Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Asus RT-AC57u unbrick vs TFTP :D
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackWoOd
aktív tag
A Delphire/object pascalra szerintem hozzáértő sosem mondta, hogy tisztán objektum-orientált nyelv...

Abban teljesen egyetértek, hogy nem Dephiben kell megtanulni az objektum-orientáltság mibenlétét, de ez legalább annyira igaz más nyelvekre is.
Az objektum-orientáltságot papíron, elvi alapfogalmakon keresztül célszerű megérteni, majd a gyakorlatba átültetni. Erre az ember fia vagy eleve tisztán objektum-orientált nyelvet használ, vagy saját bőrén megtapasztalja, hogy mit és hogyan célszerű megcsinálnia (ez természetesen pascalt használva tovább tart).
A ''jól programozni'' egy erősen szubjektív fogalom, nem tudom, hogy te mit értesz alatta. Az én értelmezésemben a jól programozni inkább algoritmus-szintű jóságot feltételez, csak másodrendű a nyelvi sajátosságok maximális kihasználása (persze ez a két dolog gyakran összefonódik, természetesen).
Én sem arról írkáltam, hogy ha delphiben tud valaki programozni, akkor ugyan olyan szinvonalú (frappáns, elegáns megoldások, stb) forrást hoz össze C*-ben, minden nehézség nélkül, de a probléma-megoldás és a tanult/_tapasztalt_ algoritmusok alkalmazása vitathatatlan előnyt jelent számára.
Valóban szemléletváltás szükséges a régi jó moduláris / struktúrált programozás módszereihez képest.
Szerintem amire te utalsz (delphiről átnyergelt programozók) ezen az ''apró'' lépésen nincsenek megfelelő módon túl, talán átugorták (esetleg az általad említett kényszerképzet okán), talán sosem ismerték fel.
Szvsz programozni ''megtanulni'' nem nagyon lehet, tapasztalati úton sokkal több/hasznosabb tudást lehet begyűjteni.
Mindegy, nem akarok vérre menő vitába bonyolódni, főleg nem off-ban.
Szerintem valami nagyon hasonló dologról beszélünk mindketten, csak az ellentétes oldalról.
Apróság, de szerintem RAD alatt nem egyszerűen a GUI összehányása értendő.
(Arra meg tényleg csak kíváncsi lennék, mi a ''gúzsba köti az ember kezés'' jelentése pascal vonatkozásban.)
mod.: offba akart menni...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Új HP Elitebook X G1i 14 AI, 14" FHD+ IPS, Ultra 7 258V, 32GB DDR5, 1TB NVMe, WIFI 7, gar
- Mac mini M4 PRO Makulátlan állapotban mint az új 2 év garanciával AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- GAMER PC! i9-13900 / RTX 4070 Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / B760 / 650w Gold! BeszámítOK
- White GAMER PC! Ryzen 7800X3D / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
- DELL Latitude 7210 2-in-1,12.3",FHD,i5-10310U,8GB DDR4,512GB SSD,WIN11
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Watch8 44mm, 1 Év Garanciával
- LENOVO Gaming topik - még frissebb lista (2026.01.21)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest