- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeon.hu
nagyúr
Úgy érted, hogy a topik részletes keresője nem működik nálad?
Jelentsd a hiba topikban.Szerk.
Érdekes, a link "átirányítási körbe került", nem nyitja meg... -
yourname
csendes tag
Más szolgáltatók, amik a fórumon előfordultak
hazai:
neophone,
fonio,
ephone
voipshop
reengerNekem a voipshop-pal és a fonioval van szerződésem, ezek jók. A múltkor zoiper / fonio / Ildi-s mobilnettel tisztább volt a vezetékes szám hívása, mint gsm-en. A hívásdíjak miatt -nekem- tartalék vonalnak jönnek szóba. A rendelt (vezetékes) számot írják ki, ha erről hívsz, nem a mobilszámodat.
külföldi (ami itt szóba került már, és nem dellmont):
callwithus
nymgo
+ sok egzotikus szolgáltató/megoldás előfordult egyedi hívásirányokra a hard userek részéről -
jozsi968
tag
Áruld már el, mit nem értettél goop fórumtárs hozzászólásán ! ??
Azt kérdezted: " Más egyéb ötlet, szolgáltató, amivel kicsit többért kicsit jobb minőséget kapok?"
Erre Ő azt válaszolta: "De van, a magyar olcsóbbak közül az ephone és fonio, a nemzetközi percdíjak nem vészesek, minőséget nem tudok mondani, magyar országra kiváló, külföld passz. Tegyél egy próbát."De ha már itt tartunk , a Neophone-t is megnézheted!!
-
-
Stanlee
őstag
A VoIP nem a te baratod, ha a puszta kozepen akarsz edge lefedettseg mellet, tobb szazas pinggel, jitter-rol nem is beszelve, meg oriasi packet loss mellett olcson telefonalni. Oda valami mas szukseges.
A voip-nak is meg kell adni azt, amire szuksege van:
-savszel: kodektol fuggoen 20-120 kbit/sec (fel es le iranyban kulon-kulon)
-alacsony ping es jitter a szolgaltato fele
-par % packet loss
-QoS a voip-nak, kulonben hiaba van nagy savszel, ha mondjuk a torrent miatt a voip csomagok nem jutnak ki meg be idoben, akkor a minoseg ratyi lesz, hiaba van gbit otthon
-jo routing a szolgaltato fele... -
KTU
addikt
Általában ha probléma van a Delmont klónokkal az user error. Ezt így leírva elég meredeknek tűnik, de.
Eszköz probléma, vagy idesorolom a nem megfelelő netkapcsolatot, mivel az is a user választása, mire gondolok;
Hétvégén voltam egy ismerősnél, és "mindig verte a mellét" hogy nála milyen jó a net és TV szolgáltatás mióta átment a telekomhoz.
A wifijéről nem tudtam telefonálni semmilyen VoIP alkalmazással / szolgáltatóval.
0,4 - 0,6 Mbps feltöltés,
le 10 Mbps.
Közben a neje és gyereke netezett.
Nálam pár hónapja ennek az értéknek a dupláját mértem átlagban, és szerintem az is rossz volt, persze csak akkor ha más is intenzíven foglalta a sávszélt.Viber - Delmont kavarodás,
Lehet bármilyen jó neted / eszközöd, ha a hívott félnél a viberen landol a hívás és épp van valamilyen elégtelen netkapcsolata.
Mert sokkal jobb lenne ez esetben ha nem lenne nála semmilyen.Ha mégis probléma van a Delmontokkal, akkor az ide a topikba be van írva.
Szerintem ha drágább VoIP szolgáltatást választasz az se lesz megfelelő a számodra.
Delmont árak felett itthon már inkább valami flottás csomag, hűség és nagyobb (pl. 1000Ft feletti
) havidíj nélkül, mobilnettel. Alfa 11
-
KTU
addikt
RINGO árak:
Mobile
Show less 3.5 $ cents/minAll Mobiles 3.5 $ cents/min
Tesco Mobile, Upc Mobile, Vodafone Mobile 6.1 $ cents/min
Pannon Mobile 5 $ cents/minLandline
0.3 cents/min 0.3 cents/min
Magnat
veterán
Igen, azt láttam, általánosságban írtam, mivel valszeg azért az árért már lehet találni itthoni flottás csomagot, ami helyi hívásban gsm alapon is olcsóbb, erre értettem
Az a baj, h ha nincs stabil neted meg jó eszközöd, akkor nem fog működni ... szóval ha mondjuk Thaiföldön a Dellmont szerverét nem éred el stabilan és kis pinggel, akkor nem lesz az igazi, hiába jó a szolgáltató. Persze simán lehet, h a telefonhívás sem lesz az igazi. -
Stanlee
őstag
Talan az ephone. Dragabbak a percdijak, de biztosan nem dellmont klon, nekem a minosegre eddig nem volt panaszom. Magyar nyelvu weboldal, prepaid, kartyaval is feltoltheto, ad magyar vezetekes szamot. Magyar support. Ha nagyon nagy bajod van veluk, leutazol a szegedi irodajukba. Amit nem adnak az a tetszolegesen beallithato hivoszam kijelzes. Ha a dellmont ar kell, nincs alternativa.
-
Stanlee
őstag
-
csipuka
senior tag
Koszi a linket, oket nem ismertem.
A T probal fiatalos lenni, es megmozgatni a piacot, mert o a legkisebb itt a 4 kozul. A varosi lefedettsege nem rossz, de ha kimozdulsz, akkor elegge gyer. Nekem is ok voltak, de most AT&T-zek.
Mostanaban eleg sok ujdonsagot hoztak ki, kicsit megkavartak az allovizet.
Ez a plan amit linkeltel tenyleg jo annak aki sokat sms-ezik, keveset beszel. Azt tudni kell, hogy itt a bejovo hivas is beleszamit a percekbe, vagy a bejovo sms. Nna ez az igazan oppo. -
zseko
veterán
a vállalkozó kedvűbb (üzletileg) ismerősök inkább telefonálnak ... aki inkább alkalmazotti mentalitású, annál a text a nyerőbb.
Szeretnék vállalkozni, csak változtatni kell a mentalitásomon, így jelenleg alkalmazottként dolgozom, ám mégis inkább telefonálok mint sms-ezek. Ebbe biztos belejátszhat, hogy 200 perc beszélgetés van a havidíjban, ám az előzőben volt havi 200 sms is, mégse küldtem el két év alatt összesen 80 db-ot sem... igaz nem én vagyok a világ közepe a haveri körben
-
csipuka
senior tag
Gondolkodtam, hogy valaszoljak-e egyaltalan, mert en is az usa-ban elek jelenleg.
En kifejezettem azt nem komalom, hogy a telot nem veszik fel, hanem hagyjak uzenetrogzitore futni, es majd eldontik, hogy visszahivjanak vagy sem. Ha en is igy csinalnam, akkor mikor lenne ebbol beszelgetes? Ez igy verbalis sms csak. Ezt foleg a sracnak a blogja jutatta eszembe. Minek van telefonja, ha nem akarja hasznalni? Ha o akar valakivel beszelni, akkor meg a masiknak egybol legyen jo?Anyam szokta mondani, hogy nem hiv, mert dogozom. Megmondtam mindenkinek, hogy engem barmikor lehet hivni, legfeljebb nem veszem fel, ha nem tudom es visszahivom kesobb, vagy felveszem es meg kerem, hogy beszeljunk kesobb. En igy szocializalodtam.
Vannak amcsi ismeroseim, akik sms-eznek, de nincsenek annyian, hogy iteletet mondjak, de en mar leszoktam rola regen, ha valamit le akarok tudni akkor telefonalok. Nekem sokkal effektivebb, nincs a gyerek mellett csetelesre idom.
Az igaz, hogy eleg sok unlimited talk/text csomag van. Hasznalja mindenki, amelyiket szeretne. -
LámaZ
addikt
Én értem, amiről írsz.
Az SMS univerzális platform, de nagyon fapados. Chat (IM) téren meg túl sok alkalmazás van, ki ide regel, ki oda. A jövőt mégis a VOIP-ban látom SZEMÉLYES kapcsolattartás terén. Üzleti, szakmai téren az e-mail verhetetlen.
Abban igazat adok neked, hogy engem is baromira zavart, amikor az apróhirdetésemre telefonon hívtak. Fél órát beszéltem, végül nem vásárolt a potyázó, csak tőlem tájékozódott. E-mailnél legalább az ember készíthez GYFK-t, FAQ-ot, így nem vész kárba annyi idő. Már nem is adok fel apróhirdetést tel.számmal. -
Palkova
tag
Tök jó, hogy (majdnem) ingyen telefonálunk - de ez igazából már senkit nem érdekel.
Már hogyne érdekelne!
Mi például több mint 4 éve csak VOIP -on telefonálunk.
Sokat hívunk kínai mobilt és vonalast ( Ingyen vagy max. 0,35 Ft./perc ) Mibe kerülne ez hagyományos telefonon?Szerintem nagyon is terjed, épp a napokban állítottam be egy volt tanártársamnak VOIP szolgáltatást.
És nem véletlen, hogy a T. kábelrouteren blokkol néhány VOIP szolgáltatót (VOIPSHOP, akinél a behívószámom él már 4 éve) Ezért kellett lemondanom a kábelnetet és visszatérni az ADSL kapcsolatra!
Palkova
-
betyarr
veterán
kifejezetten utálok sms-t írni,pláne ha valaki visszakérdez a sajátjában,amire nekem válaszolnom kell.sokszor inkább felhívom és nem pötyörészek.amíg megírok egy sms-t,addig a fél életemet megbeszélhetem a másik féllel ha felhívom.idejét sem tudom mikor írtam utoljára sms-t.
-
Én azt nem értem, hogy egyáltalán hogy talált ide ez a cikk ebbe a VOIP telefonos (beszélgetős) topicba..
Hadd ne kelljen már magyarázni hogy más ország, más szokások..
és mi a megoldás? Használj amit akarsz. Ha chat akkor chat, ha beszélgetés akkor beszélgetés.
Ne generáljunk már a semmiből problémát... -
otps
aktív tag
@CineDOG1
@fordfairlane
@betyarr
@SomatomHonnan veszed, hogy senkit nem érdekel? Szerintem aki itt fórumozik, azt elsősorban ez érdekli.
Esetleg a hivatkozott 2 perces cikket is hozzáolvastátok? Köszönöm. Csak hogy perspektívába helyezzük a dolgokat. A fenti idézetre is meglesz a válasz.
Tudom, a cikk angolul van; az angol nyelvről meg ennyit:
http://blog.savingprivateblue.net/post/93119093893
A szerző szerint: ma az emberek 50%-át kifejezetten idegesíti, ha egy másik ember felhívja őket telefonon. Ok, a példa amerikai, de ugyanez az élmény nekem itthon is megvan; mind hívóként, mind hívottként. Konklúzió: használj SMS-t. Ami Angliában, Amerikában sokkal olcsóbb, mint itt; az emberek kb. azon csetelnek; itthon meg drága az átlagembernek; a magyar mobilkommunikáció: broken
; nincs az - angol, amerikai - SMS-hez hasonló, általános, mindenki számára elérhető, széles körben elterjedt "cross platform" kommunikációs csatorna.
@fordfairlane
Honnan veszed, hogy senkit nem érdekel? Szerintem aki itt fórumozik, azt elsősorban ez érdekli.
Arról van szó, hogy nem csak mi VoIP-osok telefonálunk egymás közt, hanem átlagban mondjuk a magyar átlagpopulációval; vedd figyelembe az átlagember technikai felkészültségét; mobilnet- és okostelefon ellátottságát; okostelefonból valamennyivel több lehet, mint mobilnetből, ill. a statisztikák együtt számolják a telefonost a stickes mobilnettel:
http://www.hwsw.hu/hirek/52032/eu-europai-unio-mobil-internet-penetracio-magyarorszag.html
http://www.hwsw.hu/hirek/52058/nmhh-ariosz-mobilnet-mobiletelefon-tv-internet-piac.html
Persze, a magyar ember leleményes, van, akivel viberezel, van akivel Facebook/Skype chatlesz, van akivel Google hangouts-ozol (iChat, anyone?); de ahány ház annyi szokás; töredezett a rendszer (nem kényelmes); ill. sokan ki is maradnak; lásd fent.
-
Szerintem te nem tudsz Dellmont klónt indítani, és max local reseller azaz "feltöltés árus" lehetsz.
Illetve lehetsz viszonteladó, de nem leszel olyan olcsó mint a BC.
-
-
törölt tag
Nem mondom, hogy nem örülnék egy Tapatalk lehetőségnek, de megértem az indokaikat, amiért nem teszik kompatibilissé az oldalt. Ezen kívül viszont én elvagyok itt. Most is 10mp alatt találtam rá a korábbi hsz -edre. Mindezt Androidon, mivel én asztali környezetben is ARM Androidot használok (Android miniPC). Szvsz. inkább Neked kéne kis rutint szerezni a fórum kezelésében, ha nekünk, többieknek ezzel nincs problémánk. Egyébként sem tartom etikusnak egy fórumon a "csináljunk másik fórumot" ötletelgetést.
Ami a reagálást illeti, én erre válaszoltam korábban (csak egyet kellett visszalapoznom): #9923.
Kicsit mindketten tévedtünk. Én abban, hogy Te Callback -et írtál, ami menni fog 1X2G + 1X3G slotokkal is, mivel a hívás kéréshez elég a 2G, a többi úgyis GSM -en megy.
Te abban tévedtél, hogy Callback esetén ugyanúgy aktív a GSM hálózat, hiszen ezen bonyolódik a kimenő hívás.
Nem használok Vibert, ezért nincsenek vele tapasztalataim, hogy miként tud vele DS -be menni a teló (ha tud), miközben a fogadás -figyelés aktív marad. -
LógaGéza
veterán
-
törölt tag
Korábban reagáltam egy felvetésedre. Akkor kimaradt egy infó, ami talán lényeges lehet a számodra. Nekem nincs MTK -s telóm, de tudomásom szerint a két slotból csak az egyik 3G -képes. Tehát az megy, hogy abba a netes kártya, a másikba a GSM. De szerintem 2X3G kapcsolatot nem tud lekezelni. Ennek nézz utána!
Szerk: hú, kicsit egymásba bonyolódtak a hsz. -eink.
De, ki tudja lőni az alkalmazást. Sőt, Te is kilőheted, vagy kilövetheted automatizáltan is. De akkor mi figyeli/fogadja a bejövő VOIP hívást?
-
törölt tag
Feltaláltad a Spanyolviaszt.
Egy párszor már vázoltam, hogy én így használom. Azt is írtam, hogy korlátozás alá esik, mivel szabvány porton kommunikál. Igen, vezetékes hívásnak minősül. A Telenor 7Ft/perces vonalas hívója is "megeszi" vonalasként. A remélt üzemidő növekedés nem reális. Sőt! Ha aktív a fogadás opció, akkor a Reengernek állandóan futnia kell, hogy reagálni tudjon egy bejövő hívásra. Ezért a teló sokkal több energiát emészt fel, mivel nem tud DeepSleep -be kerülni.
-
club1
veterán
A címfordítás lényege, hogy egyetlen publikus ip cím mögé betesznek egy rakás felhasználót. Logikusan ilyenkor a publikus ip felől (a net irányából) nem lesznek elérhetőek a natolt felhasználóknál futó szolgáltatások, mivel azok elérését egyesével kellene a natolást végző eszközön beállítani, ami ugye változó ip címeket használó mobilnet felhasználóknál nem igazán lehetséges. Így gyakorlatilag a nat megakadályozza a mindkét irányú kapcsolódást igénylő programok (pl. vpn) működését.
-
club1
veterán
Folyamatosan változik hogy melyik szolgáltató melyik csomagjában épp melyik voip kapcsolat tiltott/akadályozott. A legjobb rendszere a Vodának van, ők meglepő dolgokat is tiltanak, a legtrehányabb a Telenoré, ott ad hoc kapcsolgatják az ilyesmit. Ami tuti: Többnyire az opciókon tiltják a voipot, az adatkártyákon pedig abszolút nem.
-
Megcsináltam a FB-on keresztüli lekérdezéseket, callback is indítható volt, de nem tettem publikussá, mert Klikk-kel havi 100 forintért van mobilnet (callback kapcsolási díj drága: 13 forint), és az fvd jelszót is eltárolom, amit idegenre én sem bíznék.
Jelenleg rebvoice-on gondolkodom, saját feltöltést osztanám meg ingyen ismerősökkel, napi 5-10 sms limittel, saját számot beállítva nekik, weboldalon keresztül küldhetnék az sms-eket, automatikus nemzetközi kódolást használva (ékezeteket átalakítani, hogy 70 helyett 160 karakter legyen az sms hossza), saját telefonkönyv, elküldött sms-ek, időzített küldés...
Telenor Klikk: 300 forintos Praktikum +Net kártyát (most világos kék színű 20x20x0.5 cm-es fóliás csomag) keress Tesco-ban vagy benzinkutakon. Beregisztrálod Telenornál (csomagolás időpontja hátul van, 15 hónapon belül aktiválható), utána 1741-es számon Klikket megrendeled, 3 hónapig ingyen van havi 100 mbyte neted, 300 forint / 3 hónap = 100 forint / hónap és hálón belül a 300 forintot is lebeszélheted.
3 havonta új kártyát regisztrálsz, érdemes 1 bontatlan csomagot tartalékba otthon tartani, ha lejárna az aktuális sim, ne akkor kelljen rohangálni az újért, hamar elkapkodják.
#9241 glaci: évekig megmarad az egyenleg, én 1.5 év után is fel tudtam használni, szóval itt nincs 1, 3, 6 vagy 12 hónapos határidő, mint a magyar szolgáltatóknál.
Engem nem zavar, hogy a híváslistámban megjelenik a voip is, mert rendes hívásom havonta ha 1x van, 40 forintot nem fogok fizetni percenként, ha 40 fillért is fizethettek. Havidíjasoknál viszont gondot okozhat ez.
-
-
törölt tag
Egy csomó klónnál el van írva a weboldalon (meg sztem az adott klón klienseiben is, mert nekem az ActionVoip kliens szerint nem elérhető ez a hívásmód). Írjad budapesti számként! 003618........ Ha így indítom az alap Androidos tárcsázóból, akkor működik (ha az egyéb feltételek adottak, pl. regisztrált telefonszám).
-
Sitib89
csendes tag
Ha Callback-et akarsz használni akkor nincs...
De azt tudnod kell, hogy Callback-nél fizetsz egyszer kapcsolási díjat meg kétszer percdíjat! Ehelyett ha SIP klienset használsz nincs kapcsolási díj és csak az egyik fél percdíját fizeted (természetesen a hívottnak megfelelőt). Ez lényegében ugyanaz mint amit a MobileVoip progi csinál csak nem "Call Back" hanem "VoIP Call" funkcióval. Azaz itt már komolyabb net kell mint 10MB/hónap (Tesco ingyennet). -
allfinanz
senior tag
Ha a diginél van előfizetésed (műholdas v kábel tv, internet, telefon, akármi), akkor mobilnetet kedvezményesen adja, a legolcsóbb 1GB = 1500, de a 2 GB is csak 1900 Ft.
Most készül (talán októberre lesz kész) a digis 0621-es VOIP rendszer, amivel a többi vezetékes digist ingyen hívhatod.
Digis mobilnet + digi 21 és a digis ismerősök ingyen hívnak az asztali vezetékes telefonjukról.
Ez a 21 ugyanolyan lesz, mint pl. a neophone, tehát kell hozzá VOIP szoftver.
Viszont ezen a mobilneten még nincs korlátozva a voip. -
-
Sitib89
csendes tag
Jól mondod. Ugyanaz mint az enyém, de ettől jobbat még nem leltem (régi telóra). Nem tudom milyen kodekeket használ de a kapcsolat sávszélességéhez igazodik, így mindig jó a minősége, még lassított netnél is. Meg nemcsak telszámokat hanem sip: címeket is lehet hívni. Az automatikus hívásfogadást pedig ki-belehet kapcsolni. Accountok száma ha jól tudom nincs korlátozva.
Az egyenleginfót és az SMS írást nem tudja, gondolom azért mert az nem SIP protokollon megy. Ez meg ugye SIP kliens.
Ja Callback sincs rajta.
Alapcucc de abból a legjobb. -
betyarr
veterán
minimum 90 nap kihagyás kell.tehát 2x1 hónapig akciós,utána 90 nap eltelik és újra azon az áron kapod.ez azt jelenti,hogy pl. két egymást követő hónapban használod a T kedvezményét,aztán két egymást követőben a blue-t.a fennmaradó egy hónapban meg megoldod valahogy.én a 100 és a 133 megás csomagokkal nyomom,a fennmaradó 1 hónapban meg az akciós 500-assal a T-től.azt csókolom.
-
huan
őstag
Ennél a djuice reload net -nél van jelenleg úgy jobb, hogy nem kell előfizetni és nincs túlforgalmazási díj?
Ez ugye jobb mint a Netezz Mobilon 100 MB, mert 100Mb után 33 Ft/MB-ért adják a megákat, a reload meg akkor is csak 5 Ft/MB, igaz? -
betyarr
veterán
[dehogynem]
bár ez lényegében off. -
A legutolsó MobileVoip-ban ha tárcsázóból indítod a hívást, akkor nem ajánlja fel a MobileVoip-ot, eggyel korábbi verzióban ez még működött. Én a MV programot indítom mindig, mert normál gsm hívásom nincs, de van aki ezt a funkciót hiányolja.
Android-ra Play áruházból telepíts mindent, frissíts amit lehet, google-ben: "program neve.apk"-ra találsz régebbi verziókat.
-
Roaming adat alapból tiltva van amíg be nem kapcsolod.
És igen, az Android egy amerikai termék, és mivel ott töredéke a mobilnet ára az itthoninak, ez az igény fel sem merült.
Illetve valószínűleg azért sem törte magát a Google ilyen funkció iránt, mert akkor jönne a sok h.lye júzer, hogy miért nem megy xy app... jamert hogy nem ért hozzá, vagy a kisfia szivatja, és poénból bannolta a nagydudák appot xDA harmadik világban pedig megfizethetetlenül drága a mobilnet, szóval ott be sem kapcsolják...
-
Net tiltásra pl. Android Firewall - wifi-nél any app, data-nál (mobilnet) csak a voip programok legyenek bepipálva.
Wifit kikapcsolhatod callback indítása után, de ha a wifi támogatja, akkor callback helyett voip-ot is indíthatnál, természetesen a wifi hatósugarában kell maradnod.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!