Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Félig-meddig a témához kapcsolódik: tudtok BP-en valami olyan helyről, ahol lehet szivarozni (venni is) és whiskyzni? Rákeresve nem igazán találtam semmit. Fontos lenne, hogy ne legyen ez az eröltetett "high-end" körítés hozzá, hogy öltönyös csávók üldögélnek ott, hanem valami barátságosabb hely, ha van ilyen egyáltalán
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz Jhonny06 #1339 üzenetére
Folytatódik a rumos kalandozásom, a második egy Plantation Pineapple lett, első kóstolásra telitalálat. Olcsóbb árkategória, mint a Diplomatico, ezért gyengébb nedűt vártam, de baromi gazdag az ízvilága és ezzel együtt nagyon könnyen fogyasztható. Sajnos kb. bármennyit meg lehet inni belőle, annyira csúszik. Megkockáztatom, hogy még jobban is ízlik, mint a Diplomatico. Egyértelműen trópusi gyümölcsös, bár az ananászt egyelőre nem tudom kivenni belőle. Bátran ajánlom. A következő mellé egy Plantation XO 20th lesz. Nagyon élem most ezeknek az ízvilágát, jó kitekintés a whisky-k világából.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Ezer éve nem jártam erre, de örülök, hogy még működik a topic
Kis kitekintés a whisky-k világából, hátha elfér itt. Pár hónapja kóstoltam először rumot, de az valami kommersz, nagyon ízesített cucc volt. Valószínűleg emiatt is ízlett annyira. Viszont azóta furdal a kíváncsiság, hogy ki kéne próbálni valami normálisabbat, ezért beszereztem egy Diplomatico Exclusiva-t, erről jókat olvastam. Féltem tőle, hogy nem fog bejönni, de nagyon kellemes, már-már whisky jellegű cucc. Ami nem annyira tetszik, hogy egyelőre nem találom benne a hosszabb lecsengést, hamar eltűnik az íze. De mindenképpen kellemes csalódás így elsőre. Motivál, hogy kipróbáljak még párat.
-
Jhonny06
veterán
Elég gyenge a BF a whiskyneten.
-
Jhonny06
veterán
Én a 15-öt szigorúan tisztán ittam, viszont a 105 hordóerősségűnél kifejezetten írják, hogy "csak vízzel" és annak tényleg jót tett. Azért a 60%-ot nem árt higítani, az már marhatja a gyomrodat és nem mellesleg az ízek is jobban kijönnek.
Számomra a 15-ös annyira lágy, hogy nem láttam értelmét vizezni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Jhonny06
veterán
válasz flatline#2 #83 üzenetére
10-20k-s kategóriában már rengeteg whisky-t próbáltam, ár-érték arányban szerintem a legjobb a Glenfarclas 15 és a nálam sokkal tapasztaltabbaknak sem túlzottan más a véleményük.
Illetve füstösből a Lagavulin 16, de ezt nem ajánlom kipróbálás nélkül, az előbbit viszont simán.
-
-
Jhonny06
veterán
válasz jaffa 2843 #46 üzenetére
Néhány ezrest még rádobnék és Glenfarclas 15, valami olcsóbb helyen, a Whiskynet drágábban adja sajnos. Ebben az árkategóriában ez etalon szerintem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Tado Smart Radiator Thermostat X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest