Új hozzászólás Aktív témák

• mrots

tag

válasz tibor23 #7617 üzenetére

"Ha a telefonon állítom be a VPN-t, akkor megy minden, de akkor szerintem kikerüli az IP-sec csatorna a VPN-t."

Beallitas kerdese. A regi androidos telefonomon volt olyan opcio, hogy amig a VPN nem epul fel, ne kuldjon semmilyen adatot semerre (leszamitva a VPN felepules csomagjait).

Azt irtad, a VPN-t a routereddel epitetted fel - ilyen esetben a telefon nem is tud rola, hogy VPN letezik egyatalan, o csak megy arra, amerre a gateway mondja. Az, hogy minek gondolja magat (melyik orszagban levonek) az attol fugg, hogy aki kerdezi, milyen geoip adatbazist hasznal. Nem allitom, hogy mind drasztikusan kulonbozo lenne, de vannak kirivo esetek amikor egy-egy IP tartomany egy, nehany, vagy minden geoip adatbazisban rossz orszagban levonek van nyilvantartva. Ezen segiteni nem nagyon tudsz de ma mar nem annyira gyakori.

"ESim-et nem tudom hogyan tudna befogadni egy router, ha egyáltalán lenne külföldi Esim-em"

A kerdes megint az: mi a router? Egy telefon is lehet router. Olyan routert, ami fizikai simet befogad, nyilvan mind ismerunk. Olyan routert ami esimet, en meg nem lattam, de nem allitom, hogy ne letezne.

Új hozzászólás Aktív témák