekre, akkor közelítik felülröl az expert árait...Ès évente 2-3 alkalommal az expert is ad -10% kedvezményt
Illetve hírlevélért, ezért-azért szintén lehet kapni kupont, ´így pedig szinte verhetetlenek.
Illetve amit még néztem az a The Lost Distillery AUCHNAGIE Blended Malt Scotch Whisky 46% Vol. 0,7 l > most 54,90€ helyett csak 42€...lehet inkább a gyüjteménybe kellene megvenni
Köszönöm a tanácsot, felveszem öket a listára
-
Beri
addikt
Magyarországon kicsit mások a számok (bár nem tudom, mennyivel számolod az eurót), vagy csak a viszkinet árai vannak túl magasan (ez mondjuk sokszor igaz), de a felsoroltakból kb. csak a Wild Turkey meg a Jameson van 10k alatt.
Írekből a Green Spot-ot és a Redbreast 12-t nem látom a listádban. Mind a kettőt érdemes megkóstolni. A Green Spot frissebb, a Redbreast mélyebb.
Ahogy kinyitottam az expert24et, rögtön megláttam a főoldalon 43.90ért a Glenfarclas 15öt. Az egy tök jó választás tud lenni (nameg a 105, de az nagyon más világ). A 21 már-már túl van az ingerküszöbömön árban, de nem ad annyit pluszban, hogy meg tudjam magamnak magyarázni
A Balvenie Double Wood nagyon kis kedves (úgy látom, inkább ilyeneket keresel), sok helyen elérhető, az sem túl drága.Hirtelen rákeresve ezek mind 40-45 körül vannak, szerintem egy kóstolást megérnek. Meg az árukat is
Az alap Bulleit meg a Maker's tök jó standard bourbon-ök, olcsón (főleg kinn az usában), de ezekre is igaz, hogy ha komplexebb ízeket akarsz, annak ára van.
-
Gibo
senior tag
Illetve a bourbon-ök. Sima Bulleitet bontottam még legutóbb, az finom volt, habár nem kiemelkedö a 30€-ig mezönyböl..
Ez a gyüjteményem, ezeket már kóstoltam mind.
-
Gibo
senior tag
Amiket felsoroltam mind 10k alatt vannak
Mindig az expert24.com-ról rendelek...leginkább akkor amikor -10% kedvezmény van az összes whisk(e)y-re. (Ausztriában dolgozom, ide szállítanak 100€ felett ingyen.)
Te személyesen mit ajánlanál 40€-ig egyébként? Amit szeretek azok leginkább a kalsszikus speyside/highland single maltok illetve az írek (pontosabban azokból is inkább a west cork és jamesson, a tullamore dew és a bushmills nekem kicsit "nyers"). Legutóbb a sok fórumon dícsért 10 éves Glenmorangie-t próbáltam..nem rossz, nem rossz de a 12 éves Aberfeldy sokkal jobb.
-
Beri
addikt
A GJ nem éri meg a felárat (több mint másfélszer annyiba kerül) a sima no7-hez képest, erre céloztam. Az meg nagyon sokat számít, hogy meddig is tart pontosan az a bizonyos árkategória. 10k-ig még nagyon sok kompromisszumot kell kötni. Jó egy Caskmates, vagy egy sima Monkey Shoulder, de egyiktől se lesz nagy WOW élménye az embernek. Viszont ha egy kicsit följebb lehet menni (30-40%), ott látványosan többet kap az ember a pénzéért. Te is felsoroltál párat abból a sávból.
-
Gibo
senior tag
Elöször is: Sziasztok! Èvek óta kedvelem / gyüjtöm a whisk(e)y-ket, és eddig vhogy soha nem jutott eszembe, hogy esetleg itt a prohardveren is lehet ilyen fórum...
Csak a kávék után ugrott be, hogy lehet csak rá kellene keresni...
Beri, abban az árkategóriában már messze vannak szerintem értelmesebb darabok a Gentleman Jack-nél. Tudom ízlés kérdése, de szerintem már egy 81Proof Wlid Turkey is többet nyújt mint a GJ. Aztán ott van pl a West Cork Single Malt Rum Cask ami sokkal kellemesebb, ennek viszont a lecsengése sajnos elég gyors. Ami szintén árkategóriában van de fényévekkel jobb az a 12éves Aberfeldy, illetve a Jameson Black Barrel ill. Caskmates. Aki szeretne ismerkedni az islay whisky-kel azoknak szintén merném ajánlani a 12 éves Bowmore -t is.
-
Hedon
tag
https://www.brewdog.com/uk/paradox-islay
Próbálta már valaki?
-
Beri
addikt
válasz
adamssss #497 üzenetére
Egy Laphroaig 10 sokkal kerekebbb ital mint egy Kilchoman Machir Bay. Nincs olyan nyers, pedig árban lejjebb van (bár alacsonyabb alkohol, tehát végülis nem nagy a különbség). Ami nagyon más, az a füst, ami izlés és megszokás kérdése. Ha egy Bushmills után bekérsz 0.2-t, úgy fog kiürülni a pohár, hogy csak a füstre fogsz emlékezni, de ez egy ilyen műfaj
-
Beri
addikt
válasz
MrSealRD #500 üzenetére
Ez egy tök jó választás. Megvan a klasszikus Maker's íz, de van benne egy kis bugi (több fa, fűszerek), de nem keserű, mint egy öreg bourbon.
Amúgy ez pont az az árkategória, amiben nézelődve már lehet érdekes dolgokat kóstolni kb. bárhonnan. Akkor pl. mehet írből valami random Teeling helyett egy Green spot vagy Redbreast. Kifér sok tényleg finom skót blend, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest