- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilag
tag
válasz
ArchElf #1603 üzenetére
Akkor röviden a lényeg.
Egy gazdálkodói adatbázisról lenne szó, minden egyes adathoz (legalább is a nagy részéhez) tartozik egy userform vezérlő.
A userformnak kettős célja van, egyrészt lehetővé teszi a meglévő adatbázisban a találatok szűkítését az adott vezérlőbe írt szöveg alapján, másrész új tételek felvitelére is alkalmas lesz (legalább is eddig ez a terv)
Induló állapotban a listbox tartalmazza a teljes adatbázist. A beírt karakterek alapján az adatbázis (és így a listbox is) szűkítésre kerül.
Ha a szűkítés megtörtént és látható a (vélhetően) keresett gazdálkodó, akkor a listboxban rákattinthatunk a keresett emberkére, és egy gombot megnyomva az összes adata betöltődik a megfelelő vezérlőbe ahol ezután változtatásokat hajthatunk végre az adatain.Összegezve tehát jól "ment le"
neked a dolog, két említett probléma független egymástól.
Valóban a címsorban akartam keresni. Pontosítva a címsor megfelelő szövegét kerestem, hogy megkaphassam a helyét (oszlop sorszmát), mert később szeretnék hivatkozni a helyére (amikor visszatöltöm az adatokat), de az adatbázis oszlopbeosztása még képlékeny, ezért nem akartam abszolult hivatkozásokat (vagy offset-et) használni. Mert ha esetleg később be kell szúrnom egy oszlopot (vagy éppen ki kell vennem) akkor nézhetném át az egész kódot, így viszont nem kell ilyesmivel törődnöm.
Remélem nagyjából értelmezhető amit írtam.
Egy pár kép, hogy jobban átlátható legyen a dolog:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest