Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2401) RG4L válasza PAtr0n (#2399) üzenetére


RG4L
őstag

Én most a Zérókra megyek rá, már két Ki-45-ös megvan. :)

Az A6M (japánul: 零式艦上戦闘機, れい しき かんじょう せんとうき, átírva rei siki kandzsó szentóki, azaz „nulla típusú elfogó vadászrepülőgép”) nagy hatósugarú japán vadászrepülőgép volt a második világháborúban, melyet a Császári Haditengerészet megbízásából fejlesztettek ki flottalégvédelmi feladatokra. A flotta 1940-ben rendszeresítette, ebben az időben a csendes-óceáni térség inváziója alatt mind sebességben, mind manőverezőképességben felülmúlta a legtöbb, térségben rendszeresített brit, francia és amerikai vadászrepülőgépet. A kiválóan kiképzett japán pilóták jelentős sikereket értek el az 1942-es év második feléig, légigyőzelmi arányuk 12:1 körül volt.

War Thunder: Gelesztaa

(#2402) Francia91 válasza RG4L (#2397) üzenetére


Francia91
veterán

Jó a Ki-45. Jól kapaszkodik és fordul, viszonylag gyors, és tűrhető tűzereje van, jó vele vadászni. Még a Zero-ok is jók, szinte minden gépre jól rá tudsz fordulni, vagy ha rajtajtad vannak, akkor simán lefordulod őket. Mostanában a japánokat húzom, még a B72A is elég jó masina :)

[ Szerkesztve ]

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#2403) PAtr0n válasza RG4L (#2401) üzenetére


PAtr0n
addikt

Jó kis leírás a zerokról ;) Azt tudtam, hogy sokáig uralták velük a japók a csendes óceáni légteret. Nagyon jól fordulnak, és rádásul gyorsak is. Az első változatoknak csak egy bajuk volt: a papír páncél, még a Peashooter is könnyedén leszed.
Nekem A6M3-ig vannak meg, ott már a tűzerejük is elég jó, meg a páncélzatuk is.

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#2404) Cseri0058 válasza PAtr0n (#2403) üzenetére


Cseri0058
őstag

na akkor majd én is elkezdem a japánokat...ha addig nem jön a tankos rész :)

Egyébként nekem az nagyon feltűnt, hogy rb-ben a német bf109 gépek nagyon jók. Ezt csak én tapasztaltam így?

[ Szerkesztve ]

(#2405) PAtr0n válasza Cseri0058 (#2404) üzenetére


PAtr0n
addikt

Azért tűnik fel, hogy jobbak, mert ott nem fordul elő az, hogy még egy duplafedeles papírsárkány is utánad megy földközelből, fordulóból 2000+ méterre miután te nagy magasságból és sebességgel lecsaptál. Ott tényleg meg tudsz lógni, nem úgy mint Arcade-ban. Ha úgy használod a BF109-et RB-ben ahogy azt kell, nehezen fognak leszedni. Arról nem beszélve, hogy a sérülésmodell is másabb, nem mondom, hogy többet bír a gép, de bizonyos struktúrális pontok nekem erősebbnek tűnnek.
A japókkal az eleje kicsit kínlódós, T1-ben egyedül a Ki-43-II ér valamit, én nagyon szerettem, T3-ig magammal vittem, bár csak meggymagköpködő, T2-ben meg egyedül a tőkesúlyos A6M2-N élvezet, az erős dupla 20mm gépágyúval, és rohadt jó fordulékonysággal. Persze ott már jön a taglalt Ki-45 is a 37mm-essel.
Összességében a japánokról elmondható, hogy T3-ig kicsit gyengék tűzerőre és páncélzatra, de a fordulékonyság kárpótol.

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#2406) Cseri0058 válasza PAtr0n (#2405) üzenetére


Cseri0058
őstag

elég kemény ellenfél a kis aircobrámnak a bf109 mindenesetre...

illetve egy kérdés
a játékban szereplő gépek mind léteztek? vagy van olyan mint a wot-ban hogy csak "tervrajzon" létezett?

(#2407) Szőrös  válasza Cseri0058 (#2406) üzenetére


Szőrös 
veterán

Mindegyik gépből létezett prototípus ami repült is . Papíron létező gép azt hiszem nincs benne meg a devek is azt nyilatkozták anno hogy ilyeneket nem is akarnak betenni.

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#2408) munnergep válasza Wans (#2400) üzenetére


munnergep
senior tag

Köszönöm!

"I like big fat men like you. When they fall they make more noise. And sometimes they don't get up."

(#2409) Cseri0058 válasza Szőrös  (#2407) üzenetére


Cseri0058
őstag

na ennek örülök. remélem a tankoknál is megtartják eme jó szokásukat! :)

(#2410) mikrosuttii


mikrosuttii
aktív tag

(#2411) PAtr0n válasza mikrosuttii (#2410) üzenetére


PAtr0n
addikt

Az orosz I-15 és Chaikákkal nem ér feszíteni! Túl OP-k T1-ben. Tessék a többi ágon is bizonyítani a dupla fedelesekkel! Nekem a rekordom 12 kill brit Nimrod és Fury-kkal :) Pedig azok tűzerőben lószar az oroszokhoz képest. Hajrá! :D

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#2412) mikrosuttii válasza PAtr0n (#2411) üzenetére


mikrosuttii
aktív tag

Pedig nagyon jó érzés ezekkel a gépekkel feszíteni :DDD.Csak kár,hogy nem gyorsak,bár ha meg azok lennének,nehéz lenne velük kanyarodni.Azért,látszik,hogy csak ezekkel éri meg (számomra) játszani.A már nagyobb gépek,mint pl. a Yu-k azok már nem nekem valóak - nehéz őket irányítani.A brit ágat nem fejlesztem,csak az oroszt,mondjuk már azt se,de velük játszom :D.

(#2413) PAtr0n válasza mikrosuttii (#2412) üzenetére


PAtr0n
addikt

Az tény, hogy nagy fun T1-ben játszani velük, de az oroszokkal később is az, mindvégig jó gépeik lesznek. Mondjuk én minden ágat húzok most már, na jó, kivétel az USA, de azokat is fogom hamarosan. Minden nemzet jó a maga nemében, próbáld csak ki őket!

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#2414) RG4L


RG4L
őstag

Srácok, BreeZeRr-el tök jól el szoktunk játszogatni, Tier 2-es gépeink vannak főleg, amcsik, oroszok, angolok főleg, bárki csatlakozhat, vegyetek fel ingame (Gelesztaa) és írjatok rám ha fennt vagyok, hátha egyszer össze tudunk hozni egy 4-5 fős squad meccset :)

War Thunder: Gelesztaa

(#2415) PAtr0n válasza RG4L (#2414) üzenetére


PAtr0n
addikt

Felvettelek ;)
Hátha összefutunk, bár nagyon rendszertelenül játszok, hála a munkarendemnek. Azért ha úgy van rádírok, amikor bent vagy. ;)

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#2416) Mister_X


Mister_X
nagyúr

Mivel WoT ingyen prémiumot ad, ha belépek, így ma reggel inkább WT-ztem egy keveset. Elég jó menetek voltak, két esetben is első lettem :B Kezdek ráérezni a gépekre, igyekszem a forgásokat is használni. Egyszer nem maradt más csak a Flying Boat, dühből lementem 4600m-ről 800-ra, hogy pontosabb legyek. Rám is szálltak a vadászok, mint a legyek, kicsit meg is lepődhedtek, amikor átvettem az irányítást a hátsó lövész felett (négyből kettőt leszedtem, egy elment, az utolsó meg csak kigyújtott végül).

Tényleg megszerettem a WT-t, mindjárt meg is lesz a 2-es szintű heavy fighter.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#2417) PAtr0n válasza Mister_X (#2416) üzenetére


PAtr0n
addikt

Ez a dühből alászállunk bomberrel taktika sokszor bejön ám, főleg, mert akkora káoszt lehet vele csinálni egy nagyobb tumultusban, hogy csak na :D Páran utánad erednek, de ha résen vannak a csapattársak leszedik őket rólad, sőt te is találsz ott sok fraget magadnak :)
A vezérsíkok manuális használata meg sok előnyt kovácsol a számodra, főleg éles helyzetekben.

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#2418) Mister_X válasza PAtr0n (#2417) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Igen, mindkettőre rájöttem :) Majd haver jön vadásszal, hogy legyen biztos fedezetem. A vezérsíkos vezérlés tényleg jól jön, az egyik ellenfelem alig bírtam leszedni, ügyesen manőverezett előttem, majd amikor kifogytam, ellentámadásba lendült. De én nyertem - aztán addigra jöttek neki segíteni és abba bultam bele, hogy nem vettem észre, hogy a szárnyaim tropára mentek és nem bírtam megcsinálni az alábukó manőveremet.

Amúgy realistic hogy megy? Figyelni kell az üzemanyagot és véges számú a lőszerem?

[ Szerkesztve ]

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#2419) PAtr0n válasza Mister_X (#2418) üzenetére


PAtr0n
addikt

Így van, realisticben fogy mind2. De inkább a skulóval spórolj, ugyanis ott már nincs célzássegítés! Na meg a gépek is valósághűbben viselkednek, nem villog annyit az instruktor, jobban is riszálja a farát a gép, amikor fordulsz, ésszel kell mindent csinálni, mert könnyen leszakadhat a szárny egy erős és gyors manővertől. A motort nem lehet örökkön túlhajszolni, mert besülhet, bizonyos gépeknek még le is áll egy erős zuhanás vagy manőver után, mert nem kap üzemanyagot. De újra be lehet indítani. Persze ami besült, azt már nem. :) Géppuska is beragadhat, csak a reptéren tudják megcsinálni. Egy szóval, izgibb az RB ha belejöttél, és ott nincs (még) annyi gyökér.

[ Szerkesztve ]

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#2420) Szőrös  válasza Mister_X (#2418) üzenetére


Szőrös 
veterán

RB : Korlátolt mennyiségű üzemanyag és lőszer , komolyabb sebzés modell ( jobban számít egy találat) ,jobban kijönnek a gépek közötti különbségek

PAtr0n : "és ott nincs (még) annyi gyökér."

Dehogynem , RB ugyan úgy tele van velük mint AB . :(

[ Szerkesztve ]

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#2421) Mister_X válasza PAtr0n (#2419) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Még megvárom a 2-es japán heavy fightert, utána fogok realisticozni, mert az A5M1-gyel és a kétfedeles gépekkel nem hinném, hogy olyan jó lenne. Az a gép (nem ugrik be a neve, talán Ki-45) amúgy milyen?

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#2422) Szőrös  válasza Mister_X (#2421) üzenetére


Szőrös 
veterán

Ha Japókat tolod akkor első Zérótól kezdve mehetsz RB-be , nagyon jó gép , könnyen vezethető és fordulékony. Sok sikerélményt ad a pilótának aki tudja használni.
Ki-45 nem rossz , erős sárkányszerkezet , erős motor . Viszont én a lövegeit nem szeretem , nagy a szórásuk és nem elég erős. Viszont a 102-es miatt érdemes velük foglalkozni , az a cucc az amcsi bomberek rémálma.

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#2423) Mister_X válasza Szőrös  (#2422) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Zerot is ki fogom kutatni, de a Ki-45-öt hamarabb elkezdtem kutatni, mert akkor még nem engedte az A6M-N-t kutatni. Bár a hidroplán zero nem nagyon érdekel, az igazi Zerosen az A6M1-gyel kezdődik nálam.

Ha bombával zuhanok le, nagyobbat szólok/lehet kamikázézni? :D

[ Szerkesztve ]

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#2424) PAtr0n válasza Mister_X (#2423) üzenetére


PAtr0n
addikt

Jó kis cucc a hidroplan Zero, a tőkesúly miatt kicsit lassabb mint a többi zero, de b*sszot jól fordul, és elég erős a fegyverzete. A japán heavy fighterek (ki-45) nagyon jók szerintem, a 37mm-es ágyú szakít, csak spórolni kell a skulóval, mert 15 fér bele. Csak akkor lőjj vele ha biztos vagy benne hogy talál. Bombázókat jó vele szaggatni, de sok fighter is rászalad szemből. One shot, one kill :) Ki-61-esek vadászok nem a kedvenceim, elég nagy a fordulókörük, és a korábbi változatok gyengék tűzerőben, cserébe viszont többet bírnak mint a Zero-k.

A bombával való lezuhanás nem feltétlenül eredményez nagyobb detonációt, mint egy üres gép esetében. Gondolod el, ha maga az elsütőszerkezet sérül a nem éppen szabványos becsapódás miatt, lehet besül a bomba. Nem tudom a játékban ezt hogy oldották meg, ez kérdés számomra is. Kamikazézni persze lehet, számít a becsapódás ereje a földi cuccok sebzésében. Volt hogy így fejeztem be Arcade menetet, 1 tankon múlott hogy veszítünk e, inkább belevezettem a tankba a bombázót, mintsem elvétsem bombával. :)

torz on borz:
Én nem ezt tapasztalom egyenlőre, de nem is RB-zek annyit mint AB-zek. Kábé 20/80% az AB javára.

[ Szerkesztve ]

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#2425) RG4L válasza PAtr0n (#2424) üzenetére


RG4L
őstag

Viszont ott a hátránya is... szerintem lassú, és a többi Zéró (főleg tier 3) jobban is fordul nála. Ha súlyosan megsérül a géped, és teszem azt még haza tudsz vitorlázni egy szervízre, akkor oké hogy lerakod a gépet a reptéren, de nem tudsz fele felszállni, ami szopás. Vízen meg nem igazán fognak megszerelni, ha van egyáltalán.

War Thunder: Gelesztaa

(#2426) munnergep


munnergep
senior tag

4 meccs, 4x lőtt le valaki a meccs elején.
Ha megkérdeztem, hogy miért akkor 3 nem válaszolt, 1 pedig azt mondta, hogy "rembered you". Köszi.

Átjöttek ezek az előemberek a wot-ból? 3 hete nem játszom azzal a fossal az emberek és a random miatt. Itt végre nincs random, imádom (pedig nem vagyok oda a repülőkért), erre a sok neveletlen, buta, fél-retardált senkiházi ezt a játékot is megtalálja.

Bocs, csak eddig itt nyoma sem volt ilyennek, (csak 3 hete gyűröm) és most ez jól meglepett.

[ Szerkesztve ]

"I like big fat men like you. When they fall they make more noise. And sometimes they don't get up."

(#2427) PAtr0n válasza RG4L (#2425) üzenetére


PAtr0n
addikt

Jójó, nyilvánvalóak a hátrányai, de AB-ben nem igazán van értelme leszállni, rengeteg időt elvesz, inkább bejössz másik géppel. Ha meg RB-t tolsz, ott nagy valószínűséggel lesz anyahajó, tehát víz, tudjuk jól hogy a japán gépek főként óceán felett harcoltak.

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#2428) Cseri0058 válasza RG4L (#2425) üzenetére


Cseri0058
őstag

Jó volt a szakaszozás! :D

(#2429) munnergep


munnergep
senior tag

Ha viszek magammal rakétát vagy bombát és kilövöm/ledobom ezeket, akkor a "visszatöltés" ideje alatt könnyebb annyival a gép vagy egy állandó induló súllyal számol?

"I like big fat men like you. When they fall they make more noise. And sometimes they don't get up."

(#2430) Fel válasza munnergep (#2429) üzenetére


Fel
addikt

RB módban igen, észrevehető, ha eldobtad a bombákat, ellőtted a rakétákat. AB módban én nem sok különbséget tapasztaltam..

(#2431) munnergep válasza Fel (#2430) üzenetére


munnergep
senior tag

Ok, köszönöm.

"I like big fat men like you. When they fall they make more noise. And sometimes they don't get up."

(#2432) Cseri0058


Cseri0058
őstag

a második p47-es thunderbolt-ot érdemes kifejleszteni?

(#2433) Malibutomi válasza Cseri0058 (#2432) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Igen. jó gép.

(#2434) Revolit


Revolit
senior tag

Én nem értem ezt a matchmakinget. Most már több mint felénél nagyobb tierű gépekkel rak össze, pedig tier2-ben vagyok, az egyik legforgalmasabban, nem igaz, hogy nem talál velem egy szinten lévő gépeket. Ráadásul még akkor is meg szoktam csomószor kapni a "legtöbb nálad nagyobb tierű gépet lelőtt" badge-et, amikor ilyen 2-3 killem van csak, ergo rajtam kívül szinte mindenki tier3-as.

Ez most tényleg ráállt az én sz*patásomra? Ráadásul a degenerált csapatba kerülök állandóan... senki nem foglalkozik földi egységek kiszedésével, jó, hozok bombázót, alacsonyan repülök mert mozgó célpontok, rám száll egy vadász, megfordulok, ott van vagy 6-7 csapattárs, ebből 2-3 1 km-en belül! És le se sz*rnak. Hagyják lelőnni a bombázót (engem), és nem vicc, 6-an üldöznek egy füstölő fightert. Szánalmas...
Ja, és ha én lövök 20mm-es ágyúkkal 100m-ről egy bombázót, kigyulladt mindjárt lezuhan, bejön mögém a k*cs*g, és elkezd sorozni a csapattársam! Ellenséget el se találja mert ott vagyok a seggében, nekem kell elhúznom gépet, mert leszed a balfék, aztán meg nem tudja kilőni mert lövi meggymagokkal a bombázó testét hátulról...

Ez mindkettő megtörtént tegnap este. Kicsit egy időre azt hiszem elég volt :P

(#2435) RG4L válasza Revolit (#2434) üzenetére


RG4L
őstag

Ez mindenkinél így van, ahogy nálam is...

War Thunder: Gelesztaa

(#2436) JackFeryll válasza Revolit (#2434) üzenetére


JackFeryll
őstag

Szvsz egy assist közel annyit kéne hogy érjen mint egy kill. Ez talán megoldaná ezt a jelenséget.
Egyéb esetben muszáj squadronban játszani ha nem akarsz idiótákkal repülni.
Szerencsére RB-ben azért szokott lenni (idegen) squadron a csapatban akikkel már jó lehet a csapatjáték.

(#2437) JackFeryll


JackFeryll
őstag

El is felejtettem 600 aranysast lehet szerezni vasárnap.

Már előre látom hogy amíg én egy jót fogok aludni addig a sok geek hajnalban is a gép előtt kockul, hogy megszerezze a +300 aranyat. ;]

(#2438) Dictator^ válasza JackFeryll (#2437) üzenetére


Dictator^
veterán

Csak annyi, hogy nyerni kell pár csatát?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2439) JackFeryll válasza Dictator^ (#2438) üzenetére


JackFeryll
őstag

Igen, csak játszani kell. Elég kényelmesre sikeredett. :)

(#2440) Revolit válasza Dictator^ (#2438) üzenetére


Revolit
senior tag

"Csak" :)
Könnyen hangzik, de engem most utál a matchmaking, szóval nagyon nem is reménykedem :DDD

(#2441) Dictator^ válasza Revolit (#2440) üzenetére


Dictator^
veterán

De jól látom, csak X ideig megy ? du 2-től 6-ig kell 7 win a maxos cucc-ra meg kövi nap du 3-tól 7-ig?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2442) Revolit válasza Dictator^ (#2441) üzenetére


Revolit
senior tag

Egy napon megy, hajnalban meg délután.

(#2443) Szőrös  válasza Revolit (#2440) üzenetére


Szőrös 
veterán

Mondjuk az MM-nek itt nincs olyan nagy jelentősége mint pl WoT-ban. Max ha kezdő biplane-ben ülsz vagy ha jet-ekkel dob össze a propelleres gépben csücsülve.
Amúgy leginkább a tudás ami számít , mennyire ismered a gépedet az ellenfélét és milyen jól méred fel az adott helyzetet.

[ Szerkesztve ]

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#2444) Cseri0058


Cseri0058
őstag

Gondoltam veszek egy kis aranyat prémnek. 2500 "goldot" akartam venni, gondoltam kb 2500 ft körül lesz. Ehelyett meg 4500 ft. Ez egy kicsit k@rva sok szerintem érte...

(#2445) Revolit válasza Szőrös  (#2443) üzenetére


Revolit
senior tag

Ezzel nem teljesen értek egyet. Nézd meg a #2434 hozzászólásomat is. Pl akkor mit csináljak, ha sz*rik a csapatom az objective-be? Meg ilyen kretének? Az ellen meg 2 perc alatt szétkapja bázisokat. Nem tudod megnyerni egyedül a játékot... Persze most több egymás utáni játékban is feltűnően a kreténebb csapatba kerültem, úgyhogy ezért is húztam fel magam, de mostanában tényleg mindig nagyobb tierbe rak... azért az is idegesítő kicsit, mikor bőven van játékos a saját tieremben is...

(#2446) Szőrös  válasza Revolit (#2445) üzenetére


Szőrös 
veterán

És ? A saját tieredben nem lesznek kretének szerinted ? Ez tier és MM mentes...

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#2447) JackFeryll válasza Revolit (#2440) üzenetére


JackFeryll
őstag

30 csatából csak megvan. Ja hogy az kb felöleli az időtartamot ? ... ;]

(#2448) rollaz válasza Cseri0058 (#2444) üzenetére


rollaz
tag

Eléggé egyértelműen ki van írva, hogy mi mennyibe kerül, így nem értem a felzúdulás okát.

(#2449) Szőrös  válasza Cseri0058 (#2444) üzenetére


Szőrös 
veterán

Akkor szólj az ukrán-orosz pajtiknak hogy kusshaggyanak le , így lejjebb megy az ájró is és olcsóbb lesz a gold.
Mert az ugye megvan hogy az aktuális ájró-forint árfolyamtól függ a gold ára is ...

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#2450) RG4L


RG4L
őstag

Valaki magyarázza már el nekem a Ki-45 tei heavy fighter értelmét... egyetlen 37mm-es cannon 15 lőszerrel, gyorsan jammel, gyorsan kifogy, folyamatos lövés mellett pedig szór, ezután experienced crew hiányában, majd' 40mp reload...

War Thunder: Gelesztaa

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.