Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dinter

addikt

válasz Dinter #6784 üzenetére

Egy verseny nevezéseit feldolgozó szoftvert kellett csinálni. 4 kategóriában nevezhettek, 3 fős csapatot alkottak, meg kellett adni a megyét, az iskolát. Létrehoztam egy Nevezesek osztályt és hozzá a property-ket. A nevezes() példányokat egy listában tároltam. A feladat az volt, hogy minden megyében megkeresni az 1-es kategóriákban azokat az iskolákat, ahonnan a legtöbben neveztek, ha pedig ugyanannyian, akkor lehessen közülük választani.

Ez most pszeudokódban leírva hogy nézne ki? Én csak egy külön listába tudtam kiszedni a megyéket, aztán az iskolákat, majd úgy gondoltam, hogy létrehozok egy int[] tömböt, ahol számolom, hogy melyik iskolából hány nevezés van ( az iskolák indexe és az tömb indexe ugyanaz) és ha a külön listába kigyűjtött iskola neve megegyezik a nevezésekben eltárolt iskola nevével, akkor a tömb ahhoz az eleméhez hozzáadok egyet, ami az iskola indexe, aztán már csak egy max keresés.

Amúgy mi a suliban Visual Studiot használunk(C#), az összes többiben meg kb. Code:: Blocks-ot használnak, melyik a jobb?

Új hozzászólás Aktív témák