Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sestertius
őstag
Üdv!
Elmentem a topikot a kedvencek közé, mivel kezdem össze rakni jövő héten első vízhűtésemet. Van valahol olvasni való az alapvető dolgokról /sorrendiség, víz forgási iránya, elhelyezések stb.../?
Köszönet!
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
sestertius
őstag
válasz beluschi #403 üzenetére
Köszönet, lesz még kérdés meg tanulnivaló biztosan, abban nem lesz hiány.. pl. az is most vált számomra világossá - hát igen, a vásárolgatásnál is már a topon kellett volna lenni, hogy a pumpa, a radi és a blok HF, a tartály sajna nem.... G1/4 csati bele megy, de sajna 10 mm-es a belső furat, abba megy a két kis cső, ami a tartályban van, ami furat így már csak 8 mm-es... gondolom eléggé vissza fogja majd a rendszert, vagy lehet cserélnem is kell....
A szivattyú oldalra fordítva használható, ugye? Azaz az oldal falra szerelném... Laing ddc 1t-ről van szó...
-
sestertius
őstag
válasz SimonYana #411 üzenetére
El kell adni és vizezni helyette egy 590-et a blokkoddal vagy egy 6xx-os vga-t!
De ezt majd később, előbb a cpu...viperabácsi: köszönet, ez egyértelmű lett, az elrendezés nagyon nem változik, hogy phobya tetővel rakom össze...
beluschi: ez egy Tank-O-matic tartály. Végül is szét kapva már látom, meg lehet csinálni, hogy 10-es helyett 12-esre fúrom a furatot, nem nagy kunszt, akkor rakok bele egy 12/10-es csövet, és úgy 10-es belső átmérővel már jó lehet - vagy eladás, és szerzek egy másikat....
Milyet lenne érdemes egyébként? Ilyen cső érdekelne - a hely miatt -, de lehet kisebb ugye.Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
sestertius
őstag
válasz beluschi #431 üzenetére
Ez jó hír, én is úgy gondoltam, hogy a puding próbája az evés, tehát így össze dobom a rendszert aztán ha nem pöpec, csak aztán léptem volna - remélem nem lesz rá szükség....
Nálam 12-es belső átmérőjű cső lesz /elsőnek, aztán ezen is lehet módosítani/.Ja, még valami: olvastam már több helyen, hogy ajánlott a deszt. víz tiszta szesszel. Ez mit jelent, mennyi alkoholt kell hozzá adni a rendszerhez?
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
Hát lehet, hogy tényleg kicsi a házad ehhez!
De hogy van benne meló, az egyértelmű. Sok jó megoldás van már, hogy házon kívül elhelyezve plusz hőmérsékleteket érünk el, de hát akkor ott vagyok, mint nálad, hogy a gépnek egy asztal kell...
Addig van szó - nálam - pc hűtésről, amíg az a pc-n belül van. Eddig tartható volt ez, hogy később mi lesz...
-
sestertius
őstag
válasz imibogyo #444 üzenetére
Hát ez igen szép darab, a színe kifejezetten teszik, úgy összességében is nagyon jól néz ki!
Az a radi nem kicsi, így mégis "eltűnik".
Még elméletileg az aktív hűtését is kivitelezni lehetne, ha a ház felől alkalmassá teszed a légáramlásra - de ha vga nélkül nyomod, úgy valóban elég lehet így is... Ami nagy előnye lehet, ha passzív és fával van betakarva az egész, hogy abszolút hangtalan. Na ettől én még csúnyán messze vagyok, de igyekszem... ha jól számolom, nálam 13 venti teker a gépben...Sky D.: Ja, ha az asztal alatt is be van építve, akkor valóban marad hely az asztalon! A por az nem gyenge, látom!
-
sestertius
őstag
válasz Madn!ght #455 üzenetére
Ettől egy kicsit én is tartok, de remélem hogy kellemes csalódás lesz számomra a szerelés - csak tudom, hogy hosszadalmas, mert én is össze akarom rakni külön, egy pár teszt, hogy megy, hol csöpög stb, aztán élesben.. tehát egy komplett hétvégét rá kell szánni, az tuti... de ha ilyeneket olvasok, hogy mindenért kárpótolt, akkor nem kell aggódnom semmiért...
-
sestertius
őstag
válasz HUfantom #464 üzenetére
Azt kell mondjam, van igazság abban, amit írsz - már most jár a fejem, hogy ha jó lesz a rendszer, akkor egy sikeres vga csere után vizes vga jön.
Hát igen, ez kapásból plusz kör lesz - de megmaradva a ház keretei között, tervben legalábbis. Mivel nincs kedvem ehhez radit és házat cserélni, így egy plusz dupla radi beépítését tervezem majd a körbe, mivel nálam elfér egy fent is és lent is...
Szeretek bohóckodni vele, de tény: csak egy bizonyos határig. Egyelőre fontosabb az, hogy a panel szauna körülményei között ne főjön meg a proci, a többi majd adja magát...Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
sestertius
őstag
Köszönet!
Ha a már itt áll a rendszer, azért kíváncsi vagyok, mit fog mutatni - én azért bízok abban, hogy sokat fog számítani az, hogy a ház aljában lesz a dupla radi. A H100-al az a legnagyobb gond, hogy rövid a cső, és nem tudom oda rakni, ahová kellene, a vga melege fűti fel...
Meglátjuk, mit hoz a jövő, remélem hétvégén már tapasztaltabb leszek.Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
sestertius
őstag
válasz Delta-Laca #537 üzenetére
Megjöttek ma a hiányzó hozzávalók, holnap egy pár gumi tömítés csere a csatikon, aztán hajrá... bízom benne, hogy szombatra össze áll a cucc, mert vasárnap melózok...
-
sestertius
őstag
Üdv!
No, már az össze dobott vízhűtésem futja a teszt köröket a házon kívül...
Szóval HELP!A lényeg, hogy ha mindent úgy "állítok", olyan magasságokban, ahogy a gépben majd lennie kellene, akkor gebasz az egész, szóval a szivattyú "vinnyog", ami alatt azt értem, hogy felbőg, olyankor alig nyom/szív, aztán megint neki szalad, megint felbőg, megint nekiszalad, és ezt folyamatosan csinálja - amíg majdnem vele egy szintre, közel vízszintes helyzetbe nem fektetem már majdnem a tartályt - akkor már úgy megy, ahogy kellene...
Szóval lévén óriási tapasztalatom a vízhűtés terén, tuti én b@sztam el valamit, csak szeretném tudni, mit...
Első körben próbálnék a tartályra koncentrálni: van benne egy kisebb cső, kb 5 cm-re lóg ki az aljából, azon szív a szivattyú. Van egy másik, ami jóval magasabb, azon megy be ugye a tartályba a víz - tudtommal így kell.
Ja, egyébként a víz ugye a tartályból a szivattyúba, onnan a blokk, onnan a radi, onnan vissza tartály - remélem így jó....
Azt tudom, hogy a blokkba középen be, szélen ki, ez stimmel. Aztán radi - ott mindegy, melyik be és melyik ki? Ezt passzolom..
Hamarosan rakok fel képeket, hogy látható legyen a mizéria, de addig várok tippeket, mert ezt így nem építem be...Köszönet!
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
válasz SimonYana #643 üzenetére
Azt hiszem nem - az in/out feliratok jelentésével tisztában vagyok in=újratölt, out=robban...
Nem, viccet félretéve kivettem a hosszabb /beömlő/csövet a tartályból és már így tökéletes, gyönyörűen hangtalanul teszi a dolgát - jelen pillanatban is... Csak akkor az minek is...?
Na építem be aztán nyomok képeket!
Üdv!
-
sestertius
őstag
Na megy a kütyü...
A tapasztalat elsőre nem rossz, de még további építést/ügyeskedést igényel... Az oldal falon lévő két ventimből a hátsót le kellett vennem, mert nem fért el a tartálytól.. vagy két-három mm miatt, a jó anyukájába...
A két venti helyett így egy nyomja be oldalt a levegőt, valamint a hdd rekeszt is fordítottam, gondoltam minek porozzon az is befelé, így már az sem szállít levegőt a házba...
Szóval felülre vissza raktam a 20-as CM ventit, a hátsó 14-es is lekerült.
Összességében game alatt az átlag hőfok sokat javult. Még a hűvösebb időkben is megszaladt a H100-al 61/mag értékekre, hát mit mutatna a kánikulában, itt pedig fél óra után 58/58/55/54, szóval tuti. A gond azonban, hogy a vga hőfok felkúszott így a hiányzó ventik miatt vagy 7-8 fokot...Szóval első körben a tartályt vagy beljebb, vagy ahogy a gps szokta mondani: újratervezés...
A kuriózumnak számító és méregdrága 60FT/db ipari bilincseket és a 300Ft/m barkácsáruházi csövet ne nézzétek, a lényeg az volt, hogy menjen és mit mutat...
A többit majd később...
-
sestertius
őstag
-
sestertius
őstag
HAF-X már volt neki /és van, mivel az Obsidian 800 már elment/ - ellenben még Storm Trooper ablakos változata nem. Jobb választás szerintem, azonban talán feleslegesen nagy, ha a MORA úgyis kint van...
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
Üdv!
Egy gyors kérdés! Igaz ideiglenes jelleggel, de hülyeség tartály nélkül össze rakni a rendszert? Abszolút le lehet légteleníteni, de egy minimális levegőt azért hagynék benne a hőtágulás végett...
Köszönet!
-
sestertius
őstag
válasz SimonYana #1320 üzenetére
Hát igen, nekem viszont ilyen tető van rajta - nekem is addig kellene, amíg megjön a henger, ami viszont úgy tűnik, még akár két hét is lehet...
Akkor felfűtött állapotban kellene lezárni, előnyösebb? Hm...
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
válasz SimonYana #1324 üzenetére
Igen ez a gond, hogy nekem a szivattyú oldal falon van, lent a radi és a táp miatt el sem férne...
Össze dobtam hát tartály nélkül, müxik, remélem nem lesz gondja. Egy-két hétig csak kihúzza.... Az egyik cső lett picit elszabva, így kicsit meg van törve, egyedül ez bosszant, de végül is a dolgát elvégzi így is....A másik tartály nagy volt, kisebb kell, ennyi az egész. Semmi gondja nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
válasz Razermazer #1363 üzenetére
Bakker ... ekkora radit....
Gondolom éppen hogy bír hűteni....Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
sestertius
őstag
Nekem két napig az össze szerelést követően úgy csobogott, hogy alig bírtam a gép mellett lenni - és ugye nekem még most tartály sincs....
-
sestertius
őstag
válasz MontyCrew #1448 üzenetére
Nálam egy ilyen radi dolgozik, de még csak annyi tapasztalatom van, hogy sokkal jobb alacsonyabb venti fordulaton, mint a korábbi. Csak cpu van rajta, ha az 590 is vizezve lesz, még egy dupla /de vékonyabb/ radit bedobok a házba fentre és úgy biztos elég lesz...
-
sestertius
őstag
Végre valahára összeraktam a vga hűtést is...
Két dupla radi van a rendszerben. Tartály-pumpa-egy dupla radi-vga-cpu-másik dupla radi. Ilyen esetben normális akkora hőkülönbség game alatt, hogy cpu kicsit 60 fölött, vga meg 49/52 /két mag, GTX 590/? Ha nem szóljatok, mert akkor a cpu-hoz hozzá kell babrálnom, vagy az elrendezésen változtatni... amin nem nagyon szeretnék, mert így kevés csővel kulturáltan meg lehetett oldani. Holnap rakok fel képet.
Köszönet!
-
sestertius
őstag
válasz AssAssynn #2886 üzenetére
Köszönet a kimerítő válaszért, rápróbálok!
EK-Supreme LTX blokk, Koolance vga blokk, egy 60 mm vastag Phobya 240-es radi és egy 30 mm-es 280-as Magicool radi van a rendszerben, Laing 18W-os szivattyú, 150-es EK tartály. A proci alig húzva - 4 GHz. A ventikkel sem szabadna gondnak lenni, 2 Noctua NF-P12 és kettő 140-es XAF Xigmatek venti hajt. Esetleg megpróbálok befelé fújni, hogy friss levegőt nyomjon a radira. Habár... na majd dilemmázok rajta még.
1, 2.Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
sestertius
őstag
válasz TESCO-Zsömle #2906 üzenetére
Ezt a hőmérséklet különbséget hogyan kell érteni? Pl. egy vga és egy cpu hőfoka között - akár üresben, akár terhelten - ennyi különbségnek kellene lennie? Amatőr vagyok, bocs a láma kérdésért....
DigitXT hsz-át olvasva félig már választ is kaptam a kérdésemre.....
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
Üdv!
Két dologgal kapcsolatban kérnék segítséget: egyrészt van-e valakinek tapasztalata ezzel az EK blokkal? Konkrétan az érdekelne, hogy hogyan is kell értelmezzem az itt leírtakat /Step 2 és Step 3/, mert biztosan én vagyok annyira láma, hogy nem egyértelmű... LGA 1155-re tekintettel!
A másik pedig, hogy van valakinek tapasztalata ezzel? Van értelme, tényleg halkabb a szivattyú? Nekem is 18W-os van, aztán már csak azt hallom...
Köszönet a segítségért!
-
sestertius
őstag
válasz TESCO-Zsömle #4285 üzenetére
Nem tudtam hová tenni magamban a gyárilag beleszerelt J1-es gyorsítót /igazából most sem, elvileg LGA 1366-hoz és AMD-hez jó ezek szerint, de ezt nem láttam leírva sehol.../, de akkor cserélve a JET J2-re és annyi...
Köszönet a kimerítő válaszért!
-
sestertius
őstag
-
sestertius
őstag
válasz Pista0001 #4427 üzenetére
Nálam egy EK 150-es henger tartály van egy Laing 18 W-os szivattyúval. Felül megy be, alul - az alján, nem oldalra - távozik, tehát átfolyik a tartályon, mégis tökéletesen buborék és csobogás mentes. Nem csak ezen múlik, hogy a vized csobogni fog vagy sem.
-
sestertius
őstag
Szép lett! Felül egy tripla és alul egy dupla? Nálam is így van /csak két dupla/, de az alsó radinál nekem nem jött be az, hogy kintről fújta rá a levegőt a venti - nagyon sok volt a meleg a házban, így a felső radin buktam, amit nyertem volna az alsón... remélem neked beválik!
-
sestertius
őstag
válasz mpierre #4437 üzenetére
Itt az alsó radi ventije befelé fújt, így fújta kintről a "friss" /elvileg hűvösebb/ levegőt a radira - a meleg így bejött, és a felső radira ment, ami bentről kifelé fúj. A jelen elrendezésnél az alsó is kifelé fúj, ahogy a felső. Még így is marad meleg a házban, nemhogy az első esetben.
A hátsó 14-es ventit nem hajtom, mert elszívja a levegőt a felső 14-es elől. Elől megy egy ház venti /a hdd-k hűtésére/, amely által bejön plusz egy kis friss levegő és ennyi.Ha van jobb ötlet, meghallgatom!
-
sestertius
őstag
A kérdésem már csak ennyi lett volna - milyen ház ez, amibe ennyi minden így elfér? Most már tudom... Szép darab!
Felülre milyen vastag tripla fér be?
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
Tényleg iszonyat nagy ez a ház - de szépen össze raktad! Egy vga-val elég is lehet az a két hőleadó a házban. Nálam sajna határ eset, talán már jobban járnék egy külső radival, csak akkor már rengeteg helyet foglal...
vtomi2: Én is a minőségi használt cuccokat ajánlom - egy radin vagy egy blokkon nem igazán bukhatsz, max. a szivattyút megveszed újonnan. A passzív hűtés egy sima dupla radival necces.
Ha van helyed, és tetszik is, illetve nagyon fontos a teljes csend, a Zalman sem rossz választás - talán azt is láttam használtan... Az EK pedig egyértelműen minőségi cucc.Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
sestertius
őstag
válasz Jakab66[hun] #4486 üzenetére
A 18W-os viszont sokkal hangosabb, és csak nagy teljesítményű rendszerhez kell, a tető viszont valóban hasznos dolog.
-
sestertius
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest