Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frogged
aktív tag
Valószínüleg nagy eltérések vanak a között hogy kinek mi az édes nekem a Bulleitek közül is csak az alap volt ami számomra túl édes volt.
De a Buffalo trace már nálam nagyon enyhén édesnek számit vagy pl a Nikka FTB-is.
A Woodford és a Koval még várat magára meg a Blantonokal szemeztem de már jó ideje nem kapni ott ahonnan szoktam rendelni. -
Antonio
senior tag
Érdekes én pont fordítva voltam
Alapból kezdésnek Arran 10-et (SM) és egy Woodford Reserve (bourbon) vettem hogy tudjam melyik irány a nekem való és hát scotch (Single Malt) nyert.A woodi még mindig meg van a fél üveg (igazából mióta a SM palackaim száma megnőt nem is ittam). Nekem az (lehet a bourbon maga) nagyon édes fűszeres, nekem mindig az volt érzésem hogy folyékony somlóit iszom
... na karácsonykor elkortyolók egy kicsit.
Ha bourbon jobban bejön akkor Woodford reserve/Buffalo Trace/BULLEIT/Four Roses/Koval/
-
Frogged
aktív tag
Maláta whiskykböl csak a Glenfarclas 12 volt eddig meg és a zöld Johnni de finoman szólva sem győztek meg.
Scotchból is nagyon kis százalékban találtam számomra ihatót a túlzott fanyarság és füst nekem tönkre teszi az íz élményt.Alapvetően a Bourbonok közt találtam meg a számításaimat, ott könyebben talál az ember zamatos édes és kevésbé tölgyes dolgokat.
Nekem a jelenleg kapható édes whisky kínálatból a Bulleit Rye és a Four Roses Single Barell a kedvencem, de a Jameson Crested és a fekete johnni is bejött.Szivesen próbálok általam még nem kostolt whiskyket de kevés van ami ízre és árérték arányban is megüti azt a szintet hogy újjra rendeljek belőle.
-
Antonio
senior tag
Dalwhinnie az finom nem fogsz csalódni benne a malátásabb gyümölcsösebb vonalat kedveled ...
Ancnoc hoz is nagy reményeket fűzök (pláne mivel olcsóbb) mert minden blogon dicsérik több helyen magasabb pontszámot is kapott mint Dalwhinnie.Ezek szerint Highlend 12- már kostóltad?
Arran 10 is megér egy próbát, az is van otthon, igaz már csak egy ujjnyi van az üveg alján
de nincs szívem meginni, ez volt az első üveg (kb 1 éve) Maltom, mikor is beszippantott a whisky világ. Neki az illata pompás, de a szájban talán a másik 2 "jobban teljesít"
... bár lehet csak fel kéne újra elevenítenem az emlékeket ... már régen ittam.
-
Antonio
senior tag
válasz
adamssss #445 üzenetére
szia
kérdésem az anCnoc 12 irányába lenne.
Jelenleg egyik kedvenc itókám a DALWHINNIE 15, elég könnyen iható tényleg gyümölcsös "zamatos" ízek kavalkádja mikor kiengedem a szám minden zugába. Gyorsan fogy ...
De olvastam hogy anCnoc 12 is nagyon hasonló (sok helyen magasabbra értékelik min dalwhinnie -t )és másodsorban olcsóbb is.
Netán ittál már Dalwhinnie 15 öt vagy Highland park 12 (Viking honour) mert kb hasonló karakterűek lehetnek ... van összehasonlítási alapod ancnoccal ...?
Karácsonyra már 3 whisky vel megleptem magam black friday -n (Talisker 10/Nikka FTB/Benromach 10) szóval most egy ideig csendbe kel lennem ... de a következő listán Ancnoc ott van.
-
Antonio
senior tag
válasz
Flashback #468 üzenetére
Esetleg Talisker 10.
Nem annyira füstös*, ellenben elég összetett zamatos borsos nagyon jó kis malt sok felfedezni valóval (szerintem nagyon jó az árt érték aránya) kifinomultabb min pl Laproaig 10 ...Most vettem Taliskert még csak 1 poháron vagyok túl
... de este megint rámegyek
*Laphroaig 10 e- van még füstösebb kategóriából Talisker kevésbé füstős, de a feleségem azért megkérdezte mikor megcsapta az orrát hogy "megint a büdösből iszol?" (értsd Laphroaig 10) mondom "igen" (nem akartam magyarázkodni)
-
Flashback
addikt
Lafrojg
lett végül. Az én listámon is rajta volt már amúgy.
Kint élek németben itt majdnem gyöngyösi árszinten vannak a single maltokHa valaki még emlékszik a postomra.
Köszönöm mindenkinek! -
igi
aktív tag
válasz
Flashback #468 üzenetére
Mostanában kóstolgattam a Laphroaig Four Oak -ot, szerintem megfelel a paramétereknek.
És literes -
Dr.Zoo
őstag
válasz
Flashback #468 üzenetére
Ha füstös, inkább Laphroaig 10.
-
Flashback
addikt
Sziasztok megint
Tavaly mikor a fater beleivott az Ardbeg-embe nagyon ízlet neki. Szeretném karácsonyra meglepni valami hasonlóval. Tudnátok ajánlani valami selymes füstös profilút? -
Frogged
aktív tag
válasz
kistusik #464 üzenetére
Nem egyszerű az ízlés világod ha rövidből csak a mézes pálinka ízlik még a Metaxa sem amiből az alap gyengébb és édesebb mint a Whiskyk 95%-a.
Kemény dió olyasmit ajánlani a mézes whiskyken kívűl ami passzólhat az ízlésedhez.A fentebb ajánlot jameson Crested az nagyon könnyed selymes cucc ha az sem ízlik én rá sem próbálnék a többire, esetleg egy Grants Signiture ami szintén könyed karamelás és nem drága ezekel tennék egy próbát.
Vagy a Bulleit Rye ami édes és zamatos de nem annyira erős ezek az én tippjeim. -
válasz
kistusik #464 üzenetére
Első körben igyál tisztán majd utána vizezz! Ráadásul vizezni inkább a 40+-osokat illik amik viszont már más kategóriák.
Én kezdésnek ajánlanék egy Nikka All Malt japán, Benriach alapkiadást, Glenfarclas 10-12 évest, valamint egy Jameson Crested-et.
Vörös borból nem létzeik édes (egy két kivéltet leszámítva) de ha bejön ez az ízvilág akkor keress például portoi finish-eket, vagy sherry cask-os érlelésű whiskyket. Merem ajánlani a Glengoyne 12-t vagy a személyes kedvencemet a Glenmorangie, quinta ruban-t.
Hajrá!
-
kistusik
tag
Hali. Sokan írják hogy kezdők. Na én a kezdők kezdőjének érzem magam a topic elolvasása után.
A lényeg, hogy nagy próbálkozásokban vagyok azzal kapcsolatban, hogy mit igyak. Azt hiszem itt az idő minőségi ivásra váltani. Ugyanis huszon 1-2 évesen mindegy volt csak üssön. Szóval a Whisky mellett döntöttem, mert évekig Jim Beam-et ittam, csak energia itallal
nem lett jó vége szóval sem Whiskyt sem energia italt nem ittam 1 éve. Azóta sem sikerült megtalálnom azt, hogy mi lenne a nekem való
szóval visszatérnék a Whiskyre, de mostmár tisztán próbálkoznék meg vele. Egyszer pár éve kóstoltattak velem valamit, nem tudom mi volt az, de nem izlett olyan volt mintha valami tiszta szeszt ittam volna meg. Na ezt szeretném elkerülni. Ebből adódik is a kérdésem. Milyen Whiskyt tudnátok ajánlani? Ha izlésemmel kapcsolatban van kérdés nyugodtan. Tiszta pálinkát nem szeretem, a mézest megiszom. A Borbol is a vörös édes. A sört nem bírom meginni, de a megysör jelenleg a top nálam. Jagert nagy duzzogva megiszom. A Metaxát nem bírom. Szóval ez lenne az én izlés világom, amiből az derűl ki nekem is hogy az édesebb ízvilág vonz.
A másik. Jó pár oldalon utána olvasgattam, meg itt is. De számomra nem derült ki pontosan/részletesen, hogy is szokták inni. Elég csak jéggel és megvárni hogy picit elolvadjon? Vagy jéggel és pici vízzel, vagy jég nélkül csak egy pici vízzel? Mennyi az arány? 5cl hez tényleg csak 1-2 csepp? Vagy 5cl hez 1cl víz? Vagy ízlés kérdése? -
Dorian
félisten
A Timorous Beastie jó választás volt! Határozottan többet ad, komplexebb ízvilág. Illatában a hárs és az érett körte, ízében a meleg fűszeres méz és még volt valami ami most nem ugrik be, utóízben csokis karamell. És az átlagnál nagyobb alkoholtartalom sem jött elő, nem zavart be. Nikka-t még nem bontottam fel.
Nekem a sok helyen olvasható pár csepp víz - tipp itt sem jött be, ugyan más illat-ízjegyek jönnek elő, de sokkal többet fed el a "krémesítés" mint amennyi a plusz. -
kockasfuluny
csendes tag
Sziasztok!
Páromnak közeleg a születésnapja és imádja a whiskyket. Nos én teljesen távol állok a témától, csak netes oldalakról informáltam magam, de gondoltam itt is tudtok segíteni!Szóval, szeretném valami különleges whiskyvel meglepni. Tavaly a Cragganmore Single Speyside Malt (12 éves) whiskyt kapta tőlem, az ízlett Neki.
Esetleg valami ajánlásotok, mit érdemes még kipróbálni? -
Dorian
félisten
Aberlour-t tegnap este megkóstoltam, egyértelműen jobban ízlik tisztán, mint utána egy nagyon kicsi (desztillált) vízzel. A víz tompítja az ízeket. Krémesít, de erre itt semmi szükség, lehet, h magasabb alkoholtartalomnál igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest