Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz sestertius #4621 üzenetére
Tudod akkor fogod tépni a hajad, mikor végre a szivattyút is sikerül elnémítani...
...és elkezded hallani a VRM-ek citerálását...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Razermazer
őstag
válasz sestertius #4621 üzenetére
Na erre én tudok egy nagyon jó megoldást, én és Blizzardking kolléga összeraktuk a kobakunkat és megalkottunk egy vezérlőt, ami minden vízhűtéses álma lehet.
A kis kütyü 3 amperrel terhelhető(képet ne kérjetek mert aktív használatban van, de szakítok rá időt majd és lefotózom nektek)Bemenet: Sok tanakodás után a molexnél maradtunk, mivel az alaplapi csatlakozók ahány lap annyi féleképpen terhelhető 3 pinen, így maradtunk a jó öreg molexnél. Második bemenet egy 3 pines apa csatlakozó ez az én kérésem volt mivel egy ek dp 4.0-ás szivattyút használok aminek alapból 3 pin anya a kimenete. Teszem hozzá semeddig nem tart egy 3pin molex átalakítóval egyedi igényre szabni, ha valakinek molexes a szivattyúja, vagy így szeretné használni.
Kimenet: 1 darab szintén 3 pines anya csatlakozó, ez nem másra szolgál mint fordulatszámot továbbit, ez igény szerint köthető előlapi vezérlőre, vagy alaplapi szabad ventilátor vezérlőre.Na de ez ugye snassz lenne ha csak ennyit tudna, a szerkezet bekapcsoláskor, legyen szivattyú vagy ventilátor rákapcsolva, 20-15 nem tudom most pontosan másodpercig 12-volton üzemelteti a rákötött eszközt, utána visszaveszi 7 majd 5 voltra fokozatosan.
Az én Szivattyúm 5 volton és 5 volt alatt is üzemel, úgy látom ez az ek-k sajátsága, és menet közben ha kikapcsolom utána is indul 0-ról. De ugye ez gondot jelenthet például a ddc-nél(vagy más szivattyúnál esetleg), így beépítettünk egy pótmétert, amivel a minimálfeszt módosítani lehet pozítív és negatív irányba.Miért hasznos ez, kilehet vele tesztelni a szivattyú legalacsonyabb indítófeszültségét, így ha netán egy alaplapi vezérlőnél túl alacsony fordulatot állítunk be, vagy neagyisten egy előlapi vezérlőnél, vagy leállítjuk teljesen, akkor is szalad tovább csendesen a szivattyú.
Itt említeném még meg, hogy a kimeneten csak mikroamperek és feszültségek mennek, így nem tesz kárt az értékes ventivezérlőkben és alaplapi vezérlőkben.
Mit mondjak még imádom bevált tesztelem, teszteltem működik, pöpecül teszi a dolgát.
Most gondolkodunk egy pwm-es változat megalkotásán, amit az alaplap 4 pines csatijára lehet tenni és minden rábízni az alaplapra. Biosba beállítja az ember amit akar és mehet a menet.Nekem ennyi csatlakozó elég volt, tehát egyéni óhajjal és sóhajjal, a kollégát kell zargatni.
Remélem sokaknak hasznára fog válni
Hozzáteszem, én csak az ötletgazda és igénytámasztó voltam, a munka dandárját a szaki végezte .[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- TCL LCD és LED TV-k
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Formula-1
- Trollok komolyan
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest