- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
válasz
mészi67 #1474 üzenetére
Semmi gond.
Dinamikus kezelésnél csak az alényeg, hogy nem a felületen keresztül csinálsz új kontrolt, hanem futásidőben. Ilyenkor neked kell (kódból) beállítani az összes fontos tulajdonságot (és az eseménykezelőket is).
Példa textbox-ok generálására. Csinálj egy formot, rajta két default gombot a bal felső sarokban. A form kódja legyen a következő.
http://pastebin.com/MQ9vrdVLEzer éve nem kódoltam VB-ben (élesben), nem ment könnyen az átállás...
mod1: Ja, és hanyagoltam a hibaellenőrzések nagy részét a rövidebb/tömörebb kód érdekében.
mod2: Este átküldöm (c#)-ban, hogy mit csináltam. Amúgy mivel előre beállított képekkel dolgozol (resource), így nincs értelme mentegetni a képeket, csak a resource-okra hivatkozni. De majd az átküldött kódból jobban megérted... Sajna VS.2008-ban készült a kód, úgyhogy a kódfájlokat egyesével kell majd beilleszteni egy új 2005-ben létrehozott projektbe - az egész projektet nem fogod tudni megnyitni vele.AE
-
ArchElf
addikt
válasz
mészi67 #1472 üzenetére
Mire összedobtam egy hasonlót láttam, hogy neked csak VS2005-öd van (és ráadásul VB-ben nyomod, nem is c#-ban), mindenesetre, ha érdekel át tudom küldeni, mit dobtam össze...
Dinamikus kezeléssel arra gondoltam, hogy ne vegyél fel n*10 vezérlőt, hanem generáld le őket futásidőben.
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
mészi67 #1470 üzenetére
Huhh, van egy pár darab picturebox
Milyen fejlesztői környezetben dolgozol? Nálam VS2K8 van, abból tudok valami mintapéldát kreálni. Amúgy nem szép már ilyen menyiségben a kódban tartani ezeket a dobozokat, célszerű volna ezeket (meg az eseményeiket) dinamikusan kezelni...
Amúgy miért lehet huzogatni a pictureboxokat? Miért van a drag-and-drop engedélyezve?AE
-
ArchElf
addikt
válasz
mészi67 #1465 üzenetére
Mitől változik meg a kép?
Amúgy célszerű átmeneti változóba betölteni ezeket, csak kicsit több kódot igényel, ahogy írtad: Image-be tölteni, Image-et hozzáadni a picturebox-hoz, máshol lekérni és ott elmenteni...
Miért kell BackgroundImage?Amúgy kipróbáltam, nekem így gond nélkül megy (mondjuk nem VB.NET, hanem C#.NET), de nem szabad ilyen különbségnek legyen - mivel ugyanannak a dll-nek ugyanazon függvényeit használja mind a VB, mind a C#...
AE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óvodások homokozója
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- OLED TV topic
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest