- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunsaw
tag
Sziasztok!
Nekiálltam szoftvert fejleszteni (de tanuló cipoben járok még), a segítségetek szeretném kérni!
Arról van szó, hogy csináltam egy ablakot, amiben a paraméterek megadása után nekiáll a program egy SQL kapcsolatot ellenorizni... Ehhez irtam egy disableControls() metodust, ami leutanozza az SQL Management Studio kapcsolodasi ablakat. Azonban, hiaba teszem a disableControls metodust (leszurkiti a lapon talalhato gombokat es controlokat a kapcsolodas tesztje alatt) a testConnection() metodus ele (ezen utobbi raprobal a DB-re, bool=lal ter vissza: true ha siker, false ha nem), a gombok es textbox-ok csak akkor lesznek hajlandoak elszurkulni, ha mar megvan a testConnecion metodus viszateresi erteke, es nem ertem, hogy miert. Probalkoztam a controlokat tartalmazo grid-en frissitest lekerni, de akkor is ez volt. Ugyanigy, a StatusBar-on sem jelentkezik a "Testing connection" felirat, valamiert nem tortenik meg a controlok update-je a kapcsolat felepitese elott. Hasonlo modon a Connect gombom is csunyan "lefagy" (benyomva marad, mint egy beragadt billentyu) amig az SQL szerver nem ter visza vmi ertekkel. A kritikus kod pedig:
private void ConnectButton_Click(object sender, RoutedEventArgs e)
{
connectStatusBar.Items[0] = "Testing connection...";
DisableControls();
if(TestConnection(serverNameComboBox.Text, databaseNameComboBox.Text, loginTextBox.Text, passwordBox.Password))
{
connectStatusBar.Items[0] = "Connecting...";
// TODO: implementation
}
else
{
connectStatusBar.Items[0] = "Connection failed.";
EnableControls();
}
}Otlet?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Battlefield 6
- Suzuki topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- TCL LCD és LED TV-k
- YouTube
- További aktív témák...
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB fekete, gyárilag független, karcmentes kijelző szép állapot, 86% akku, legjobb ár!
- Félkonfig Asus z690, i7-12700k, 4x8gb 4400mhz, 1tb Ssd,
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3140
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest