- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 18:48 Téma összefoglaló
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Vaterafutárral kell feladni!
MPL-el 1-1,5k és 150.000-ig van biztosítva, következő munkanapra ott van...ennyi...
5820k-t is adtam már fel. -
#Morcosmedve
veterán
Mondjuk az 1333CL9@1,5V-hoz képest az általad írt 1600 nem nagy ugras. De persze, en is arra utaltam, hogy oda kell a levego, a VRM-re szinten, stb.

-
#Morcosmedve
veterán
A LowProfile Corsair Vengeance nekem is sütött, igaz 1866CL9@1.5V gyárilag. Az el van méretezve rendesen.
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Ez nem tudom mennyire az épített vizes téma, de a blokk nagy óvatosságot igényel, mert plexis és iszonyat könnyen reped/törik. Ezen kívül én nem gondolnám, hogy előnye van, mert oké, szerelhető AIO, viszont a blokk necces, amúgy meg a radi ami "érték". Ha AIO, akkor H110 még mindig, egy jó ventivel mellette.
-
#Morcosmedve
veterán
köszi a válaszokat!

-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Latom irtal oda is!

-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Pumpa fordulat variálás?
Én egyébként ezért akartam már eredetileg is 280x140x60-as radit. Ki lehet számolni mekkora a hőleadó felülete.
A jelenlegi tervezett: (360x120x26)+(280x140x45) bőven lepipálja az eredeti tervet is és ezek szerint igaz, hogy hiába emeled a fordulatot, nem fog sokat hozni
Én igy hiszem, ezért is adtam fel a venti keresést, mert majdhogy nem mindegy...halk legyen és jó statikus nyomás, kis fordulat...ennyi elég. -
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Köszi!
Ez nem is rossz ötlet, EK-nak van 26 mm-es, az elég nekem így fentre. Előre 45-öt pushban átvisz (bár a 30-as is elég)? Mert akkor akkorát tennék be. Mennyire lesz repülő hatása a gépnek ennyi ventivel? 
Winyoval valamit meg kezdek...
brumi1024: szép lett nagyon! Grat! Nekem elég soknak tűnik az a 80 fok, igaz hangtalan, illetve IBT. Szerintem is emelj picit a ventin

-
#Morcosmedve
veterán
2 db SSD-nek van hely az alaplap talca mogott, a HDD lenne a gond...azért passzívan nem szívesen hagynám.
Az 5leten egyébként én is gondolkodtam, de szeretném lehetőleg csak push-ban megoldani, mert szerintem nem jelent sokat a szívó venti, de ki tudom próbálni, hátha.
Szóval, azt nem tudom, ha a CPU hőjét rátolom a VGA-ra, mennyire fogja szeretni...egyébként is 72C körül tanyázik, ráadásul a pumpa+tartály kombó miatt 99% hogy az alsó venti kikerülne onnan, illetve, ha push pull a radi, akkor felkerülne (egy másik 12-essel együtt kinyomatni a meleget).
Fentre kizárólag 30mm vastag radi fér be, ezért gondoltam kívülre, push only-ban.
Viszont lenne 3-5mm hézag, mivel a két 14-es push venti a házon belül lenne, a radi pedig kívül és a ház kilyuggatott része nem teljesen egy lapos fém lemez, hanem picit alakos függőleges irányban...nem tudom mi veszne ott el a venti erejéből...Nem eccccerű ez, de sokan vagyunk itt, a legjobb megoldás nagyon hasonló lesz a már meglévő elképzelésekhez, ezért kíváncsi vagyok, hogy ki mit gondol...

-
#Morcosmedve
veterán
A mappába tettem linket, de ez lenne: 1 db Alphacool UT60-t gondoltam kivulre a haz tetejere.
brumi1024: áhá! Na kivancsi leszek. Sztem absz csucs a Lightning légre.

-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Látom jó kis vita lett belőle

Egyébként én szeretnék színes folyadékot...Még nincs eldöntve, hogy színes csőbe, vagy átlátszóba.
Itt van, amit tervezek építeni (plusz a jelenlegi konfig), nem tudom, ki hogy rendezné el, a legoptimálisabban...Mo-Ra3-at végül kilőttem, jelenleg kívülre menne, a radi felülre.
Fentebb van egy kép, a tervezettről, ahhoz képest került be blokk a lapra. A 45 fokos fitting a pumpa kimenetére menne, onnan fel a VRM blokkra, onnan CPU, onnan X99 chipset, onnan ki, majd alul az alsó slot mellett fúrok egy lyukat és vinném be a pumpára, ami a vinyotartora kerul. Ventik maradnak, a 2x140-es Akasa marad a házon belul push-ban. -
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Láttam én is, nem semmi, de hogy ebből lesz-e valami...
Baltofarkas: Na ja... a helyigénye a para.
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Igen, en is igy gondolom, 600on van nalam is, az eleg is a blackeknek. De ugye alapvetoen egy 12-es nem lehet jobb, mert kisebb es jobban kell forgatni ugyan akkora legaramlathoz... Black az nalam nem morog, inkabb szelzajos 1000 korul.
Atfujni meg sztem atfogja, ha a h110 suru lamellait atfujja.Noctua eleg ubernek tunik egyebkent, aztan lattam mar hasonlot... de annyiert nagyon, nagyon draga.
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Ez igy egyebkent igaz, ugyan ez van nalam 5820k-n es nincs hangja, pedig a proci OC-n (4,5/4,0Ghz@1,3v) minden fesz/orajel ertek fixelve van. Igy atlag felhasznalas, jatek, stb 60 fok korul van maxon. Ha nagyon befutott a vga, akkor 65-70C (ha emel is a ventin, nem hallani).
Viszont, ha valamit vagsz vagy tuningolast akarsz ellenorizni 90C es mar throttlingol is, viznel ez nincs es nem 60-70C, hanem 40-45C.(#32769) Baltofarkas: nekem 280x60-as V.2 radi lesz aminek kb. 20%-al nagyobb a terfogata, az neki nem jobb? Elvileg at is lehet konnyen fujni (akasa black)?! Azert is kerdem mert engem is erdekel, illetve nekem is 5820k van.
-
#Morcosmedve
veterán
Értem. Mondjuk en 1db 280 as V.2-ot gondoltam CPU ra (azt is kivulre vezetnem, par napja tettem fel kepeket, hogy hogyan lenne) aztan, ha lesz kedv liquid vga ra, akkor megprobalnam csak igy bekotni, max, ha nagyon "meleg" lenne, mert, hogy a ventiket le fogom fixalni 500rpm-re, az osszeset, akkor bekerul egy radi valahova, meg nemtom hova, azt se, hogy mekkorat, lehetoleg tobb ventit nem szeretnek, Vagy marad egy kulso allo Mo-Ra 9x120 vagy hasonlo, de csak 4 ventivel, eloszor passzivan probalva.
Mas is beleszolhat, velemenyezheti!

-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Koszonom!

Akkor jó, mert pl. DDC 2.2-re kell az IN-re extender, ha jol lattam. Plugot meg ne hagyjak el

Marad a radi, nincs arkulonbseg es nem bovitem igy akkor a kört, ha lesz bent VGA, akkor se.
Legfeljebb kap szivo ventit a radi, ha nem birná.Na ja, a hat mag, bar egyebkent 1,3v kornyeken a H110 is 60 fokon tartja jatekok alatt, csak kitesztelni hatareset az OC-t, mert 90 korulre ugrik (a vicces, hogy az i5 1,25-el ugyan igy melegedett, mert kaksi a kupak alatti pasztazasi megoldas ugye).
Pumpan a PWM, hogy mukodik pontosan?
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Köszönöm.

Push pull-t egyelőre nem szeretnék, el kéne vigye magában is annak a két ventinek. Vagy ennyire necces?

Akkor ez így maradhat, nem kell se plug, se extender elvileg!?
+Phobya G-Changer 280 V.2 - Full Copper
Valószínűleg nem lesz VGA, ha csak nem kiadnak végre egy időtállóbbat...de ezért nem tudom, hogy vállajak-e egy 45mm-es radit, mert mi van, ha később mégis csak vennék FC-t a VGA-ra?
-
#Morcosmedve
veterán
Koszi!
Akkor eleg meg egy vga val is az a radi?
Pumpabol sztem nem veszek ilyen dragat, ha eleg az alabbi valamelyik cpu-hoz es esetlegesen egy vga val valo boviteshez, plusz radit elvetem.
https://shop.ekwb.com/ek-xres-100-ddc-mx-3-2-pwm-incl-pump-1
vagy
https://shop.ekwb.com/ek-xres-dcp-4-0-pwm-incl-pump
Igazabol nem tudom mi a kulonbseg teljesitmenyben, mert a 3.2 jobban tetszene

A tobbi kerdesemre elozo hsz bol valaki valamit tud? Kell plus plug es extender?
-
#Morcosmedve
veterán
Kedvet kaptam:
Három verzió van. Egyelőre csak CPU-val menne és VGA a meglátjuk kategória, de lehet az is lesz, ezért arra az esetre vázolok két megoldást. Jók-e ezek? Pl. kell e pluszban az a két dugó meg az a két extender, ill szükséges-e 1l folyadéknál több?
CPU only:
CPU+VGA:
CPU+VGA (+120-as radi):
Illetve linkelem az alap rendszer tartozékait:
Köszönöm a véleményezést előre is!

-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI X570 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Kolink Unity Lateral ARG 750W
- 2019 MacBook Air Retina 13" i5 8GB 128GB Rose Gold
- 27% - ASUS Vivobook S15 OLED Notebook! Ryzen 5 5600H / 24GB 3200MHz / 500GB NVMe
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de tényleg lesz víz, csak meg kell szüljek mindent, meg a kocsit nagy szervizelni
nem kéne egy másik ház vagy egy jobb konstrukció?

ez azert van, no meg ido, de ha mukodik es nem nezegeted, nem igazan erdekes...
? Lap slotok tuti jok?