Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Itthon van már valami féle nyomkövetés a vírusra? Gondolok itt valami google maps-es dologra..
-
Racecam
nagyúr
Hejesírásó írta. Mivel én kiengedtem a címlapra és egyébként is címlapos írást csak különleges joggal lehet törölni, tehát sem én, sem más moderátor nem törölte. Gyanítom, hogy a szerző volt, de ennek még nem tudtam utánanézni.
-
brownus
veterán
Kérdésünkre, hogy jelentettek-e az orvosok haláleseteket, Paál Tamás azt mondta: az orvosok hét olyan esetet jelentettek, amikor valaki oltást kapott, majd ezután - nem azonnal, hanem körülbelül egy hetes időtávon belül - meghalt. Ezekkel az adatokkal nagyon óvatosan kell bánni, hívta fel a figyelmet a professzor. az 18% ha 38 emberrel számolunk, én 50-el számoltam saccperkábé, így már csak 14%
0,0014% az összes beoltottnak, ez lókuki.
az előző hszben az 0,01%
-
-
válasz
blueMerle
üzenetére
Szerintem tiltsuk be az autókat is, mert napi szinte sokezren halnak meg bennük.
Tiltsuk be az össze "E" betüs "vitamin"t, valamint a padlófűtést, de a növényvédő szereket is, de leginkább a munkahelyeket, koncentrálva az építőiparra. Valamint az áramot, a mobiltelefont, de még a Napot is, hiszen az UV bőrrákot okoz(hat), és abba is bele lehet halni.lol
ja, és a cserepeket is, amik az emberek fejére esnek néha, így okozva egy tragikus halálesetet.
csak ugye ezek ellen nincs jövedelmező üzletág

-
leviske
veterán
És ahhoz a 40-50 emberhez képest hány ember halt meg Magyarországon H1N1-ben?
Vagy számolhatunk úgy is, hogy ahhoz a félmillió beoltotthoz képest eddig hányan betegedtek meg H1N1-ben és hány százalékuknak lett komolyabb baja?
Nem vagyok az oltás ellen, ez csak kérdés, mert én nem tudom.

MOD: Meg ha már a pánikkeltés létjogosultságáról beszélünk a számok alapján.
-
brownus
veterán
úgy tűnik nem volt alapja a pánik keltésnek, a kétkedésnek:
Félmillió oltás, néhány mellékhatás --> az a lakosság 5%-a (kb), és ebből 40 esetben, de legyen 50 akiknél komolyabb mellékhatások fordultak elő, az 0,001% ha jól számoltam, ez semmi. -
hito
nagyúr
Tisztelettel megkérek egy jelen lévő MODERÁTORT, adjon magyarázatot arra, hogy miért lett törölve a logoutból egy megbetegedett fórumtagunk írása!
Szerintem az írásával nem sértett alapelveket, így annak törlése indokolatlan volt és pánikkeltő hatással bírhat.
Köszönöm!
-
Octi
aktív tag
Ez a H1N1 vírus leginkább már amúgy is súlyos beteg embereket vitt el itthon
A szegedi kismama esete nem ezt mutatja. Nála a jelenlegi állapotát már a H1N1 idézte elő.
....hanem viszonylag gyorsan ki lehet heverni
Erről szerintem kérdezd meg az ukránokat is.
Ui: Rengeteg orvos, illetve járványügyi szakember van ebben a topikban. Egész megnyugodtam, hisz kijelentették, hogy semmi komoly bajom nem lehet, 1-2 nap alatt kiheverem ha megkapom. A sok beszari európai állam meg hobbyból jelentette be, hogy járvány helyzet van náluk.
Persze az is lehet, hogy az egész mögött a gyógyszermaffia áll. -
Ijk
nagyúr
Eddig egyszer sem oltattam be magam influenza ellen, és még mindig élek. Ez a H1N1 vírus leginkább már amúgy is súlyos beteg embereket vitt el itthon. Úgytűnik nem okoz hirtelen vérzéses tüdőgyulladást, hanem viszonylag gyorsan ki lehet heverni. Ha pedig mutálódik, és elkezd vinni több ezer embert, akkor ez a mostani védőoltás úgysem ér semmit ellene.
-
m3tr0
őstag
Egyetértek. Én is kerestem...és hasonlóképp reagáltam.

Amúgy nekem itthon van már a védőoltóanyag...azt hiszem be is adatom. (26 éves vagyok, sose voltam influenzás és sose kaptam ellene védőoltást sem. már én sem tudom,hogy beoltassam-e magam.Ennek ellenére azt érzem,hogy most be kéne.)
-
Dany007
veterán
Hova tűnt a címlapos h1n1-es írás? : o Nemtom jobb helyen kérdezni sorry...
-
Dalai Láma
őstag
válasz
Louloudaki
üzenetére
Na igen, mindenki így áll hozzá. Mindenki meg tudja magyarázni, miért kell épp neki külföldre utaznia. Itt el is bukik az elméleted
És gazdaságilag sem lenne nyerő. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Dalai Láma
üzenetére
mert hónapokkal ezelőtt befizettük az utat és kicsit drága volt ahhoz hogy ne menjünk, meg már évek óta próbáltam eljutni a fieracavallira, és mint mondtam, olaszországban még nem nagyon jelentettek megbetegedéseket.
amúgy meg mára semmi bajom, mintha elfújták volna. 1napos betegség volt, bármi is volt ez. erős vagyok legyőzök én bármit
-
Octi
aktív tag
az orvosoknál pedig már igencsak nagy a vita ezzel kapcsolatban
Csak a sok kétkedő orvos közül (akik természetesen rég beoltották magukat, ezt konkrétan tudom) legalább egy hozna fel egy KONKRÉT, bizonyítható indokot.
Én még ilyennel nem találkoztam (persze lehet hogy én nem vagyok kellően körültekintő). -
Dalai Láma
őstag
válasz
Louloudaki
üzenetére
Jól is néznénk ki, ha 100% lenne a halálozási ráta! Lehet egyébként, hogy nem is H1N1-gyel fertőződtél meg, csak a szezonálissal, vagy valami nátha. Olaszországban mostanában efféle kórság is terjedt.
Az utazgatást pedig mindenki kezdje saját magán: például te mi a francnak kóricáltál egy fertőzött országban? Jól hazacipeled a kórt, ami ugyanolyan veszélyes, mint ha a fertőzött olaszok jönnének ide. Általánosságokban beszélni könnyű, nehézzé akkor válik, mikor az ember saját magán próbálja ki.
-
Dalai Láma
őstag
Az orvosok is egyre inkább kiállnak mellette, most, hogy megismerték. Egyre másra jönnek ki az orvosi szervezetektől azok a nyilatkozatok, amikben egyértelműen az oltás mellett foglalnak állást. Ellene nem nagyon van épeszű orvos. Hiszen ismerik az oltóanyag összetevőit, a cég oltóanyagait ugyanezen orvosok évtizedek óta adják be leginkább idős embereknek. Az oltóanyag hatásos.
Az oltóanyagot nem a publicisták és a celebek gyártják, de nem is az egészségügyi fejesek. Hanem tapasztalt, magasan képzett magyar szakemberek, magas szintű tudományos háttérrel és technikai felszereltséggel. Akik az oltóanyagot gyártják, nem politikai hovatartozás szerint gyártanak oltóanyagot.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
RoyalFlush
üzenetére
Magyarország nem követi a szlovák példát, szabadon lehet ukrán-magyar határon átkelni.
mér, szlovákok lezárták a határokat? vagy csak az ukránt? én tegnap éjjel jöttem meg olaszból nem vagyok képben, de anyám szerint a híradóban azt mondták hogy a szlovákok is hozzánk járnak gyógyszerért,akkor?
de egyébként ez lenne a legésszerűbb megoldás járvány idején, amelyik ország beteg, az ne kóricáljon a világban és terjessze az "igét" és külföldiek se menjenek be, maradjon a sheggén mindenki míg meg nem gyógyul vagy nem csitul a járvány pár elszórt esetre. 1-2 hónap alatt megoldódna a probléma, ennyi tartaléka minden országnak van, ha meg nincs akkor dobja le a vöröskereszt vagy bármi más szervezet repcsiről ejtőernyős konténerben amit kell. de hát ez a fene nagy szabadság meg "demokrácia" és emberi jogok...
amúgy meg sztem összeszedtem valami kórságot kint, nyirkos idő, nemzetközi kiállítás több ezer ember mindenhonnan, összezárva pavilonokban lelátókon, brrr de kib... nagy tömeg volt.
pedig olaszország nem akkora fertő mint most ukrajna, és a kiállításon is 80% olasz, pár % magyar német/osztrák cseh amcsi volt. meg pár egyiptomi. szóval elenyésző volt az esélyem disznóvírusra...
ma déltől hányinger-gyomorgörcs, mostanra 38fok láz, meg fázom is eléggé bár ez még nem hidegrázás, meg jó kis izomfájdalmak karban meg derékban. orrom nem szalad, torkom se fejem se fáj. na ezmijez?
meglátjuk mi lesz holnap... majd jelentek ha voltam dokinál.
nem, nem oltattam be magam, és nem vagyok halálomon 1 nap alatt hiába vagyok a veszélyeztetett 15-34 éves korosztály tagja
-
Ijk
nagyúr
válasz
RoyalFlush
üzenetére
Én még most sem oltatnám be magam. Egyszerűen nem tudok már megbízni a szenzációhajhász újságírókban, a számító politikusainkban és az egészségügyi fejesekben.
-
Octi
aktív tag
Nem a kórháznak kell felkészülni komolyabb szinten, hanem a járványügynek.
Attól hogy nem a nyílvánosság előtt történik valami, attól az még megtörténik.
Ez az egész mizéria nekem is komolyan rányomta bélyegét a kötelező ügyeleti óraszámomra
Kérdés a kétkedőkhöz:
Mi a konkrét oka annak, hogy nem oltatjátok be magatokat? Valaki találkozott már komoly szövődménnyel küzdő beoltott emberrel?
Ui: Szegény szegedi kismama, és a magzata igen komoly bajban vannak. Ne legyen igazam, de szvsz ők lesznek a mo-i következő áldozatok. És náluk már a H1N1 okozta azt a tüdőgyulladást, ami miatt most mindkettőjük életéért küzdenek. Ráadásul a nagyobb gyerekétől kapta el a fertőzést.
-
RoyalFlush
őstag
Egyre több ismerősömtől hallom, hogy beoltatja magát. Nem tudom, melyik a jobb választás, ha igen vagy ha nem.

Ukrajnában nem túl rózsás a helyzet
A legfrissebb adatok szerint Ukrajnában a járvány kezdetétől 969 250 megbetegedést regisztráltak, ebből 32 400-at az elmúlt nap során. A járvány kezdete óta 155-en haltak meg influenzában és felső légúti megbetegedésben, az elmúlt huszonnégy órában tizenegyen vesztették életüket. Magyarország nem követi a szlovák példát, szabadon lehet ukrán-magyar határon átkelni."Nem tartjuk szükségesnek a magyar-ukrán határ lezárását, a vírust ugyanis nem lehet a határokon megállítani" - mondta Bálint Orsolya, az Egészségügyi Minisztérium sajtószóvivője. "Az új influenza vírusa amúgy is jelen van már Magyarországon, bár még járvány nincs" - tette hozzá a szóvivő.
Az egészségügyi tárca határozottan kitart amellett, hogy a járvány megelőzésének leghatásosabb és legegyszerűbb módja a védőoltás beadása.

-
Dalai Láma
őstag
Hát megszokható a mézes fokhagyma is. Bár finom sose lesz.
Valóban, a molekulák esetén pontatlanul fogalmaztam, de lusta voltam rendesen fogalmazni. Sok esetben ugyanaz a hatóanyag. Csak a gyógyszerben koncentráltan található. Viszont sok vitamin felszívódásához rostos táplálék is kell.
-
cucka
addikt
válasz
Dalai Láma
üzenetére
A mézbe darabolt fokhagyma is csodákra képes. Az íze borzasztó, ha belegondolsz, hogy passzol a fokhagyma és a méz íze... De használ.
Ööö, az nem jó megoldás, ha valami erősen fokhagymás kaja után mézes süteményt/teát iszol? Tudom, hogy a végén úgyis egy helyre kerülnek, de azért a jó ízlés..
Lehet, hogy sok esetben a hagyma és a gyógyszer hatóanyaga ugyanaz, molekula szinten alig van különbség. Ilyenkor miért is ne lehetne hagymával gyógyulni?
Egy molekulánál az "alig van különbség" nem értelmezhető, kis különbségek esetén is hatalmas eltérések vannak az adott vegyület tulajdonságaiban.
Amúgy valószínűleg a hatóanyag mennyiségével van a probléma. Például 1 kiló narancsban nagyjából 4-500mg C vitamin van, nem várható el, hogy mindenki megegyen naponta ennyit. (És a narancsban kifejezetten sok C vitamin van, pl. 1 kiló almában csak 60mg körüli C vitamin található) -
Dalai Láma
őstag
Én is láttam, és szerintem is idióta volt a riporter nő. A hagyma baromi hatásos. A mézbe darabolt fokhagyma is csodákra képes. Az íze borzasztó, ha belegondolsz, hogy passzol a fokhagyma és a méz íze... De használ.
Nem kéne sem a gyógyszereket, sem a természetes gyógymódokat lebecsülni. Nyilván van olyan betegség, ami ellen szart sem ér a hagyma. De van sok olyan, főleg a kisebb megfázások, nátha, amikor a lábadozást gyorsítják ezek a hagyományos gyógymódok.
Lehet, hogy sok esetben a hagyma és a gyógyszer hatóanyaga ugyanaz, molekula szinten alig van különbség. Ilyenkor miért is ne lehetne hagymával gyógyulni?
-
Dalai Láma
őstag
Az esély ugyanakkora. A betegség legyőzésének esélye nagyobb, és a rövidebb lábadozási idő. Sajnos ez olyan, hogy ha kellő dózisban megkapod a vírust, akkor ott harc lesz=betegség. Egy jól felkészült szervezet gyorsabban és kisebb áldozatok árán képes nyerni, ez a legtöbb betegség esetén így van.
Bár ennél a H1N1-nél állítólag pont az erős immunrendszerű fiatalok a legsebezhetőbbek. És ugye a HIV vírus esetén sem ér sokat a profin kiképzett és jó tápon tartott immunrendszer.

-
Penge_4
veterán
válasz
Dalai Láma
üzenetére
"Volt egy kutatás, amiben azt mutatták ki, hogy megfázásos és hasonló betegségek esetén a C vitamint szedők nem gyógyultak sokkal gyorsabban, mint akik nem szedték, és a különbség elhanyagolható volt."
Ha csak akkor szedték, amikor már megfáztak, akkor tényleg az. Ha viszont egészséges időszakban megvan az életviteledhez mért napi szükséges C vitamin bevitel és emellett még egészségesen is élsz, akkor kisebb az esélye, hogy megkapod.
-
cucka
addikt
Tudod mi az ellentmondás? Az, hogy minden orvos azt szajkózza, hogy a 60mg-ot ne lépjük túl, mert vesekövünk lesz, leesik a hajunk, megáll szívünk, stb. Erre mit ír fel az összes? C-vitamin 500mg rágótablettát és mondják, hogy napi 1-2 szemet rágjunk el. Akkor? Hol itt a probléma?
Sehol
. A C vitaminról tudjuk, hogy nagy mennyiség bevitele nem túl kockázatos, a kérdés, hogy érdemes-e rendszeresen nagy mennyiséget bevinni?
A statisztikákon alapuló érvelések nekem kicsit sántítanak. Úgy gondolom, hogy aki odafigyel arra, hogy minden nap szedjen C vitamint, az valószínűleg az egészséges táplálkozásra is jobban odafigyel. Ha egy statisztika szerint x%-al csökken valamely betegség kockázata a C vitamint fogyasztók körében, akkor abból nem derül ki, hogy a kockázat a C vitamin hatására csökken, vagy pusztán csak az egészséges életmódot folytató emberek több C vitamint szednek. Persze lehet, hogy a statisztikáknál komolyabb bizonyíték is van arra, hogy nagy mennyiségű C vitamin szedése hatásos, ha szakmabeli lennék, akkor gondolom tudnám.. -
Rive
veterán
Az a ~60mg szumma (!) bevitel az a mennyiség, amennyinél az átlagemberek nagyrészénél már nem alakul ki hiánybetegség (skorbut). Ezt szokás összetéveszteni az 'ajánlott' adaggal. Speciel egyetlen egy orvost se láttam még eddig, aki csak annyit ajánlott volna.
Olyan, hogy 'ajánlott' gyakorlatilag nem létezik. Napi ca. 2g tud felszivódni emésztőrendszeren át, illetve annak is nagyrésze már egyenest megy a vesébe és nem növeli a vérben a vitaminszintet -> fölösleges. És a 2g is csak úgy megy be, ha több adagra osztja az ember, egyszeri nagy dózis nem ér semmit.Ja, és 60mg. Ha rendesen táplálkozol, akkor napi 2-3 hatvanas tabletta bőven sok kiegészitésnek. Ha meg nem rendesen, akkor 2g se számit semmit.
-
macikos
addikt
Természetesen nem mondtam, hogy naponta 10.000 mg-ot kell szedni
Én 1000mg-ot szoktam. Az biztos, hogy a 60mg nevetséget.
Tudod mi az ellentmondás? Az, hogy minden orvos azt szajkózza, hogy a 60mg-ot ne lépjük túl, mert vesekövünk lesz, leesik a hajunk, megáll szívünk, stb. Erre mit ír fel az összes? C-vitamin 500mg rágótablettát
és mondják, hogy napi 1-2 szemet rágjunk el. Akkor? Hol itt a probléma? -
cucka
addikt
Elolvastam a linkelt cikket és nem értem.
Azt írja, hogy az egészséges felnőtt ember szervezete 1600mg C vitamint tartalmaz, aminek 2-3%-át veszíti el naponta. Ezután elkezdi ecsetelni, hogy miért jó napi 1000mg, vagy annál több C vitamint szedni. Csak én érzem az ellentmondást?
A másik, hogy nem nagyon tudnék egyetlen olyan történelmi időszakot sem mondani, amikor az emberek napi 1000mg, vagy annál több C vitamint juttattak volna a szervezetükbe, tehát azt hiszem, joggal feltételezem, hogy az emberi szervezet ennél jóval alacsonyabb bevitellel is megfelelően működik.
Persze nem állítom, hogy a nagy mennyiségű C vitamin bevitel ne lenne valamilyen szinten hasznos, de azért gyanítom, hogy bőven túl van lihegve a téma, ugyanazok, akik a természetes életmód/gyógymódok mellett érvelnek mondják azt is, hogy abszolút természetellenes mennyiségű vitamint kell szedni
.
(Általában a vitaminos összeesküvés-elméleteket, illetve az abnormálisan nagy vitaminbevitelt propagáló nézeteket mind olyan szakemberektől hallom, akik abból élnek, hogy vitaminokat árulnak
) -
macikos
addikt
Az A vitamin az zsírban oldódó vitamin, akárcsak a D, ezeknek a túladagolása tényleg veszélyes lehet. A többit viszont simán kipisili az ember, ha sok. De inkább több legyen, mint kevesebb. Olvasd el te is a linkelt cikket.
C-vitamint a legjobb eredeti, aszkorbinsavként venni. Bemész a gyógyszertárba és kérsz mondjuk 200g aszkorbinsavat. Por formájában fognak neked adni és az biztos hogy 100% aszkorbinsav. 200g kb. 2000Ft. Napi 1-2 gramm nyelv mögé és leöntöd egy pohár vízzel, úgy hogy ne érjen a fogadhoz, mert tönkreteszi (akárcsak a c-vitamin rágótabletták!)
-
brownus
veterán
a napi 1g általában megvan nálam is, 500mg szopogatós narancsos tabletta formájában meg szokásos z/gy kombi, mikor mit veszek a piacon. (és napi 2-3 liter vizet iszom)
de túlzásba sem szabad vinni a c, általában a vitaminok szedését mert túladagoláskor rá lehet "fázni", de nagyon. vese, máj, bőr problémák, ha jól emlékszem az "a" vitamin túladagolása bőr problémákat okoz
-
macikos
addikt
válasz
Wolverine
üzenetére
Igen, miért is szedjünk 1000mg-ot, amikor mindenki 60mg-ról beszél, ugye? Az nem jutott eszedbe, hogy azt a 60mg-os adagot kb. 30 évvel ezelőtt állapították meg?

Ezt olvasd el: [link]
F O N T O S !!!
C-vitamint kell szedni, ami az aszkorbinsav, viszont sok c-vitamin készítménynél, mint például ez: [link] tévesen van feltüntetve az 500mg c-vitamin, ugyanis abból csak 220 mg az aszkorbinsav!!! a többi, 371,25 mg az nátrium-aszkorbát, ami az aszkorbinsav nátrium sója, tehát nem aszkorbinsav!
-
brownus
veterán
válasz
Dalai Láma
üzenetére
ami dühítő volt számomra; az egyik kereskedelmi tv valamelyik fókuszminusz műsorában a vírusok elleni védekezésről volt szó és a riporter (picsa) nő a természetes gyógymódokat, mint a vöröshagyma, és fokhagyma leszólta, arra buzdítva a nézőket, hogy csak a vitaminok szedése segít!
-
Dalai Láma
őstag
Ukrajnában járvány van. Valaki írta itt, hogy valami teljesen normális a fertőzöttek száma, és a halottaké is. Most mintha másról lenne szó... És lehet, hogy ne mH1N1, éppen ezért még nyugtalanítóbb.
Jöhetnek az újabb összeesküvés elméletek!
-
Dalai Láma
őstag
válasz
ludsimon
üzenetére
Persze, mert nagy valószínűséggel nem influenza volt. Rengetegen azt hiszik, hogy influenzásak, miközben náthavírussal fertőződtek meg, aminek jóval gyorsabb a lefutási ideje. Influenzásnak lenni nem valami jó, és 1 hétig általában eltart, de inkább 2, amíg meggyógyul belőle az ember. És a szövődmények is súlyosabbak lehetnek.
Persze nem kötelező az oltás, de az is tény, ha sokan beoltatják magukat, nem tud kialakulni a járvány, és akik nem oltatják be magukat, azok is védettséget fognak élvezni ilyen módon - a magukat beoltottaknak hála.
-
eastsider
nagyúr
engem ma oltottak be
bár még soha nem voltam influenzás, meg 5évente 1x vagyok beteg, azért beadattam, fő a biztonság, későn már mind1 lenne.. bár eszem napont 1-1500mg C-vitamint (nemtom mennyi) meg minden féle vitamint, gyümölcsöt stb...
(magamtól soha nem adtam volna be) -
ludsimon
veterán
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Pedig most nagyon reklámozzák a TV-ben is a C vitamint.
Ez is üzletfogás.A fent írtak alapján én biztos nem fogom magamat beoltatni.
Én ha beteg voltam, akkor viszonylag gyorsan levonuló (5 nap), "enyhének" mondható tünetekkel történt. -
Dalai Láma
őstag
-
Dalai Láma
őstag
válasz
ludsimon
üzenetére
Engem pár napja oltottak. Mellékhatások: enyhe izomfájdalom az oltás helyén (nem ha H1N1 oldalon, hanem, ahova a szezonális ellen kaptam), és semmi más. Egyszerre kaptam a 2 fajta ellen, még láz és hőemelkedés sem volt, közben végeztem megerőltető fizikai munkát is, és semmi..
Pár nap múlva meglesz a védettség. Ha lesz járvány, ha nem. Azért ez egy jó biztonságérzetet ad. Az immunrendszerem pedig nem butul el ettől, ez nem így működik.
A C vitamin szerepét pedig sokan túlértékelik. Volt egy kutatás, amiben azt mutatták ki, hogy megfázásos és hasonló betegségek esetén a C vitamint szedők nem gyógyultak sokkal gyorsabban, mint akik nem szedték, és a különbség elhanyagolható volt. Ártani persze nem árt, de a C vitamin nem egy antivirális csodaszer. És sajnos az immunrendszerünk sem győz le mindent.
-
Rive
veterán
válasz
ludsimon
üzenetére
Az öcséd lett oltva? Lehet oltani? Ha lehet, akkor nála erősen érdemes megfontolni. Ha nem oltható valami oknál fogva, akkor rajta kívül mindenkit érdemes.
A leírtak alapján te magad nem tartozol rizikócsoportba (bár erről többet a háziorvosnak kellene tudnia, nála megvan minden rólad, elvileg). Azaz áll rád a cirka egy százalék kórházbakerülési esély, meg a többi. Ez áll szemben az oltás esetleges mellékhatásaival. Ez alapján kell döntened.
-
Rive
veterán
válasz
ludsimon
üzenetére
A legrosszabb eddigi szövődmény amit (ellenőrizhető, megbizható) oltott embertől hallottam, az három nap hőemelkedés plusz izomfájdalom az oltás környékén.
Volt már infulenzád? Hogy viselted? Allergiád van valamilyen? A környezetedben van olyan, aki rizikócsoportba tartozik és ha átragasztod rá, bajba kerülhet?
-
Penge_4
veterán
"A legtöbb ember akkor fordul orvoshoz, ha szükségét érzi, és ha az orvos nem igazolja valami módon ezt a szükséget, akkor rosszkedvűvé válik."
Ez tényleg orvoshoz méltó hozzáállás...

Libria: Önmagában nem baj, ha az emberi szervezetet az abszolút egészséges emberekhez mérik, sokkal durvább lenne, ha a folyamatosan romló egészségű átlaghoz mérnék, mert akkor soha senkinek nem lenne semmi különösebb baja, csak szépen lassan kihalna az emberiség. A probléma itt a kontrasztban van. Ha valóban szívrendellenessége van az embernek, akkor közölje mellé a statisztikákat is, hogy ez milyen gyakori, meg ilyesmi, mert ha ez kimarad, akkor az emberek magukba fordulnak, pedig mivel gyakori az adott dolog, nem lenne rá semmi okuk.
Amit legkevésbé várok egy orvostól az a hitegetés, az eredmények elhallgatása és az együttérzés. Ezeket kenje a hajára. Ha orvoshoz megyek, akkor tudományos adatokra, száraz orvosi tényekre van szükségem, nem másra. Mégis sajnos ez a 3 dolog jellemzi manapság az orvosokat, itt van elbaszva az egész. Ne nézzen már hülyének, attól hogy nekem nincs a nevem előtt Dr. még fel tudom fogni mi a bajom, ha nem értem a latint, max visszakérdezek, vagy rákeresek a Google-n.
A kedvencem az volt, mikor idegen orvosnál voltam, aztán mikor elmondtam mi bajom van, megvizsgált és váltottunk kb 2 mondatot visszakérdezett, hogy kolléga vagyok-e. Na ilyenkor legyen nyugodt az ember.

-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Egy egészséges, jó immunrendszerű 18 éves fiatal ember vagyok.
Nincsenek krónikus betegségeim, meg ilyenek.A nagy kérdés: Oltassam magam, vagy ne?
Megriasztottak az Ukrajnai hírek...
-
Rive
veterán
Az orvosokkal való kapcsolat tényleg eléggé speciális. A legtöbb ember akkor fordul orvoshoz, ha szükségét érzi, és ha az orvos nem igazolja valami módon ezt a szükséget, akkor rosszkedvűvé válik. Tehát az orvos ezt elkerülendő legtöbbször talál valamit.
A te esetedben én a kockázatot inkább abban a lázgörcsben látom, amit emlitettél. Ahhoz nem kellett orvos, az saját tapasztalat.
-
Kobe
veterán
igen, de azért tartozok rizikócsoportba, mert az orvosok azt mondták...a szívrendellenességem miatt, stb.
Csak éppen 23 éves koromban közölték, miután jó 20 éve rendszeresen kellett járnom kivizsgálásra, hogy, ja, hát kb minden harmadik ember ilyen "bajjal" születik.
Na kösz szépen, akkor megérte riogatni, ultrahangra járatni, stb. Aztán kamaszkoromtól kezdve mindent a méretemre fogtak, de évek alatt nem sikerült kimutatniuk, hogy bármilyen elváltozás, rossz teszteredmény született volna amiatt, meg a "betegség" miatt.
Ezért nem szeretek orvoshoz járni, mert szakmai ártalmuk, hogy mindegyik talál valamit. Ha akarnám, körülbelül 2 kezemen sem tudnám megszámolni, hány fajta bajom van, mert minden orvos minden vizsgálatnál talált valamit. Az, hogy ilyenek minden második emberben vannak nem számít, elvégre ők egy görög isten mércéi szerint mérnek mindent
Az oltást meg szimplán azért nem adatom be, amit már linkeltek, ha tényleg rizikófaktornak tekintetném a betegségeim elgondolkoznék rajta, de így, hogy egyszerűen nem készült egy normális megerősítő tanulmány, illetve a kisgyerekek oltásából is politikai vitát rendeztek, nem pedig szakmait, és 2 naponta változtatták a véleményüket, az vicc. Nálunk ez ment, verte a kormányszóvívő a mellét, hogy mi vagyunk az egyetlen EU-s ország, ahol a lakosság 40%-a hozzájuthat az első körben, szervezett oltások, stb, a német virologús szakember meg 2 mondatban elmondta egy sajtótájékoztatón, hogy C vitamin, ágymeleg, pihenés, és általános antiobiotikum, és annyi.....
Valahogy nekem az egész szituról az a vicc/vagy valóság jutott eszembe, hogy:Az amerikaiak dollármilliókat és hosszú éveket költöttek egy olyan toll kifejlesztésére, ami űrhajókon is működik, nem folyik szerteszét a tinta a hajóban. És mennyire örülnek a sok éves fejlesztés eredményének.
Az oroszok meg inkább ceruzát használtak.
-
Rive
veterán
Nálunk évről évre a 'rendes' szezonális infulenza csak 10-15 százalékos érintettséget produkál. Magyarán a lakosság legnagyobb része elmondhatja magáról, hogy infulenzát csak ritkán lát. Ez keresztmetszetileg a láncdohányostól az extrém túlsúlyos asztmás technoboyig bezárólag mindenkire igaz. Ne vonj le belőle túl messzemenő következtetést.
Pont a teljes virust tartalmazó vakcinák (a magyar ilyen) az átélt fertőzéshez mindenben hasonló védettséget adnak.
Persze, saját döntésed, de magad is írod, hogy rizikócsoportba tartozol.
-
Kobe
veterán
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Én anno egyedül a kullancsok terjesztette agyhártyagyulladás ellen oltottam be magam, mert annak természetjárás idején sűrűn fertőzött közegben van rizikója.
Orvosilag abba a csoportba tartozok, akiknek alapból járna, mégsem adatom be. Egyrészt nem igazán bízok az orvosokban (méretemhez képest van kb 10% túlsúlyom, illetve van egy veleszületett enyhe szív-rendellenességem, és minden kivizsgálást - legyen az hasi panasz, férfi jellegű probléma, de még fáradásos csonttörés is - azzal kívántak magyarázni, hogy csakis a túlsúlyomból fakad. Amikor rendre visszajártam ellenőrzésekre, és kiderült, hogy a vérnyomásom sok átlagos testalkatúnál jobb, illetve a szívemnek sincs semmilyen elváltozása, na akkor elküldtem 1-2 csőlátású orvost személyesen is melegebb éghajlatra és messze elkerülöm az összeset....)
Azóta pár éve gyakorlatilag orvos közelében nem voltam, de nem is volt okom rá, hogy menjek, úgy 3 éve volt egy komolyabb influenzám 1 hétig tartó lázgörccsel, kipihentem, túléltem, azóta semmilyen ilyen szezonális vagy rendkívülinek számító szart nem kaptam el.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ezekkel a védőoltásokkal a sok dilettánsnak számító orvos csak annyit ér el, hogy úgy kezelik az emberi szervezetet, mint a fogyatékos diákokat. feltételezzük, hogy túl hülye magától megtanulni védekezni, ezért beleverjük erővel, igaz, hogy az emlékezőképessége rosszabb lesz, mintha maga tanulta volna meg, de nem baj, jövőre megint kap majd valamit, amitől megint kitart 1 évig.....talán. -
Dalai Láma
őstag
Én beoltattam magam. Nem fájt. Most sem. És még itt vagyok.
Aki nem akarja, ne oltassa be magát, aki pedig szeretné, oltassa. Minden egyéb szájtépés felesleges.
Van egy vírus. Arra van egy védőoltás. Aki szeretne védettséget, beoltatja magát, aki úgy gondolja, hogy nagy eséllyel nem fogja megkapni, az nem oltatja be magát. Ilyen egyszerű. Ez egy védőoltás, ez a cég évek óta csinál ilyen oltásokat millió számra, jól bevált gyártási eljárással.
De mindenki dönthet. -
törölt tag
[link] Remélem nem volt még...

-
Penge_4
veterán
Te feltétlenül oltasd be magad. Mindenkinek jobb lesz így.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy bátor asszony, egy bátor ország - Mi mikor csinálunk ilyet? (soha, költői kérdés volt)...
-
janos1988
addikt
"MEGINT FOSZFORESZKÁL. A HÜLYESÉG
Katt ide, FLUVAL P ismertető az ampullához csomagolva patikában MAI NAPON.
Van egyáltalán WALAMI, amit sikerül rendesen felvezetni ebben az istenvert kampányban?
Ennek viszonylag kevés köze van a mai napság érvényes betegtájékoztatóhoz. Különleges csemege,hogy 6-36 hónapos csecsemőkre szerepel a dozírozás.
Valamint a Lehetséges mellékhatások című
4.pont, ami NEM A FLUVAL P-re,hanem a H5N1-re vonatkozó vizsgálati adatokat tartalmazza!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az, hogy nincs benne,hogy 18 éves kor alatt nem adható egy időben egyetlen más vakcinával sem, már csak hab a tortán!!!!!!!!!
Szemérmesen a titkos homályba vész a thiomersal mennyisége is.
Már megint itt a H5N1, csodálkoztok, hogy senki semmit nem hisz el a vakcinátokkal kapcsolatosan?
Amit itt el lehetett eddig cseszni, azt mindenki elcseszte, remélem valami életműdíj fog majd járni érte, magas pénzjutalommal.:-)
Üdvözlöm a Tudományos Akadémiát, akik szerint ez lenne valamiféle tudomány, és itt minden rendben van. Kollektív szeppuku indikált.
Oltsátok le az összeset, legalább első vérig. A leghangosabbakkal kezdjétek.:-)" -
brownus
veterán
Napi egy alma az orvost távol tartja!

-
Mikorra fog lecsengeni a járvány?
Azaz, mikor lehet eldönteni kinek volt igaza? -
Rive
veterán
Ezt a marhaságot cirka félóránként szokták belökni a pörgősebb topikokba annak ellenére, hogy már igen-igen sokszor belinkelték válaszként a vakcina mellé csomagolt fecskendő illetve az oltás kinagyitott képét.
Dógozzá meg kicsit a cáfolatér', én nem teszem meg helyetted.
-
Octi
aktív tag
Tehát az oltáson kívül, meg azon hogy mossatok kezet napi 34x mi az amivel az általatok emlegetett felsőbb hatalom megment minket a siralmas temetésektől és világpusztulástól?
Nem óhajtok belefolyni a vitába, de ebből a kommentedből látszik, hogy semmiféle rálátásod nincs a járványügyre, és csak azokkal az infókkal rendelkezel, amiket az agymosók beléd pumpálnak.
-
Penge_4
veterán
Falus Ferenc védőkupakja - úgy látszik csak a "fontosabb emberek" kapják védőkupakkal az oltást... Elvégre fő a biztonság.

-
Bibby
addikt
Azért áruljátok már el mi az a nagy felkészülés? Oltóanyagunk van, azonban kevesen akarják maguknak beadatni, utólag meg nem ér semmit.
Tehát az oltáson kívül, meg azon hogy mossatok kezet napi 34x mi az amivel az általatok emlegetett felsőbb hatalom megment minket a siralmas temetésektől és világpusztulástól? -
Wolverine
félisten
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Tudom. Ördögi kör... egyszer hagyni kéne, hadd legyen járvány. Utána lehetne sírni a temetéseken.
-
Bibby
addikt
Ó igen, Mert ami a te véleményeddel ellentétes, az a hazugság, ami meg igazolja, az az igazság. Ez aztán a cseppet sem szemellenzős nézet.

Mondjuk ha az lesz az első hiteles jelentés, felmerül a kérdés te honnan tudod mi mivel van tele, hány lélegeztetőgépük van ésatöbbi... vagy lehet nem is tudod?

-
Rive
veterán
Eeeegen, az érintett területen két nap alatt megduplázódott a betegek száma, a korházak tele, az intenziv ágyak mind foglaltak, az összes lélegeztetőgépük használatban és ezért a sajtó felel.
Te meg még komolyan is veszed.A felelősök b@sztak felkészülni, most meg pánikolnak és kenik a sz@rt mindenkire, aki kéznél van mer' választás jön.
Kiment a hét elején egy WHO-osztag, mára várható előzetes jelentés. Az lesz körülbelül az első hiteles jelentés az ottani állapotokról.
-
Rive
veterán
Igen, az ad ember egy normális választ, és az már hadjárat. Amikor valami idült nekiáll kupakolni, összeesküvéselméleteket kiagyalni és szakmányban marhaságokat terjeszteni, az meg a legtisztább fénylő igazság.
A magam részéről boldog lennék, ha elmaradna a járvány. Amit ide leirtam, az ugyanis korrekt.
Mindenesetre felhivnám a figyelmedet, hogy az ukránoknál úgy néz ki valaki olyan ült felelős pozicióban, aki nem hitt a közelgő járrványban és úgy gondolta, a védekezésre forditandó pénznek van jobb helye is - a saját zsebében. Vannak is most nagy-nagy sz@rban. Nekik már tele az ellátórendszerük, pedig náluk is épp csak elkezdődött a sűreje.
-
Dalai Láma
őstag
Ez a leggázabb hozzáállás. Ha mégis szerencsésen elkerülne minket a járvány, elkezdenénk azokat okolni, és hibáztatni, akik rendesen felkészültek, és megtették az óvintézkedéseket.
Az sokkal nagyobb baj lenne, ha a kormányzat is félvállról kezelné a dolgot. Inkább legyen túlzott az óvatosság, mint lezserség ilyen kérdésben.
-
Rive
veterán
Én elhiszem, hogy egy halálos áldozat is sok, de amikor a rendes influenzában is ezrek halnak meg minden évben, akkor a 10-20 halálos áldozat miért kirívó?
'Rendes' infulenzában általában olyanok halnak meg, akiknek a szervezete már nagyon gyenge. Pl. elhanyagolt állapotban levő idősek, súlyos betegséggel küszködők.Ebben az újban meg tipikusan a fiatalabb, 'erősebb' korosztály.
Sokan legyintenek, hogy eddig majd' minden elhunytnak volt valami más betegsége. De könyörgöm, ezek teljesen 'megszokott' betegségek voltak! Egy asztma ma már nem halálos kór, elélhet vele az ember nagyszülőkoráig.... Az eddigi itthoni áldozatok közül talán egy volt, aki halálán volt virus nélkül is.
A másik, hogy amig egy 'normál' infulenza évente körülbelül 10-15 százalékát fertőzi körbe a népességnek, addig ennél most 30-40 százalékot várnak. Ami önmagában is egy elég súlyos járvány. A korházra szorulók aránya várhatóan a betegek 2 százaléka lehet - itthon ez nagyjából 80000 ember. Mennyi szabad korházi ágy is van effélére itthon? Hasonló számokat kereshetek én az intenziv kezelést igénylőkre is meg a rendelkezésre álló intenziv férőhelyekre, de minek.
A halálozás addig alacsony, amig az ellátórendszer nem telitődik.
-
Dalai Láma
őstag
A médiahiszti szerintem is kicsit túlzott. De tény, hogy mindig magyarázták, hgy a világjárvány kifejezés mit is jelent, és amikor a WHO emelte a riasztási szintet, akkor is elmondták, hogy ez pontosan mit is jelent.
És ami különleges a H1N1-ben, hogy eddig úgy fertőzött, hogy nyár volt és jó idő. A hagyományos influenza ilyet nem szokott. És ezért van okunk félni. Viszont van lehetőségünk védekezni is ellene.
Az megy gyanús lenne, ha egyszerre nem beszélnének a híradóban az influenzáról.
-
Wolverine
félisten
De igen, lehet, ha ezek egy adott területen koncentrálódva történtek meg - igaz, akkor nem országos járványról van szó, hanem regionálisról. A H1N1 két dolog miatt felkapott: az egyik, hogy a vírusoknak nem kedvező körülmények között is terjed, másrészt a fertőzöttek elsősorban a járványok ellen legvédettebbnek gondolt fiatal felnőtt korosztályból kerültek ki.
-
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Nem amiatt hoztam fel, hogy ugyanúgy fertőz, hanem az ugyanolyan médiahiszti miatt.
Ha csak a híreket olvastad el, és nem ismernéd a tényeket, akkor azt hihetnéd, hogy az emberiség 98%-át elvitte a kergemarhakór... -
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Mod: 2x ment
-
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Mert mi van Olaszországban?
Járványnak még nem nagyon lehet nevezni 200.000 megbetegedést egy 60 milliós országban...
Én elhiszem, hogy egy halálos áldozat is sok, de amikor a rendes influenzában is ezrek halnak meg minden évben, akkor a 10-20 halálos áldozat miért kirívó?
Nyilvánvalóan azért, mert újdonság, hírértéke van. Az senkit sem érdekel, hogy az éves rendes influenzában meghalt 4625 ember olaszországban, ez nem kerülhet címlapra, mert nem sokkol, de hogy a H1N1-ben meghaltak 14-en az már hír... -
Dalai Láma
őstag
A kerge marha kór pedig nem kórokozó által terjed. Sőt, nem is fertőz, ha csak nem eszed meg a megfertőzött illető agyát.
A kerge marha kór a prion fehérje miatt van, ami amúgy mindenkiben benne van csak más a szerkezete. Viszont ha a béta redős szerkezetű fehérje kerül a szervezetbe, és az agyba, akkor a többinek is megváltoztatja a térszerkezetét. Ez pedig halálos.
Szóval abszolút nem lehet együtt említeni a kettőt.
-
Dalai Láma
őstag
Olaszország?
A rossz idő most kezd beköszönteni. Az influenza pedig sosem veszélytelen, nem kell elbagatellizálni.
Nem tudom, miért csak a szélsőséges álláspontok vannak. Tényleg veszélyes, fertőző képes, és sokan meghaltak benne már. Arányaiban többen, mint a "hagyományos" influenzában. Jelenleg még nincs itthon járvány, de bármikor lehet. ÉS ha csak egy hetes lefolyású betegség is, akkor is jobb elkerülni, mert 1 hét kiesés a munkából nem 1800Ft, hanem jóval több kiesés.
Sokan pedig a nátha vírusára hiszik, hogy influenza. Nekem volt már mindkettő, és tudom, mi a különbség. A nátha vírust sokkal könnyebben legyőzi a szervezet, de annak is lehet szövődménye, ha nem heverjük ki rendesen.
-
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Nem szólok semmit, mert egyenlőre sehol sincs járvány.
Szerintem ha az ember normálisan táplálkozik, esetleg mellé még vitaminokat is eszik, akkor elég jó az immunrendszere ahhoz, hogy egy szaros influenza vírust legyőzzön. Ráadásul, mint tudjuk, a H1N1 enyhébb lefolyású, mint a normál influenza, szóval ha véletlenül el is kapja, pár nap, párezer mg C-vitamin, néhány bögre forró citromos tea után meggyógyult.
Aki veszélyeztetett (krónikus beteg, különösen léguti), az mindenképpen oltassa be magát, de egy alapvetően egészséges ember szvsz nincs semmiféle veszélyben.Olyan ez, mint a kergemarha kór volt. Mekkora médiahiszti volt akkor is, pedig talán a világon összesen 6, azaz hat ember kapott el valamit, amire rá lehetett fogni, hogy kergemarhától kapta el. Bakker, ennél még abba is többen meghalnak, hogy meteor esik a fejükre vagy valami extrém ritka hülyeségben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- HP Zbook 17 G2 Workstation,17.3"FHD,i7-4810MQ,16GB,256GB SSD,K3100M 4GB VGA,DVD,WIN10
- LG UltraWide 34WQ75X-B IPS Monitor! sRGB 99% / 3440x1440 / 5ms / 60Hz / DAS
- Lenovo ThinkStation P330 Gen 2 Tower i7 / Xeon workstation /számla- garancia
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A megbetegedett fórumtársunk nevét sajnos nem tudom, nyomtalanul törölve lett a cikk. Sajnos nem jegyeztem meg és nem is szóltam hozzá csak érdeklődve követtem az eseményeket...

És gazdaságilag sem lenne nyerő.

pedig olaszország nem akkora fertő mint most ukrajna, és a kiállításon is 80% olasz, pár % magyar német/osztrák cseh amcsi volt. meg pár egyiptomi. szóval elenyésző volt az esélyem disznóvírusra...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)