Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Mykroft
üzenetére
Ezt csak úgy itt hagynám a múltkori beszélgetés margójára.

Hyper-V és GPU-P a megoldás lényege. Egyedüli szépséghibája, hogy a host-on futtatott dolgok nagyobb prioritást élveznek, ami megöli a teljesítményt a VM-eken. A VM-ek egymás között meg elvileg jól skálázódnak, GPU-P is elvileg testvériesen osztja a VRAM-ot, a grafikus teljesítmény meg skálázódik igény szerint (kell az FPS limit és akkor nem fojtják meg egymást). Nagyrészt fut minden, egy-egy egyedi esetet leszámítva. (Davinci Resolve fekete képernyőt ad VM alatt, az csak a Host-on hajlandó futni.)Win frissítések ellen meg lehet group policy-val védekezni, szóval elvileg 24/7-re is mehet a kliens Windows némi trükközéssel.

-
Teasüti
nagyúr
válasz
kraftxld
üzenetére
Ez szomorú. Ahogy nézegettem a YouTube-on, most kezdi felkapni a virtualizációt szélesebb körben az egyszerű felhasználók.
Közben épp GPU-P/V a téma több helyen is, amit most durrantottam be sikeresen itthon a Geforce kártyán. A kezdeti próbálkozások teljesen sikeresek és mindez egy Pro kliensen megvan 15 perc alatt, ingyen.
Már csak vmi kompetens RDP kéne hozzá, amin van hang, usb beviteli eszközök, meg smooth 60 fps és révbe értem. -
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Hyper-V kérdés elfér itt? Nincs külön topikja és úgy tűnik itt gyülekeznek a VM szakik.
Lehetséges készíteni VM-et egy normál telepítésű OS-ről? Le lehet klónozni valahogy?
Köszi! -
Teasüti
nagyúr
Eeegen, azt néztem, hogy vSphere ami még tudná ezt, az vmi $$$$, szóval olyanom nem lesz.
A 129 dodós Workstation Pro még beleférne, csak az ugye nem tud ilyet.
Unraid-ről tudok még, mint alternatíva. Az is ennyiért megy és elvileg játékosbarát VM-eket is tud kezelni. Van más is még, ami szóba jöhet? -
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kraftxld
üzenetére
ESXi-nél azt írják bare-metal, vagyis type 1. Ez ha jól értelmezem, akkor a host OS helyére megy fel és ebbe boot-ol a rendszer. Tehát nem programként telepítem egy meglévő OS-re, nem? Ez nekem laikusnak egy OS-nek tűnik. Például Windows alatt is a Hyper-V ha engedélyezve van, akkor maga a host Windows is virtualizálva lesz, azt írják. Ebből nekem ugyancsak az jön le, hogy egy type 1 hypervisor az kernel szinten fut.
-
Teasüti
nagyúr
Üdv ismét!
Vmware Workstation/Player nem tud PCI passthrough módot?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Mykroft
üzenetére
Hmm, jogos. Arra nem gondoltam, hogy a host nem tud rendelkezésre állni 24/7.

A gép kihajtása nem hangzik nekem rosszul amúgy. Azért van. Ha nem csinál semmit, akkor csak egy drága vasdarab, ahogy a fémiparban mondani szokás a gépekre.
Akkor egyelőre maradok a hagyományos személyi számítógép vonalon, max kipróbálok egy-egy VM-et úgy játékból. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Mykroft
üzenetére
Kamera rendszert azért gondoltam kitenni PC-re, mert a szoftverek sokkal flexibilisebbek, mint egy célhardver. Gondolok itt főként AI képfelismerésre (személy, autó, stb.). Egy Youtube példát nézve VM-en belül úgy két magot lefoglal egy 7. gen i7-ből, meg vmennyi ram, meg dedikált HDD a gépben. Azt hinném ha veszek egy 12 magos processzort, azzal vígan menne minden egyszerre, 32-64 giga ram társaságában. Render és játék együtt nem lenne erőltetve, de ha a játék maga csak ilyen 30-40% terhelést ró a kártyára, azt hinném azért eldöcög mellette egy videóvágó szoftver vmi minimális prioritással.
Bilibe lóg a kezem?
Háttértárból tudnék építkezni. 3 SSD, több HDD is tervben volt eredetileg is (akartam építeni Tiered Storage Spaces kötetet), ezeket szét lehetne osztani ha úgy adódik.
RDP-re meg szerintem elég lenne a Steam Remote Play is. Bár ez még kérdőjeles ilyen környezetben. -
Teasüti
nagyúr
Csak a gond, h nem tudok kitermelni két gépet. Az már egy jobb használt autó ára lenne. Így is a 800k-t karcolja az új gép...
Ezért gondoltam, h akkor inkább legyen a videóvágós gépem megosztva - kellően erős lenne, főleg a linkelt videóban lévő 1st gen Ryzen-hez képest -, de nem úgy, h előtte ül fater mondjuk, ha játszik. Hanem én is tudjak közben ilyesmiket csinálni, mint most ezt megírni.
Akkor menjen non-stop, hogy bármikor lehessen indítani bármit, de akkor már ezen lenne a házi szerver is, térfigyelő kamerával, stb. Ha kisajátítanám a gépet, akkor ott lenne egy drága konfig, amin néha videót vágok, de amúgy csak idle-ben webezek meg multimédiázok.
Fater jelenlegi gépe meg vígan tudna "klienskedni", de amúgy már nyugdíjazni kéne, mert 12 éves konfig. Az ő játékai mondjuk még elvannak rajta (World of Tanks, March of Empires). De már kezd sűrű lenni a megmagyarázhatatlan kékhalál is, pár napi rendszerességgel. Konzol nem annyira szupi, mert az külön platform, kezdhetné elölről a sok éves fiókjait (mondjuk WoT esetén, nincs cross platform).Ezt tényleg olyan nehéz összerakni, mint ami a videóban volt látható? Megfogott a VM ötlete, mindjárt tennék rá négyet kezdésnek. Nekem egy melós Win10, egy hobbi Linux ismerkedni, faternak Win10 játszogatni, meg vmi házi szeró külön.
#5407Mykroft
Faszappan. Win10 host esetén (Dx12) kb mennyi bütykölésre számítsak, mondjuk egy Linux-os példával élve, ha vki nulláról kezdi azt is? Órák? Napok? Hetek? -
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Totál fogalmatlan volnék, még azt se tudom mi a különbség a VMware Workstation Pro és Player között. Egy-egy dologra rákerestem a topikban és bíztató dolgokat találtam.
Jönnék rontani kicsit a levegőt.
Nem tudom ez lehetséges-e, de egyelőre még sötétben tapogatózok.
Mivel elég drága manapság a PC és legalább két felhasználó volna a családban, ezért ha új gépet úgy építenék, akkor abból vmi közös használatú dolog lenne. Na de ezt vmi házi szerver alapon képzeltem el, amin nem csak apróbb szerver feladatok lennének, mint egy NAS-on, hanem teljes értékű PC-ként szeretném használni távoli asztali eléréssel (helyi hálón), egyszerre több felhasználóval, akik közül legalább egy játszana is.
Néztem Youtube-on manapság már nem probléma komoly játékokat is futtatni VM alatt, szóval ez lenne az egyik feladat.
Az itteni 2013-as kommentek közt sutszi pedzegette, hogy egyszerre akár több VM is osztozhat a VGA-n, vagyis konkrétan több játék is futhat szimultán, persze ha van elég kraft a gépben. Viszont ha jól értem akkor a VM úgy fut a host-on, mint bármilyen másik program: ablakban.
Hogy tudnám megoldani, hogy hálózati gépen ("vékony kliens") legyen használható a VM? Úgy, mintha helyi gépen futna a Win, vagyis beviteli eszközök, audio, perifériák és a teljes interfész a vékony kliensen vannak?Gyakorlatilag egy DIY Geforce Now megvalósítása volna a cél más egyebek között.
Ebben van vkinek tapasztalata?
Szerk:
Itt miért ingyenes a Player és itt miért nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- PlayStation 5
- E-book olvasók
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- PlayStation 4
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Spórolós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Disk2vhd bája éppen az volt, hogy live OS-t is tud klónozni.