Hirdetés
- GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunsaw
tag
Sziasztok!
Nekiálltam szoftvert fejleszteni (de tanuló cipoben járok még), a segítségetek szeretném kérni!
Arról van szó, hogy csináltam egy ablakot, amiben a paraméterek megadása után nekiáll a program egy SQL kapcsolatot ellenorizni... Ehhez irtam egy disableControls() metodust, ami leutanozza az SQL Management Studio kapcsolodasi ablakat. Azonban, hiaba teszem a disableControls metodust (leszurkiti a lapon talalhato gombokat es controlokat a kapcsolodas tesztje alatt) a testConnection() metodus ele (ezen utobbi raprobal a DB-re, bool=lal ter vissza: true ha siker, false ha nem), a gombok es textbox-ok csak akkor lesznek hajlandoak elszurkulni, ha mar megvan a testConnecion metodus viszateresi erteke, es nem ertem, hogy miert. Probalkoztam a controlokat tartalmazo grid-en frissitest lekerni, de akkor is ez volt. Ugyanigy, a StatusBar-on sem jelentkezik a "Testing connection" felirat, valamiert nem tortenik meg a controlok update-je a kapcsolat felepitese elott. Hasonlo modon a Connect gombom is csunyan "lefagy" (benyomva marad, mint egy beragadt billentyu) amig az SQL szerver nem ter visza vmi ertekkel. A kritikus kod pedig:
private void ConnectButton_Click(object sender, RoutedEventArgs e)
{
connectStatusBar.Items[0] = "Testing connection...";
DisableControls();
if(TestConnection(serverNameComboBox.Text, databaseNameComboBox.Text, loginTextBox.Text, passwordBox.Password))
{
connectStatusBar.Items[0] = "Connecting...";
// TODO: implementation
}
else
{
connectStatusBar.Items[0] = "Connection failed.";
EnableControls();
}
}Otlet?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Renault, Dacia topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Arc Raiders
- PlayStation 5
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- World of Tanks - MMO
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Pro Green LTPO 120 Hz, 50 MP triplakamera, 66 W gyorstöltés 12/512 GB
- Corsair K70 RGB TKL // EU // Számla + Garancia //
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 14" 400nit 100% sRGB 1 év garancia
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Ganacia / BONTATLAN NULL Perces!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő