Új hozzászólás Aktív témák

• sunsaw

tag

Sziasztok!

Nekiálltam szoftvert fejleszteni (de tanuló cipoben járok még), a segítségetek szeretném kérni!

Arról van szó, hogy csináltam egy ablakot, amiben a paraméterek megadása után nekiáll a program egy SQL kapcsolatot ellenorizni... Ehhez irtam egy disableControls() metodust, ami leutanozza az SQL Management Studio kapcsolodasi ablakat. Azonban, hiaba teszem a disableControls metodust (leszurkiti a lapon talalhato gombokat es controlokat a kapcsolodas tesztje alatt) a testConnection() metodus ele (ezen utobbi raprobal a DB-re, bool=lal ter vissza: true ha siker, false ha nem), a gombok es textbox-ok csak akkor lesznek hajlandoak elszurkulni, ha mar megvan a testConnecion metodus viszateresi erteke, es nem ertem, hogy miert. Probalkoztam a controlokat tartalmazo grid-en frissitest lekerni, de akkor is ez volt. Ugyanigy, a StatusBar-on sem jelentkezik a "Testing connection" felirat, valamiert nem tortenik meg a controlok update-je a kapcsolat felepitese elott. Hasonlo modon a Connect gombom is csunyan "lefagy" (benyomva marad, mint egy beragadt billentyu) amig az SQL szerver nem ter visza vmi ertekkel. A kritikus kod pedig:

private void ConnectButton_Click(object sender, RoutedEventArgs e)
    {
    connectStatusBar.Items[0] = "Testing connection...";
    DisableControls();
    if(TestConnection(serverNameComboBox.Text, databaseNameComboBox.Text, loginTextBox.Text, passwordBox.Password))
    {
    connectStatusBar.Items[0] = "Connecting...";
    // TODO: implementation
    }
    else
    {
    connectStatusBar.Items[0] = "Connection failed.";
    EnableControls();
    }
    }

Otlet?

Új hozzászólás Aktív témák